Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

IQ тест?

Featured Replies

Здравейте... Опитах да намеря някой IQ тест да си проверя "акъла", ама те... К'вот намерих, все пари ми искаше. Сбарах и 1-2 безплатни от нета, но те бяха леко казано "малоумни", на единия дори излязох гений. Някой да ми предложи нещо качествено, да го пробвам? 

Ето тези, които направих...

http://prntscr.com/ccmg9z

http://prntscr.com/ccmqe5

Редактирано от qnkov (преглед на промените)

Не знам какъв си гений. За мен по различните видове тествания резултатите са между 136 и 142. :D

преди 7 минути, simtech написа:

Не знам какъв си гений. За мен по различните видове тествания резултатите са между 136 и 142. :D

Браво. На горната граница си надминал с 2 IQ Хилъри Клинтън, още 3 ти трябват, за да се изравниш с Наполеон Бонапарт. Десетина пък до IQ-то на Фройд. :biggrin:

преди 19 минути, XYconstant написа:

Браво. На горната граница си надминал с 2 IQ Хилъри Клинтън, още 3 ти трябват, за да се изравниш с Наполеон Бонапарт. Десетина пък до IQ-то на Фройд.

Спокойно, според някои съм 145. Аз говоря за средни резултати. Има си вариация на база на тестването. Все пак, няма 100% обективен тест и интелигентността не е задължително от един тип. :)
Във всеки случай, при мое желание съм в Менса. :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Янков, спри с глупостите и си живей живота. IQ теста няма нищо общо с теб!!

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Янков, спри с глупостите и си живей живота. IQ теста няма нищо общо с теб!!

IQ-то дава пряко отражение на това какъв може да стане човек в живота. Престижните професии и преуспелите хора не са със средностатистическо IQ или под него. Такива хора са обикновени бачкатори, които умират безгласно и без да оставят следа на света.

преди 4 минути, simtech написа:

IQ-то дава пряко отражение на това какъв може да стане човек в живота. Престижните професии и преуспелите хора не са със средностатистическо IQ или под него. Такива хора са обикновени бачкатори, които умират безгласно и без да оставят следа на света.

Симтек, ти не разбра ли че всичко е прави на избор и желание. Теста си е тест, от него нищо не зависи. Зависи това, какво ти искаш!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Симтек, ти не разбра ли че всичко е прави на избор и желание. Теста си е тест, от него нищо не зависи. Зависи това, какво ти искаш!

Нем, зависи от това какво имаш капацитета да поискаш.

преди 5 минути, simtech написа:

Нем, зависи от това какво имаш капацитета да поискаш.

Капацитета отново е твой избор и твое желание. Нима искаш да ми кажеш, че ако някой тест ти каже на теб, че не ставаш ти ще се съгласиш??? Не мисля!!

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Капацитета отново е твой избор и твое желание. Нима искаш да ми кажеш, че ако някой тест ти каже на теб, че не ставаш ти ще се съгласиш??? Не мисля!!

Не, интелектуалният капацитет не е твой избор. Или го имаш. Или го нямаш. Ако го нямаш, дори и не разбираш колко си прост всъщност,

преди 4 минути, simtech написа:

Не, интелектуалният капацитет не е твой избор. Или го имаш. Или го нямаш. Ако го нямаш, дори и не разбираш колко си прост всъщност,

Напротив, твой избор е и ти решаваш дали да го имаш, да го подобриш или не!

преди 4 часа, qnkov написа:

Здравейте... Опитах да намеря някой IQ тест да си проверя "акъла", ама те... К'вот намерих, все пари ми искаше. Сбарах и 1-2 безплатни от нета, но те бяха леко казано "малоумни", на единия дори излязох гений. Някой да ми предложи нещо качествено, да го пробвам? 

Ето тези, които направих...

http://prntscr.com/ccmg9z

http://prntscr.com/ccmqe5

Поне първия изглежда сравнително легимитен, 105 и 102 са напълно нормални IQта леко над средното ниво, което е нормално за интернет потребител (които статистически са от по-образована група). Средата е 100, нивото за Менса е 130, пък гений е още по-нагоре. 

По принцип IQ наистина е най-добрият измерител на капацитета на човек да се справя с непознати проблеми, но успехът(каквото и да значи това)-да приемем най-популярната трактовка- зависи по-скоро от наличието на талант в област, която е популярна и високо платена-било то предприемачески талант, талант в даден спорт, изкуство. Джеймс Уудс, който е с най-високото IQ при актьорите 180, нито е най-популярният, нито най-скъпоплатеният, в спорта определени състезатели в популярни спортове са мултимилионери, докато талантливи състезатели в непопулярни спортове едвам свързват двата края. В музиката например Джъстин Бибър, печели повече от Андреа Бочели, това прави ли го по-интeлигентен или талантлив, там с най-високо IQ е Брайън Мей пак 180-поне от тези които официално са държали менса тест. Също така има и някои направо парадокси-Ким Кардашиън-на пръв поглед без никакъв талант, но една от най-скъпоплатените, явно все пак притежава нещо което я прави успешна.

В общи линии успехът(както казахме, относително понятие) е смесица от много променливи, не само IQ-то, което все пак е и няколко вида.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

преди 18 часа, simtech написа:

IQ-то дава пряко отражение на това какъв може да стане човек в живота. 

Аз пък не им вярвам на тестовете, защото са измишльотини съставени от малоумници.
Умният човек не чака някой льольо да го избудалка дали има или няма акъл.

• Автор

Абе хора, защо сте толкова ***, сещате се? Исках просто един-два шибани безплатни теста да ми предложите, които щях да направя и забравя. Какви са тия лекции и т.н... Гледам го отстрана на забавлението. 

преди 45 минути, qnkov написа:

Абе хора, защо сте толкова ***, сещате се? Исках просто един-два шибани безплатни теста да ми предложите, които щях да направя и забравя. Какви са тия лекции и т.н... Гледам го отстрана на забавлението. 

Ето един безплатен, но няма време за решаваме и въпросите са наполовина по-малко Iq test, обаче си е класически, имаше и едни по-интересни, ще видя дали ще ги намеря и ще ти пусна линк, имай предвид, че трябва да си добре с английския.

Ето Intelligence Test - IQ Test 1

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.