Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Няма значение колко тежки игри ще играеш. Леки или тежки, все ще са грозно изглеждащи. Вградената графика става за филми и браузване. За игри ще ти трябва видео карта.

• Отговори 70
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Georgi Jelev написа:

Няма ли да ми е нужна вифео карта

Е ако искаш видео карта бюджета ще трябва да скочи доста pentium има вградена карта става за игри като LoL minecraft cs:go но с млък фпс gta san andreas и такива леки. филми музика браузър игрички 

преди 17 минути, nikolela написа:

Няма значение колко тежки игри ще играеш. Леки или тежки, все ще са грозно изглеждащи. Вградената графика става за филми и браузване. За игри ще ти трябва видео карта.

League of Legends без проблеми ще я подкара на Very High (без сенки, а може и с тях) със стабилно 60 FPS. 

преди 1 час, Ivanov IP написа:

интел имат вградено видео в процесора, така че няма да ти е нужна освен ако не смяташ да играеш тежки игри.

Според мен само ако ще пише документи, ще гледа филми и рови в интернет, ще му върши работа Интел ( без изобщо да има значение от херцовете ). Досега единствения Интел, който съм похвалил в последните 15 години е на един стар компютър. Другия от който съм доволен, учудващо е от китайско-румънски таблет, който изкочи и се оказа изненадващо добър. Всичко друго с интел за мен си е боза. масата лаптопи и компютри, които сам и минали през ръцете от клиенти са именно такива и не стават за кой знае каква работа. Не хваля и вграденото видео на Интел, изобщо не е добро за игри или по-тежки графични програми.

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

преди 1 минута, callpchelp написа:

...видео на Инте, изобщо не е добро за игри или по-тежки графични програми.

на същото мнение съм, за това предложих и захранване 500w защото рано или късно може да се реши на ъпдейт със среден клас видео DDR5 което ще му излезе около 150-200 лв, но за сметка на това ще играе по-читави игри и ще ползва по-широк кръг от графични програми.

на този комп можеш да му стегнеш кутията другото дето е вътре спокойно можеш да го изхвърлиш, и според бюджета слагаш това което искаш, разликата между игрички и филми е едно 500лв така че си преценяй за кво ти треа комп.

До автора на темата - ето едно видео където се тества вградената графика на Intel Pentium G4400 и сам прецени дали те удовлетворява или не.

Youtube

G4400 е с най-скопената графика на Интел -  HD 510. Пълноценното е HD 530 и G4500 е с него.

Разликата в цената на двата процесора е 20 лв. за които получавате освен по-добрата графика и + 200MHz.

пс. Виж да се скача на G4520 вече е неизгодно понеже разликата е 40 лв. за + 100MHz. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 4 минути, Roujin Z написа:

G4400 е с най-скопената графика на Интел -  HD 510. Пълноценното е 530 и G4500 е с него.

Разликата в цената на двата процесора е 20 лв. за които получавате освен по-добрата графика и + 200MHz.

Предложил съм конфигурация именно с G4500, дадох линк просто, за да се ориентира автора.

преди 47 минути, kyoshinn написа:

Предложил съм конфигурация именно с G4500, дадох линк просто, за да се ориентира автора.

Дай ми да тествам една машинка с такава графика по моя си начин, ако премине всичките тестове ще се съглася. Аз ще публикувам снимки и клипове на това кеото сее случило само да прецениш дали си сигурен в това кеото казваш. Въпреки че вече е се е излагала таз играфика, ама специално за теб ще се потормозя.

G4500 :

CS:GO

Team Fortress 2

Batman Arkham City GOTY

Arma 3

GTA 5

Не е някаква реклама! Видях, че има качествени бенчмарк клипчета (не като на оня Андро) и са по темата ви на разговор, та реших да ви дам линкчета :D .

преди 13 часа, callpchelp написа:

Дай ми да тествам една машинка с такава графика по моя си начин, ако премине всичките тестове ще се съглася. Аз ще публикувам снимки и клипове на това кеото сее случило само да прецениш дали си сигурен в това кеото казваш. Въпреки че вече е се е излагала таз играфика, ама специално за теб ще се потормозя.

На теб какъв ти е проблема ? Като си АМД фен, това не значи, че трябва да скачаш срещу Интел. Дал съм линк със G4400 и как вървят на него някой от игрите, а аз давам конфигурация с G4500, тоест още по-добре... Аз като съм фен на Интел, случайно да хуля по АМД.

Да се има предвид че двуканалния режим дава видима разлика с вгр. графика. Клипчетата горе са с 2х4ГБ.

преди 4 часа, kyoshinn написа:

На теб какъв ти е проблема ? Като си АМД фен, това не значи, че трябва да скачаш срещу Интел. Дал съм линк със G4400 и как вървят на него някой от игрите, а аз давам конфигурация с G4500, тоест още по-добре... Аз като съм фен на Интел, случайно да хуля по АМД.

Не хуля Интел, а казвам факт... Има разлика. Следователно за по-тежка работа и игри не го препоръчвам като вариант.

преди 3 часа, callpchelp написа:

Не хуля Интел, а казвам факт... Има разлика. Следователно за по-тежка работа и игри не го препоръчвам като вариант.

И какво препоръчваш ? АМД процесор ? И кое е факт ? Че АМД процесорите са с по-ниска производителност, или че са на по 5 години ?

преди 2 часа, kyoshinn написа:

И какво препоръчваш ? АМД процесор ? И кое е факт ? Че АМД процесорите са с по-ниска производителност, или че са на по 5 години ?

ПО-НИСКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ?! :O АХАХАХАХхаххаххаха

КАКВО ПО..............?! Ти май изобщо не си в час. Приключвам с тая тема, не ми се спори. Аз казах каквото казах, който иска да слуша, изобщо не ме интересува. Със многознайковци от ''първи клас'' не ми се спори.

