Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на VCD. Инструкции.

Featured Replies

Приятел,опитва се от сумати време да го направя по твоя начин но всеки път нищо нестава!! :) !!Аз по принцип използвам VirtualDub само за да си уголемя видеото и след това вграждам субтитрите с AVISubtitler,но той нещо ми спече?? :) последно време работи както си иска и един филм немога да си направя!!

Проблемът ми с твоя начин е че когато стигна до

""От падащото меню 'Video' изберете 'Filters'. От следващия прозорец кликнете на 'Add'. Ще се появи нов прозорец със списък на всички инсталирани филтри. Изберете 'subtitler' на Avery Lee и кликнете 'ОК'.""

Аз нямам " 'subtitler' на Avery Lee"?? Публикувано изображение и до там спирам.нямам идея защо това ми липсва?Опитвам се да изтегля твоята версийка на VirtualDub,в случай че не е като моята(а моята е 1.5.7 (build 18014/release) by Avery Lee).

Имаш ли някъкви идейки за проблемчето ми?

Ще съм ти Благодарен ако можеш да помогнеш с нещо!! Публикувано изображение:P;)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 144
  • Прегледи 98,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има ли значение DVD записвачката какъв стандарт поддържа? Моята е + RW.

• 2 седмици по-късно...

мом4ета като се върна в България 6те отговоря на вси4ките ви въпроси.Надявам се да не ме изтрият до тогава.

та значи аз искам да попитам когато един филм е бил вече разделен как може да бъде събран? и как от DVD да направим на VCD?

<{POST_SNAPBACK}>

Този филм който искаш да събираш в какъв формат е?

Ако е някой MPEG използвай Mpeg Tools на TMPGenc 2.5 Plus

File-> Mpeg Tools-> Multiplex-> Run

А за конверт от ДВД във ВСД виж тук ImTOO DVD Ripper v2.0.5.922 не е лош избор.

:)

Редактирано от Castigado Pantockrator (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Приятел,опитва се от сумати време да го направя по твоя начин но всеки път нищо нестава!! ;) !!Аз по принцип използвам VirtualDub само за да си уголемя видеото и след това вграждам субтитрите с AVISubtitler,но той нещо ми спече?? :eek: последно време работи както си иска и един филм немога да си направя!!

Проблемът ми с твоя начин е че когато стигна до

""От падащото меню 'Video' изберете 'Filters'. От следващия прозорец кликнете на 'Add'. Ще се появи нов прозорец със списък на всички инсталирани филтри. Изберете 'subtitler' на Avery Lee и кликнете 'ОК'.""

Аз нямам  " 'subtitler' на Avery Lee"?? Публикувано изображение и до там спирам.нямам идея защо това ми липсва?Опитвам се да изтегля твоята версийка на VirtualDub,в случай че не е като моята(а моята е 1.5.7 (build 18014/release) by Avery Lee).

Имаш ли някъкви идейки за проблемчето ми?

Ще съм ти Благодарен ако можеш да помогнеш с нещо!! Публикувано изображение  :)  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ето ти плъгина в случай, че не си го намерил.

Avery Lee

Разкомпресираш и го слагаш в папката с плъгинс на VirtualDub

Успех!

• 5 седмици по-късно...

WinAviVideoConverter е и моята любима програма за правене на филми.С какво ли не опитвах, но тази симпатична програма задоволи всичките ми изисквания - както никоя друга! Не мога да разбера защо някои не я харесват. А тя , в комбинация с FFDshow, върши перфектна и най-важното изключително бързо своята работа. По-бърза от нея не съм срещал!

<{POST_SNAPBACK}>

След като имаш толкова опит с тази програма, имам следното въпросче:

Случва ми се разминаване на картина със звук!

Ползвам Win Avi 7.1 плюс k-lite mega 1.42.

Според официалния сайт на програмата това се дължи на DivX кодеци - трябва да са поне 5.2 (а в к-лайт са 5.21) и АС3 настройки.

Според мен тези АС3 настройки са ключът за всичко.

Ако някой има опит как се прави това, ще съм благодарен да сподели!

