Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дивиаторна връзка

Featured Replies

преди 24 минути, Кумчо вълчооо написа:

Ако опитва да подкара стара и неработила до сега връзка, то вероятноста от прекъднат проводник или друга неизправност е доста голяма!

По-скоро не прекъснат проводник, а лоша връзка. Тогава са нямали хубави разпределителни клеми и е падала голяма изобретателност. Също ако има лак по проводниците, трябва да се изстърже. Третата ми любима грешка е когато се застъпи изолацията в клемата.

По горе jhoro, e показал, старата схема, и при мен се получи един път, че се нааложи да се консултирам с по стар ел.техник . Наричаше я, с обща нула, преди са ползвали нея, човека Ви каза ,че на 40г.,инсталацията, така,че се работи по втората дадена схема на jhoro.

преди 3 часа, Кумчо вълчооо написа:

Щом не се получава то отговора е - майстор!

Ама свестен. Някой дори на най-простите неща си оставят ръцете! (за пример ще дам електрическа инсталация по диагонал)

преди 2 часа, balki65 написа:

По горе jhoro, e показал, старата схема, и при мен се получи един път, че се нааложи да се консултирам с по стар ел.техник . Наричаше я, с обща нула, преди са ползвали нея, човека Ви каза ,че на 40г.,инсталацията, така,че се работи по втората дадена схема на jhoro.

Когато нещо не ти е съвсем ясно, си мълчи, особено там където има ток... авторът казва, че има фаза само в единия ключ, ако беше по старата схема, щеше да има фаза и на двата ключа... панимайш? Освен ако не е прекъснала фазата, ама тогава няма нужда от раздумки, а от техник.

Редактирано от lupis (преглед на промените)

Като говорим за стари, от преди 45+ години, инсталации - сещам се и друго. Тогава почти всички се правеха в тръби - бели и черни бергманови, и проводниците предимно бяха единични, едножилни, с текстилна оплетка.

Ако е така - за предпочитане е подмяна и на самите проводници.

Още ли не ги оправихте тези дивиаторни ключове ?

преди 1 час, lupis написа:

Когато нещо не ти е съвсем ясно, си мълчи, особено там където има ток... авторът казва, че има фаза само в единия ключ, ако беше по старата схема, щеше да има фаза и на двата ключа... панимайш? Освен ако не е прекъснала фазата, ама тогава няма нужда от раздумки, а от техник.

Е, как изведнъж прекъсва фазата, при подмяна на ключ,ако не може да се оправи техник, за да не се опари.

преди 13 минути, BMW Маниак написа:

Още ли не ги оправихте тези дивиаторни ключове ?

Не знам - аз ключове за оправяне нямам. Има тема ... някаква ...

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Готово ! Вчера един приятел свърза правилно кючовете, след което се почерпихме с домашна ...

Проблема е бил в това, че общата клема на ключа не е както обикновено сама в долния край, а е била горе до другата клема, което ме е объркало тотално !!!

преди 18 минути, inwader написа:

Готово ! Вчера един приятел свърза правилно кючовете, след което се почерпихме с домашна ...

Проблема е бил в това, че общата клема на ключа не е както обикновено сама в долния край, а е била горе до другата клема, което ме е объркало тотално !!!

Е това го няма никаде, никаде

преди 21 минути, inwader написа:

Приятел, здрасти! Честито, че лампата светна, но  много време я правихте тази инсталация от два ключа бре! И при комунизъма нямаше такова разтакаване на време. Монтирането е започнало на..".публикувано 18 август"  и след упорит труд..." Готово ! Вчера един приятел свърза правилно кючовете, след което се почерпихме с домашна . " Трябвало е да започнете началото с  домашна... и нямаше да загубите  100 дни за монтаж и свързване на 2 девиаторни ключа. Майтап, бе Уили! Честито!

Аз продължавам да се чудя,как този ключ му е общата клема е до другата, но от компетентноста на автора заключавам, че нещо не е,както той е разбрал.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

преди 4 часа, * СТЕФАН * написа:

Приятел, здрасти! Честито, че лампата светна, но  много време я правихте тази инсталация от два ключа бре! И при комунизъма нямаше такова разтакаване на време. Монтирането е започнало на..".публикувано 18 август"  и след упорит труд..." Готово ! Вчера един приятел свърза правилно кючовете, след което се почерпихме с домашна . " Трябвало е да започнете началото с  домашна... и нямаше да загубите  100 дни за монтаж и свързване на 2 девиаторни ключа. Майтап, бе Уили! Честито!

Не си праФ Стефчо - да ти припомня норматива (от соца)

Завиване на болт, с лява резба, на терсене място - осем часа и половина.

А ако всеки път са започвали и стигали само до "домашната" - направо се чудя, че са успели ... вече. Явно расията е свършила.

преди 2 часа, balki65 написа:

Аз продължавам да се чудя,как този ключ му е общата клема е до другата, но от компетентноста на автора заключавам, че нещо не е,както той е разбрал.

Какво има за чудене - не ми се рисува сега.

Да, общата клема е ДО едната изходяща. Защото - двете изходящи са една срещу друга. Кобилицата на контактната група - нали опира или на едната, или на другата изх.клема. А общата е свързана с основата на кобилицата.

А дано си си го представил.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 9 часа, jhoro написа:

А дано си си го представил.

Сега ми просветна,защо общата е до другата клема, героят си е монтирал кръстат ключ, а не дивяторен.jhoro ,на дивяторния ключ, общата винаги е една, на срещоположния край на допълнителните, и ти го знаеш мн., добре, но си написал идни нищаааа,явно ти се е спяло, или е от домашната.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

преди 9 минути, balki65 написа:

Сега ми просветна,защо общата е до другата клема, героят си е монтирал кръстат ключ, а не дивяторен.jhoro ,на дивяторния ключ, общата винаги е една, на срещоположния край на допълнителните, и ти го знаеш мн., добре, но си написал идни нищаааа,явно ти се е спяло, или е от домашната.

Ако така повече ти харесва ...

Ето една картинка, само

Резултат с изображение за кръстат ключ

Приятен ден - днес уроци няма да има.

• Автор

Защо решихте, че сто дни само с девиаторите съм се занимавал ? Стаята беше неизползваема и не ми дремеше за лампата. Сега вече ще я ползвам и извиках техник, който за пет минути оправи връзките ;-)

• Автор
преди 7 часа, balki65 написа:

Кръстат ключ грънци. В магазина искам девиаторни ключове и ми дават от тях 6-тици ли ги водеха, не си спомням.

на 18.08.2016 г. в 22:23, Филипов написа:

Като не знаеш елементарни неща се обърни към някой правоспособен. Нали само сменяш ключове на съществуваща инсталация.

Е, кой да чуе! И тема преди тази имаше с публикувани схеми, та................! Остана само още един хипотетичент вариант т.е. при стари инсталации е възможно при смяната да е прекъснат проводник

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.