Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странна заповед за погребенията в Севлиево

Featured Replies

Странна заповед ограничи погребенията в град Севлиево, след като беше разпоредено, че на ден мога да бъдат погребвани не повече от трима покойници и то в точно определен час, информира  NOVA.

Първо погребение в 11 ч., второ – в 13 и трето – в 14,30 ч. 

гласи едно от първите решения на новосформираното общинско предприятие „Обреди“ в Севлиево. А директорът на предприятието обясни причината за заповедта с необходимостта от създаването на ред.

„Така се създава ред. И този ред хората вече са го научили и това са определени часове за погребенията и се създава една традиция",

на мнение е Пламена Христова – директор на ОП „Обреди“ – Община Севлиево.

Заповедта обаче предизвика гневни реакции сред жителите на Севлиево и траурните агенции. След негативната обществена реакция авторите на заповедта признаха, че в текста има празноти. Не са засегнати случаите, когато починалите ще са повече от трима.

„Ще издам специална заповед за такива изключения, че е възможно. Разбира се, че ще се организира нещо извънредно и специално“, обеща Пламена Христова.

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/stranna-zapoved-za-pogrebeniiata-v-sevlievo-6057931

.

655-402-pogrebenie.jpgИзточник: Thinkstock/Guliver

Пълен абсурд ! Парите са причината не че нещо друго , конфликт на интереси има. Тази Пламена Христова има фамилни връзки с фирма която се занимава с обредни дела.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

При възникнала ситуация-неизпълнена бройка от нужното количество починали за деня-бай Иван гробаря се задължава да пречука първия срещнат на улицата.От това следва да му се издаде разрешително да убива.Същото като на Джеймс Бонд.----Приятно ми е Иван.Бай Иван.А сега сериозно.Ко да кажа.Ненормална,изродск, държавичка,мръсна.Ей такива като управата на Севлиевските гробища я направиха.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Лин написа:

и се създава една традиция"

Ред трябва да има. Явно си записват часове предварително и всеки си знае кога да се гъта. 

Така се създават традиции :biggrin:

преди 8 минути, Лин написа:

Ред трябва да има. Явно си записват часове предварително и всеки си знае кога да се гъта. 

в Севлиево не можеш да умреш га си щеш - ред си има

преди 3 минути, Лин написа:

Ама си е яко да си четвърти.  Пламена Христова обещава нещо извънредно и специално :whist:

ангелската хорова капела

1a3e6bfc0.jpg

преди 16 минути, haidukpikaso написа:

в Севлиево не можеш да умреш га си щеш - ред си има

Така е, но никой не се съобразява с това. :D

Добре дошли в Абсурдистан... НЯМА Такова нещо никаде по света освен в България ... пълна пародия на държава - Мутрокрация.

преди 1 час, Лин написа:

Днес в Севлиево, утре и в други градове :D

К'во да кажа - Сивлюу. Колибарска му раута.

преди 6 минути, jhoro написа:

К'во да кажа - Сивлюу. Колибарска му раута.

Жоре,не така. Мога да ти кажа че Севлиево е много по добре устроен от много големи градове в България.А кога да умреш,вече е БИЗНЕС в  България. Тук,на наша почва  всичко е бизнес. Няма само софиянци да са облагоденствани , я! Англичаните са го имали,но е било отдавна. Закъснели сте с посещенията си точно там. Мексико е по интересно.Севлиево - също.Аз съм на 50 км от него а някога, дори на 25.

преди 21 минути, * СТЕФАН * написа:

Жоре, не така. Мога да ти кажа че Севлиево е много по добре устроен от много големи градове в България. А кога да умреш, вече е БИЗНЕС в  България. Тук, на наша почва  всичко е бизнес. Няма само софиянци да са облагоденствани, я! Англичаните са го имали, но е било отдавна. Закъснели сте с посещенията си точно там. Мексико е по интересно. Севлиево - също. Аз съм на 50 км от него а някога, дори на 25.

Мога за се съглася с туй-онуй, ама не ми обяснявай чак толкова. Ти и на 50, и на 25, и на 10 км да си, все тая - аз образно казано съм излязъл оттам.

Може да са устроени, ама последните години не са град. Затуй пак казвам - колибарска ра'ута.

PS. Без лоши чувства де.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

от така изнесеното инфо извода е - не умирайте бе

мързи ни да кОпаме

преди 49 минути, * СТЕФАН * написа:

Жоре,не така. Мога да ти кажа че Севлиево е много по добре устроен от много големи градове в България.А кога да умреш,вече е БИЗНЕС в  България.

