Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Греене на процесор

Featured Replies

Здравейте. Днес смених оригиналното охлаждане на процесора, защото от шум не можеш да си чуеш приказките.. И така взех Arctic-Freezer 7 PRO , а процесора ми е A8-7650K 3.3 GHz. 

Значи сложих охладителя с фабричната му термо - паста и включих компютъра и всичко мина добре, ама като погледнах новите температури и бяха доста и над стоковия охладител... Мислех си , че може да е от дебелия слой паста и за това я почистих и купих нова да пробвам дали ще се оправи, но пак същата история.. Моля , давайте съвети,мнения и т.н. Мерси!

Редактирано от Bacovata Maala (преглед на промените)

Какви темпеаратури имаш под-товар? Правил ли си клокване на процеосра?

Трябва да сте сигурен,че вентилатора на охлаждането се върти,както и че духа в правилната посока.Също така се уверете,че охладителя е добре закрепен,тоест,че няма никакви луфтове като се опитате да го мръднете.

Колко и каква термопаста поставихте? Как я поставихте?

• Автор

Значи под-товар стигна до 74,5, а при първото пускане както беше на 55,6 и само пуснах хрома и изведнъж се качи на 66,67 , като пусна някоя игра и стига пак 74,75.. Няма клок в момента, а съм го клоквал с стоковия охладител, ама беше нов и по студено време и се държеше идеално обаче сега шуми много и пак държеше по-ниски темп.. Вентилатора е насочен към видео картата , върти се да и първо с стоковата термо - паста предоставена от куулера , а после взех една от 4 лв. Spire.. сложил малко по средата , но няма никакъв ефект.

• Автор

Да, но на мен самото разположение , защото е AMD Socket ми е различно и вентилатора или към захранването трябва да сочи или към видеокартата.. 

преди 17 минути, Bacovata Maala написа:

Да, но на мен самото разположение , защото е AMD Socket ми е различно и вентилатора или към захранването трябва да сочи или към видеокартата.. 

На пипане какво е положението? За радиатора иде реч.

• Автор

Топъл.. даже като вдигаше над 70 градуса и се усещаше тая миризма на бакелит..

Не е лошо тогава да си замериш напреженията подавани от захранването. Миризмата на бакелит няма как да идва от процесора или охладителя. 

Буксата на вентилатора на правилното място ли си я бучнал? На какви обороти е перката при тези 75 градуса?

За най-лесно, прикачи една снимка от Aida64 с температурите. Като си махал клока да не си забравил волтажа оставен по-висок и това да е причината за греене? 

Радиаторът е топъл или горещ? Нормално е при 74 градуса на процесор радиаторът да е толкова топъл, че да не може да се пипне. Ако можеш да си задържиш отгоре ръката, значи имаш влошено топлоодаване към радиатора, т.е охладителят не е монтиран правилно.
Не може процесор да вдигне 74 градуса при правилно поставен охладител и въртящ се вентилатор, освен ако кутията не е затворена някъде. Това не е лаптоп, охладителят е много по-масивен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Значи така.. Вентилатора правилно работи , даже надвишава леко дадените обороти.. Буксата е на правилното място да не съм гледал мисля, че е над 2.200. Не върнах фабричните настройки на дънното , а сега стана нещо странно пуснах Stress теста с аида64 и не вдига повече от 68 градуса.. после спада до 50,55 странна работа..

68 е много. Пипни охладителя. Ако не те изгори, значи не е поставен правилно.
Това е компютър. Не калорифер. Макар че с тия АМД-та всичко може да се очаква.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Уж гледах за такива процеси ама нямаше сега съм отворил хрома и пак съм пуснал стресс теста и не вдига повече от 65 сега качи на 66 . Ще го тествам още малко и така ще казвам какво се случва..

Значи радиатора се пипа топъл е , но се издържа.. ?

Сега като отворих капака падна и на 64 към и 63.

Според мен или е неправилно монтиран,или има неправилен въздушен поток.

Опитайте да го мръднете и вижте дали има някакъв луфт при това усилие.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Направи една снимка на отворената кутия, ако може.

• Автор

Да ама не ми позволява да го монтирам така .. или към захранването или към видеото..

• Автор

Ако не поне е не се чува изобщо , но пак не ми се вярва да не може да го охлади достатъчно..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.