Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на АМД видеокарта

Featured Replies

Здравейте! Днеска установих със сигурност, че старата ми и вярна 7850-ка се е предала. Сега идва ред на друга, но мисля отново да я взема 2ра употреба.. не че ми се свидят парите, но за 16 месеца сейфа в ГТА-то ми е на 40 процента и не мисля, че си заслужава да дам 5-600лв за нещо ново. Заглеждам 2 модела карти като цените варират м/у 180 и 240лв.. нямат гаранция.. избягвам и копачки.. та моделите са Gigabyte HD7870 2gb (ОС 1100мхз) с трите вентилатора и HD7970 3Gb изкачат на powercolor и VаporX модели главно.  Коя би била по-подходяща за сетъпа ми? G3258/4.2; 8gb/4x2/ 1600 DDR3; Gigabyte b85-d3h притеснява ме само захранването дали ще е достатъчно при ОС на някоя от картите.. SuperFlower 450w, рейтнато е 37А на 12в и има доста положително ревю тук: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=250 за OC на 1050/1300+ нямаше проблеми на старата 7850-ца дори с навързани допълнителни вентилатори, хард и джунджурии по усб портовете.  Забравих да спомена, че кутията ми е отворена и не се притеснявам толкова за шума..

Редактирано от Realex (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Първи съвет - ориентирай се към nvidia

Втори съвет - включи и ново захранване към списъка щом ще се слага геймърска видеокарта, дори да е старо поколение.

Иначе няма и смисъл с тази конфигурация да се изръсиш с 500+лв за видео, като процесора е бюджетен.

Не знам дали може да се дават линкове тук за обяви без да се сметне за реклама. Все пак в тоя сайт за продажбите с трите букви може да намериш лесно gtx 570 (която ползвам в момента на единия ми компютър с i3 3220). Цената трябва да е някъде около 120-150лв и ще е достатъчно мощна за игри и дори процесора ти ще я спъва. Плюс някакво обикновенно захранване 600W и си готов. 

Какъв е монитора?

• Автор

1080p се ползва като резолюция.. Монитора е LG 23MP75. Но скоро мисля да си взема един волан и да сложа два Ацер-а 17" като странични (1280х1024 имам ги налични), когато играя Assetto Corsa примерно.

Захранването ако е същото от ревюто понеже има различни модели е добро и няма нужда от смяна. 

С тоя умрял Пентиум обаче имаш сериозен проблем.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Доволен съм си от пентиума.. игрите които играя се задоволяват с него спокойно. Не рендвам клипове или да ползвам множество тежки програми едновременно за ъпдейт.. може да сложа и5 по-натам, но сега да се съсредоточим върху бързо и по-евтино решение за видеото :)

преди 3 минути, Realex написа:

1080p се ползва като резолюция.. Монитора е LG 23MP75. Но скоро мисля да си взема един волан и да сложа два Ацер-а 17" като странични (1280х1024 имам ги налични), когато играя Assetto Corsa примерно.

Все пак за 570 захранването ще е слабо, каквото и да те съветват съфорумниците. Три монитора ще ти вкарат кадрите в критичните 4-5. За HD си цъкаш GTA 5 преспокойно на сносни настройки с 570 като мен. Иначе хем си сглобил бюджетна машина, хем искаш на симулатор да стане... не става така.

• Автор

Това 570 ще дойде сигурно една идея по-слабо от старата ми карта и смуче ток кажи речи като за две. Насочил съм се към гореспоменатите карти.. 7870 ще е много хладна и по-икономична, но 7970 пък ще даде доста повече кадри при игра на по-висока резолюция.. но там сигурно ще се наложи да подменя захранването при по-сериозен клок и добавяне на неща по кутията.

преди 1 минута, Realex написа:

Това 570 ще дойде сигурно една идея по-слабо от старата ми карта и смуче ток кажи речи като за две. Насочил съм се към гореспоменатите карти.. 7870 ще е много хладна и по-икономична, но 7970 пък ще даде доста повече кадри при игра на по-висока резолюция.. но там сигурно ще се наложи да подменя захранването при по-сериозен клок и добавяне на неща по кутията.

Извинявам се :) Мислех че търсиш нещо евтино. Говорим за 120лв. Разликата до 240 е .... можеш да я сметнеш. Както казах процесора ти ще я спъва. Иначе бих те посъветвал да сложиш 1080, но тогава трябва и другите части да се сменяват. С тоя процесор 570 е овъркил. И да, иска си ток ама не е като за две. И не е по-слаба от старата ти. Все пак аз бих гледал за nvidia. Ти си преценяваш според бюджета ти, може да вземеш 6-та или 7-ма серия, но с тоя процесор в момента няма смисъл.Всичко е навързано в тая машина, не си работят частите всяка за себе си... 