Верно е , че програмата ми харесва.Нямам време да стоя цял ден пред компютъра, за да направя един филм.Колкото до твоя въпрос, имал съм подобни случаи и причината е излизала от неподходящи субтитри.Като си сваля други, нещата се оправят.Можеш да опиташ и с метода , описан в:http://divx2dvd.altervista.org/ , също в :http://store3.data.bg/pchelp/Multimedia/avitodvdwithmenu/avitodvdwithmenu.htm , също в :http://www.members.lycos.co.uk/brujulaforum/joomla/index.php.Прочети внимателно указанията и може би ще намериш решение на проблема си.Но най- напред опитай с това , което ти казох в началото. Успех!!!

Пропуснах .За ремонт на субтитри мисля , че можеш да използваш Subtitle Workshop, но доста е сложна.Относно кодеците, аз наскоро си сложих K-lite Codec Pack 2.25, стандартната версия.Отбягвай да се натоварваш с много кодеци,повечето никога няма да ти потрябват.Можеш предварително да пуснеш GSpot- с нея да разбереш какъв кодек ти трябва /има я в повечето пакети на K-Lite/.В пакета също е и Vob Sub, така, че FFDshow не ти трябва в случая, защото ще излязат двойни субове.Ако те интересува нещо около настройката на Vob Sub ,питай.Между другото на мен Win Avi v7.1, не ми хареса - изкарва образите удължени по вертикала.За това използвам по-стара версия - 6.3.Ако нещо не ти е ясно , питай - с удоволствие ще се опитам да ти помогна - доколкото мога , разбира се. Успех !!!

Ей, извинявай - пак пропуснах .Ако махаш кодеци, за да не стане някоя цапатория, задължително мини с Reg Supreme, или друга подобна и тогава качвай новите.

Ей, извинявай - пак пропуснах .Ако махаш кодеци, за да не стане някоя цапатория, задължително мини с  Reg Supreme, или друга подобна и тогава качвай новите.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря - ще пробвам всичко, което си препоръчал и ще пиша пак.

• 3 седмици по-късно...

значи правя всичко описано , но накрая като съединя wav с avi-то и вградя субтитрите филма става 2пъти по голям. в момента си вграждам субтитри на лост които е около 350 мб . имам проблем със звука, екстрактвам wava после го качвам пак, т.е. всичко го правя правилно но авито накрая става 700мб а не 350? според мен е нещо свързано със звука! кал, да знаеш какво да напраявя

значи правя всичко описано , но накрая като съединя wav с avi-то и вградя субтитрите филма става 2пъти по голям. в момента си вграждам субтитри на лост които е около 350 мб . имам проблем със звука, екстрактвам wava после го качвам пак, т.е. всичко го правя правилно но авито накрая става 700мб а не 350? според мен е нещо свързано със звука! кал, да знаеш какво да напраявя

<{POST_SNAPBACK}>

Това е нормално-нали формата е VCD.

Един обикновен филм,става на 2 диска х700МВ !

аха разбрах, но ако не искам да го правя vcd а само да си вградя субс, защото моито двд чете divx, пак ли ще стане двоино по голиям филма

• Администратор

аха разбрах, но ако не искам да го правя vcd а само да си вградя субс, защото моито двд чете divx, пак ли ще стане двоино по голиям филма

<{POST_SNAPBACK}>

Не, просто трябва да вградиш субтитри без да прекодираш в MPEG - трябва да кодираш пак в DivX. VirtualDub има плъгин за вграждане на субтитри - Subtitler - http://www.virtualdub.org/virtualdub_filters - трябва обаче да ги конвертираш в ssa (става с Subtitles Workshop)
  • 3 месеца по-късно...

Здравейте! Благодаря много и поздравления за Кал,който така подробно е обяснил тази сложна материя. Извинявам се,че ще повдигна тема,за която мимоходом бях питала в друг подфорум,но отговор там не получих.Виждам,че тук сте се събрали все хора,занимаващи се с VCD и затова си помислих,че точно тук е мястото на въпроса ми. Значи имам достъп до локален сървър на който всички най-нови филми излизат в Bin формат и естествено нямат субтитри към тях.След като кача филм на daemon tools виждам,че всъщност бина е VCD с всичките му прилежащи папки-тоест имам филм в VCD формат и то готов за запис.Точно тук обаче идва проблема-липсват субтитри.Понякога намирам субове от другаде и те пасват идеално на филма.Има ли начин да запиша по някакъв начин и субтитрите към VCD-то,без да се налага да ги вграждам и да конвертирам?Ако можете да предложите решение на проблема ще ви бъда безкрайно благодарна.Предварително благодаря!

