Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процес, товарещ паметта и процесора

Featured Replies

Стефане
http://superuser.com/questions/944574/windows-update-doesnt-work-and-consumes-100-of-cpu-win7-sp1

Sent from my GRA-L09 using Tapatalk

• Отговори 54
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами вижда се, че Windows Update е стартиран.

Я сега изпълни следната команда:

net stop wuauserv

Натисни Enter и виж дали натоварването спря.

Направих го, но продъжи същото, което е и до сега. Лошото е, че не ми дава да го снимам.

преди 6 минути, Topper написа:

На мен лично ще ми е по лесно да направя нова инсталация, като намеря друго копие. Независимо от това, съм ти много благодарен. Не че ме мързи. Това всичкото трябва да го прочета, за да го изпълня. Превода с Google,не ме устройва.

А какво ще кажете, да спра да Ви тормозя повече? Да направя ли обновление? Натам съм тръгнал. Така и така, ще се преинсталира наново. Все нещо повече ще науча(За какво ли ми е)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Последния вариант от решението е един ъпдейт от юни тази година - приложи го, нищо не губиш.

Така е от момента на инсталацията и включване на интернета.

ScreenShot019.jpg

преди 1 минута, Topper написа:

Последния вариант от решението е един ъпдейт от юни тази година - приложи го, нищо не губиш.

С две три приказки кажи кое как да го направя и си готов. Зная, че не губя, а и не ми тежи.

Така само спираш планираната задача, а не услугата.

Според командата услугата е стартирана в Services.msc

За тества изпълни в CMD.exe стартиран като администратор следните команди. Копирай ги една по една с десен бутон Copy => десен бутон Paste в CMD и натисни Enter след всяка.

sc config wuauserv start= disabled
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

Рестартирай системата и след това виж дали проблема продължава. Това е ако не използваш Windows Update. Иначе ако го използваш наистина последния update от юни или юли rollup често решава този проблем.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

За тества изпълни в CMD.exe стартиран като администратор следните команди. Копирай ги една по една с десен бутон Copy => десен бутон Paste в CMD и натисни Enter след всяка.

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\wuauserv" /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

Рестартирай системата и след това виж дали проблема продължава. Това е ако не използваш Windows Update. Иначе ако го използваш наистина последния update от юни или юли rollup често решава този проблем.

Всяко мое гласуване с +, значи за мен, а и за Вас, че съм прочел препоръката ви. Ще го направя, но за сега нямам място за повече снимки през форума. Не ползвам друг метод.

След няколко часа търсене и четене из интернет, намерих абсолютно същият проблем описан от други момчета. И понеже за първи път качвам Win7 Ultimate/64  Вях уверен че копието, което имам не е това, което ще ме зарадва.Всички предположения за заразена система останаха напразни и затова не изпълних препоръката на Ванко.(Да ме извини, но при мен нямаше как да се зарази, без да е включен кабела от рутера) Ето ви снимки, които утре ще премахна. На всички писали, много благодаря.

Снимка001.jpg

Снимка002.jpg

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

По първата ти препоръка - не се получи.А може и аз да съм допуснал някоя грешка. За актуализацията - няма да я ползвам. Мисля, че говориш за това: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3125574

Ако ти се наложи да преинсталираш машината ,ползвай Windows 7 Pro 64 MSDN.За да не търси ъпдейти при завършването на инсталацията трябва да забраниш windows update servise :) .Успех и поздрави.

П.П Домашен потребител не може да усети разликата между различните версии на Windows ............Home Premium,Professional ,Ultimate :)

на 9/10/2016 в 5:50, Иво Димов написа:

Ако ти се наложи да преинсталираш машината ,ползвай Windows 7 Pro 64 MSDN.За да не търси ъпдейти при завършването на инсталацията трябва да забраниш windows update servise :) .Успех и поздрави.

П.П Домашен потребител не може да усети разликата между различните версии на Windows ............Home Premium,Professional ,Ultimate :)

Факт, че повечето слагат Ултимат-а, да ги питаш защо, не знаят. Некомпетентна работа.

