Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, време е да си сглобя нов компютър и за това съм тука.Не разбирам много от компютърни конфигурации, искам да ми препоръчате хубава конфигурация.Машината главно ще се ползва за игри като Euro Truck Simulator 2, Lol, Cs:GO.Какво мислите за готовите конфигурации ? Мислех да си купя тази машина  https://plasico.bg/supreme-quad-core-a8-76004gb1tbgf210-1gb-17925.html 

Не, не взимай готова машина. Хората тук с удоволствие ще ви сглобят по-добра конфигурация от тази в линка.

Дори и да имаш стар компютър то от него предполагам ще може да се ползва харда и кутията. И пак няма да стигат за видео карта.

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
Zalman Case ATX Z1 USB3.0 1 44.49 лв. 44.49 лв.
Zalman 400W ZM400-LE 1 61.80 лв. 61.80 лв.
ASROCK H110M-DGS LGA1151 1 100.94 лв. 100.94 лв.
I3-6100 3.7GHX/3MB/LGA1151/BOX 1 239.96 лв. 239.96 лв.
8G DDR4 2133 ADATA 1 67.87 лв. 67.87 лв.
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 1 98.97 лв. 98.97 лв.
Междинна стойност: 614.04 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 11.04 лв.
Обща стойност: 602.99 лв. с ДДС

Това е възможно най-доброто за тези игри. Като за начало ще играеш с вградената графика. След време като събереш към 250, 300 лв. пиши отново да ти изберем видео карта и ще си готов!

Все пак ако имаш старо ПЦ кажи с какви части разполагаш, като напишеш марката и модела. Важно е захранването какво е. Също и с каква кутия разполагаш

Редактирано от goodly (преглед на промените)

http://www.kvantservice.com/Kompyutri_detaili/Artikul_10287_Optiplex+990.html(примерен) + 750 TI на старо + http://www.emag.bg/solid-state-drive-ssd-adata-premier-sp550-2-5-120gb-sata-iii-asp550ss3-120gm-c/pd/DB20MYBBM/ И имаш много добра машина на която ще можеш да играеш посочените игри на максимални настройки с 60 FPS.

Ако искаш нещо ново си увеличи бюджета, иначе не си струва.

Редактирано от infernal1991 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за бързите отговори.Стария ми компютър не бачка и е много стар, само знам че е със 512мб видео карта.Като гледам сглобяването ще ми излезе доста по-скъпо.Посочения в първия ми пост компютър не става ли за тези игри

преди 3 минути, anticape написа:

Благодаря за бързите отговори.Стария ми компютър не бачка и е много стар, само знам че е със 512мб видео карта.Като гледам сглобяването ще ми излезе доста по-скъпо.Посочения в първия ми пост компютър не става ли за тези игри

Не, никога не се занимавай с сглобени кофигурации. Също така няма да си доволен и от производителността.  Предложения от Goodly компютър е далеч по добър, единствено HDD може да се смени с SSD и да вземеш диска от стария си комп.

Имам чуството, че стария му компютър е много стар и HDD-то вероятно е IDE.

С този бюджет ссд-то е на последно място. Защото те първа ще събира пари за видео, а след като постави картата ще му трябва доста място за игрите които ще инсталира предполагам. Една средно голяма игра е 20гб като тресне три игри някой друг филм и ссд-то е до там. Друго си е 1 ТБ място.

• Автор

Сега погледнах hdd-то е Barracuda 7212 320gb.Дали ще върши работа ?Поне от него да спестя за видеокарта

Anticape гейминг пс за 600 лв (било то и за тези леки игри които споменаваш), е все едно да си купиш куц кон. Както искаш, така го разбирай. :)

• Автор

Кой е казал, че искам гейминг пц..Да съм казал че искам да подкарам тези игри на мах фпс или на мах видео качество.Искам препоръки, а не излишни мнения.

преди 1 час, anticape написа:

Сега погледнах hdd-то е Barracuda 7212 320gb.Дали ще върши работа ?Поне от него да спестя за видеокарта

Всяка видеокарта в бюджета е съпоставима с вградената така че няма смисъл. А иначе за HDD стига да работи ще свърше работа. По добре си дай парите за SSD отколкото за толкова евтина видео карта.

Харда става, 100лв. си спестил до тук. Ако искаш да пробваме още да спестим, кажи каква кутия и захранване имаш. Марка модел.

