Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Греене на процесор

Featured Replies

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

За 38 кинта ако мислиш че е по-добре от стоковия се лъжеш!

Точно. Може би  все пак "добротата" идва от шума. което всъщност е и голям напредък. Аз не видях обаче къде е проблема - температурата стигала колко? 75? Ха. Добре.ОК. И то за момент? Ай стига бе разбирачи!

ПП: Ми дай му жега на тоя охладител де! Ех...и аз да можех да си взема охладител за 40 лева, дето да не ми държи 95 градуса, а 60...

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Аз охлаждам клокнат от 2,4 на 3GHz Q6600 с Arctic-Freezer 7 PRO 2 и няма забележки. И смята 24/7 folding Така, че охлаждането не трябва да е проблем. Но позицията му е проблемна..

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

На кутията един отпред да вкарва един отзад да изкарва и един срещу процесора ако има възможност и алуминиева кутия не пластмасова!?

• Автор

Тази не е пластмастова. Обикновенна е и няма такива изходи за вентилатори има само на капака от дясно..

преди 10 часа, ExaFlop написа:

Аз охлаждам клокнат от 2,4 на 3GHz Q6600 с Arctic-Freezer 7 PRO 2 и няма забележки. И смята 24/7 folding Така, че охлаждането не трябва да е проблем. Но позицията му е проблемна..

Точно това е типичният монтаж на АМД,а и както споменава-няма възможност да се завърти,както и няма да има разлика дали ще е така или обърнат с фана до рама.Не бъркай човека,друго е проблемно.

преди 12 часа, Bacovata Maala написа:

пуснах Stress теста с аида64 и не вдига повече от 68 градуса.

Аз специално проблем не виждам в случая!

Този охладител позволява монтаж в 4 посоки само при Intel, при AMD посоките са само 2(духащ нагоре и надолу). В случая на снимката сте го монтирали в правилната посока. 

Ветоятно и при първият монтаж всичко е било наред просто е трябвало да го оставите да поработи. Пастата идваща поставена на охладителя е малко по-гъста(за да не се разтече) и достига максималната си ефективност след като поработи на топло, омекне и се разселе на слои с нужната дебелина. При подобни охладители първия тест е с по-високи температури.

Като за 40 лв сте получили желания резултат в тишина и охлаждането си работи ок. Вероятно за 3-4 лв повече е било добре да вземете 

Freezer A11

който се монтира в по правилното направление а именно към задния панел но едва ли ще има драстична разлика в температурата. 

Да не пренебрегваме и факта, че кутията ви е старичка и от нисък клас.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Да, здравейте, значи при този стресс тест не загрява толкова обаче като пусна някоя игра и играя по продължително време и вдига над 75,6 градуса.. 

преди 2 минути, Bacovata Maala написа:

Да, здравейте, значи при този стресс тест не загрява толкова обаче като пусна някоя игра и играя по продължително време и вдига над 75,6 градуса.. 

Да се опитам да гадая.

При стрес теста не натоварвате видеото и температурите са ОК.

Когато играете игра се товари и видеото и по този начин въздухът влизащ в охладителя вече е прилично загрят и за това температурата на процесора се покачва. 

преди 13 часа, Bacovata Maala написа:

Няма луфт, е сега ще прикача снимка възможно е да няма въздушен поток .. 

8895570e.jpg

Untitled.png

Проблема идва от кутията. Само захранването извежда топлината от тази кутийка, която няма никакъв въздушен поток.

Сменяш кутията или правиш дупки и монтираш минимум 2 вентилатора. От зад имаш възможност за един малък, който трябва да изкарва, но е хубаво да се разшири отвора и да се постави голям и тих 120 мм вентилатор. От страни на капака, можеш да сложиш един да вкарва. Предполагам предния не е херметично затворен, та ще влезе въздух и от там, но бих направил и там отвор за още един вкарващ 120мм вентилатор.

преди 9 минути, nikolela написа:

но е хубаво да се разшири отвора и да се постави голям и тих 120 мм вентилатор.

Тази кутия по никакъв начин не може да събере 120мм вентилатор отзад с каквито и да е шлосерски модификации!

Дори и да има място за вентилатор на капака едва ли ще може да се монтира такув поради височината на охладителя и видеото. 

Единственния вариант е добавяне на един вкарващ отпред. 

Кутията е малка а и при такава видеокарта избора на охладител не е най удачен.

• Автор

Сега сложих оригиналния от процесорното охлаждане на отвора зад процесора да изкарва и сега тествам..

преди 1 час, Bacovata Maala написа:

Сега сложих оригиналния от процесорното охлаждане на отвора зад процесора да изкарва и сега тествам..

Проблема не е с изкарването. Вече имаш един изкарващ вентилатор този на захранването. Трябва ти вентилатор който да вкарва свеж въздух а не да влиза от където си иска.

преди 18 часа, simtech написа:

68 е много. Пипни охладителя. Ако не те изгори, значи не е поставен правилно.
Това е компютър. Не калорифер. Макар че с тия АМД-та всичко може да се очаква.

ама като почнете така пак с AMD това било онова било, и к'во и аз ползвам AMD система, и повече от 58 градуса след 2 часа тестове не вдига със стоковия охладител. Сега аз какво трябва да кажа тези интели са е**х ти печките, като чета тема когато някой с интел се оплаква от този проблем. Стигате вече не осъзнавате колко сте ограничени когато отговаряте така!

преди 6 часа, pconline написа:

Тази кутия по никакъв начин не може да събере 120мм вентилатор отзад с каквито и да е шлосерски модификации!

