Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пастиране

Featured Replies

Здравейте,
Извинявам се предварително, ако съм пуснал темата на грешното място!

Аз съм още новобранец в областта на пастирането. За това имам въпросчета относно пастирането. Работих около година в една автомивка и шефа взимаше цялата работа относно пастирането демек си криеше как пастира (ама той разбира от пастиране и теми подобни) аз почнах да работя от деня когато беше отворена автомивката първоначално той пастираше без полирмашина-само на ръка с микрофибърни кърпи с яко търкане и с пасти на 3М резултати бяха перфектни и пастата траеше около 3-5 месеца (той удряше 3 ръце паста). После си взе и машина... въпроса ми е дали може да се пастира без машина за средни и средноголеми драскотини с пасти на 3М, ако не има ли определени обороти за 3М или може с най-обикновени машини (3000 оборота за минута)?
Благодаря предварително!

За 1 година не си разбрал как се пастира и шефа ти се е криел. Хайде стига глупости. И как очакваш някой просто тук във форума да те научи? Когато ще правиш нещо ще са ти необходими знания, умения и съответния инвентар.

преди 1 час, miniboy написа:

има ли определени обороти за 3М или може с най-обикновени машини (3000 оборота за минута)?

Oборотите на полирмашините не са толкова високи.Най добър резултат се получава на по-малките обороти,с умерен натиск.При висока скорост пастата изхвърча по-бързо,а като остане на сухо,загрява повърхноста,при което може да направи поразия и да вдигне боята.Важно е да се движи постоянно машината,а не да се задържа на едно място за повече от секунда.На ръка може да се полира и е по безопасно,но е по бавен процеса.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Oборотите на полирмашините не са толкова високи.Най добър резултат се получава на по-малките обороти,с умерен натиск.При висока скорост пастата изхвърча по-бързо,а като остане на сухо,загрява повърхноста,при което може да направи поразия и да вдигне боята.Важно е да се движи постоянно машината,а не да се задържа на едно място за повече от секунда.На ръка може да се полира и е по безопасно,но е по бавен процеса.

Ти би ли си закарал колата при такъв човек да я пастира. Нещо не ми се вярва шефа да се крие по нощите да пастирва коли и да се крие от персонала.

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Ти би ли си закарал колата при такъв човек да я пастира. Нещо не ми се вярва шефа да се крие по нощите да пастирва коли и да се крие от персонала.

Затваря се в халето, хлопва кепенците и полира. :)

Както е казал народът - Занаят се краде, не се учи.

преди 2 минути, A.com написа:

Затваря се в халето, хлопва кепенците и полира. :)

Както е казал народът - Занаят се краде, не се учи.

Това са глупости. Имам познати, които работят в автомивки. Затова така реагирам. Никой никъде не се крие!

преди 28 минути, Емил Костов написа:

Това са глупости. Имам познати, които работят в автомивки. Затова така реагирам. Никой никъде не се крие!

Глупости са. Затова съм сложил усмивка на края на изречението, да не вземе някой да ме вземе на сериозно. :)

Тя темата хаван в една посока......??????? 

Да се върнем на пастирането! Тънкости има много и мнозина си лаят за 3-те пасти използвани една след друга, но специфики има много! 

Най -трудоемко, но и най - добро е ръчното пастиране! Най бързо е машинното пастиране, но при неумело използване на машините или просто прибъpзване понякога се получават "инфекции". За тази работа си трябва усет, нюх и познания, които не се предават по форумите!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.