ПС:  И ДА АМД препоръчвам, явно има защо!!!!!!!!!!!!!!

За неразбралите ПЪРВИ КЛАС Е ПОСТАВЕН ВЪВ КАВИЧКИ!

преди 11 часа, callpchelp написа:

КАКВО ПО..............?! Ти май изобщо не си в час. Приключвам с тая тема, не ми се спори. Аз казах каквото казах, който иска да слуша, изобщо не ме интересува. Със многознайковци от ''първи клас'' не ми се спори.

Жалко, че не съм в нас, а пък и скоро няма да се прибера, но я дай няколко линка от нета за някой интел и АМД процесор да видиш резултатите. Кажи ми кой в момента купува АМД ? Освен глупаците, неразбиращите, които купуват готови конфигурации и феновете като теб. Аз лично от много време не съм виждал да се предлага конфигурация с АМД процесор (освен от онази тема за АМД конфигурацията, където пича им беше фен) и май не е случайно.

преди 11 минути, kyoshinn написа:

... Кажи ми кой в момента купува АМД ? Освен глупаците, неразбиращите, които купуват готови конфигурации и феновете като теб...

Жалко.Преди не беше така - просто АМД се излагат през последните 5-6 години и Интел нямат конкуренция.И ще те помоля да не слагаш всички под общ знаменател като ги категотизираш като "глупаци".

преди 18 минути, kyoshinn написа:

Жалко, че не съм в нас, а пък и скоро няма да се прибера, но я дай няколко линка от нета за някой интел и АМД процесор да видиш резултатите. Кажи ми кой в момента купува АМД ? Освен глупаците, неразбиращите, които купуват готови конфигурации и феновете като теб. Аз лично от много време не съм виждал да се предлага конфигурация с АМД процесор (освен от онази тема за АМД конфигурацията, където пича им беше фен) и май не е случайно.

Не ме итересуват резултатите в нета, които много често са манипулативни. Око да види, ръка да пипне, на това вярвам аз. Купува се, но хубавите им процесори не са евтини поради тази причина и не са желани.
 В Бг, предимно всеки иска напомпан евтин геймърски компютър.

Не знам кой е глупака, аз съм доволен от моите машини и предоволен.

Цитирам как се затапи сам:

Цитат

(освен от онази тема за АМД конфигурацията, където пича им беше фен) и май не е случайно.

Замисли се...

преди 4 минути, tux написа:

Жалко.Преди не беше така - просто АМД се излагат през последните 5-6 години и Интел нямат конкуренция.И ще те помоля да не слагаш всички под общ знаменател като ги категотизираш като "глупаци".

Нямам такова наблюдение, но в последниоте 5-6 години Интел процесорите станаха по напомпани с анаболи и по-евтини.

преди 11 часа, callpchelp написа:

Порадвай се на 8 ядрен АМД процесор сравнен с интел.

Ето ти моя интел с 2 ядра. На кого предлагаш АМД процесор?

преди 12 минути, nikolela написа:

..

Пробвай DX12 да разтовариш малко процесора.

преди 2 минути, nikolela написа:

И от кога фреймовете зависят само от процесора ?!

Попаднах на това клипче, имам една машина с такъв процесор:

Ето ти СЛАБ процесор на AMD какво прави:

Това да наричаш хората "глупаци" за това, че са избрали AMD не Ви прави чест! Аз също ползвам този тип процесор и съм изключително доволен от температурите и производителността която получавам. Моля ако сравнявате 2 процесора ги поставяйте в един и същи ценови клас, защото все пак тези процесори се купуват с пари. Лично моите наблюдения са че AMD предлагат повече производителност спрямо Intel в един ценови клас. Нямаше да се включа в темата ако се бяхте държали като възрастни хора и да водите спора цивилизовано. Процесорите, които сравнявате имат сериозна разлика в цената, а забелязах че Intel i7 от клипа се отличава с по-високи температури на места и 10 °C над AMD! Моля след като ние "глупаците" не знаем какво да си купуваме, Вие "умниците" да ни кажете какъв интел ще си вземете по-добър от  AMD FX-8320E за 270 лв. колкото струва този процесор!

Редактирано от Ivanov IP (преглед на промените)

преди 3 часа, nikolela написа:

Ето ти моя интел с 2 ядра. На кого предлагаш АМД процесор?...

Порадвай се на 8 ядрен Интел ;) 

пс

АМД е евтина алтернатива.Да спъва по-мощните видео карти но за парите си е повече от добре

Под "глупаци" исках да отбележа необразованите хорс, които избират процесора според ядрата и честота. Съгласен съм, че АМД процесорите бяха много добра инвестиция, но преди около 5 години. Искам да попитам АМД феновете, в колко от темите виждате предложение с АМД процесор ? Във всяка една тема се предлага Intel и не смятам, че това е случайност (най-вероятно това ще се промени с излизането на Zen, но още ги няма нали ?). Клиповете не съм ги гледал, тъй като използвам 3g интернет и едва отварям форума... Но казвате, че клиповете, които съм гледал са били нагласени, ами и тези, които Вие сте дали също може да са... 

П.С. Каквото и да напишете няма да промените факта, че АМД процесорите са на по 5 години и са много по-малко предлагани от Intel.

П.С. 2 callpchelp може ли да те попитам защо като intel не стават за тежки игри, тогава се предлагат на всеки един компютър, било то за 300 или 3000 лева. Може ли да те попитам и къде е твоето предложение към автора, тъй като единствено наплю intel, в момента плюеш и по-мен, а в същото време не си дал и 1 предложение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.