Дори и да има място за вентилатор на капака едва ли ще може да се монтира такув поради височината на охладителя и видеото. 

Единственния вариант е добавяне на един вкарващ отпред. 

Кутията е малка а и при такава видеокарта избора на охладител не е най удачен.

Имам я същата кутия с размери 40х40х18см. Дъното ми е пълно размерно, като картата съм я сложил на третия pci слот. Така събрах два 120мм от зад и два 120мм от пред. Махнал съм стойката за HDD и съм махнал целия преден панел, който идеално се затваря с 2 140мм вентилатори, но аз съм сложил 2 120мм. Не мога да намеря по добра кутия в диапазон до 300лв от моята. Лампичките ги нахвърлях почти на топка, колкото да видя на какво ще прилича. Въпреки, че не бях отварял кутията от както я сглобих, частите все едно сега съм ги разпечатал заради филтрите на кутията а е сглобена преди - май 6 месеца станаха.

8896620S.jpg

8896621l.jpg

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 4 часа, Ivanov IP написа:

ама като почнете така пак с AMD това било онова било...

Самият факт, че в народната памет още е ясен споменът, още витае духа на amd КОТЛОН говори ясно сам за себе си. :D
Искаш ли да то покажа как Intel процесор в лаптоп държи 35-40 градуса в Idle, а на нашият приятел от тая тема процесорът му е 55градуса в Idle? A ти виждал ли си лаптоп с AMD процесор - при тях няма Idle под 55градуса.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, simtech написа:

Самият факт, че в народната памет още е ясен споменът, още витае духа на amd КОТЛОН говори ясно сам за себе си. :D
Искаш ли да то покажа как Intel процесор в лаптоп държи 35-40 градуса в Idle, а на нашият приятел от тая тема процесорът му е 55градуса в Idle? A ти виждал ли си лаптоп с AMD процесор - при тях няма Idle под 55градуса.

Това в червеното е основния проблем. Принципа на разваления телефон. 

преди 7 минути, simtech написа:

A ти виждал ли си лаптоп с AMD процесор - при тях няма Idle под 55градуса.

Е това изписване е абсолютно необосновано и ламерско. Дай ми пример на съвременен лаптоп с АМД процесор с тези температури. Но не някой с проблеми, който е донесен в сервиза, където работиш, ако правилно съм разбрал, че с това се занимаваш.

преди 6 минути, XECUTIONER написа:

Е това изписване е абсолютно необосновано и ламерско. Дай ми пример на съвременен лаптоп с АМД процесор с тези температури. Но не някой с проблеми, който е донесен в сервиза, където работиш, ако правилно съм разбрал, че с това се занимаваш.

Това в червеното трудно се намира :) не се заяждам просто го казвам , говорете си за каквото си говорите.

преди 23 минути, XECUTIONER написа:

Леле, примерно HP Compaq nx6325 каква печка е... Да, нови лаптопи с AMD процесори са със смешни APU-та, които са по по-малко от 1.5Ghz. Всеки AMD лаптоп, който ми донесат му променям плана на захранване така че, да не може да ползва повече от 70% процесор, да не вдига на максимална честота, че става печка.

преди 15 минути, simtech написа:

Леле, примерно HP Compaq nx6325 каква печка е... Да, нови лаптопи с AMD процесори са със смешни APU-та, които са по по-малко от 1.5Ghz. Всеки AMD лаптоп, който ми донесат му променям плана на захранване така че, да не може да ползва повече от 70% процесор, да не вдига на максимална честота, че става печка.

Ъъъ..., ти влезе ли в 20-ти век? Иска ми се да подхождаш по-сериозно, защото имам 6-то чувство, че не си толкова ... . Като че ли и от теб има да си чакам примери от ежедневието, както чакам Джони да даде смислени отговори за участието си тук. 

преди 37 минути, Can Oa написа:

Това в червеното трудно се намира :) не се заяждам просто го казвам , говорете си за каквото си говорите.

Това, че го нямате в Шумен не означава, че не е разпространено. Не се заяждам.

преди 5 часа, nikolela написа:

Имам я същата кутия с размери 40х40х18см

Не знам как реши, че кутията е същата като твоята. Ако погледнеш снимките и сам ще се убедиш че захранването е с 120мм перка и стига почти от край до край на кутията та тя едва ли е по широка от 140-150мм. Панела на дъното е висок около 50 под дъното има и дистанционни втулки и те са 10мм и съвсем ясно се вижда на задния панел място за вентилатор не повече 92мм. та нема как точно в кутията на питащия да се смести 120мм вентилатор!

• Автор

Момчета не се карайте за глупости.. Тоя спор, кой процесор е по-добър винаги ще го има.. Аз винаги съм бил на AMD един път взех лаптоп с интелски процесор и брах много ядове. С AMD до сега ядове не съм брал освен това , че явно кутията ми няма добър въздушен поток и т.н. и затова грее толкова.. Процесора ми е не е най-добрия , но се справя с бая тежки задачи и т.н. Така, че тия спорове са излишни, всеки си взима това , което иска..

Бацо, не им се впрягай и си ползвай компа без притеснения. Винаги има опцията за неправилно отчитащ датчик. На снимката не се вижда добре, но ми се струва, че сумарната температура на процесора е доста по-висока от тази на ядрата. Нормално е да е малко по-висока, но 15-20 градуса според мен е много.

П.С. Сими, а народната памет да каже нещо за Печкиум и за лафа- ти на парно ли се грееш или на Пентиум :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.