• Автор

Процесора не ме спъва в GTA или Assetto Corsa.. ГТА-то ми вървеше м/у 45 и 60 фрейма /средно-високи настройки/ според това дали ще клокна картата. Асето повече от 20-30 процента не товари процесора и освен за браузване и мултимедия... просто не съм усетил нужда от процесор. Този който е имал юбилейката.. знае за какво става дума :P

Процесора ти е бюджетен и ще спъва почти всяка съвременна видеокарта дето става за игри. Тези които си избрал със сигурност. Nvidia e по-добрият избор, въпреки че са малко по-скъпи или точно заради това са. В крайна сметка избора е твой и ти си знаеш най-добре :) Виж коя от тия дето си избрал ще намериш изгодно и я взимай. Аз си казвам моето мнение и защото имам опит с въпросната карта и бюджетна конфигурация, въпреки че процесора ми е горе долу същия калибър без клока и пак ме спъва. Ти не знам какви магии му правиш на твоя. Това че му точиш живота като го пържиш да изкара малко повече херци не значи че вече не е бюджетен. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

Откакто го купих преди 16 месеца си работи на 1.2в/4.2гхз .. температури над 60 градуса не е виждал.. освен със стоковото охлаждане и прайм95 за час.., но стига толкова за процесора. Чакам си мнението за 7870 vs 7970 :)

От тия двете само като им гледаш цифричките трябва да се досетиш кое е по-добрия избор. Кое е според теб? 78... или 79... ?

• Автор

Притесняваме да не се узоря със 7970-то и да държи прекалено високи температури + високата консумация на ток.. макар и да е 28нм технология и сигурно са се погрижили за тези неща спрямо по-старите топ-модели на нвидиа и радеон.

току-що, Realex написа:

Притесняваме да не се узоря със 7970-то и да държи прекалено високи температури + високата консумация на ток.. макар и да е 28нм технология и сигурно са се погрижили за тези неща спрямо по-старите топ-модели на нвидиа и радеон.

Захранването ще трябва да го смениш. Очевидно.

Овърклока при видеото не е като при процесорите да знаеш. Там се пипа още по-внимателно и общо взето резултата няма да е задоволителен. Аз изобщо не бих се занимавал да пържа и видео картата като си я вързал с това процесорче. Няма никакъв смисъл, дори ей така да видиш какво ще стане. Защото процесора ще я спъва стокова още преди клока.

Клокнал си процесора на 4.2 дето му е макса на макса и казваш че държи най много 60 градуса в отворената ти кутия без никакъв въздушен поток. От това си мисля че в помещението дето се ползва температурата е постоянно 10 градуса или по малко. Какво тогава се тревожиш за температурите?

преди 13 минути, eminem_vr написа:

Процесора ти е бюджетен и ще спъва почти всяка съвременна видеокарта дето става за игри. Тези които си избрал със сигурност. Nvidia e по-добрият избор, въпреки че са малко по-скъпи или точно заради това са. В крайна сметка избора е твой и ти си знаеш най-добре :) Виж коя от тия дето си избрал ще намериш изгодно и я взимай. Аз си казвам моето мнение и защото имам опит с въпросната карта и бюджетна конфигурация, въпреки че процесора ми е горе долу същия калибър без клока и пак ме спъва. Ти не знам какви магии му правиш на твоя. Това че му точиш живота като го пържиш да изкара малко повече херци не значи че вече не е бюджетен. 

Ако човека търси 40 fps GTA 5 и при положение, че ги има, не знам какво се опитаваш да обясниш. Видеокартата няма голямо значение за минималните кадри в неговия случай. Така, че преспокойно може да си сложи всякаква, щом е доволен на 40  fps  при игра. Просто вдига детайлите, ако се наложи с DSR/VSR  и до 4К, вдига и антиалайзинга. Вдига си сенките, дето са в допълнителните настройки на GTA 5  и пак си свирка с 40 fps. Сметката е много просто при бавен процсор и бърза видеоакрта - просто се вдигат детайлите, докато те удовлетвори вървежа на играта. А G3258  клокнат, ще засрами много неклокнати процесори, дори и твоя i3 3220...който между другото и с клок е слаб за GTX460. i3 3220  е такова дърво при някои игри и то с видеокарта за 200 лева като нова, че нямам думи. Бях с такъв и повече не се връщам.

• Автор

Това му е макса на стоковия волтаж.. нагоре стига до 4.6-4.8 .. но това вече е излишно.. Кутията ми има перфектен DIY въздушен поток.. при идле видеото и проса стоята съответно на 24/25 и 28 градуса ;) при 22-3 градуса в стаята

Явно ще взема 7970-то и ще се оглеждам за хубаво захранване.. процесор не сменям докато не видим ЗЕН-а ;)

току-що, Кико написа:

Ако човека търси 40 fps GTA 5 и при положение, че ги има, не знам какво се опитаваш да обясниш. Видеокартата няма голямо значение за минималните кадри в неговия случай. Така, че преспокойно може да си сложи всякаква, щом е доволен на 40  fps  при игра. Просто вдига детайлите, ако се наложи с DSR/VSR  и до 4К, вдига и антиалайзинга. Вдига си сенките, дето са в допълнителните настройки на GTA 5  и пак си свирка с 40 fps. Сметката е много просто при бавен процсор и бърза видеоакрта - просто се вдигат детайлите, докато те удовлетвори вървежа на играта. А G3258  клокнат, ще засрами много неклокнати процесори, дори и твоя i3 3220...който между другото и с клок е слаб за GTX460. i3 3220  е такова дърво при някои игри и то с видеокарта за 200 лева като нова, че нямам думи. Бях с такъв и повече не се връщам.

