Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за нов компютър и предложения

Featured Replies

преди 1 минута, Roujin Z написа:

По-малки са тоест не е по-голяма от бюрото и няма ослепяващи прожектори светещи на всички страни иначе са боклук също като Segotep-Delux.

какви са тези ослепяващи прожектори на всички страни?

• Автор

Не се дракайте за една проста кутия:)..Дайте да я скалъпим цялата конфигурация напълно и да мога да я поръчам от едно място.Кутия като кутия.но наистина,по добре да е не така светеща,че ще свеи като нощна лампа,аз компютъра почти не го спирам.

Ти тая кутия виждал ли са я функционираща или само си я разопаковал от кашона?

Машината е за филми и нет тоест е желателно нещо компактно което не се набива на очи а тая направо ще те ослепи.

Отпред има 2 броя светещи вентилатора съдейки по-ревютата.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Ти тая кутия виждал ли са я функционираща или само си я разопаковал от кашона?

Машината е за филми и нет тоест е желателно нещо компактно което не се набива на очи а тая направо ще те ослепи.

Не не съм както съм написал само разопаковах 10 пъти ли да те питам какви са тия прожектори?

Има един вент отзад който не е светещ и един отпред прозрачен може и да е светещ не съм го пускал.

IMG_20160827_114300.jpg

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

наруто най-добре си лягай ако не ти е добре :)

Кутията е малка 2см по-голяма от залман , има си менаджмент на ниско нова както залман малмалн и висчки кутии за евтини компове , има си 2 фана ако предния свети и не му харесва се слага отзад и там ако не му харесва се маха все тая за този комп , изглежда добре.

Просто ти демонстрирам ефекта какъв е. Сега си представи че си в едно помещение с тая кутия... 

Има си дума за хора изпитващи удоволствие при дискомфорт но аз не съм от тях.

преди 2 минути, Roujin Z написа:

Просто ти демонстрирам ефекта какъв е. Сега си представи че си в едно помещение с тая кутия... 

Има си дума за хора изпитващи удоволствие при дискомфорт но аз не съм от тях.

ето ти ревю на кутията , един преден фан свети(нищо друго) като не те кефи го махай залманати нямат преден фан.

преди 20 минути, Vas Petrov написа:

Дайте да я скалъпим цялата конфигурация напълно и да мога да я поръчам от едно място.Кутия като кутия.но наистина,по добре да е не така светеща,че ще свеи като нощна лампа,аз компютъра почти не го спирам.

Аз съм ти препоръчал от едно място (Никем) пък ако искаш да смениш кутията с по-евтина е друг въпрос. 

пс. SX930 го има в Никем ако си се спрял на него - http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SX930-240G-SATA3-XPG/description.html

В такъв случай взимаш малко по-скъпия GB - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-H110M-S2H-LGA1151/description.html

Не знам защо дъното присъства два пъти в каталога с две различни цени...

Това също става - http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-H110M-ECO-LGA1151/description.html

пс. Ако решиш да даваш повече пари за Mini-ITX - http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-H110M-ITX-LGA1151/description.html

Дъното има и малко по-добро аудио като може да се сложи в такава кутия - http://nikem-bg.net/computer-components/SHARKOON-CA-I-BLACK/description.html

Квото искаш си вземай но да дадеш 80,90лв за кутия на офисна машина е безсмислица , за всичко е по-добре да се даде повече пари но не и за кутия на офис комп.

Показвах ви свясна кутия за малко пари квото искате правите все ми е тая ... ако искаш и дефине с си вземайте за офиса машини и ще ми говори повече рам е по-зле от по-скъпа кутия не че  и рам има нужда но ще има много скоро.

Лека и умната :)

ето ви кутия за такива машни http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=14350&sort=p.price&order=ASC

и кабел мениджмънт си има и изходно фанче си има но да не издребняваме.

Е мерси че ни светна с тоя Delux да знаем какво да препоръчваме вече. Колкото до паметта от години чакам времето когато с 4ГБ няма да ми вървят филмите и нета а с двойно повече знам ли?

Та викаш скоро ще ми трябват 16GB за да вървят филмите? Няква приблизителна дата ще кажеш ли да се подготвим всички за ъпгрейд?

