Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за Волан

Featured Replies

Здравейте!Днес искам да ви попитам няколко въпроса относно волан за PC.Знам че не е най-подходящото място,но реших да попитам и тук.

Така.Искам да си взема волан за моето PC,обаче имам няколко въпроса.Ето го и първия от тях:

Чудя се дали воланът ще стане за лаптоп(не че съм избрал)?И общо взето това е първия ми въпрос.Да преминем към втория въпрос:

За какво се използва скоростен лост?Гледам,че някой волани имат скоростен лост,други-не.И се чудя за какво се използва и дали се използва за всички игри и заслужава ли си да дам повече пари за волан със скоростен лост или-не.

Също искам да ви попитам за какво се използва третия педал?И заслужава ли си да дам повече пари за волан със три педала?

10x Благодаря на всеки който ми помогне по някъкав начин.Благодаря предварително!!!!!!!!!!:emoji_symbols-15:

Също ако може да ми предложите някъкав волан?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Айде,де нали има разбирачи във свяка област,43 прегледа,къде сте???

1. Да

2. Ползва се за скоростен лост... Използва се във всички игри, които имат възможност да се ползват ръчни скорости...Дали си заслужава - ти преценяш доколко искаш реализъм...
3. За съединител, който освобождава хода на скоростния лост...Дали си заслужава - виж т.2

Logitech G25/G27/G29

Ако ще купуваш евтин волан, по-добре без него. Не са реалистични. Карам кола от години, а успях да блъсна автобуса на симулатора 5 пъти за 2 минути. Защото не е реалистичен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Преди 4-5 месеца си купих волан Logitech G29  на промоция за 530 лева. Обикновено цената е доста по-висока. Воланът е без скоростен лост( 100 лева струва отделно), но и не ти трябва. Има си отлични планки за смяна на скорости, ако ще караш с ръчни предавки. Третия педал може да ползваш за съединител, но лично аз не го ползвам, а го назначавам за ръчна спирачка. Особено полезен при рали симулаторите, където трябва да ползваш ръчна спирачка, но е неудобно да назначаваш бутон, защото в завой въртиш волана и е трудно да нацелиш бутона. Иначе волана си има доста бутони върху него, които са много полезни. Аз дори бих предпочел да са още повече, че при някои симулатори трябва да се назначават много функции, например ако караш автомобил от Формула 1 в Assetto Corsa. Там имаш възможност да регулираш доста неща в движение, но бутоните не стигат, защото и самата игра не разпознава четирипосочния бутон тип джойстик, който всъщност е с 8 позиции. Самият волан е облицован с естествена кожа и още ухае на кожа, 4 месеца след покупката му. Като цяло обаче той е с червяк и доста шумен, ако не се настрои правилно за различните игри и автомобили. Дори подозирам, че моята бройка е калпава и отдавна се каня да я пратя на ремонт. Но когато свикнеш да караш с волан и най-важното, да настроиш игрите си, то воланът е перфектен или почти перфектен! Сега...горе ти казаха, как 5 пъти блъснали автобус. Аз ти казвам, че имах много рекорди с клавиатурата си, но сега лесно достигам тия рекорди с волан че и подобрявам. Отначало и аз като не можех да си настроя волана и го правех или с  голямо предавателно чискло или с малко, като се качах на истинската си Ford Fiesta,  за малко първите дървета и бордюри да са мои. Днес обаче не ми пука, дали съм с волана G29  или с истинската си кола. Така им свикнах и на двете, че греша рядко, почти никога. Всичко е до тренировки. Ти като си взел шофьорски курс, със сигурност първите поне 20 часа зад волана на истински автомобил си се чувствал като в небрано лозе. А ако не си карал шофьорски курсове, приеми, че се свиква с всичко. Ако наистина искаш да усетиш новите игри така, както са замислени и както се доближават до действителността, то ти трябва поне волан като G29. Това е някакво начално ниво за симулация. Има много по-добри волани, но и на много по-висока цена. Лично аз вече не съм доволен от тоя волан и съм се навил някой ден наистина да взема хубав волан с ремъчна предавка, а не с червяк. Проблемът на червяка е, че в средно положение воланът е много лек, както и че шумовете могат да бъдат силни, дори стряскащи, ако не настроиш волана. Има игри, които имат настройка за елиминиране на тая мъртва зона. Например Assetto Corsa  и Race Room Racing Experience  и rFactor 2. Това са май единствените игри, дето може да си регулираш тая нечувствителна зона и почти да я елиминираш. 

