Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли си закупуването на ps4?

Featured Replies

Здравейте,досега не съм имал такова животно "конзола" :D,така че,имам няколко въпроса,Заслужава ли си да си купя ps4,защото чувам,че наскоро може да излезе нова версия и тази ще стане остарял софтуер,и може да не излизат нови игри за пс4,другият ми въпрос е джойстига с кабел ли е или е безжичен?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Заслужава си.

Игрите ще вървят както на новите версии така и на старите, иначе ако не бързаш можеш да изчакаш до ноември да си вземеш нова

PS4 Pro с 1 TB диск 799 лева. Slim е по възможностти като старата PS4 но е по-малка като размер  PS4 Slim с 500 GB диск ще е 599 лева,, а Pro ти трябва ако имаш 4K телевизор или очила за VR.

Контролерите са безжични.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Според мен не, защото:

• Повечето игри са с максимално ниска графика, aliasing, 900p резолюция и 30 fps.
  • Игрите са скъпи.
  • Плаща се месечна такса, ако искаш да играеш онлайн. 
преди 3 минути, kaloyan.k219 написа:

Би ли казал кои по-точно игри би желал да играеш, защото знам, че online на GTA 5 се плаща за PS4. Не ти разбрах напълно въпроса "джойстика с кабел ли е или е безжичен" - би могъл да си вземеш джойстик и с кабел и безжичен. :)

Повечето игри за PS online се плащат. Трябва да си го калкулира към цената, макар че дори и тогава ще е по-евтино от хубава видеокарта за PC.

Доколкото съм запознат го объркваш. Има само един вид джойстик или много рядко се намират лицензирани, които са почти същите. Той е безжичен, но може и с кабел да се играе и да се зарежда. Системата познава клавиатура и други входни устройства, но игрите няма да го пуснат да играе с тях. Което донякъде е добре, изравнява шансовете за fairplay.

преди 11 минути, Melmak ® написа:

Повечето игри за PS online се плащат. Трябва да си го калкулира към цената, макар че дори и тогава ще е по-евтино от хубава видеокарта за PC.

Доколкото съм запознат го объркваш. Има само един вид джойстик или много рядко се намират лицензирани, които са почти същите. Той е безжичен, но може и с кабел да се играе и да се зарежда. Системата познава клавиатура и други входни устройства, но игрите няма да го пуснат да играе с тях. Което донякъде е добре, изравнява шансовете за fairplay.

Не съм напълно съгласен, че повечето игри за PS online се заплащат. Точно това съм написал - не му разбирам напълно въпроса - и затова съм отговорил за това, което съм разбрал... 

Аз си закупих конзолата на нова година. И не съм толкова впечатлен. Дразни ме това че един път давам по 100лв за игра и после ме карат да дам още 100лв за абонамент за да играя. Естествено тоя абонамен се заплаща 1 път във годината. Докато във Steam си купувам играта и толкова. Плюса на PS4 е че когато си купиш играта на дисков носител после може да я продадеш. Джойстиците са безжични да. Има втора употреба конзоли евтини, просто внимавай от кога купуваш. Ако имаш интерес към по-евтина конзола може да ми пишеш на ЛС. Ще те свържа със човек който продава и няма да те излъже, като ти набута банната конзола или със някакъв проблем. Аз предпочитам да играя на PC, защото играя със повече от 30 ФПС ( на конзолата игрите вървят със 30фпс). Със хубава видео карта може да искараш много по-добра картина. И си играя със мишката и клавиатурата. Но това е мое предпочитание, някой предпочитат контролера.

Spoiler

ЗакОпуване не си заслужава... Поне не и според мен, тъй като не съм наясно със значението на подобен термин... Може и да си струва "закУпуването"...

Ако не ти се занимава с ъпгрейди, кракове, пачове, Windows-ски неволи и бъгни покрай карти на АТИ и техните драйвъри например, а просто искаш да пуснеш машинката и да започнеш да играеш - да, определено има смисъл в закупуването на конзола. 

