Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фрийз на компютър на 3 седмици

Featured Replies

Здравейте! Надявам се да ми помогнете за проблема та: Сглобих си компютър(сравнително евтин) с AMD без видео карта процесора е APU. Компа е вече на три седмици и почна да ми прави този "фрийз" проблем. Като пусна някоя игра например CS:GO или LoL мога да играя макс 10 минути преди играта да фрийзне и от там черен екран на компютъра който само рестарт оправя. Конфигурацията ми е следната:

AMD A8-7650K w/t Radeon R7 Graphics(боксово охлаждане)

8 GB CORSAIR VALUE SELECT 1600MHz

ASRock FM2A58M-VG3+ с ъпдейт на UEFI-то от 2.50 на 2.80

Няколко харда(единственото от стария комп защото парите не ми стигнаха за хард)

1. Seagate Barracuda 80GB (уин-а е в него)

2.Western Digital 80GB

3.Fujitsu 160GB

Захранването е 500W на Cooler Master.

С Windows 8.1 Pro 64bit съм.

А ако някой ще предложи да го преинстална на ново вчера вечерта го преинстлнах.

Според мен не е нормално сравнително мощен компютър като този на 3 седмици да прави такива проблеми. Моля да помогнете защото почвам да се притеснявам...

Дисковете тествани ли са за проблеми?

• Автор

Само тоя Fujitsu е зле но на него освен игри нямам друго

Премести някоя от игрите на читав диск( ако си сигурен, че е такъв де) и пробвай пак. Аз лично не бих играл игри с това вградено видео, но първо трябва да се пробва с отстранени компоненти, за които се знае, че са повредени. Между другото, температурите как са?

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

• Автор

CS-а ми например е в Western-a. А температурите idle е 30-37C в игра до 55 най-много. А аз понеже съм разхвърлян от игри имам игри в всеки хард не е от хардовете според мен щото всяка игра ми го прави. Преди 10 минутки пуснах CS-а и изиграх една игра без проблем но не знам кога пак ще ми направи такъв проблем щото хич не ми се отнася бана.. :) Попринцип от компютри си разбирам и то доста ама с такива проблеми ми е мътно... :D

Редактирано от Nikolai Minchev (преглед на промените)

Сега видях, че хората си играят CS (макар и с ниски фпс) с това видео, но имат оплаквания заради рамта. Няма ли откъде да вземеш една видеокарта за проба? А пробва ли с други драйвъри? 

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

1. Изтествай хард дисковете си за грешки като за начало.

2. Виж си и темературите. Не може хард диска да ти живее на 55 градуса. Ще го убиеш.

• Автор
преди 37 минути, firestarter написа:

Сега видях, че хората си играят CS (макар и с ниски фпс) с това видео, но имат оплаквания заради рамта. Няма ли откъде да вземеш една видеокарта за проба? А пробва ли с други драйвъри? 

CS:GO ми върви с над 60 кадъра каквото и да правя 1080р а на ниска графика е 120+ А ако трябва да сме точни видеото е R7 240 (в процесора де) и да преди да си преинсталирам компютъра бях с последните драйвъри и Radeon Settings  а сега съм с драйвърите от диска на дъното по съвет на приятел.

преди 28 минути, Емил Костов написа:

1. Изтествай хард дисковете си за грешки като за начало.

2. Виж си и темературите. Не може хард диска да ти живее на 55 градуса. Ще го убиеш.

Може ли да ми предложиш някоя програмка за тест и хардовете попринцип седят на 38 а fujitsu-то на 26 но ако трябва да сме точни към момента са:

Seagate Barracuda 80GB (ST3800815AS)-37C
Western Digital Black 80GB (WD800JD-23JNA1)-29C

Fujitsu 160GB(MHZ2160BH)-31C

Aко искате повече инфо за нещо кажете. :)

Поне като за начало може да пуснеш HDTunes. Иначе в Hiren пакета има доста добър набор от инструменти

Ако може да погледнете и Event лога на уиндоуса за грешка след рестарта. Там много отчетливо пише когато има timeout на харда или се бъг-не картата.

• Автор

Къде мога да го намеря този евент лог?

