Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на VCD. Инструкции.

Featured Replies

Благодаря за съветите. Без проблеми конвертирам филми с вградени субтитри. Вграждането на субтитри обаче се оказа проблем. Изпълнявам всички стъпки както са описани, но когато стигна до използването на TMPGEnc за видео файл трябва да се използва Име на филма.vdr, но файл с такова разширение няма. Virtual Dub не е запазил такъв файл. Аз ли нещо не съм разбрал, нещо не правя както трябва ли, не знам. Помогни.

• Отговори 144
  • Прегледи 98,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво става ,бе хора- в отпуск ли излязохте всички?На последния си въпрос намерих отговор:EasyVideoJoiner.А за разцепване-EasyVideoSplitter.Последното май някой го беше казал.Със Сплитера, можете доста да свалите времето на обработка.Какво имам в предвид: 1.VobSub 2.VirtualDub 3.TMPGEnc.,но конвертирайте целия диск-не го цепете 4.EasyVideoSplitter-с негова помощ цепите получения файл.mpg,което става мн.бързо.Не съм правил сметки, но тя ще излезе! Опитах да направя филм и с MainConceptMPEG Encoder,но трябва да Ви кажа, че с метода на Кал,качеството е по-жестоко!А и резолюцията така и не можах да наглася-фигурите излизат удължени.Но хубавото е ,че излизат и алтернативни методи, и че има такива хора като Кал и Ангелари,като Марин Маринов...... :clap

Като,Че ли само аз съм тук! Kal,появи ми се проблем!Толкова филми направих,но ето ,че и аз засяках.И тъй:свалям си значи филm.avi.Пробвам го с BSPlear-идеален.Започвам обработката с Virtual Dub,отварям авито,за проба го пускам да го видя-ужас--захецва,припламват едни разноцветни квадратчета по хоризонталните редове,спира ,тръгва.....Решавам да преинсталирам Виртуала ,то не може да стане деинсталация ,а камо ли да инсталирам наново! Интересното е , че качих и MainConceptMPEGEnc.Същата работа и с него!Сканирам с Нортъна за вируси -нищо!Да не би двете програми да са несъвместими?Само това не съм опитал!Деинсталирането на Виртуала става с AuxSetup >Uninstall handler,нали?

• Автор
  • Администратор

мисля че, проблемът се крие в това че нямаш точният кодек с който е рипван филма имаше една програмка GSpot: http://free.data.bg/ioto/Software/Gspot221.exe провери с нея с кой кодек точно е рипван филма .. изтегли си го инсталирай го .. и според мен ще се оправи. П.П. - Това че не отговарям на някои постове не означава че не поддържам темата .. просто не знам и аз решението на въпроса ... то не може човек да знае всичко ;) а и за това е форум да помагат и други .. та за това не отговарям когато нямам идея къдее проблема - няма смисъл да пускам постове със съдържание : НЕ ЗНАМ

• 3 седмици по-късно...

Ей, тук наистина вече никой не влиза!Изучиха се момчетата и ....Или заработиха с бързата програма от DATA ! Искам да споделя, че нещата ми се пооправиха след като преинсталирах ОС.Смених също процесора- сложих 1,8 , дъно 256 и видео 128.Сега един филм- току що записах Пърл Харбър, за 1ч.56 мин.Също ставаше въпрос и за цепенето.аз работех с EASY VIDEO Spliter,но последния път Нерото не ми хареса .mpg-то, а и то си беше лошо.Започнах с TMPEncodera,и мисля, че нещата се оправиха!

Значи, този проблем може да ти го прави ако звука на филма е AC3. Тогава ще си дръпнеш AC3ACM.zip (можеш да го намериш в data.bg), разархивираш до директорията на virtualdub и от compression вместо да даваш на PCM... ще дадеш 2-рото AC3.... и всичко останаро е едно и също. Вече можеш да дадеш Save WAV.

Редактирано от aaliyah_st (преглед на промените)

А някой пробвал ли е (освен Mainconcept MPEG) програми като Super DVD Creator или WinAVI Convertor, за които естетсвено научаваме от Kaldata.com ?SDVDC e доста, ама сериозно по-бърза, като на всичкото отгоре прави и деректно имидж или направо пече диска с SVCD филма. За съжаление много трудно(за мен невъзможно) е да се намери крак, от коза. А за WinAVI мога само да кажа, че филм 1ч55м го конвертира до 2х750МБ за....дръжте се да не паднете - 49 мин !!! Не съм засичал дали таймера е верен, но наистина беше "невероятно" бързо !!! Теста е направен на P4 2.8 512 DDRПробвайте ги и да обменим мнения !

• 2 седмици по-късно...

