Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли софтуер за поправка - Win7 не може да отвори съдържанието на HD - не вижда файловете

Featured Replies

Здравейте , търся програмка която поправя Хард Диск . Ето за какво става въпрос:

Връщах бекъп и го прекъснах по грешка . Инсталирах на ново Уиндоуса , но от това че прекъснах процеса на Бекъпа Уиндоуса вече не вижда информацията в този Хард Диск . Нещо се заличи или обърка в диска .

Вижда го като Диск - F  , но няма лента до него на която да се вижда колко пространство е заето и колко е свободно . Все едно че не е форматиран . А не искам да го форматирам , а да го поправя с някоя програма .

Има ли такава ?  Или ако са повече моля напишете висчки за които се сещате . Ще опитвам с всичките дано се поправи . След като програма за възстановяване на файлове видя файловете , значи и друга за поправка ще ги види и ще го поправи та и Уиндоуса да го чете .  Много моля за помощ . Кои програми могат да поправят това ? Или със самия Win7 ?  Някой преборвал ли е такъв проблем ?

Редактирано от juveplu (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако хард диска си е заминал с нищо не може да го поправиш.Направи си един Bootabel disk нa Hiren пакета и тествай хард диска за грешки.

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Ако хард диска си е заминал с нищо не може да го поправиш.Направи си един Bootabel disk нa Hiren пакета и тествай хард диска за грешки.

Ай стига с тия глупости - бил за нов. При повредена файлова система също не го вижда. juveplu в diskmgmt.msc вижда ли се дискът/делът? Ако да - ползвай testdisk за ремонт.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

преди 12 минути, ExaFlop написа:

Ай стига с тия глупости - бил за нов. При повредена файлова система също не го вижда. juveplu в diskmgmt.msc вижда ли се дискът/делът? Ако да - ползвай testdisk за ремонт.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

Аз къде казах за нов. Казах да си направи тест на хард диска!

преди 34 минути, Емил Костов написа:

Ако хард диска си е заминал

преди 6 минути, ExaFlop написа:

АКО хард диска си е заминал,  а не ХАРД ДИСКА си е заминал, купи си нов. Има разлика нали сър помощник?!

Бой между модератори, голям майтап! А моето скромно мнение по въпроса е, че щом се виждат файлове, те няма как да се прочетат при повреден диск. Възможностите за работа с дискове на самия Уиндоус са недостатъчни, за това са програми като например AOMEI , която е безплатна и много добра. Ако може, инсталирай си я и виж с нея какво не е наред в диска. Начинът, по който е възникнал проблемът подсказва, че не е повреда, а липса на информация, нещо е изтрито по погрешка. ExaFlop като че ли е по-близо до истината.

11.JPG

22.JPG

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

• Автор

Здравейте , благодаря за реакцията , но за сега не се оправя проблема .
---  Aomei   Partition Assistant    -   за промяна , премахване и създаване на Партишъни 
но тя не поправя объркани или повредени данни данни от това което чета за нея . 
Тук трябва да се ползва програма която ще поправи някакви системни или не знам как се казват данни за да се прочита диска от  WIN ( кои байтове в кой сектор са предполагам - ? ) 
Коя по точно функция ще види повреда или грешки и с коя ще се стартира поправката ?
А   със  TestDisk  видях че се стартира черен екран като в DOS   и се прави проверка ,но само показва някаква статистика , а не поправя . Не знам тази статистика къде може да се използва ? Аз бях чувал  за   Hard Disk Doctor  (поправя умрели дискове)  но не я намирам работеща . 

Използвай някое live linux distro за да извелечеш или спасиш каквото можеш. След това явно - поправка / преинсталация! Нужен ти е инсталационният диск. Преди това се увери ,че няма някакъв хардуерен проблем!

разделяш хард диска на няколко дяла така че там където им инфо да се запази и инсталираш чисто  нова система на един празен дял  и като се стартира  си нареждаш информацията в  друг дял предварително форматиран и другото форматираш след като си преместиш инфото на новия форматиран дял

при преинсталация ще ти покаже има ли нещо на диска или вече го няма.

