Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли софтуер за поправка - Win7 не може да отвори съдържанието на HD - не вижда файловете

Featured Replies

• Автор

Супер RudeBoy  добра формулировка и звучи обнадеждаващо . С потупване по рамото . Жестоко . Започва да става интересно. Само че какво да направя - да снимам всяко място което стартирам и всяко на което забивам при тия големи снимки ще стане много дълго на долу . Няма ли опция при която да се намаляват снимките и да се вкарат в същия пост в два реда малки колкото една голяма - от тук във форума  . Който иска да си увеличава , а в същност да не заема много място  ? Ако има кажете как и аз ще снимам всичко и ще е на малко площ .

• Отговори 56
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Супер RudeBoy  добра формулировка и звучи обнадеждаващо . Само че какво да направя - да снимам всяко място което стартирам и всяко на което забивам при тия големи снимки ще стане много дълго на долу . Няма ли опция при която да се намаляват снимките и да се вкарат в същия пост в два реда малки колкото една голяма - от тук във форума  . Който иска да си увеличава , а в същност да не заема много място  ? Ако има кажете как и аз ще снимам всичко и ще е на малко площ .

преди 11 часа, juveplu написа:

Мога да кажа също че се стартира на черен екран и се усетих че трябва да избера диск G със стрелките на долу и на горе и с ентър започна нещо кратко , спря за да избирам каква система е - FAT32 , NTFS или OTHER и до там какво ли не натисках не става да отреагира . Аз не мога с Досовски програми да работя . Ако иска команда на английски , то аз ще преведа с  Google translate  и кой знае как ще го разбере на криво компа . Забих

Докато си писал този коментар е трябвало да се усетиш, че това не е твоята материя и че трябва да се ориентираш към сервиз.

преди 55 минути, ExaFlop написа:

Докато си писал този коментар е трябвало да се усетиш, че това не е твоята материя и че трябва да се ориентираш към сервиз.

Е, автора на темата още преди 10-на поста писа, че изпитва затруднения и ,че не е на "Ти" с темата! Също така и аз предложих да се възползва от услугите на сервиз, но лошото е ,че трябва да е читав, а и стойността на събираната сума за подобни услуги не е малка!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Ето отговор от  AOMEI 

The thing you do is the disk backup restore operation, so the disk will be overwrite
Sorry, sorry,sorry,sorry,sorry,sorry.

But we are misleading now. Let us back to the orignal.
1. You do the  system restore, right?
2. Where is the backup image?
It is in the G drive, right?
3. After you do the system restore,it failled.The Gdrive cannot be open becuase there is something corrupted file system and y ou need to format it.
4.Maybe the problem is that when you install the system, the DBR of G drive is used. So there is the problem.
5. There is one way you can try to use it. Delete the G drive and then recover that partition with the partition recovery again.
Please try to install the Partition Assistant to do it.
This is the download link: http://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html   
6. If it failed. You need to use the "power data recover" software to recover the data.
Trust us, we are trying to solve the problem.
Have a nice day. :)

До колкото аз разбирам теказват че в момента на връщане на бекъпа се извършва презапис и за това и диска се поврежда въпреки че от него според нас само се чете . Явно проблема 15 години по късно не е решен и от тези които правят тези програми . Те съветват да се върне Win7 със систем ресторе , но това няма да поправи диска . А за самия диск съветват да се вадят данните със програми за възстановяване на данни . 

Т.е. сме на изходна точка с най доброто предложение от ExaFlop и неговата Досовска програма с която аз не успявам . Като не мога да се оправя с не , като никой не предложи да ми оправи той диска ( даго занеса при него) и понеже аз не мога да чакам много без да имам резервно копие , то аз ще форматирам диска и ще си запиша данните от другия диск за да имам пак 2 копия и ще оставя този проблем всеки да си го решава или да се учи за работа в ДОС . Не разполагам с повече време да изчаквам в това състояние без гаранция за сигурност без резервно копие . 

