Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Недей бърза да купуваш все още. Изчакай малко да събера информация и тогава ще ти кажа какво да правиш! Също тъка виж дали можеш да вдигнеш летвата на бюджета и до колко максимално можеш за старта на машината?

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Както и да е - рамта е сваршила казват.Бюджет на месец по 700лв.така или иначе другите части мисля от бг да ги вземам освен ако няма някоя здрава промоция...

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
FD DEFINE R5 BLACKOUT EDN 1 193.05 лв. 193.05 лв.
ARCTIC Freezer i32 1 68.69 лв. 68.69 лв.
PALIT GTX780 SUPER JETSTREAM 3GB GDDR5 1 603.31 лв. 603.31 лв.
XFX TS 750W GOLD P1-750G-TS3X 1 179.34 лв. 179.34 лв.
1T SG ES.3 SAS 6G/S/128M 1 228.25 лв. 228.25 лв.
Междинна стойност: 1 272.63 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 20.49 лв.
Обща стойност: 1 252.14 лв. с ДДС

ASUS Z10PA-D8 90SB03X1-M0UAY0 = 692лв.

CRUCIAL MX200 250GB CT250MX200SSD1 179лв. Или най добре този Samsung 850 EVO Series 250GB 2.5"  181лв.

До тук 2125лв. без рам памет. Това е модела на рамта която ти трябва в случая за да бъде всичко наред: CT16G4RFD4213 ЦЪК!

Общо взето за в бъдеще ако не ти стигат вече 32гб рам. Ще трябва да потърсиш 4 плочки по 16гб за четири канален режим. Или 4 плочки по 32гб рам за четири канален режим! А старите две плочки ще ги продадеш, защото те са само за двуканален, и вече няма да имаш нужда от тях. Също за в бъдеще е добре да вземеш професионално SSD M.2 SAMSUNG SSD 950 PRO 256GB скоростите на четене и запис са светкавични и нямат нищо общо със десктоп SSD-тата. Но за сметка на това и цената им е светкавична. Също тъка няколко да речем още два SAS харда ще са добре дошли. Още една видео карта GTX 780 в SLI или ако имаш ужасно много пари за пилеене, си купи едно QUADRO M4000

Но като те гледам ще гладуваш като слънцеяд, и ще събираш пари доста трудно. За това ти предложих конфигурация която има всичко налично и процесор до 18ядрен, рам до 128гб какво толкова се мяташ на нещо което няма да можеш да храниш, и ще живееш заради него. Послушай ме, ще се замотаваш и ще плащаш като арабин за тия рами. Вземи предната конфигурация и ще заспиш като къпан. За това ти казах че е сложно!

Доста измислена ми се вижда тази тема, предвид че бюджета се измества от 2200 до 5-6000. Все пак ще предложа нещо, че може доста да се набута човека.Ако бюджета е около 3000, взимаш това, като паметите е задължително да ги вземеш наведнъж. Даже най-добре питай да си занесеш процесора и да ти го сглобят, за да е сигурно, че ще тръгне системата в четриканален режим. 

MSI X99A SLI PLUS LGA2011-v3 USB3.1 
4X CRUSIAL 16GB DDR4 2133 CL15 CT16G4DFD8213 
ADATA SSD SX930 480G SATA3 XPG 
Palit GTX1060 DUAL 6GB GDDR5 256bit NE51060015J9D 
XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X 
FD CORE 3300 ATX BLACK 

Обща стойност - 2 094.75 лв. с ДДС

Само не разбрах къде ги видя тия пет хиляди? Частите на двупроцесорната машина които му предложих възлизат на стойност до 2300лв имайки предвид че вече си е купил Xeon, което ще рече че надхвърля с малко бюджета от 3000лв.

Отгоре на това му предложих да не се занимава с тая скъпотия, ми да си вземе еднопроцесорното дъно на GB. Иначе за двупроцесорната машина си е направо доживотна, но работата е там че за ъпгрейд ще летят тлъсти пачки.

Тъка че само в това си прав tahumba.

Към автора отново, вземи предложението на tahumba не се занимавай с мен, че ще вземеш да продаваш имоти за да си купиш ПЦ в което няма да можеш да спиш :)

Поздрави!

на 20.08.2016 г. в 21:05, Roujin Z написа:

http://www.vario.bg/intel-core-i7-6800k-bx80671i76800k
2 броя - http://www.vario.bg/crucial-ballistix-sport-lt-dimm-16gb-bls16g4d240fse
http://www.vario.bg/asrock-fatal1ty-x99x-killer-90-mxgw50-a0uayz
http://www.vario.bg/xfx-ts-gold-series-650w-p1-650g-ts3x
http://www.vario.bg/fractal-design-define-s-fd-ca-def-s-bk

Общо; 2 028 лв. с безплатна доставка.

Дъното е това - http://www.asrock.com/mb/intel/fatal1ty x99x killer/ 

4 броя по 16ГБ от избраната памет ще ти струват още 278 лв. тоест не достигат 100 лв. за четвъртия модул ако искаш 64ГБ в 4 канален режим.

И това е ако купиш 4 единични модула понеже китовете излизат по-скъпо нищо че са едни и същи - http://www.vario.bg/crucial-ballistix-sport-lt-dimm-kit-64gb-bls4c16g4d240fse

По-точно + 18 лв. понеже се водят тествани. 

Офтопик: Е толкова ли те мързи да напишеш имената, та прасваш само линкове? И как да ти вярват хората така? Ами вземи се в ръце малко де :P

А линковете се състоят от буквички и цифрички които са името на частите... не че съм ги дал за хората. 