когато трябва да му селект дял

• Автор

Не ми помага и това защото аз не разделям един диск за да инсталирам Win . Аз съм с 3 хард диска - 2х2 терабайта без Операционна система които са с еднакви данни за да не става това което е в момента ( да се загуби всичко ) и още един само за Windows - SSD .  Това с преинсталацията го направих и SSD със  WIN вижда диска като диск , но както описах е все едно не форматиран (като диск F до който няма лента която показва каква част от диска е заета ) . Ако искам да го форматирам специално аз не губя информацията защото я имам на другия резервен диск  , но идеята е да се помогне на други които ще се случи и нали за това са форумите с решаване на моя казус за в бъдеще ще се помогне на други . Според мене когато програмата за бекъп връща или прави , тя прави презаписи и на данни от диска от който копира информацията и ако се прекъсне се губят данни и не се разчита диска от Опер. Система . Същото може да стане и ако тока спре по средата на това действие . Явно никой не знае . . . . . - лоша работа . Нещо такова става и при зареждане на Фърмуер . Прекъснеш ли направо искат да сменяват чипа ма устройството . Май белята е голяма . Аз ще прехвърля данните и пак ще имам на 2 места всичко , но все пак не губя надежда че някой ще проумее точно проблема и ако знае ще каже как за в бъдеще да се спаси човек в такава ситуация . 

На 99% загубих надежда като чета съветите , но все пак имам някаква и ще проверявам . Не приключвайте темата . Ако не сега някой на по късен етап ще измисли решение ( ако не е измислено ) , а друг ще го сподели тук за да поправят хората дисковете след такава гадна повреда . Всеки от нас може да потърси отговор и във световни сайтове на английски и ако от там получи отговор да го публикува тук и на български . Интересен казус и ще е добре да го пребориме . 

преди 18 часа, Yvan Sergeev написа:

разделяш хард диска на няколко дяла така че там където им инфо да се запази

Та да се доомаже хубаво работата.

преди 17 минути, juveplu написа:

Според мене когато програмата за бекъп връща или прави , тя прави презаписи и на данни от диска от който копира информацията и ако се прекъсне се губят данни и не се разчита диска от Опер. Система .

Когато се възстановява от архивен имидж, информацията от него само се чете и се възстановяава там, където е указано. Без да се изтрива този имидж файл.
Testdisk не прави нищо автоматично - трябва да й укажеш какво да прави.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:
преди 19 часа, Yvan Sergeev написа:

разделяш хард диска на няколко дяла така че там където им инфо да се запази

Та да се доомаже хубаво работата.

няма нищо да доомаже  предполагах че говори за нормален  средностатистически PC   с един хард   разделен на дялове минимум 3- 1 за OS, 1 за инфо<, 1 празен резервен...  след като разбрах за какво става въпрос .... OS   не му разпознава  хардиска да пробва с linux   и да каже какво става  или да прочете инфо как win 7  да му сложи буква на диска за да намери пътя

или    има буква но win  понеже е нов няма  връзка с диска

за това операционната система се държи на друг диск или друг дял  за да не стават такива работи няма логика да си давал бекъп и да ти замине  информацията от друг хард диск>....

вижда ми се чисто windowski  проблем с пътищата...

• Автор

Може би нещо с пътищата щом EXAFLOP казва че само се чете от бекъпа ? Само да споделя че това не е нещо ново . Още преди доста време около 2002г. - 2004г. компютърджиите дето ми сглобиха един комп ме предупредиха да внимавам с програмите за бекъп . Прекъснеш ли отиваш на форматиране . И те не знаеха как се оправя , но това беше отдавна . Сега вече сигурно вече го оправя някой . И може би не програмата за бекъпи презаписва самия бекъп архив а презаписва нещо което пречи на Уиндоуса . Може би защото работи извън Уиндоус ( сигурно в  DOS ) програмата изписва автоматично команди и като са прекъснати до средата те объркват нещо ?

Аз виждам 2 пътя :    1. Трябва да се пробва с TESTDISK програмата ( но как ще оправям след този тест ? Вижда ми се непонятно в този черен екран )

2. Да пиша за проблема точно на тези които измислят програмите за бекъп ( до официалните сайтове на програмите за бекъп ) . Те знаят точно какво става и от там също може да излезе важно пояснение или решение .  

Но по на пред как се работи с тази  TESTDISK ?  В това видео се стартира  "Photorec_win"    и се проверяват снимки . Аз ще трябва да стартирам "testdisk_win"  така ли ?

Може ли някои обяснения за нашия случай как се процедира и като свърши теста с коя функция или как да стартирам поправка ?

Леле, колко глупости за едно нищо ... А работата е проста.

на 8/25/2016 в 20:30, juveplu написа:

Връщах бекъп и го прекъснах по грешка. Нещо се заличи или обърка в диска. Все едно че не е форматиран . А не искам да го форматирам , а да го поправя с някоя програма .

преди 14 часа, juveplu написа:

Аз съм с 3 хард диска - 2х2 терабайта без Операционна система които са с еднакви данни. Ако искам да го форматирам специално аз не губя информацията защото я имам на другия резервен диск  

Прекъснал си възстановяването от backup. Информацията на диска се е оплескала. Е, и? Случва се. Нали нищо не си загубил?...

