Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!Тук съм за да ви задам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете!Та,да кажа направо:Искам да си купя нов компютър,конфигурация обаче имам следните въпроси:                                                                                                                 Първо:Искам да играя игри като ФИФА 16,17,ГТА5,ЦеЕс ГО и така нататък.Щях да си купя конфигурация от еВарна(не рекламирам)обаче,разбрах,че да купя готова конфигурация е набутване и също така,видях,че повечето мнения са еВарна са отрицателни.И прочетох,че е по-добре да си сглобя сам конфигурация.Обаче не знам,кои са всичките части които трябва да купя,сега ще покажа частите които знам че трябва да се купят:Процесор,видеокарта,рам памет,хард диск,захранващ блок...Тези са чудя се обаче,дали ако имам компютър с частите по-горе гоб пускам и трьгва или трябва да купя още нещо(забравих дьнна платка и кутия)?Също се чудя дали термалната паста е задьлжителна или компа ще няма проблеми и без нея?Та това са 2та ми въпроса и сега ще задам третия.                                                                                                                                      Та,ще ми предложите ли добър монитор до 170лв (в БГ)който да е подходящ за GTA 5,CS:GO,FIFA 16?                                                                                                                                                             Това са въпросите ми,очаквам отговори и                                                                  Благодаря предварително!

• Отговори 51
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Термопастата по принцип си е нанесена(на тънък слой) на стандартното охлаждане, което пък е в комплекта на процесора. Тоест при първоначално монтиране няма какво да я мислиш. При всяко следващо сваляне и слагане на охлаждането обаче се нанася ръчно. Използва се само термопаста - не "за зъби" или други алтернативи. :)

Дайте бюджет за компютъра - за да знаят какво да препоръчат хората тук. Имате ли клавиатура, мишка, нещо от стария компютър, което може да се ползва?

Ако сте от Варна - имате поне два магазина на Ардес. Цените може да не са от най-ниските, но доколкото имам впечатления - хората си разбират от работата.

• Автор

sten90 аз си ги знам частите за компютърът,избрал съм ги и сега и преди винаги съм бил със лаптоп.Мерси много за отговорът ти!!!

Виш за компютър трябва да има дънна платка най вече процесор захранване кутия рам памет хард диск или пък ссд видео карта и това са частите можеш да кажеш с колко пари разполагаш, за да ти предложат максимално добра конфигурация за бюджета ти.

• Автор

Roujin Z-От части-да.

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Съветът за нов компютър всъщност за монитор ли се отнася?

Май пита какви части му трябват за да сглоби компютър знае някой но не знае дали не изпуска нещо това май му е въпроса.

Написал е че ги знае частите и вече ги е избрал... На въпроса за монитора до 170 лв. няма читави. Вървят около 300 лв. и дори по-малък от стандартните 23 инчови ще е около 250 лв.

монитор си избираш както телевизор пускаш гледаш харесваш купуваш, не се впрягай на цифри и приказки. Дали е втора ръка или нов картината си е картина гледаш харесваш плащаш.

• Автор
преди 4 минути, Kristian Denkov написа:

Виш за компютър трябва да има дънна платка най вече процесор захранване кутия рам памет хард диск или пък ссд видео карта и това са частите можеш да кажеш с колко пари разполагаш, за да ти предложат максимално добра конфигурация за бюджета ти.

Разполагам със 1470лв за комп и монитор,но съм избрал частите

Искам да попитам ОС трудно ли се инсталира или да ходя някъде да ми инсталират?

преди 7 минути, hladilnika написа:

монитор си избираш както телевизор пускаш гледаш харесваш купуваш, не се впрягай на цифри и приказки. Дали е втора ръка или нов картината си е картина гледаш харесваш плащаш.

Очи нови не можеш да си купиш тоест характеристиките са важни. Колкото до втората ръка днес картина утре без картина и хоп пак ни трябва монитор. 