PS: Tъпото е , че MS не го оправиха тоя проблем, както и много други дребни,  но досадни.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Смятат ,че като сложат Ултимейт машината ще литне :) .Home premium или Professional аз такива съм ползвал.Само MSDN версии

Здравейте,имам същия проблем като по темата.Как да спра процеса дето ми товари спу-то?

Стефко да каже какво стана! Той пита обаче и разбира същевременно и е трудно!:clown:

На процеса му сложих kill с програмата на Уди кълвача,и спря товаренето.За сега няма друг проблем,на всеки рестарт  на компа ли   трябва да го спирам?

Здравейте. Сега видях темата. За съжаление не виждам качените на калдейта снимки. Да предложа да провериш какво е положениет с управлението на виртуалната памет. Много често, когато е зададен режим на автоматично управление се получава такова товарене. В тая връзка, ако е зададено автоматтично за всички дискове и си с повече от един диск, избери ръчно управление с ръчно задаване на размера и дял на диск, на който не е Windows дялът. Задай стойности 1024 4095 и бутон Set  и после бутон ОК. Може системата да поиска рестартиране - съгласи се.

increase-virtual-memory-600x430.png

4-makewindowsbetter-set.jpg

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте ексафлоп,товаренето е от процес за актуализация.Мисля да пробвам да намаля виртуалната памет все пак,по описания от теб горе начин....после ще пиша за резултат.

Нещо не отварям виртуалната памет,контролния ми панел е на бг,с уин7 ултимейт съм х64.

Намаляването на виртуалната памет мода доведе нестабилност на системата и да започне да издава съобщения за недостатъчно памет.
Контролен панел > Система > Разширени настройки на системата > раздел Разширени > бутон Настройки > раздел Разширени > бутон Промяна.

на 17.09.2016 г. в 21:43, _Alex&Vanko_ написа:

Стефко да каже какво стана! Той пита обаче и разбира същевременно и е трудно!:clown:

Извинявам се за закъснението на отговора. От всичко написано най ми помогна  Б Бой с коментарите си. Дори и след неговите препоръки, които изпълних имаше отново малки проблеми, но не се отказах и успях да се справя с проблема. Не знаех, а и бях уверен, че като спреш обновяванията от Микрософт, последните се спират. И понеже правих всекидневни наблюдения, се оказа, че независимо че съм ги спрял, последният бавно, но упорито си продължаваше. В следващ отговор ще се постарая да дам няколко снимки как съм се справил с положението. Може би ще са полезни на някои от вас.На посоченият от мен компютър, вече го нямам този проблем и всичко си работи нормално.На помогналите - особени благодарности.

Стефчо, ако виждаш процеса, който си стартирал и който товари има в скобките (netsvcs). Това обикновено говори за стартиран Windows Update във фонов режим...

това са думите му, върху които много се замислих.

"Така само спираш планираната задача, а не услугата.

Според командата услугата е стартирана в Services.msc"
Говори за планирана задача, а не за услуга.
"Според командата услугата е стартирана в Services.msc"
Аз отворих Диспечера на задачите, намерих файла, който товареше процесора на 50-60% Намерих процеса, отидох с с мишката на него и "клик" с десен бутон. Отваря се прозорец, на който най долу се вижда "Отиди на услуга(и) и кликнах на него. Ставаше въпрос именно за Windovs update.Отново кликна на този процес и се появи малка икона на която е написано "Спри процеса". след това затворих всичко и рестартирах. Бече 5 ден работя само с този компютър без да имам какъвто и да е проблем, за който попитах. Понеже в момента ми е зает, не мога да направя снимки. Ще ги добавя по късно към същият пост. Понеже файлът е затворен, ще посоча на снимките друг такъв. Процедурата е същата.

Програмката, с която правя снимки на даден екран, не се включва, когато изпълнявам последните две описани от мен функции. Трябва да направя снимки, но с фотоапарата, но сега нямам това време. Извинявам се. Има още две снимки.

Снимка001.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Я, още един фен на дясноразположена лента със задачи! Страшно удобна позиция/spoiler]

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Като го украсяваш уиндоуса Стефко ще имаш проблеми.

И къде видя украсяване? Работят допълнителни програми (2 ленти долу, 1 в ляво). Но това не е украсяване, а допълнителна функционалност.

Къде видя да съм споменал гаджет. Това са самостоятелни ПРОГРАМИ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.