Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на Суббуфер с вграден усилвател към компютър

Featured Replies

Здравейте, преди време имах колонки за компютър 2.1 с кабелно дистанционно , а сега имам само един буфер с вграден усилвател и явно е бил с 2 колонки в комплект, сега обаче имам само буфера и колони които не са от комплекта. Пробвах да ги свържа но колоните не свират а буферът свири като колона и то слабо. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Без информация за субуфера и колонките които имаш,трябва да гадаем,за да разберем как си свързал всичко.Направи снимки на свързването,така че да се вижда какво си направил и ги качи тук.Или дай линк с моделите,за да ги видим.

• Автор

След 1 минута ги имаш снимките и благодаря предварително :)

Това са Буфера отзад и колоната която има само една букса отзад ни6то друго .

IMG_20160823_122510[1].jpg

IMG_20160823_122737[1].jpg

На долните 2 букси трябва да включа колоните а на горната да я свържа към компютърът може би , или поне аз така пробвах но нищо не се получи за съжаление :((((

Аз искам да включа само тази 1 колона че да не се окаже че този  усилвател не може да захрани 2

• Автор
преди 1 час, Димитър 59 написа:

Без информация за субуфера и колонките които имаш,трябва да гадаем,за да разберем как си свързал всичко.Направи снимки на свързването,така че да се вижда какво си направил и ги качи тук.Или дай линк с моделите,за да ги видим.

Вече можеш да видиш колоната и буфера ако ти свършат работа да ми обясниш :)

Долните два жака са може би вход от компютъра,не не се чете нищо от снимката.А изходи за допълнителни две колони не  виждам да има никакви.

• Автор

Знаеш ли че може да си прав защото пробвах и с кабел който е с жак включен в компютърът а другия му край завършва точно с 2 такива букси за долните 2 жака. Иначе под тях пише AUDIO OUTPUT и R - L . Може би за това сам се заблудил че е за колоните там обаче сега го пробвах това и стана но според мене горният жак е бил за дистанционно с кабел и колоните са се вкарвали в жак който е на самото дистанционно може би . ВЪПРОСЪТ сега е как аз да си пусна колоната без това дистанционно. Иначе на горния жак е малко изтъркан надписа но виждам че пише AUDIO ... PUT - но дали е ин или аут пут не съм сигурен .

RCA жаковете на субуфера са си точно за изход за сателитни тонколонки. И ще Ви трябва RCA мъжки жак + кабел за да свържете въпросните тонколонки.(освен ако нямат такъв)

Не се вижда модела на системата на субуфера. Както и не сте казали какви точно тонколони (марка и модел) се опитвате да свържете към него.

Защото, импеданса на тонколоните трябва да е съобразен с импеданса на на сателитните говорители.

Препоръчително е да ползвате сателитни тонколонки, не много мощни с подходящ импеданс, и свързани правилно (съобразен поляритет (+ и -).

П.П. Жълтата букса (жак) е за свързване към компютъра (3.5 мм жак)

преди 1 час, Kiril Rangelov написа:

...под тях пише AUDIO OUTPUT и R - L

Това е изход,но по ниска честота.Това е сигнал,който може да подадеш към усилвател или активни тонколони(с вграден усилвател).От там не става да се свърже директно в тонколони.Изглежда този модел има усилвател само за събуфера,но не и за сателитни колонки.

• Автор
току-що, Димитър 59 написа:

Това е изход,но по ниска честота.Това е сигнал,който може да подадеш към усилвател или активни тонколони(с вграден усилвател).От там не става да се свърже директно в тонколони.Изглежда този модел има усилвател само за събуфера,но не и за сателитни колонки.

преди малко го гледах в един сайт с 2 сателитни колонки се продава , незнам ???

току-що, Kiril Rangelov написа:

буферат е MICROLAB TMN1

А колонките от комплекта въобще не ми изглеждат на такива с усилвател :Д

току-що, Kiril Rangelov написа:

Този модел дето го пише на снимката(TMN 1),го дават със сателитни колонки,но отзад си имат изходи за тях.А на твоята снимка липсват!

• Автор
преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Този модел дето го пише на снимката(TMN 1),го дават със сателитни колонки,но отзад си имат изходи за тях.А на твоята снимка липсват!

898144_b_c4f46466e4f7c9c7a8181b34eb54782

spored men e sa6tiq

Иначе аз ги видях и 2-та варианта , но според мене това са различни модели колони просто незнам защо са с еднакви имена . Много странно хаха

Тук дават че колоните се включват направо в тези двата жака.Малко е странно,защото жакове обикновено имат изход само за към усилвател.      microlab tmn1

• Автор

Значи ако можеш т1034731_b_0e029e68a74c93930433809a37cef7ук на тази снимка как са вързани ще та черпя много бира :Д

ако тука го разгадаеш ще те черпя много бира :Д

ЦЪК. точно изход за сателити си е. Явно е някаква модификация на модела (в зависимост от пазара).

Защото в официалният сайт (входовете и изходите се различават)

Има 4.1 канална и 2.1 канална. модификация. Втората е вашата.