преди 6 минути, Slav68 написа:

Искам да попитам ОС трудно ли се инсталира или да ходя някъде да ми инсталират?

Елементарно е но все пак прочети някое упътване. https://kaldata.com/index.php/topic/17262-ръководство-за-инсталация-на-windows-81/

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

а за конфигурацията ми трябват процесор,дънна платка,видео карта,захранващ блоk,рам памет,хард диск и кутия само нали?

ами 

преди 3 минути, Slav68 написа:

а за конфигурацията ми трябват процесор,дънна платка,видео карта,захранващ блоk,рам памет,хард диск и кутия само нали?

да

• Автор

Аз съм избрал частит,но все пак кажете и вие някоя конфигурация за 1300лв за ГТА5...ако може,де.

преди 4 минути, Slav68 написа:

Аз съм избрал частит,но все пак кажете и вие някоя конфигурация за 1300лв за ГТА5...ако може,де.

Това предлагам може и по-добра да ти предложат nikem-bg.net/cart/54951p1r2242p1r52202p1r48235p1r56032p1r57306p1r57349p1rf.html 

• Автор
преди 1 минута, Kristian Denkov написа:

Това предлагам може и по-добра да ти предложат nikem-bg.net/cart/54951p1r2242p1r52202p1r48235p1r56032p1r57306p1r57349p1rf.html 

Със тази конфиг ще ми върви ли ГТА 5 със хубави графики

преди 1 минута, Slav68 написа:

Със тази конфиг ще ми върви ли ГТА 5 със хубави графики

Да gta v я подкарах на Intel 2 Duo E6400 2.13ghz 4gb ddr2 amd r7 240 1gb, а с тази конфигурация под 60fps не ми се вярва да падне като би трябвало да играеш на високи към нормални настройки.

• Автор

Добре а от сайта който си ми дал ли да купя конфигурацията или да купа частите от други сайтове и ако си поръчам от този сайт конфигурацията готова ли ще пристигне или на части?

преди 4 минути, Slav68 написа:

Добре а от сайта който си ми дал ли да купя конфигурацията или да купа частите от други сайтове и ако си поръчам от този сайт конфигурацията готова ли ще пристигне или на части?

Не избързай да купуваш моята конфигурация изчакай може да ти предложат и по-хубави за по-малко пари. Доколкото знам имаш гаранция за всяка част от сайта купувай частите и попитай дали могат да го сглобят. @kyoshinn предложи му ти някоя конфигурация.

Редактирано от Kristian Denkov (преглед на промените)

току-що, Slav68 написа:

отиваш при компажията в махлата той ги поръчва частите с отстъпка сглобява ти го и гаранцията търсиш при него.

Никем и Скай предлагат сглобяване - безплатно тоест не е проблем ако няма да се справиш сам.

Горното предложение е несъвместимо. Дъното трябва да се смени с такова поддържащо DDR4. 

Силно препоръчително е картата да не е референтна. С новите наличностите са проблем и трябва да се дебне кога са налични или да се поръчва с изчакване.

Иначе ако се комбинира с монитор поддържащ freesync ще стане екстра.

преди 1 минута, Roujin Z написа:

Никем и Скай предлагат сглобяване - безплатно тоест не е проблем ако няма да се справиш сам.

Горното предложение е несъвместимо. Дъното трябва да се смени с такова поддържащо DDR4. 

Силно препоръчително е картата да не е референтна.

nikem-bg.net/cart/54951p1r2242p1r52202p1r48235p1r56032p1r57306p1r57349p1rf.html  извинявам се за грешката оправена е а какво ще рече референтна карта? 

Тази от линка ти. Виж я и вече ще ги разпознаваш от пръв поглед.

преди 3 минути, Roujin Z написа:

Тази от линка ти.

Въпроса ми е какво изобщо означава?

П.С  Току що прочетох.

Редактирано от Kristian Denkov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.