Благодаря на всички и мога да споделя че ExaFlop като че ли е бил най близо още веднага . Браво на него . Не знам колко са добри другите с компютрите в къщи ? Аз все пак имам доста знания , работя с музикални софтуерни програми ( създавам музика ) , но чак пък с DOS толкова на зад и на вътре . . . . . .и аз ще кажа като тези от    AOMEI  "Sorry, sorry,sorry,sorry,sorry,sorry"

Така е съжалявам за темата без изход с мене . Може пък някой друг да включи и да си оправи нещата .  Здраве да е . Всичко най добро момчета 

Ако направиш проверка от външен източник на дела, в който е архивния имидж, сигурно ще намери и поправи проблеми във файловата система. След това желателно отново от външен източник може да пробваш възстановяване на системата от имиджа.

на 25.08.2016 г. в 20:30, juveplu написа:

Здравейте , търся програмка която поправя Хард Диск . Ето за какво става въпрос:

Връщах бекъп и го прекъснах по грешка . Инсталирах на ново Уиндоуса , но от това че прекъснах процеса на Бекъпа Уиндоуса вече не вижда информацията в този Хард Диск . Нещо се заличи или обърка в диска .

Вижда го като Диск - F  , но няма лента до него на която да се вижда колко пространство е заето и колко е свободно . Все едно че не е форматиран . А не искам да го форматирам , а да го поправя с някоя програма .

Има ли такава ?  Или ако са повече моля напишете висчки за които се сещате . Ще опитвам с всичките дано се поправи . След като програма за възстановяване на файлове видя файловете , значи и друга за поправка ще ги види и ще го поправи та и Уиндоуса да го чете .  Много моля за помощ . Кои програми могат да поправят това ? Или със самия Win7 ?  Някой преборвал ли е такъв проблем ?

Прецакал си файловата система то е ясно. 

Опитай, като го откачиш и закачиш наново, виртуално чрес Windows manager, ако не помогне физически ( силно се съмнявам да помогне, но не е възможно ).Можеш да си свалиш Hierens Boot cd - играчката за деца. Има програмка наречена Magic partition, може да стартираш Hierens И БЕЗ да буутваш компютъра с MiniXP. Стартираш програмата, избираш харда, ТРИЕШ ДЯЛА ( защото вече не може да бъде четен, тъй като файловата система е повредена ), правиш нов, избираш формат след това и натискаш бутона APPLY.

кликни на OPEN   с левия бутон на мишката...

преди 17 часа, juveplu написа:

Ето отговор от  AOMEI 

5. There is one way you can try to use it. Delete the G drive and then recover that partition with the partition recovery again.

А за самия диск съветват да се вадят данните със програми за възстановяване на данни . 

Много ти е грешен преводът от английски :) .

От AOMEI ти предлагат точно същото, което и аз ти написах в предния си пост - "изтрийте дяла G, и след това го възстановете отново със софтуера за възстановяване". 

• Автор

Здравейте на всички , 

на Rude Boy - не мие грешен превода ами ми се струваше абсурдно точно тези които знаят какво са сътворили да ме карат да извличам файловете вместо да направят даже опция в техните програми за поправка точно на това което е повредено, защото това не е SSD , в този диск всичко е изгорено и си стои на диска и само може с една поправка да се види диска с файловете . Но както и да е тези програми са на повече от 20 години и никой от тях не прави нищо в тази посока въпреки че не потребителя може изобщо да не е виновен а може тока да спре и пак става БАУ . 

А по принцип аз форматирах диска и сега прехвърлям на ново данните от резервния диск , защото докато се опитвам да разгадая как ще се реши този проблем ще направя друг гаф и ще ми замине и другия диск , а тогава много ще се плаче . 

Та сега аз вече не мога да изпробвам . Е все пак мога пак да прекъсна връщането на бекъпа и отново да отида в тази ситуация , но ако имам още един - трети диск за експерименти . Благодаря на всички . 