PS4, РS4 Slim и PS 4 Prо са конзоли последно поколение. Софтуерна поддръжка, както и заглавия за платформата ще излизат през следващите поне 3 години. При излизането на следващото поколение конзоли пък, цените на заглавията за предходната падат с доста, а втора ръка дисковете са практически без пари. 

Аз още държа една PS3 Slim. Не мога да си доизиграя игрите, тъй като щъка малко бебе у дома, на което с майка му се стараем да обръщаме достатъчно внимание. :)

След като поотхвръкне ще сме рамо до рамо пред конзолата. Някои заглавия са класики и въпреки поовехтялата графика е удоволствие да се играят. Не всичко е кадри в секунда и резолюции. 

Освен да се играе в мрежа абонамента (PSN+) ти дава всеки месец няколко безплатни игри и допълнително ти свалят от цената за игри, теми и добавки.

Да, като цяло притежанието на конзола излиза по-скъпо, защото пиратстването за новото поколение е все още почти невъзможно.

Къде е по-готино за игра - на конзола или PC не може да се каже и се свежда до личното предпочитание на всеки.

Между другото с излизането на PS4 Slim за 599 гледам, че има и намаления и на по-старите PS4-ки за 599 лева.

PS4 500GB + Uncharted 4: A Thief's End Ще трябва да ги намалят и останалите че да не останат вечно техни :)

Редактирано от ined (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за отговорите,всеки ми е от полза,извинявам се за правописната грешка в заглавието.:) След като се поинтересувах от материята стигнах до извода,че е по-добре да изчакам до новите slim или pro,така хем цените ще паднат,доколкото разбрах слим е малко по-малка като размери,но е същата като PS4 само,че ще се продава за 600 лв,което е плюс (по-ниска цена за по елегантен стил).Колебая се дали да не си взема Pro,въпреки по-голямата цена,защото ще е с по-добър хардуер,4к телевизор нямам,така че това не ме интересува.Въпроса ми е заглавията до момента които са излезли ще могат ли да вървят на PS PRO и тези за PS PRO ще могат ли да вървят на PS slim,доколкото разбрах от отговорите ви са от едно семейство и няма да има проблеми?За контролера питах дали е безжичен просто от любопитство,защото по клиповете виждам,че някои играят с кабел а други без,и се изкефих че ще мога да си лежа на леглото и да разцъквам без излишни висящи кабели.За онлайн игри не съм толкова заинтересован,предимно мисля да си купя новата междузвездни игри и юфс 2 на първо време,иначе как става това плащане за онлайн игра?

Редактирано от акаунт007 (преглед на промените)

преди 58 минути, акаунт007 написа:

Благодаря на всички за отговорите,всеки ми е от полза,извинявам се за правописната грешка в заглавието.:) След като се поинтересувах от материята стигнах до извода,че е по-добре да изчакам до новите slim или pro,така хем цените ще паднат,доколкото разбрах слим е малко по-малка като размери,но е същата като PS4 само,че ще се продава за 600 лв,което е плюс (по-ниска цена за по елегантен стил).Колебая се дали да не си взема Pro,въпреки по-голямата цена,защото ще е с по-добър хардуер,4к телевизор нямам,така че това не ме интересува.Въпроса ми е заглавията до момента които са излезли ще могат ли да вървят на PS PRO и тези за PS PRO ще могат ли да вървят на PS slim,доколкото разбрах от отговорите ви са от едно семейство и няма да има проблеми?За контролера питах дали е безжичен просто от любопитство,защото по клиповете виждам,че някои играят с кабел а други без,и се изкефих че ще мога да си лежа на леглото и да разцъквам без излишни висящи кабели.За онлайн игри не съм толкова заинтересован,предимно мисля да си купя новата междузвездни игри и юфс 2 на първо време,иначе как става това плащане за онлайн игра?

Новата слим освен, че ще е по-малка на размери ще има по-малка консумация и ще е по-безшумна от сегашните.