Темата е пълен чук :)

4 рам стигат, как.

VLC медия плеър ползва мах 300, km player и той.

Браузерите към 2 гб с 3-5 таба.

Квото ще да слага но не и 2 по 4 на дъно с два слота!

С кво е по-добре тоя скъпия FD за пентиума ... не е въпрос

Пожелавам ти някой ден да имаш комп със 16 рам който не се изгключва както правят повечето хора и ще разбереш какво предимството на рамта.

току-що, Can Oa написа:

Квото ще да слага но не и 2 по 4 на дъно с два слота!

С кво е по-добре тоя скъпия FD за пентиума ... не е въпрос

Пожелавам ти някой ден да имаш комп със 16 рам който не се изгключва както правят повечето хора и ще разбереш какво предимството на рамта.

Така съм съгласен. Само дето питащият май е обикновен потребител. Оф/он всекидневно.

или едно 8 или 2 по 8 това съм казал , но не и да се погребе тоя комп с тия  2 по 4  да си купя яка кутия на фрактал за пентиума..

а оня болния светещия се заяде и се прецака темата не съм искал просто предложих конфигурация а оня му свететело ай ..

лягам си не ми се занимава с глупости.

Ако е АМД, то да си вземе един компютър за 100 лева. Ще му свърши работа за нещата, които е казал. Аз така направих.

на 28/08/2016 в 7:07, ncl написа:

Ако е АМД, то да си вземе един компютър за 100 лева. Ще му свърши работа за нещата, които е казал. Аз така направих.

За "нещата" които е казал и двата вида конфигурация му вършат работа и са еднакви като цена. Всичко зависи от това каква периферия има! Поради предрасъдъци препоръчвате интел ей така щото има смешно вградено видео което се пъне да зареди клип на 1080р в ютуба да не говорим за блурей... ако реши да засили машината какво прави сменя процесора ли ? Тая глупост с DDR4 на 2133 на евтини дъна няма разлика от FM+ дъно до 2133 DDR3 което е на същите пари. Като се взима такъв компютър е редно да се гледа после какво може да се добави а не да се замени и да се чуди на кой да продава остарели части. И на двата вида конфигурации може да се добави рам, да се добави видео. На AMD Godavari видеото е по-добро от Intel. В някои задачи Intel се справя по-добре от AMD с около 50 процента, но като се има в предвид за какво автора иска да ползва компютъра двата вида конфигурации са 50/50. 

ASROCK FM2A88X EXTREME4+ /FM2 
AMD A10-7860K X4 3.6GHz FM2+ BOX 
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
DeepCool Case TESSERACT BF USB 3.0 
8GB DDR3 1600 KINGSTON 

Обща стойност - 714.53 лв. с ДДС

Вариант 2:

GB B150M-DS3H LGA1151 
I3-6100 3.7GHX/3MB/LGA1151/BOX 
8G DDR4 2133 ADATA 
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA 
DeepCool Case TESSERACT BF USB 3.0 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 

Обща стойност - 721.59 лв. с ДДС

за филми и игри като cs:go амд-то няма да го чува нито захранването. След месец, два, три да си вземе SSD 120 GB (предостатъчно) Кутията не става ама като има 600-700 лева трябва да се вземе нещо евтино и хем да има възможности за вентилатори/охладители място за SSD-3 HDD-4, захрaнването е Ок Плюса на AMD-то е че може да се клокне с това дъно. Минуса е че трябва да се добави охладител.

Плюса на Intel по-нова технология, иска ли да засилва процесора смяна на дъно, иска ли по-мощен процесор смяна на процесор. А дори и да се вземе дъно за клок пак е силно препоръчително да вземе охладител.

И в крайна сметка каква е разликата?  

преди 17 часа, Mariyan Raynov написа:

За "нещата" които е казал и двата вида конфигурация му вършат работа и са еднакви като цена. Всичко зависи от това каква периферия има! Поради предрасъдъци препоръчвате интел ей така щото има смешно вградено видео което се пъне да зареди клип на 1080р в ютуба да не говорим за блурей...

Спокойно, вече съм спрял да препоръчвам каквото и да е. Оставил съм го на вас.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.