Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Теч на вода от вътрешното тяло

Featured Replies

Преди месец монтирахме втора ръка конвенционален фуджитцу. В последно време при охлаждане се стича и капе вода от пласматовия панел на вътрешното тяло. Дори и час след като климатика е спрян от някъде продължава да капе вода. Външното тяло е монтирано на тавана на сградата, тоест като нивелация се намира над вътрешното тяло и това не знам дали не пречи дренажа да се оттича. Не съм запознат, но мисля че съм виждал и на други места външното тяло да е монтирано над вътрешното. 

DSC_0017.JPG

DSC_0018.JPG

Редактирано от PifchoBG (преглед на промените)

• Автор

тоест монтажистите са си оставили ръцете така ли да разбирам :)

• Автор

ясно. така и предполагах, но не бях сигурен дали няма помпа която да върши тази работа

преди 2 часа, PifchoBG написа:

Спокойно, при теб не е толкова страшно. Знаеш ли какво е страшно ? Външното тяло захванато с ламаринка за ламарината на покрива. 

• Автор

абе не знам ама на топло бумти все едно съм пуснал къртача.

ps  на една от чочурчетата ми светна фазомера. става все по интересно :D

Редактирано от PifchoBG (преглед на промените)

преди 4 часа, PifchoBG написа:

Не, не го разбирай така.Няма как маркуча да е монтиран неправилно, а да протече едва след месец.Ако маркуча не е изведен - още същият ден щеше да протече от вътрешното тяло.Хлебарки или други подобни насекоми обикновено затлачват маркучите, а за тях няма как да са виновни монтажниците.

И макар куцо и воистина сакато взеха да монтират климатици, то  в случая ми се струва, че те няма да са виновниците.

С чучура работата наистина е интересна, най-вероятно незанулен контакт, но отново монтажниците нямат нищо общо.Отговорност на собственика на жилището е контактите да отговарят на изискванията за безопасност.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

разглобих пластмасите. ето какво видях. цялото тяло е във вода  

• Автор

попих колкото можах понеже тя е дълбока. но друго ме притеснява. по цялата пита има ток. фазомера свети като коледна елха

Контакта не е занулен.Оправи го или извикай ел.техник.Операциите по почистването извършвай само при изключен от контакта климатик.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

ок мерси. лека. ще се звъни на майстор няма как

При монтажа трябва да се предвиди постоянен наклон на маркуча от вътрешното тяло за гравитачно оттичане на конденза. Който се занимава с това го знае. При вас май отначало е така. Случвало се е и след време да се появи - задръстен маркуч. Примерно пеперуда си е завряла пашкула.

Колкото до другото - не е заземен, но не е болка за умиране. Вероятно като е втора употреба е на 100V захранване за японския пазар през автотрансформатор и са си оставили ръцете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.