Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странна заповед за погребенията в Севлиево

Featured Replies

преди 42 минути, jhoro написа:

А аз не може ли бе ?

Че кой те е вързал бе? Идвай.

Толкова актуално...и толкова тъжно...:

Цитат

Милена Славова - Месо

Сто души атакуват вакуума,
сто идиота си подават ръка,
сто миража потъват в бездната,
а някакъв тип си мели кайма.

Много сенки разменят местата си,
много искане тъне в мрак,
едно петно се носи по вятъра,
а някакъв тип си мели кайма!

Припев: И никой не пита: "Защо?" /3
...а-а, това е машина за месо

Много въжета дърпат кокала,
големи надежди от ниско ниво,
всичко това е част от машината,
гадна машина и то за месо!

Много тела се мачкат в трамваите,
силна енергия загива така,
разливат се новости, текат по релсите,
а някакъв тип си мели кайма!

Припев: ...

Каймата, другари, е част от народа,
месото се тика в казан - ей така,
едни са гаднярите, други за Бога,
но никой не пита: "Какво е кайма?"

Сложна машина мели живота ни,
всеки напредва натам без глава,
никой не може да мисли повече,
защото участва в тази игра!

преди 8 часа, Лин написа:

Не са засегнати случаите, когато починалите ще са повече от трима.

Ей, не се научи този народ, че закона трябва да се спазва - като е писано трима, значи трима бре, ако всеки тръгне да умира, когато си иска, докъде ще я докараме. За това нема са оправим никога - щото всеки погазва закона и си мре, без да пита, може ли, не може ли. Значи аз викам така - който умре след третия, глоба, при второ нарушение, затвор там да си помисли малко следващия път, когато ще умира. Желязна ръка трябва тука.

Редактирано от sound (преглед на промените)

преди 55 минути, jhoro написа:

И аз за там говоря ...

Ти си в Англия, няма да те погребат тук. Какво коментираш бг темите?

преди 1 час, simtech написа:

Ти си в Англия, няма да те погребат тук. Какво коментираш бг темите?

Кой разговаря с теб?

Темата ми напомни следния разговор:

- Санитар, къде ме карате?
- В моргата.
- Но аз още не съм умрял!
- Е, ние още не сме стигнали...

Sent from my Перла 04 Вариант using Tapatalk

• Автор

Ще стане като детските градини в София

Немой се уредиш значи в това Севлиево... Кой може да извади връзки, добре. Останалите си стоят дома, докато им дойде реда:biggrin:

преди 9 часа, * СТЕФАН * написа:

Всичко взаимствано от Америка почна да дотяга на хората. Особено вкарването на разни чуждици.  Не бил емигрант, а мигрант! Тъпанари!

Стефчо, то хубаво сме взели ама нали знаеш, че по света му казват "HEADquarter", а в българия все още официалното название е "СЕДАЛИЩЕ", кой с каквото мисли, такива мисли ще ражда :D

преди 9 часа, * СТЕФАН * написа:

Всичко взаимствано от Америка почна да дотяга на хората. Особено вкарването на разни чуждици.  Не бил емигрант, а мигрант! Тъпанари!

Не позна! :D 

Migratio е латинска дума, означава преселване. Затова правилното понятието е мигранти, което пък е общата дума за емигрант и имигрант.

По темата:

Определени часове за погребение има навсякъде. Вероятно бройката "три" за Севлиево е оптимален вариант и поради това се определят три удобни за всички часа. Но...

Просто младата госпожа не си е свършила работата докрай-не е включила извънредните ситуации във заповедта и всъщност това предизвика реакция от севлиевци, а вече и национална.

За мен не смешно, че жената се опитва да сложи някакъв ред, смешно ми е, че явно няма качествата да го въведе и стана за смях и укори.

E  извънредните ситуации ще бъдат и на съответните извънредни цени - затова е всичко

преди 20 часа, jhoro написа:

Кой разговаря с теб?

Не и аз. Но очевидно ТИ имаш мнение по всичко, като си нямаш и идея от нищо, което се случва тук в последно време. И понеже като отиде в Англията стана голям радетел за антипиратство и други, съм те взел на мушката. Не бягай, ще умреш уморен - "Поздрави, Снайпериста"

на 25.08.2016 г. в 0:52, firestarter написа:

Толкова актуално...и толкова тъжно...:

Като се има предвид тази песен колко е стара и все още същото важи в пълна сила ... помислете си къде се намираме във времето.