Control Panel - > Administrative Tools - > Event Viewer -> и там вече преглеждате логовете за грешки в последните 10 мин. например преди рестарта. Може би в категорията Administrative Events трябва да са събрани и синтезирани най-важните проблеми за машината.

ПС: Това е за уиндоус 7 но за 8.1 нещата трябва да са подобни.

преди 13 минути, BonyM написа:

Control Panel - > Administrative Tools - > Event Viewer -> и там вече преглеждате логовете за грешки в последните 10 мин. например преди рестарта. Може би в категорията Administrative Events трябва да са събрани и синтезирани най-важните проблеми за машината.

Или просто Win+R -> eventvwr.msc Съмнява ме, че ще има запис в Windows логовете, защото това се случва внезапно. Най-вероятно ще има само записи "Kernel Power - "The previous system shutdown was unexpected" или грешка, че не е изключен правилно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 20 минути, BonyM написа:

Така имам доста Critical error-и за някакъв Kernel-Power

преди 34 минути, Емил Костов написа:

Поне като за начало може да пуснеш HDTunes. Иначе в Hiren пакета има доста добър набор от инструменти

А за тази програмка пуснах Error Scan и намери грешки на 53928 МB(LBA 10445060)

67758 МB (LBA 138769554)

68284 MB (LBA 139846440)

току-що, Nikolai Minchev написа:

Така имам доста Critical error-и за някакъв Kernel-Power

Дай ги тия Critical Error и точното съобщение на Kernel Power.

• Автор
преди 2 минути, simtech написа:

Или просто Win+R -> eventvwr.msc Съмнява ме, че ще има запис в Windows логовете, защото това се случва внезапно. Най-вероятно ще има само записи "Kernel Power - "The previous system shutdown was unexpected" или грешка, че не е изключен правилно.

Имам грешки в този Kernel-Power опиисанието им е: The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

преди 2 минути, simtech написа:

Дай ги тия Critical Error и точното съобщение на Kernel Power.

Ето. Това е единия по-надолу има още такива

Screenshot (1).png

преди 4 минути, Nikolai Minchev написа:

Имам грешки в този Kernel-Power опиисанието им е: The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Ясно. Както и предполагах. Общо взето грешката нищо не ти казва, освен че си рестартирал/изключил ръчно компютъра. Това се случва с помощта на определени битове, които настройва системата и после след прочитане разбира, че не е била изключена правилно.
Според мен имаш проблем с хардуера. Огледай си охладителя дали е монтиран правилно. Провери си RAM паметта.
Сини екрани давал ли е?
Провери ли кабелите на твърдият диск?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 22 минути, simtech написа:

Ясно. Както и предполагах. Общо взето грешката нищо не ти казва, освен че си рестартирал/изключил ръчно компютъра. Това се случва с помощта на определени битове, които настройва системата и после след прочитане разбира, че не е била изключена правилно.
Според мен имаш проблем с хардуера. Огледай си охладителя дали е монтиран правилно. Провери си RAM паметта.
Сини екрани давал ли е?

Охлаждането е монтирано правилно, RAM-а го извадих и го вкарах на ново, а за сините екрани не директно черен екран и само с рестарт се оправя. Да проверени са.

Грешката в Kernel Power е разбираема защото Вие си рестартирате компютъра с копчето, по-скоро ме интересуват грешките преди това. От логовете се вижда друг Error в volmgr с ID 46 което често пъти е свързано с проблеми в swap файла на системата. Грешката се наблюдава когато размера на swap файла е намален до размер по-малък от този на Ram паметта, има грешка в самия swap файл или swap файла е разхвърлен между няколко диска. Когато играете игри е нормално системата да прави swap, ако той е недостатъчен следват проблеми, ако има грешка в харда също е възможно да се получи забиване на Windows-а.

Както са казали по-горе, направете тестове на двата хард диска! Лично според мен имаш грешки във файловата система на дяла с операционната система и проблема идва от там.

Не знам каква ОС инсталирате ,но ако е пиратска има вероятност по начало да не е читава. Пробвахте ли да направите софтуерни актуализации? 