Дано другите след мене с този проблем да са още по на ТИ с DOS  ,   със    Hierens Boot cd  . . . . . . . .   

Редактирано от juveplu (преглед на промените)

Между другото аз вчера бях в подобна ситуация - след рестарт единият диск стана неразпознаваем - и двата дяла не се познаваха. Запалих Testdisk 7  и за 10-15 минути след рестарт всички си бяха по местата в строя.

преди 47 минути, ExaFlop написа:

Между другото аз вчера бях в подобна ситуация - след рестарт единият диск стана неразпознаваем - и двата дяла не се познаваха. Запалих Testdisk 7  и за 10-15 минути след рестарт всички си бяха по местата в строя.

При мен на едната машина се получава редовно. И след рестарт се оправя всичко.

Преди да го остържа с testdisk го пробвах под няколко ОС и резултатът беше еднакъв. MFT и/или MBR като се скапе - кофти.

• Автор
преди 17 часа, ExaFlop написа:

Кажи моля те какво стартираш , какво пишеш и изобщо стъпка по стъпка как така запали TestDisk и какви са стъпките една след друга . Къде на кой ред какво пишеш - стъпка по стъпка . 

Няма да е кой знае колко обяснение . Дали ще са повече от 10 стъпки ? За всеки понятно ще е до избора на диска и от там изкарва още няколко реда и няма помръдване .Нито се стартират , няма нищо подканващо , подсещащо даже . Нека и други на някакво средно ниво да включат как с тази програма не се тества само , а се поправя .

Моля те стъпка по стъпка какво да се направи и може би това ще сложи край на дебатите и ще е завършек на темата .

Редактирано от juveplu (преглед на промените)

Нищо не се пише. Само се избират опциите, после се сканира и накрая се записва:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

• Автор

Страхотно , ExaFlop  ти  "изби рибата " . Нямам думи . Чак ми се ще да прекъсна втори път връщането на бекъпа за да изпробвам тази  "TestDisk" . Но няма да прецаквам умишлено данните отново .

Само ще кажа че щом намерихме начин за поправка на такъв гаден проблем , значи победата е много голяма . Всички техници при които съм ходил се сещат само за източване на данните за цифра пари . 

Не само заради парите . Никой не знае как се поправя това . Браво на Вас всички които си губите от времето за да помагате . 

Yes , Yes , Yes                         Големи благодарности и всичко най добро на всички .

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Честно казано нищо не разбрах от този пост.

какво да си разбрал влезнал е тука само да пита и нищо да не пробва и да се прави на интересен.като чели всеки ден харда ми изпада  в амнезия да не пише колко дисково пространство има>

Yvan Sergeev, ти да не би да ползваш ник juveplu? Постът ми беше отправен към него.

ако бях с ник  juveplu  щях да задавам въпроси към себе си ...

преди 16 минути, Yvan Sergeev написа:

влезнал е тука

ако беше влезнал си тука  щеше да имаш основание.

Не мога да разбера - търсиш поле за изява, нямаш си друга работа или просто си пишеш? Вече писах! - въпросът е насочен не към теб! А към juveplu. И твоите постове са леко извън темата. Не помагаш!

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Нямам нужда от адвокати/представители!

не съм ти адвокат пита всички.  и накрая излиза че ни губи времето.

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Не мога да разбера - търсиш поле за изява, нямаш си друга работа или просто си пишеш? Вече писах! - въпросът е насочен не към теб! А към juveplu. И твоите постове са леко извън темата. Не помагаш!

извинявай не съобразих че си модератор и винаги си прав!

Нормално - човекът го е страх да приложи директно приложеното и иска да се увери, че това, което ще направи, е правилното нещо! А относно губенето на време - ами не следвай темата и няма да си си изгубил времето! И опитай да се ограничиш пълненето на темата с ненужни постове. Пак казвам - така не помагаш!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.