на 25.08.2016 г. в 9:47, icekiller написа:

Стефчо, то хубаво сме взели ама нали знаеш, че по света му казват "HEADquarter", а в българия все още официалното название е "СЕДАЛИЩЕ", кой с каквото мисли, такива мисли ще ражда :D

То "Седалище" има и друго значение което подхожда на тези които са вътре в този Headquarters.

на 25.08.2016 г. в 10:20, Нел написа:

Migratio е латинска дума, означава преселване. Затова правилното понятието е мигранти, което пък е общата дума за емигрант и имигрант.

По темата:

Определени часове за погребение има навсякъде. Вероятно бройката "три" за Севлиево е оптимален вариант и поради това се определят три удобни за всички часа. Но...

Просто младата госпожа не си е свършила работата докрай-не е включила извънредните ситуации във заповедта и всъщност това предизвика реакция от севлиевци, а вече и национална.

За мен не смешно, че жената се опитва да сложи някакъв ред, смешно ми е, че явно няма качествата да го въведе и стана за смях и укори.

Going somewhere? Emigrate means to leave one's country to live in another. Immigrate is to come into another country to live permanently. Migrate is to move, like bird in the winter.

Отивате някъде ? 

Емигрирам означава да напуснеш страната си за да живееш в друга страна 

Имигрирам е да дойдеш в друга страна за да живееш постоянно.

Мигрирам се отнася за птиците които се местят зимата да живеят някъде другаде и се връщат обратно когато зимата свърши.

може да се разбере и така

Емигрирам - от гледната точка на напускането - Излизам

Имигрирам - гледна точка на дестинацията - Влизам

Мигрирам - това се отнася до самото действие - местя се.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

Значи щом ги водят мигранти,се подразбира че всичко е целенасочено.Саудитите,под диктовката на мръсните американци които никъде не се бъркат горките,дават кинти да се наводни Европа с паплач.Да стане мюсулманска.Защо?Все ми се струва че е заради "дърпането"на стрария континент от подписването на транс-атлантическото търговско споразумение.Да може всичко да се наводни с ГМО.И корпорациите винаги ще са защитени за разлика от потребителя.Обезсмисля се съществуването на Защитата на потребителя във всяка една държава.

преди 10 минути, _nib_ написа:

Значи щом ги водят мигранти,се подразбира че всичко е целенасочено.Саудитите,под диктовката на мръсните американци които никъде не се бъркат горките,дават кинти да се наводни Европа с паплач.Да стане мюсулманска.Защо?Все ми се струва че е заради "дърпането"на стрария континент от подписването на транс-атлантическото търговско споразумение.Да може всичко да се наводни с ГМО.И корпорациите винаги ще са защитени за разлика от потребителя.Обезсмисля се съществуването на Защитата на потребителя във всяка една държава.

Пророчеството на Баба Ванга започва да се сбъдва... според нея до края на 2016 година Европа ще се ислямизира 

на 24.08.2016 г. в 22:33, jhoro написа:

Мога за се съглася с туй-онуй, ама не ми обяснявай чак толкова. Ти и на 50, и на 25, и на 10 км да си, все тая - аз образно казано съм излязъл оттам.

Може да са устроени, ама последните години не са град. Затуй пак казвам - колибарска ра'ута.

PS. Без лоши чувства де.

Я бе, сине майчин! Откъде си излязъл и кое не било град, че нещо не разбрах?

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Я бе, сине майчин! Откъде си излязъл и кое не било град, че нещо не разбрах?

Добър ден - Ей то един патриот (което си е хубамо де).

Ут къде Балябанца начи.Излязъл съм на Крушууския баир.

Я кажи - кога ще е панаира на Тиквата? Да дода, да ви повидя?

PS. Не приемайте всичко насериозно - няма смисъл.   :wink12:

преди 9 минути, jhoro написа:

Добър ден - Ей то един патриот (което си е хубамо де).

Ут къде Балябанца начи.Излязъл съм на Крушууския баир.

Я кажи - кога ще е панаира на Тиквата? Да дода, да ви повидя?

PS. Не приемайте всичко насериозно - няма смисъл.   :wink12:

В квартал Балабанца е циганското гето.

Крушовският вече е официално обявен за вилна зона на града.

Както винаги по средата на месеца - от 14 до 18 октомври. Заповядай!

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 3 минути, Agentpat™ написа:

В квартал Балабанца е циганското гето.