Правя си филма в ДВД,записвам го с НЕРО-то,но като го сложа да го видя на дом.ДВД,последното ми казва ,че има грешка и не го отваря.Пускам го с БСПлеара на компа- всичко е О.К.Някаква идея?

Здравейте. Има и по лесен начин за правене на VCD, SVCD и DVD. Аз използвам програмата Cucusoft AVI to VCD DVD MPEG Converter Pro v.4.29 и съм много доволен от нея, за да си вградите субтитрите във видео файла ви е нужен кодека VobSub 2.23 (аз използвам тази версия), той разпознава всички видове субтитри.

Публикувано изображение

Инструкций:

Следкато сте инсталирали VobSub (не се правят никакви настройки на кодека, е ако на някой му се струват субтитрите малки може да промени шрифта), стартирйте програмата и започнете изпълнението на всички стъпки:

1.Слагате отметка на add subtitle - за да вградите субтитрите във видео файла.

2.Избирате какво ще правите VCD, SVCD или DVD, слагате точка на избраното от вас.

3.Натискате add и избирате видео файла който ще конвертирате.

3а.Rename - Ако изберете тази опция може да смените името на файла и директорията кадето ще се съхрани.

4.Избирате формата NTSC или PAL (препоръчвам ви да изберете PAL)

5.Convert - Tова е последната стъпка, натискате бутона и чакате докато се конвертира.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

За тези който са избрали да правят DVD:

След като сте сложили точка на AVI to DVD, избралисте видео фаила и формата натискате Convert. След конвертиране се получават три файла единия файл е само видео и е m2v формат който ни е нужен запонататък, втория е само аудио и е mpa и той ни е нужен запонататък, третия файл е със обединени аудио и видео той нение нужен можете да го изтриете.

За понататъчната обработка ни е нужна програмата IfoEdt v.0.96 (аз използвам тази версия).Сега да започнем изпълнението на всички стъпки:

Стартираме програмата и избиреме горе от менюто DVD Author

Публикувано изображение

Поевява се следния прозорец:

Публикувано изображение

1.Избираме видео файла който сее получил след конвертирането (той трябва да е m2v, ако нее променете разширението на файла)

2.избирате аудио файла който сее получил след конвертирането той трябва да е mpa

3.избираме директорията кадето ще се съхраняват VOB файловете който са ни нужни за записа на DVD-то.

4.Давате OK зада започне конвертирането към VOB файлове.

Получините VOB файлове ги записваме със Nero като избираме опцията DVD-Video, получините файлове ги слагаме във VIDEO_TS, и започваме печенето на диска.

Здравейте!Напоследък, гледам, се появиха доста алтернативни начини на правене на филми.Това е добре!Лично аз опитах някои от тях, но /още веднъж/ ,като ,че ли нашият стар и изпитан метод стои над всички!И с качеството си и с простотата си. Кал, започнах да правя ДВД /купих си записвачка/, но какво да направя ,за да мога обработения с ТМПГЕнкодера файл, да запиша във ДВД формат на Нерото?Ако реша този проблем, няма да се занимавам с никакви други програми , защото ми писна вече!!!

искам да попитам tonidnbs как да си регистрирам тази програма cucusoft pro в 4.29 защото не мога да конвертирам филм ако не е регистрирана:) кажете и някой друг ако знае да каже плс

Редактирано от aaliyah_st (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Вече няма проблем с конвертирането на VCD, SVCD, DVD или каквото се сещате. ELITE решиха проблема с новия си DivX Player, който чете абсолутно всякакви жидео формати и то на цена 130.80 лв. Постоянно на сайта им има ъпдейти за плеара. Записвате ъпдейта на обикновенно CD слагате го в плеара и готово. :clap :clap :clap

Вече няма проблем с конвертирането на VCD, SVCD, DVD или каквото се сещате. ELITE решиха проблема с новия си DivX Player, който чете абсолутно всякакви жидео формати и то на цена 130.80 лв. Постоянно на сайта им има ъпдейти за плеара. Записвате ъпдейта на обикновенно CD слагате го в плеара и готово. :clap :clap :clap

• 4 месеца по-късно...

Zdrasti Kal,pak sam az. Ne znaia dali tova se otnasiashe za men :    QUOTE 

"Като разархивираш VirtualDub, в папката ще видиш един файл: AuxSetup.exe пусни го и после натисни бутона: Install handler и това е вече всичко трябва да ти е ОК . Забавлявай се "

No tova vsichko sam go pravil veche.Kakto veche kazax,napravix si dosta filmi na VCD,no imam sledniat problem:

Vcichko do momenta,v koito triabva da otvoria  "IMETO NA FILMA.VDR" s programkata TMPGE,mi izliza sledniat nadpis ".......CAN NOT OPEN,OR UNSUPPORTED. Tova mi se sluchi samo na 3-4 filma ,a sam napravil ve4e okolo 20-30 filma.Kakvo da napravia,za da moga resha problema.Blagodaria.