Редактирано от oic (преглед на промените)

• Автор
току-що, oic написа:

Абсолютно и ? Сега какво да го правя ?? През прозореца или през вратата ?? ХАХАХАХА

И демек на последната снимка която ми прати двете колонки се вкарват в долните букси а горната е за към компютър или нещо съвсем различно хаха

преди 2 минути, Kiril Rangelov написа:

Абсолютно и ? Сега какво да го правя ?? През прозореца или през вратата ?? ХАХАХАХА

Сателитите ги дават 6 ома 15 вата.

Намирате от някъде тонколонки/сателити със същите параметри (или поне на импеданса- ома) и тествате дали ще свирят.

• Автор
преди 1 минута, oic написа:

Сателитите ги дават 6 ома 15 вата.

Намирате от някъде тонколонки/сателити със същите параметри (или поне на импеданса- ома) и тествате дали ще свирят.

а може ли само една колона да е или трябва да са 2 ? защото аз имам и 2-ра такава но тя е с усилвател и щепсел и досега тя захранваше тази колона която искам да захраня сега с буфера , но нещо му стана на усилватела ли незнам на некой кондензатор ли като ги пусна заедно бучи все едно ще срути блока :)

Значи OIC видя ли снимката по-нагоре дето искам да свържа към буфера или не си успял ???

преди 8 минути, Kiril Rangelov написа:

а може ли само една колона да е или трябва да са 2 ? защото аз имам и 2-ра такава но тя е с усилвател и щепсел и досега тя захранваше тази колона която искам да захраня сега с буфера , но нещо му стана на усилватела ли незнам на некой кондензатор ли като ги пусна заедно бучи все едно ще срути блока :)

Значи OIC видя ли снимката по-нагоре дето искам да свържа към буфера или не си успял ???

Без точни модели можем да разтягаме лукуми до утре.  Както и не се разбира кое работи какво се опитвате да направите.... мога само да гадая какво искате да кажете

Мисля че ясно съм написал какво да гледате като свързвате други тонколони. И да трябва да са две.

• Автор
преди 5 минути, oic написа:

Без точни модели можем да разтягаме лукуми до утре.  Както и не се разбира кое работи какво се опитвате да направите.... мога само да гадая какво искате да кажете

Мисля че ясно съм написал какво да гледате като свързвате други тонколони. И да трябва да са две.

Добре извинявай че те занимавам с моите глупости, но щом трябва да са 2 може ли по някакъв начин да премахна усилватела от другата колона която искам да използвам ,за да може да си остане само говорител с кутия а не захранваща тон колона. и ако е нужно ще пратя снимки ако разбира се някои се съгласи да ми помогне и обясни как да направя това нещо ??? И все пак ви благодаря за помощта до тук и нещата на който ме отворихте така да се каже .

• Автор
преди 1 час, Kiril Rangelov написа:

Добре извинявай че те занимавам с моите глупости, но щом трябва да са 2 може ли по някакъв начин да премахна усилватела от другата колона която искам да използвам ,за да може да си остане само говорител с кутия а не захранваща тон колона. и ако е нужно ще пратя снимки ако разбира се някои се съгласи да ми помогне и обясни как да направя това нещо ??? И все пак ви благодаря за помощта до тук и нещата на който ме отворихте така да се каже .

Момчета моля ви се наистина може би това ще ми е най-важният въпрос за деня. Сега ще пратя 2 снимки едната е на отворената колона от която не ми работи усилватела , а на 2-рата е едно нещо което искам да ви питам дали ще се получи без да кърта цялата колона но за какво говора сега просто вижте моляви

IMG_20160823_211959[1].jpg

IMG_20160823_212751[1].jpg

1-вата снимка е цялата колона как изглежда а на 2-рата снимка исках да питам ако само откача кабела на говоритела и на него сложа чинч няма ли да се получи без да чупа цялата колона ????

преди 6 минути, Kiril Rangelov написа:

Момчета моля ви се наистина може би това ще ми е най-важният въпрос за деня. Сега ще пратя 2 снимки едната е на отворената колона от която не ми работи усилватела , а на 2-рата е едно нещо което искам да ви питам дали ще се получи без да кърта цялата колона но за какво говора сега просто вижте моляви

IMG_20160823_212751[1].jpg

Тези кабели в ръката ти са изводите на тази колонка ,без да участва усилвателя.За да я свържеш към микролаба ти трябва  100x100_1043_preh_rca_m_6_3_f.gif.В центъра запояваш червената жица(плюса),другата е минуса.

Да може да стане,но този върви с кабела.Трябва да срежеш кабела и запоиш централния кабел с червения от колоната,а другия на масата.Но в този случай трябва да се изолират добре връзките,иначе едно късо съединение ще изгори веднага усилвателя в микролаба.По същия начин правиш и другата колонка.

• Автор
преди 11 минути, Димитър 59 написа:

Да може да стане,но този върви с кабела.Трябва да срежеш кабела и запоиш централния кабел с червения от колоната,а другия на масата.Но в този случай трябва да се изолират добре връзките,иначе едно късо съединение ще изгори веднага усилвателя в микролаба.По същия начин правиш и другата колонка.

Много ти благодаря за всичко :)

и сега след всичко ако пак не свири скачам от терасата :Д

преди 6 минути, Kiril Rangelov написа:

Много ти благодаря за всичко :)

и сега след всичко ако пак не свири скачам от терасата :Д

Не трябва да се изключва възможноста,вградения усилвател на микролаба да е дефектирал от предишния собственик.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.