Крушовският вече е официално обявен за вилна зона на града.

Както винаги - от 14 до 18 октомври. Заповядай!

Всичко това много добре го знам. За панаира - ще дойда, ако нещо не се обърка.

PS. Колкото до баиря - освен вилна зона, и въпросната почивна зона е там (нали не са я преместили още?). Почивна, щото навсякъде пише - "Тук почива ..."

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

на 25.08.2016 г. в 10:20, Нел написа:

По темата:

Това е трябвало да ми го разясниш още през 2004 а не сега. Като се сещам,тази дума не я употребяваха тогава.Да не би в Плевен да пишете нова българска граматика?

" За мен не смешно, че жената се опитва да сложи някакъв ред, смешно ми е, че явно няма качествата да го въведе и стана за смях и укори.

На градската администрация на Севлиево съвсем е лесно да наемат теб за специалист, за да няма издънки по медиите!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, * СТЕФАН * написа:

Това е трябвало да ми го разясниш още през 2004 а не сега. Като се сещам,тази дума не я употребяваха тогава.Да не би в Плевен да пишете нова българска граматика?

Не. Учим биология. :D

преди 2 часа, * СТЕФАН * написа:

На градската администрация на Севлиево съвсем е лесно да наемат теб за специалист, за да няма издънки по медиите!

Няма лошо. Харесвам Севлиево! Предполагам обаче, че на севлиевската администрация им е изгоряло ухото за мен. :D

на ‎8‎/‎25‎/‎2016 в 0:07, * СТЕФАН * написа:

Мда, на мен лично отдавна ми е дотегнало.

на ‎8‎/‎25‎/‎2016 в 10:20, Нел написа:

Тя хубу латинска, ама идва заради английски, в който има много латински думи :) Естествено, че правилното е мигранти, ако се каже преселници може на някой да му се счупи езика, знае ли се :ph34r:

преди 4 часа, gif4e написа:

Мда, на мен лично отдавна ми е дотегнало.

Тя хубу латинска, ама идва заради английски, в който има много латински думи :) Естествено, че правилното е мигранти, ако се каже преселници може на някой да му се счупи езика, знае ли се :ph34r:

Ей, не се спряхте!  Да си се заяждате просто...

"Миграция" е термин в науката - среща се биологията, във физиката и химията, в хуманитарните науки в информационните технологии.

Не е дума, която да се употребява само в последните две десетилетия, така че определено няма защо да бъде "сритвана" заради чистота на българския език, нещо за което аз също съм радетел, макар да осъзнавам, че особено с навлизането на новите технологии трайно се "насадиха" в българския език думи, които незнаещ английски няма как да разбере. Но думата "миграция" не е от тях.

Още повече, че думите на Стефан са:

Цитат

Не бил емигрант, а мигрант! Тъпанари!

И когато разбра каква глупост е написал... реши да се бори за чист български език... :D

на 26.08.2016 г. в 11:01, Azhen написа:

Going somewhere? Emigrate means to leave one's country to live in another. Immigrate is to come into another country to live permanently. Migrate is to move, like bird in the winter.

С това пък защо ни вадиш очите? :D

Мисля си наясно, че съм напълно наясно със значението и употребата на думата?

Трябваше да цитираш бае ти Стефан, за когото емигрант не е чуждица и е приемлива, но пък мигрант е дошла от омразната Америка :D и го дразни... Що пък от Америка?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 1 час, Нел написа:

Ей, не се спряхте!  Да си се заяждате просто...

"Миграция" е термин в науката - среща се биологията, във физиката и химията, в хуманитарните науки в информационните технологии.

Не е дума, която да се употребява само в последните две десетилетия, така че определено няма защо да бъде "сритвана" заради чистота на българския език, нещо за което аз също съм радетел, макар да осъзнавам, че особено с навлизането на новите технологии трайно се "насадиха" в българския език думи, които незнаещ английски няма как да разбере. Но думата "миграция" не е от тях.

Още повече, че думите на Стефан са:

И когато разбра каква глупост е написал... реши да се бори за чист български език... :D

С това пък защо ни вадиш очите? :D

Мисля си наясно, че съм напълно наясно със значението и употребата на думата?

Трябваше да цитираш бае ти Стефан, за когото емигрант не е чуждица и е приемлива, но пък мигрант е дошла от омразната Америка :D и го дразни... Що пък от Америка?

Ами не беше насочено към теб , извинявам се ако съм причинил неудобство.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.