<{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно същото ми се случи и на мен Публикувано изображение Изобщо не разбрах на какво се дължи, при условие че всички кодеци са ми коректно инсталирани. В този случай с VirtualDub обединявам филма със субтитрите и вече получения avi файл го конвертирам с TMPGE без никакъв проблем :clap :clap :clap

Успех:wors:

Абсолютно същото ми се случи и на мен :( Изобщо не разбрах на какво се дължи, при условие че всички кодеци са ми коректно инсталирани. В този случай с VirtualDub обединявам филма със субтитрите и вече получения avi файл го конвертирам с TMPGE без никакъв проблем :clap :clap :clap

Успех:)

<{POST_SNAPBACK}>

Може ли да ми обясниш как точно обединяваш филма със субтитрите? И аз имам същия проблем с отварянето в TMPGE. Направих доста филми и изведнъщ се появи този проблем.

правих го c cucusoft avi to vcd да вграждам субтитрите - става но не ми харесва качеството на филма - по твоя начин по-добре ли става...??

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, от доста време се занимавам с конвертиране на филми, но скоро се натъкнах на един проблем, докато се опитвах да създам поредното VCD-TMPGenc Plus Encodera ми даде следното съобщение,след което спря целият конвертиращ процес: Crash reason: Access Violation Crash context: An out-of-bounds memory access (access violation) occurred in module 'DivX'... ...while decompressing video frame 20338 with "DivX® 5.2.1 Codec" [biCompression=30355844] (VideoSource.cpp:1567). Ако някой си има напредстава как може да се разреши този проблем или ако вече се е срещал с него нека да даде некакви обяснения тук.

Здравейте,всички :bye: прочетох постовете по форума и реших и аз да предложа нещичко.Прогрмата,която ви предлагам е WinAVI Video Converter с нея става много лесно не само VCD,а сащо и SVCD DVD и още доста неща.Всичко,от което се нуждаете е WinAVI Video Converter,DirectVobSub, и Nero.Аз ползвам DirectVobSub от K-Lite Codec Pack ще се спара по подробно на неговите настройки за другите две програми ако имате въпроси пишете.Та за DirectVobSub стартирате го и на първия таб "Main" слагате отметката на "Override placement" давате "apply" и след това там кадето пише "V:90" го правите на "93" поне така е при мен ако искате може вие да изберете друга стойност,колкото тя е по-голяма толкова по надолу ще са ви субтитрите.Като направите това отидете на таб "General" и там променете "Vertical padding" на "Extendet to 4:3' така вече субтитрите ще са в черната лента.За шрифта на субтитрите преценете сами според мен трябва да е поне 30. Това е от мен ако има нещо питайте.Съжалявам че не мога да постна и снимки на цялата процедура,но нямам достъп до БГ сървърите!

WinAviVideoConverter е и моята любима програма за правене на филми.С какво ли не опитвах, но тази симпатична програма задоволи всичките ми изисквания - както никоя друга! Не мога да разбера защо някои не я харесват. А тя , в комбинация с FFDshow, върши перфектна и най-важното изключително бързо своята работа. По-бърза от нея не съм срещал!

DedMoroz да пиам аз за WinAVI Video Converter, когато се прави DVD от MPEG 2 ми прави една папка dvd_0 с още 2 вътре в нея( AUDIO_TS и VIDEO_TS). Та въпроса ми е AUDIO_TS защо е празна и като пусна фаила няма звук ? Публикувано изображение

Здравейте!

Моля ви, някой ако знае да ми отговори, защото наистина няма към кого да се обърна. Проблемът ми е, че каквато и версия да инсталирам на Virtual Dub, ми се появява надписът:

Couldn't locate decompressor for format 'XVID' (unknown)

Virtual Dub requers a video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media Player, are not suitable.

Моля ви да ми кажете какво трябва да направя. Трябва ли да инсталирам още нещо и какво да е то. Докато не ми отговорите съм с вързани ръце.

Благодаря! Публикувано изображение

DedMoroz  да пиам аз за WinAVI Video Converter, когато се прави DVD от MPEG 2 ми прави една папка dvd_0 с още 2 вътре в нея( AUDIO_TS и VIDEO_TS). Та въпроса ми е AUDIO_TS защо е празна и като пусна фаила няма звук ? Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

При мен тази папка също е празна,но имам звук на филма който сам конвертирал,независимо дали от "avi" или от "mpeg 2"Проблемът ти е другаде.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.