• Автор

Дъното е купено: http://www.vario.bg/asus-z10pa-d8

Сега за захранването.Това:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817438017&nm_mc=AFC-C8Junction&cm_mmc=AFC-C8Junction-PCPartPicker, LLC-_-na-_-na-_-na&cm_sp=&AID=10446076&PID=3938566&SID=

Рамта я разбрахме ,че ще е скъпа.Тя ще е накрая май-май.

А гтх 1060 не бих си купил.

Редактирано от zazgord (преглед на промените)

Все пак се нави да живееш за пц-то! Щом си купил вече дъното продължавай нататък да купуваш останалите неща. Защо не би си купил GTX 1060 ? Купи тогава 780 3гб което влиза в бюджета и е снабдена с 2304 cuda ядра!

И преди да поръчваш интересувай се от продукта дали е правилния модел от там където ще пазаруваш!

• Автор
преди 12 минути, goodly написа:

Все пак се нави да живееш за пц-то! Щом си купил вече дъното продължавай нататък да купуваш останалите неща. Защо не би си купил GTX 1060 ? Купи тогава 780 3гб което влиза в бюджета и е снабдена с 2304 cuda ядра!

И преди да поръчваш интересувай се от продукта дали е правилния модел от там където ще пазаруваш!

защото мисля някой да ми подари м4000(шегичка разбира се).Нали си имам хд7950 и засега ми върши добра работа.

KeyShot works on both Windows and Mac utilizing 100% of any available CPU power. No special graphics card is needed, and all CPU power scales linearly for unmatched performance.

Захранването става ли?

Редактирано от zazgord (преглед на промените)

Според мен е добре да се запасим с повечко ватове за бъдещия ъпгрейд за да не сменяме захранване. Не съм смятал компонентите общо колко възлиза при пълен ъпгрейд за това тъка мисля за най-добре. Захранването не го намирам в бг, но това също отговаря на това което ти трябва в същност: http://mallbg.com/Захранване-EVGA-SuperNOVA-750G-80-PLUS-GOLD-120-G1-0750-XR_64753.html

Защото като запълним платката с два процесора, с рам памет 8 канала по 4 канала на процесор, като набие още една Nvidia която е задължително да е Nvidia понеже с AMD corssfire не работи. Тогава не знам точно какво се получава понеже както казах не съм смятал компонентите. Също машината понякога може и да не спира при пълен товар, тъка че е ясно.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор
на 9/4/2016 в 14:43, Roujin Z написа:

На това му липсва сякаш единия конектор за дъното(8 пина).

Но това на goodly става.Така че ще е то или онова дето е по горе в темата. И все пак е рано още за захранване и останалите части.

Само се чудя кога въобще да мисля за видео картите-наясно съм само, че пари трябват!

Добре че поне програмата за рендериране не изисква видео карта  хехеххе

Да не би да е тук: https://seasonic.com/product/platinum-520/

В същност като се замисля това захранване е изгодно. Но ме притесняваше това че не бях сигурен дали Асус имат в предвид минимални изисквания от 500W при наличие на един процесор. Всъщност нещата при работни станции стоят по съвсем друг начин. Тук се консумира по малко енергия от настолните, не мога да кажа точно колко по малко но е факт. Тъка че и 500W платина биха те задоволили напълно. Професионалните видео карти пък искат два пъти по малко енергия от дори и последното поколение GTX 10**

За тва ти казах да не се набиваш там че ще хвърчат пачки, но ти не, ще построя машина на времето. Та машина ще бъде, но след колко време.

zazgord, нов съм във форума, скоро ще си правя билд за сходни цели и попаднах на твоята тема, би ли споделил някой от проектите си, евентуално портфолио? Интересно ми е с какво ще тормозиш новата си система, понеже се занимавам професионално с графичен дизайн/илюстрация и имам известен опит с 3D, а моята конфигурация ще бъде доста по-лека от това, което ти ще си правиш (компактна система с i7 6700k / z170M, 32gb рам и gtx 1070).

Струва ми се доста голям овъркил. Дори да приемем, че я правиш за бъдещето, производителите изкарват нови и по-ефективни технологии и архитектури все по-бързо. Може след 2-3 години да има нещо по-мощно за 2 пъти по-малко пари, така че наливането на големи суми ако не си на 100% сигурен, че е нужно, е малко рисковано.

Ако не ти се налага постоянно да правиш много рендъри на анимации с високо качество за кратко време, струва ми се по-рентабилно да си направиш по-евтина дизайн / гейминг система и бюджетен рендър фарм на по-късен етап, когато работният ти процес го изисква, но може и да греша. 

Редактирано от dreambench (преглед на промените)

Има ли развитие? Или се събират пари? Купи си захранване, хард диск или SSD, използвай охладителя който имаш ако става и видето ти, след това кутията и накрая рамта, ако случайно не набараш някоя промоция.

Каквото и да излезе ново, тази машина винаги ще му върши работата която смята да върши. И то ще я върши в пъти по-бързо и светкавично благодарение на двупроцесорното дъно + професионално SSD което примерно при рестарт сигурно ще мигне три пъти и ще излезе на програмата за да продължи да работи(може би малко преувеличих). Съмнявам се за 10г да сменят настолния компютър с друга технология. Най много да изчезне настолния комп и всичко да се развива в един монитор без никакви кутии. Но тази технология в момента, едно че е скъпа, друго че не става за друго освен за офис работа и някое заглавие от игрите да се подкара. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.