Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да намаля яркоста на лаптопа

Featured Replies

Здравейте искам да намаля светлината на самия лаптоп намалих от копчето което на лаптопа но все така силно свети очите ме болят направо във биоса няма никакви настройки за това лаптопа е 

Лаптоп Lenovo IdeaPad B51-30

Вероятно не си инсталирал коректните драйвери за видеокартата или за управление на специалните клавиши. С каква ОС си?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, Емил Костов написа:

Вероятно не си инсталирал коректните драйвери за видеокартата или за управление на специалните клавиши. С каква ОС си?

win 8.1 ами от диспечера само pci Device & Unknown Device липсват иначе драйверите на видеото днес трябва да инсталирам последната версия

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

преди 1 минута, The-Walk!nG-Dead написа:

win 8.1 ами от диспечера само pci Device & Unknown Device липсват иначе драйверите на видеото днес трябва да инсталирам последната версия

Ако имаш Unknown device това означава, че не си инсталирал всички драйвери. Вероятно не е инсталиран и драйвера за управление на специалните клавиши.

• Автор

Ако имаш Unknown device това означава, че не си инсталирал всички драйвери. Вероятно не е инсталиран и драйвера за управление на специалните клавиши.

Не знам какво точно трябва да инсталирам ?

преди 8 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Не знам какво точно трябва да инсталирам ?

A имаш ли непознат хардуер в device manager, че не те разбрах?

• Автор

A имаш ли непознат хардуер в device manager, че не те разбрах?

Тези двете са със ! за кой клавишни комбинаций говориш

По принцип в сайта на производителя се смята, че Windows 8.1 би трябвало сам да си намери всичките драйвери. Пусни всички updates на Windows и виж какво ще стане,

Ако проблема все още е наличен, ето ти един начин как да намериш драйвери за непознатия хардуер

Не става ли с десен бутон върху работния плот/дисплей/настройка на яркост?

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Намалил съм го до край просто не искам да свети толкова силно вечер просто не се търпи драйверите пуснах Driver Solution и ги намери всички 

Ако няма друго осветление винаги ще ти боде очите

• Автор
преди 10 часа, hayduk22 написа:

Ако няма друго осветление винаги ще ти боде очите

Не знам самия лаптоп много силно свети искам да го намаля по някакъв начин но сякаш няма 

преди 4 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Не знам самия лаптоп много силно свети искам да го намаля по някакъв начин но сякаш няма 

Стига глупости. Не са инсталирани всички драйвери. Докато не ги инсталираш няма как да ти работи добре хардуера. Дадох ти линк как се прави. Почти на всички модели лаптопи в повечето случаи има драйвер за управление на клавиатурата и на специалните клавиши. Има вероятност Windows 8.1 да не е инсталирал правилните драйвери, а да е сложиш стандартни. На видеокартата VGA standart video adapter ли ти пише?

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

Стига глупости. Не са инсталирани всички драйвери. Докато не ги инсталираш няма как да ти работи добре хардуера. Дадох ти линк как се прави. Почти на всички модели лаптопи в повечето случаи има драйвер за управление на клавиатурата и на специалните клавиши. Има вероятност Windows 8.1 да не е инсталирал правилните драйвери, а да е сложиш стандартни. На видеокартата VGA standart video adapter ли ти пише?

Всичко е инсталирано а това последното къде да го видя във диспечера са така на display adapters

Microsoft Basic Display Adapters

Nvidia Geforce 920 M

DPS не винаги инсталира правилно драйверите. В Device manager на videcard какво се вижда като модел?

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

DPS не винаги инсталира правилно драйверите. В Device manager на videcard какво се вижда като модел?

Nvidia Geforce 920M Microsoft Basic Display Adapters

Как намаляш яркостта? Защо изобщо говорим за видеокарти, когато трябва да говорим за хардуерен контрол на дисплея...

Google Images ми казва, че контролът на яркостта на този лаптоп се случва от копчето Fn (до левия контрол) и F11/F12.

• Автор
преди 9 часа, killchain написа:

Как намаляш яркостта? Защо изобщо говорим за видеокарти, когато трябва да говорим за хардуерен контрол на дисплея...

Google Images ми казва, че контролът на яркостта на този лаптоп се случва от копчето Fn (до левия контрол) и F11/F12.

Така е обаче все така силно си свети до края съм го намалил

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Така е обаче все така силно си свети до края съм го намалил

Я пробвай въобще дали FN бутоните ти работят.

• Автор
преди 9 часа, Емил Костов написа:

Я пробвай въобще дали FN бутоните ти работят.

работи преди малко влизах във биоса

преди 2 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

работи преди малко влизах във биоса

В смисъл дали ти работят всички комбинации с FN бутоните ( увеличаване на яркост, звук, включване и изключване на безжичната карта и прочие). Виж също така в биос дали си избрал специалните клавиши да се управляват с FN или без FN бутона 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

оказа се че бутонът който намаля яркоста уж намаля а няма никакъв ефект пробвах и тази програма f lux същата работа не знам вече драйвера го инсталирах го същата работа и той

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.