Абе не се мьчете с тея антични програми конвертиращи един филм за 2-3 часа :P ????!!!!

От много отдавна белите хора си ползват WinAVIVideoConverter Публикувано изображение

Трябват ви и стабилни кодеци и тва е !

За всекви други вьпроси ама как да направя тва ама онова как да го вградя

www.videohelp.com подрубрика HOW TO отляво се намира обяснено е като за 3-годишен само малко да поназнаиваш англииския ти трябва

• 1 година по-късно...

2.Конверсия на аудиото и видеото.

За тази цел използвам програмата Virtual Dub, която според мен е най-добрата и има най-много функции. За пример съм изполозвал филма 'Шангхайски рицари'. Има няколко стъпки при конверсията на филма.

1) Стартирайте VDub и отворете файла, който ще конвертвате.

Забележка: При отварянето на някои *.avi файлове може да излезе следната грешка 'VirtualDub has dedected an inproper VBR audio encoding in the source AVI file and will rewrite the audio header with standart CBR values during processing for better compatibillity.' и т.н. Ако това ви се случи, минете на стъпка 2). Ако всичко е нормално, минете на стъпка 3).

2) В случай, че сте попаднали на гореспомената грешка се налага да конвертирате аудиото отделно от видеото. Във VDub от падащото меню 'Audio' изберете 'Full processing mode', а после от същото меню изберете 'Conversion'. Появява се прозорец с настройки. Нагласете честотата на 44100 Hz. Ако си е толкова, не бутайте нищо. Пак от 'Audio' изберете 'Compression'. Тук трябва да изберете компресията за звука. Изберете 'PCM' т.е. да няма компресия. Важно: полученият файл ще е във *.wav формат и ще заема около 1Gb дисково пространство, така че бъдете сигурни, че имате място на харда. Кликнете 'ОК'. Във VDub от падащото меню 'File' изберете 'Save WAV' и покажете директория за запазване на файла. Когато е готово от 'Audio' изберете пак 'Direct stream copy' и вместо 'AVI audio' изберете 'WAV audio'. Използвайте файла, който току що конвертнахте и всичко трябва да е наред. Ако още има разминаване между звука и картината, използвайте опциите в 'Audio' --> 'Interleaving', за да оправите проблема.

Така.. значи имам проблем със аудиото.. правя всичко както е описано, но звукът пак ми се разминава със картината... аа правя всичко както е описано... Публикувано изображениеПубликувано изображение Моля някой да помогне.. благодаря Ви предварително!!! :ph34r:

• 11 месеца по-късно...

Здравейте. Аз имам следния проблем: Когато разделям филма на две части - първата е перфектна, НО във втората част вече имам разминаване на звука с картината. Защо? И как да го оправя?

• 3 години по-късно...

В хода на работата ми възникна малък проблем, който смятам има много просто решение, но не мога да го открия. Заредих видео файла във VirtualDub, но след като дам на video/filters/add filter там не намирам филтър "subtitler", а и на "Load..." бутона не ми излиза файлът на субтитрите... Моля помогнете, благодаря предварително! :)

В хода на работата ми възникна малък проблем, който смятам има много просто решение, но не мога да го открия. Заредих видео файла във VirtualDub, но след като дам на video/filters/add filter там не намирам филтър "subtitler", а и на "Load..." бутона не ми излиза файлът на субтитрите... Моля помогнете, благодаря предварително! :)

Не сте чели внимателно. Ще трябва да си намерите програмата VirtualDub със филтрите,

които спомагат за направата на VCD.

Тъй,като линковете за сваляне на програмите не работят.

Но, не знам дали ще откриете такава версия на програмата в наши дни.

Другият вариант е да си намерите само филтрите и да ги вградите

в програмата. Но доколко работят с новата версия е друг въпрос.

П.П. Имах известен опит с направата на VCD, Но то беше в далечната 2004.

През 2012, кой ще му трябва да прави VCD. При положение, че повечето устройства четat .avi

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.