В заключение ще кажа - ако ще купуваш волан, купувай с 3 педала. Третия винаги може да потрябва, примерно за ръчна спирачка. Не се хвърляй на евтини волани, ако държиш на добрата симулация и доброто каране. А това струва пари. Както казах, поне 400 лева на старо. 

преди 34 минути, simtech написа:

Ако ще купуваш евтин волан, по-добре без него. Не са реалистични. Карам кола от години, а успях да блъсна автобуса на симулатора 5 пъти за 2 минути. Защото не е реалистичен.

Айде, вземи си думите назад. Малко си се занимавал, за да твърдиш подобни неща. Лично аз се захванах с една Ford Fiesta  като моята в рали симулатора Sebastien Loeb Rally Evo. Усещането е същото или почти същото. МНого игри са просто перфектни за каране и доближаващи се максимално до действителността. Например DIRT Rally, Sebastien Loeb Rally Evo, Race Room Racing Experience, Assetto Corsa, rFactor 2, Race 07, F1_2016... Покарай малко F1_2016  с Logitech G29  да усетиш, какво е да си с F1  сезон 2016. Просто перфектно усещане! 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 12 часа, Кико написа:

Айде, вземи си думите назад. Малко си се занимавал, за да твърдиш подобни неща.

Аз като искам да карам - паля колата и тръгвам. Същото било - простотии ми говориш. Едно е да усетиш ускорението и да усещаш поведението на колата, друго е да ми играеш някакво симулаторче.
А да дам 300долара за волан?Колко бензин ще си сипя на колата и колко ресторанта ще обиколя с тия пари?? А евтините волани не стават.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, Кико написа:

Ако искаш истински симулатор, ще трябва да заплатиш поне 20 пъти повече от Фолксвагена ти.

Дори и истински симулатор да ползваш (каквото и да значи) няма как да пресъздадеш условията в състезателния автомобил и да стане пилот от теб. Няма такъв случай в света някой да е станал експерт на симулатора и да влезе в някоя от състезателните серии и да бие всички наред както при симулатора. Ако е действащ пилот и разучава писти или си ги припомня е едно но да се научи да кара и да претендира за челните места в някои състезателни серии е просто абсурдно.

преди 5 часа, BMW Маниак написа:

Дори и истински симулатор да ползваш (каквото и да значи) няма как да пресъздадеш условията в състезателния автомобил и да стане пилот от теб. Няма такъв случай в света някой да е станал експерт на симулатора и да влезе в някоя от състезателните серии и да бие всички наред както при симулатора. Ако е действащ пилот и разучава писти или си ги припомня е едно но да се научи да кара и да претендира за челните места в някои състезателни серии е просто абсурдно.

Темата мисля е за волан, а не дали някой ства за състезател или не. Видя се какво стана с Хамилтън в Азербайджан, след като заеба симулатора. Разказа му игрите на тоя болид и гумите. По ли е добре да се учиш на живо, след като имаш само две сесии по 90 минути и една по 60? Ами то освен за опознаване на трасето, трябва да се изпълняват и други програми. Всички скочиха в симулаторите, само Хамилтън и още един не. И какво стана?

По темата ще кажа. Ако имаш пари за състезателени автомобили ( не един), купи си състезателни автомобили и си намери писта някъде извън България, плащайки луди пари за нищо. Ако нямаш пари, но ти се кара, вземи си волан и то поне за 500 лева като нов. Добри игри за такъв волан са симулатори като Assetto Corsa, DIRT Rally, Race Room, rFactor/2, F1 2016, Project Cars...  Ако ще играеш игри като NFS, The Crew, ETS2 и тем подобни, преспокойно може да ползваш и волан за 20-30 лева на старо. Все пак е добре да е с трети педал за ръчна спирачка, че и там се ползва. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Последните 2 поста са изтрити. Ако някой е луд или пиян тук не е мястото за подобни коментари и обиди. И всеки сам си решава колко пари ще отдели за дадено нещо.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.