Просто си форматирай дяла, и почни възстановяването отначало. Всяка друга програма, която пуснеш да анализира какво точно е станало, къде и как е прекъснато, какво го има и какво още трябва да се възстанови - ще отнеме много повече време и усилия. Безсмислено е :speak:

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор

Eeeee  RudeBoy  не е така . Аз съм взел всички мерки и ще го оправя , но тук искаме да помогнем на всеки който безвъзвратно ще загуби ценни неща или труд . Все пак трябва да се опита . Тази тема ще я отварят и след време и като ти прочетат поста , че е по добре да си се спасявам по единично и че няма смисъл -    "Безсмислено е"     . Не е . Аз ще пиша на програмистите които са го правили и те ще си кажат тежката дума . Ще изскочи заек от някъде . Този 1% надежда не ме оставя на мира   

Или ти не обясняваш както трябва ситуацията, или не схващаш какво е написал RudeBoy

• Автор

Разбирам че той омаловажава проблема при мен защото имам резервно копие , но ме кара да се откажа , което аз няма да направя . Разбирам че сте готини хора които искат да помогнат но за сега не могат . 

Нищо няма проблем . Всички ние ще разберем дали има изход от това ако някой от нас го разбере и го сподели разбира се . Не затваряйте темата за всеки случай . Все пак аз не мога да си позволя да чакам много защото ще взема да оплескам и втория диск и тогава леле - става въпрос за 15 годишен труд . Все пак ще изчакам 15 - 20 дни за отговори от тези програмисти и за проби става ли или не става . А после ще го форматирам и заредя с данни . 

важна информация не се държи на едно място , държи     се поне и на флашка и др...другото е възтановимо.

преди 3 часа, juveplu написа:

Разбирам че сте готини хора които искат да помогнат но за сега не могат . 

И защо ли???? Защото игнорира повечето съвети или не предприе почти нищо като опит! Инак можеш да си чакаш с векове за пост от някоя чужда галактика! Логиката е проста т.е. описваш проблема и се дава съвет, а ти предприемаш нещо и докладваш резултата и описваш пак ситуацията, ,че да се даде нов съвет при нужда! Всичко се чете и всичко се опитва! Как да помогнем???? В някой читав сервиз ще ти решат праблема срещу добро заплащане!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Прав си "Кумчо Вълчо" Вие чакате аз да опитам и да съобщя  , но аз не знам как се работи с тази програма - TestDisk  .  По скоро бих докарал компа при някой от Вас да опита и да опише резултата тук .

Аз не знам какво да правя там . Показано е нещо на видеото , че се осветява определен ред и някакви неща които аз не разбирам защо точно тях . Може би аз пък очаквам малко повече обяснения и за в бъдеще за тези които ще четат не всички са на вашето ниво . Ако бяхме на това ниво нямаше да питаме тук  . По скоро ако вие се чудите реално какво става и казуса ви е интересен , всеки от вас може да пробва със някакъв страничен диск на който информацията не е важна или я имате някъде да прекъснете процеса на връщане на бекъпа по средата и ще видите какво се случва , как Уиндоуса вижда диска и с какво ще тръгне . Аз снимах десктопа за да видите как се вижда диска - като не форматиран . Вече писах и на няколко от фирмите които правят такъв софтуер за бекъпи и ще пиша какво са казали те .

HD - G.png

Най вероятно повредена MFT или повреден MBR. Сканираш с Testdisk диск, после дела, после дълбоко сканиране и накрая преизграждаш MBR и MFT. Рестартираш компютъра.

кликаш два пъти и информацията е вътре. и ако  те пита нещо даваш уеs  или ОК.

натисни дясното копче върху G  и каже какви опции има ...

• Автор

На Yvan Sergeev  съм снимал какво излиза като опции с дес. бутон в/у дял  G

На  - ExaFlop казвам че забих с Досовската работа .Мога да кажа че стартирах програмата от маркирания файл .exe  в ляво .

Мога да кажа също че се стартира на черен екран и се усетих че трябва да избера диск G със стрелките на долу и на горе и с ентър започна нещо кратко , спря за да избирам каква система е - FAT32 , NTFS или OTHER и до там какво ли не натисках не става да отреагира . Аз не мога с Досовски програми да работя . Ако иска команда на английски , то аз ще преведа с  Google translate  и кой знае как ще го разбере на криво компа . Забих . 

Какво се показва с дес бутон.png

преди 9 минути, juveplu написа:

Аз не мога с Досовски програми да работя .

:D

Напротив, можеш. Само че си свикнал програмите да имат по един шорткът с иконка на десктопа, и да ги стартираш оттам. А не както в случая, да пишеш името на .exe файла в терминал. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.