• Автор

До колкото знам от захранването ми няма да има полза, защото има голяма вероятност да е заминал.Кутията ми е горе долу здрава, но като поръчам частите няма как да го сглобя сам.

Няма нищо сложно, като лего е. (само внимавай с процесора, че пинчетата му лесно се огъват и става...) 

Цък.

П.П. Тая лента за заземяването никога не съм я ползвал.

Добре де, хора. Човека очевидно няма много пари. Вие се опитвате за тия 600лв да го убеждавате да дава още, което на практика си е по-висок клас конфигурация. 

Сглобен компютър с аналогични части, като този харесат от автора на темата (първи пост), ще свърши чудесна работа. И ще излезе или по-евтино или по-производително на същата цена, като въпросната харесана конфигурация. За тая пари APU процесорите са чудесни.

преди 5 минути, Игнатов написа:

Добре де, хора. Човека очевидно няма много пари. Вие се опитвате за тия 600лв да го убеждавате да дава още, което на практика си е по-висок клас конфигурация. 

Сглобен компютър с аналогични части, като този харесат от автора на темата (първи пост), ще свърши чудесна работа. И ще излезе или по-евтино или по-производително на същата цена, като въпросната харесана конфигурация. За тая пари APU процесорите са чудесни.

Предложението на @goodly е повече от добре, фирмата предлага безплатно сглобяване,а автора трябва да инсталира само ОС с драйвери. (които ги има и на диск) 

Ами автора спомена в първия си пост нова конфигурация. За това му сглобих и аз нова. Но в тоя случай няма как да му вместим картата, след като сами виждате че бюджета стига само за да може да стартира самия комп. Тъка че ако иска ново, нека взима а след това да събира парички за видео. Ако мисли че може да събира, нека го направи защото с видеото си е съвсем друго. А и в место да плямпате само, предложете вие за тези пари да видим какво ще измислите. Дори и втора употреба трудно може да се намери нещо което да си заслужава, че и видео карта да се вмести!

преди 1 минута, goodly написа:

Ами автора спомена в първия си пост нова конфигурация. За това му сглобих и аз нова. Но в тоя случай няма как да му вместим картата, след като сами виждате че бюджета стига само за да може да стартира самия комп. Тъка че ако иска ново, нека взима а след това да събира парички за видео. Ако мисли че може да събира, нека го направи защото с видеото си е съвсем друго. А и в место да плямпате само, предложете вие за тези пари да видим какво ще измислите. Дори и втора употреба трудно може да се намери нещо което да си заслужава, че и видео карта да се вмести!

Абсолютно вярно колега. С твоето предложение му даваш страхотна база и за бъдещ ъпгрейд. Било видео, било друг процесор. За тия пари толкова. Другия вариант е да купи няква кошница на старо или готова конфигурация от първия пост и в двата случая след година ще ги изхвърли като напълно безполезни. С това i3 след време като сложи видео за 300-350 лв. се получава съвсем прилична гейминг машинка. Да се посочи също на какъв монитор и резолюция ще се играе също няма да е зле.

• Автор

Има ли смисъл от някаква видео карта до 150лв ? Ще има ли някаква полза от нея

Никаква!

Би имало смисъл от тази: GIGABYTE RADEON RX 460 WINDFORCE OC 4G , XFX RADEON RX 460 DOUBLE DISSIPATION , SAPPHIRE RADEON RX 460 2G последната е 2 гигабайта а за 50лв отгоре ще си купиш 4 гигабайтова. Бюджета е в твоите ръце.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

всичко зависи от видео картата кво ще играеш, без видео карта нищо няма да играеш. 600лв не са малко не са и много, търси дъно на 1156 цокъл, от китай проц х3440 х3450, от тука некво захранване отремонтирано с останалите пари взимай видео рх 460 или колкото там пари са останали, даже ако сглобиш на 1150 с пентиум проц, пак ще останат пари за видео. аз ще избера х3440 проца щото е 4 ядрен и новите игри ще ги кара без никъв проблем. Успех...

• Автор

Върти ми се идеята за amd a10  7850k какво мислите за нея ? Не е ле е по изгодния процесор и е четириядрен.

Единствено би си заслужавало амд платформа ако Zen излизаше близките два три месеца! Но тъй като не се знае дори какво ще представлява, за сега е изгодно само intel платформа защото може спокойно да се ъпгрейдва!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.