за това си прав бате

ама нали са хамериканците там - свети ли та свети, минавала съм по нощите през там направо изпаднах в потрес - все едно не е български град

преди 39 минути, jhoro написа:

Може да са устроени, ама последните години не са град. Затуй пак казвам - колибарска ра'ута.

точно Севлиево е град Жорка - в сравнение с други обезлюдени водещи се още градове а бетер паланки са

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

ама нали са хамериканците там - свети ли та свети, минавала съм по нощите през там направо изпаднах в потрес - все едно не е български град

Тук наистина не е България. Безработицата е малка. Престъпността - също. Убийство не е ставало от десетилетия. Цари пълно спокойствие и някаква необичайна безметежност. Имаме - "Кауфланд", "Лидл", "Била", Техномаркет", "Зора". Що се отнася до американските заводи тук - да, те са наистина гръбнака на икономиката в Севлиево. Заплатите там са високи (за град с население 26-30 000), но и експлоатацията е жестока - точно по капиталистически.

преди 6 минути, Agentpat™ написа:

Тук наистина не е България. Безработицата е малка. Престъпността - също. Убийство не е ставало от десетилетия. Цари пълно спокойствие и някаква необичайна безметежност. Имаме - "Кауфланд", "Лидл", "Била", Техномаркет", "Зора". Що се отнася до американските заводи тук - да, те са наистина гръбнака на икономиката в Севлиево. Заплатите там са високи (за град с население 26-30 000), но и експлоатацията е жестока - точно по капиталистически.

тя експлоатацията е навсякъде

:(

преди 19 минути, haidukpikaso написа:

тя експлоатацията е навсякъде

:(

преди 1 час, jhoro написа:

Мога за се съглася с туй-онуй, ама не ми обяснявай чак толкова. Ти и на 50, и на 25, и на 10 км да си, все тая - аз образно казано съм излязъл оттам.

PS. Без лоши чувства де.

Извинявай,но по твоята логика излиза, че трябва всички да грабнем куфарите.Ти си стой в Англия. Аз сегиз тогиз ще прескачам до Севлиево. Имам твърде много познати.

Експлоатацията я има защото до стая с надпис "ДЕРЕКтор",има Счетоводство а следващата е Човешки ресурси-старото име беше Личен състав.Не че навремето личността значеше нещо(освен една),както имаше и друг лозунг "Всичко в името на човека.Всичко за благото на човека"И всички знаеха кой е човека.Но това "ресурси" ни приравнява с чакъла,въглищата,нефта и т.н.Позволено е на компаниите,корпорациите да гребът и ползват по усмотрение "ресурса".

преди 21 минути, * СТЕФАН * написа:

Извинявай,но по твоята логика излиза, че трябва всички да грабнем куфарите.Ти си стой в Англия. Аз сегиз тогиз ще прескачам до Севлиево. Имам твърде много познати.

А аз не може ли бе ?

преди 9 минути, _nib_ написа:

Експлоатацията я има защото до стая с надпис "ДЕРЕКтор",има Счетоводство а следващата е Човешки ресурси-старото име беше Личен състав.Не че навремето личността значеше нещо(освен една),както имаше и друг лозунг "Всичко в името на човека.Всичко за благото на човека"И всички знаеха кой е човека.Но това "ресурси" ни приравнява с чакъла,въглищата,нефта и т.н.Позволено е на компаниите,корпорациите да гребът и ползват по усмотрение "ресурса".

Всичко взаимствано от Америка почна да дотяга на хората. Особено вкарването на разни чуждици.  Не бил емигрант, а мигрант! Тъпанари!

преди 2 минути, jhoro написа:

А аз не може ли бе ?

Не! Ти мое са разOдиш до Манчестър и да им разЯсниш, къ са прАи погребален бизнеЗ. Ма глей докат са врънеш, да ти нема нищо, че не мое да Оредим час тука...

...а иначе, нямам думи...

преди 6 минути, firestarter написа:

Не! Ти мое са разOдиш до Манчестър и да им разЯсниш, къ са прАи погребален бизнеЗ. Ма глей докат са врънеш, да ти нема нищо, че не мое да Оредим час тука...

...а иначе, нямам думи...

Ти за мен нИ сЪ притеснявай - аС си имам място и моа си влизам и излизам гат исскам.

• Автор
преди 6 минути, jhoro написа:

Ти за мен нИ сЪ притеснявай - аС си имам място и моа си влизам и излизам гат исскам.

Връзкар:biggrin:

Хората под час  и под бройка в Севлиево...

току-що, Лин написа:

Връзкар:biggrin:

Хората под час  и под бройка в Севлиево...

И аз за там говоря ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.