3220 също е бюджетен модел :) Не казвам че е добър процесор за игри. Опитвам се да обясня че с тоя процесор и като търси евтин вариант да вземе най-евтината карта дето става за игри и да си цъка с нея. Мисля че 120лв е добре. Той обаче си гледа карти за по 240лв втора ръка, дето не му трябват с тоя процесор. Не знам кое засрамва ама не е за игри. Говорим за конкретния случай с тези части.

Как точно го клокна 3220? Кажи ми и на мен та да знам. 

преди 2 минути, Realex написа:

Това му е макса на стоковия волтаж.. нагоре стига до 4.6-4.8 .. но това вече е излишно.. Кутията ми има перфектен DIY въздушен поток.. при идле видеото и проса стоята съответно на 24/25 и 28 градуса ;) при 22-3 градуса в стаята

Това си му е макса на макса. Нагоре отива в кофата.

IDLE не го интересува никой нали знаеш? Гледа се температурата под товар. 

• Автор

56/58 градуса при гейминг и при приме95.. ама както и да е оставете ми пентиумчето на мира :P

преди 1 минута, Realex написа:

56/58 градуса при гейминг и при приме95.. ама както и да е оставете ми пентиумчето на мира :P

Е как да го оставим на мира като пречи на упражнението? Тогава съвета е събери повече пари и взимай поне и процесор покрай видеото и захранването. Пък другия процесор май и с ново дъно да дойде и с друга рам ddr4. Май само кутията и харда ти останаха. Добри ли са? Не разбирам бюджетно ли търсиш или какво :) 

RX 460 е нисък клас карта при това не особено евтина но ако искаш да заместиш 7850 с подобна става. 

2GB колкото е 7850 която казваш ти е вършила работа до сега - http://www.vario.bg/sapphire-radeon-rx-460-2g-d5-11257-00-20g

4GB - http://www.vario.bg/xfx-radeon-rx-460-double-dissipation-rx-460p4dfg5

• Автор

Търся нещо спешно, което да си заслужи парите изкарани с потния ми г*з. Обичам вечер да зяпам повече афтърбърнара или някой 3д марк с бира в ръка отколкото да гледам телевизия или клипове във Вбокс :) На ясно съм, че онова е слабо.. друго куца, но просто не си заслужава да сглобя нова машина при условие, че няма да в ползвам пълноценно.

Загледах ги.. и някак си отпадна като вариант заедно с ГТХ 950.. намерих една 4гб рх 470 за около 460-70лева, но ми се виждат доста паричките в момента за нещо, което ще закупя без да съм заделял за него.. а предстой нова година в уни-то.. стягане на колата за зимата... БЛА БЛА БЛААА

преди 3 минути, Roujin Z написа:

RX 460 е нисък клас карта при това не особено евтина но ако искаш да заместиш 7850 с подобна става. 

2GB колкото е 7850 която казваш ти е вършила работа до сега - http://www.vario.bg/sapphire-radeon-rx-460-2g-d5-11257-00-20g

Не е критика към предложенията. То и аз вече се обърках какво се търси..

Не знам защо, но от едно време ми е останало май... Като говорим за видеокарта за игри и все поглеждам покрай скоростите и битовете. Все ми се набиват на очи така като преглеждам .. И не знам защо като видя 128бита и си мисля че не е баш за игри. Не знам защо така. Не мога да го обясня научно.

470 ще е тотално спъвана от процесора та е безсмислено да си даваш парите и да ги имаш.

Аз ти говоря за нисък клас карта която ще замести старата и е на цена близка до бюджета ти.

Edit; Да eminem_vr объркал си се. Едното е карта на много години другото съвсем прясна.

Иначе да картата е слаба ракия точно като старата му но и тя е предостатъчна с Пентиум.

• Автор

Благодаря, но останах с лошо впечатление от тестове на картата.. да има си плюс, че е нова с гаранция.. консумация на ток колкото крушка и т.н., но някак искам да се набутам с нещо по-старо и брутално... в краен сличай ще открадна на бащата 4690к- то от служебката.. няма и да усети :P

В такъв случай рискувай с 7870 и въпроса е приключен. 

пс. 7970 за 200 лв. няма никой да ти продаде ако е наред.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.