Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows 7 - проблем с новите дъна

Featured Replies

Здравейте! Всеки един човек, който използва дънна платка от h110 нагоре (което е сокет 1151) има проблем с инсталирането на windows 7. 

Може ли някой да ми помогне, търсих и намерих някакъв tool, но трябва да инсталирам windows-а през DVD, а аз нямам DVD записвачка..

4U54xDS.jpg

П.П Нямам проблем с 8,8.1,10 само с 7. В момента използвам 10, но за жалост не мога да downgrade-на...

П.П2 Моята дънна платка е H110 S2H

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

На сайта на производителя на дъното трябва да има линк към пач на ISO-то.За Asrock -http://www.asrock.com/microsite/Win7Install/.После го качваш на USB flash с програма по твой избор. Под WIN 8 или 10 може да се използва това Windows 7* USB 3.0 Creator Utility .

• Автор
току-що, дръндю написа:

с "Browse", не намираш ли флашката?

Аз намирам флашката, но пише, че липсвали файлове. Сега ще пробвам с Asrock Win7 USB Patcher.

Чичо Джани, абе нещо ми се струва че не го слагате както тряя тоя WIN на флашката.

Я, ако ви се занимава сложете исото на флашката с ей това - http://wudt.codeplex.com

Много препоръчително е да спрете антивирусната докато го слага.

Все пак не мога гарантирам за ефект и пробвайте на ваш риск.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Чичо Джани, абе нещо ми се струва че не го слагате както тряя тоя WIN на флашката.

Я, ако ви се занимава сложете исото на флашката с ей това - http://wudt.codeplex.com

Много препоръчително е да спрете антивирусната докато го слага.

Все пак не мога гарантирам за ефект и пробвайте на ваш риск.

Точно с това го слагах преди. Не става :) 

П.п Даже и с rufus Пробвах, но резултат няма отново.. Сега ще видим с Asrock windows 7 patcher-а какво ще стане все още се създава боотващата флашка.

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

току-що, Djani_Varna написа:

Точно с това го слагах преди. Не става :) 

Окей, ама може да не го е сложило изцяло заради антивирусната. Викаш error - и не е давало ?

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Окей, ама може да не го е сложило изцяло заради антивирусната. Викаш error - и не е давало ?

Нямам антивирусна, даже съм си спрял defender-а :D не дава грешка пише 100% инсталирано, но след като тръгна да инсталирам windows-а пише, че липсвали драйвъри или нещо не е както трябва инсталиран windows-а. Четох тук,там и пише, че всички Skylake системи (така да го нарека) имат проблем с 7-цата и е малко по-сложно при 1151 инсталирането му. BTW отначало като си бях сглобил компа също не успях да инсталирам 7, първо трябваше да инсталирам 8 или нещо друго, но не и 7 и от там да го преинсталирам на 7, но не се сещам какво бях използвал.... 

току-що, Djani_Varna написа:

Нямам антивирусна, даже съм си спрял defender-а :D не дава грешка пише 100% инсталирано, но след като тръгна да инсталирам windows-а пише, че липсвали драйвъри или нещо не е както трябва инсталиран windows-а. Четох тук,там и пише, че всички Skylake системи (така да го нарека) имат проблем с 7-цата и е малко по-сложно при 1151 инсталирането му. BTW отначало като си бях сглобил компа също не успях да инсталирам 7, първо трябваше да инсталирам 8 или нещо друго, но не и 7 и от там да го преинсталирам на 7, но не се сещам какво бях използвал.... 

Добре, пробвай каквото си решил следващо. 

Чакам ъпдейт на ситуацията :wink12:

• Автор

Пробвах с всички начини, но ми изписваше, че трябва да изтрия всички дискове и да ги създам наново за това минах на 8.1... :( 

А да не би дяловете на диска да са в UEFI FAT32  формат? Ако е така - трябва да се конвертират в mbr ntfs

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
току-що, ExaFlop написа:

А да не би дяловете на диска да са в UEFI  формат?

Значи когато пробвах с Asroc windows 7 usb patcher-а предполагам, че 7-цата е била инсталирана UEFI и ми пишеше че не мога да инсталирам в нито един дял windows-а  "Windows не може да бъде инсталиран на този диск. Избрания диск е с GPT стил на дяловете"

А, ето - дойдохме до истината. Повечето мениджъри на дялове/дискове могат да го направят без загуба на данни:
AOMEI Partition Assistant, EaseUS Partition Master...

Пример
convert-gpt-mbr.gif

А има ли на диска информация за пазене?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.