Колкото до вграденото видео ,специално за слаба игра ,като CS GO не е никакъв проблем. На средни настройки спокойно се поддържат 50-60fps ,които са повече от достатъчни. 

• Автор
преди 6 часа, BonyM написа:

Грешката в Kernel Power е разбираема защото Вие си рестартирате компютъра с копчето, по-скоро ме интересуват грешките преди това. От логовете се вижда друг Error в volmgr с ID 46 което често пъти е свързано с проблеми в swap файла на системата. Грешката се наблюдава когато размера на swap файла е намален до размер по-малък от този на Ram паметта, има грешка в самия swap файл или swap файла е разхвърлен между няколко диска. Когато играете игри е нормално системата да прави swap, ако той е недостатъчен следват проблеми, ако има грешка в харда също е възможно да се получи забиване на Windows-а.

Лошото е че в всеки хард има грешка а докато го проверявах Seagate-a ми излезна син екран и ми изписа нещо от сорта на проблем в NTFS системата на Fujitsu-то. В Event Log-a ми пише това

A corruption was discovered in the file system structure on volume G:.

The Master File Table (MFT) contains a corrupted file record. The file reference number is 0xa00000000007d. The name of the file is "<unable to determine file name>". А сега погледнах по обстойно този Log и има към 50-тина грешки свързани с Fujitsu-то с различни кодове

преди 2 часа, Soviet Soldier написа:

Не знам каква ОС инсталирате ,но ако е пиратска има вероятност по начало да не е читава. Пробвахте ли да направите софтуерни актуализации? 

Колкото до вграденото видео ,специално за слаба игра ,като CS GO не е никакъв проблем. На средни настройки спокойно се поддържат 50-60fps ,които са повече от достатъчни. 

ОС-то е оригинален Windows 8.1 64bit oт диск но го качих на флашка(боотваща) и само с него работя от няколко години. А относно fps-а 50-60 ги държи с всичко на макс+ Antialiasing multisampling FXAA и т.н.

Направих Event Log-a  на .txt файл да го видите ако искате. Но малко са се разбъркали, пак е разбираемо.

event_log.txt

преди 7 минути, Nikolai Minchev написа:

Лошото е че в всеки хард има грешка а докато го проверявах Seagate-a ми излезна син екран и ми изписа нещо от сорта на проблем в NTFS системата на Fujitsu-то. В Event Log-a ми пише това

A corruption was discovered in the file system structure on volume G:.

The Master File Table (MFT) contains a corrupted file record. The file reference number is 0xa00000000007d. The name of the file is "<unable to determine file name>". А сега погледнах по обстойно този Log и има към 50-тина грешки свързани с Fujitsu-то с различни кодове

ОС-то е оригинален Windows 8.1 64bit oт диск но го качих на флашка(боотваща) и само с него работя от няколко години. А относно fps-а 50-60 ги държи с всичко на макс+ Antialiasing multisampling FXAA и т.н.

Направих Event Log-a  на .txt файл да го видите ако искате. Но малко са се разбъркали, пак е разбираемо.

event_log.txt

Ок ,до тук добре ,но как стоят нещата с актуализациите? Пробвахте ли да ги инсталирате? 

Аз имах подобен проблем. След спиране на тока явно софтуера се бъгна и започна често да зацикля преди да зареди полето ,където да си поставя паролата. Екранът ставаше черен и никаква реакция. Налагаше се принудителен рестарт. На края му дадох пълни актуализации и в момента всичко е наред. 

• Автор
току-що, Soviet Soldier написа:

Ок ,до тук добре ,но как стоят нещата с актуализациите? Пробвахте ли да ги инсталирате? 

Аз имах подобен проблем. След спиране на тока явно софтуера се бъгна и започна често да зацикля преди да зареди полето ,където да си поставя паролата. Екранът ставаше черен и никаква реакция. Налагаше се принудителен рестарт. На края му дадох пълни актуализации и в момента всичко е наред. 

Ще видя какви актуализации има и ако има..

преди 51 минути, Nikolai Minchev написа:

Ще видя какви актуализации има и ако има..

И аз ползвам 8.1 ,сравнително редовно пускат актуализации. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.