Иначе от Сони обещават да няма премиум съдържание само за Про версията, т.е. игрите ще вървят на всички 4-ки, ама знае ли човек в бъдеще може да си променят мнението...

Джойстика за 4-ката е безжичен, а кабела можеш да ползваш, когато ти се изтощи батерият. И един трик - можеш да зареждаш джойстика и директно от контакта, просто трябва да ползваш USB зарядно за телефон или др. устройство.

Плащането за PSN+ става или с кредитна/дебитна карта или можеш да си закупиш ваучер - продават ги почти навсякъде, където има игри за ps.

Ако акаунта му е български - ваучерите трябва да са в левове 

http://www.technopolis.bg/bg/bg/Game-console-accessories/PS-PLUS-АБОНАМЕНТ-90-ДНИ/p/563780

http://www.technopolis.bg/bg/bg/Game-console-accessories/PS-PLUS-АБОНАМЕНТ-365-ДНИ/p/563781

https://www.ozone.bg/product/sony-playstation-plus-90-day-subscription/

https://www.ozone.bg/product/playstation-plus-subscription-365-dni/

Като може да ги купуваш и по-евтино когато са на промоция - по разни черни петъци, великденски и коледни промоции

примерно ако отстъпката е 11% колкото даваха Технополис на Черния Петък ще платиш 88.90 за 365 дневния ваучер

Същото важи и за тези от Ozone.bg - и там много често има промоции и ще ти излезе по-евтино от колкото да платиш за PSN+ с карта.

Първо вземи едно букварче да закупиш.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

В крайна сметка реших да си взема ps4 slim,защото не ми се чака PRO,а и без това скоро няма да имам 4к тв поради това,че наскоро си купих FULL HD.Мисля с него да си взема втори джойстик заедно с FIFA 2017 и UFC2.Ще мога ли да ги играя 1/1 с друг,който ще е с втория контролер?Някой играл ли е втората игра,според мен ще е добре да изчакам да я намалят малко,все пак ако някой я е игра плс да каже какви са му впечатленията,благодаря? :)

Sony Playstation 4 Slim 1 TB + Fifa 17 + Dualshock 4 за 749 лева ама няма гаранции на Черния Петък дали няма да има и по-евтини предложения

• Автор

В крайна сметка си купих ps4 slim,обаче се появи проблем. :( Играх фифа 17 и я спрях на пауза,смених hdmi на тв и после след като се върнах към конзолата тя се беше изключила сама,това нормално ли е или да отивам да я връщам?

Може да е заспала, както компютрите заспиват. Но когато мине във този режим конзолата свети във жълто. А не във синьо както когато си работи. Ако е изгаснала напълно не знам.

Зависи от настройките ако е пуснато да има мрежа при слиип режим остава да свети оранжево иначе се изключва.

• Автор

Да снощи се справих с проблема,беше настроена,когато не се използва след 20 мин да се изключва напълно сама,сега си върви,благодаря все пак. :))

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте,някой който е играл Far Cry Primal,може ли да ми каже това ли е краят на играта,минах всички главни мисии и убих,Улл и Езила накрая и Дах,видях и тая сцена накрая с мечката и момиченцето.

Та дори след финалния надпис,не намирам главни мисии по картата,но играта стои на 35%,а не на 100%,превъртял ли съм и това ли са всички мисии,защо стои на 35%?Дооста кратка ми се  стори. :Д

преди 16 часа, акаунт007 написа:

Здравейте,някой който е играл Far Cry Primal,може ли да ми каже това ли е краят на играта,минах всички главни мисии и убих,Улл и Езила накрая и Дах,видях и тая сцена накрая с мечката и момиченцето.

Та дори след финалния надпис,не намирам главни мисии по картата,но играта стои на 35%,а не на 100%,превъртял ли съм и това ли са всички мисии,защо стои на 35%?Дооста кратка ми се  стори. :Д

Игри с отворен свят като тази имат много странични мисии и различни неща за събиране, затова играта не е на 100%. Явно си вършил само основните мисии и затова така си я претупал и ти се е сторила кратка.

• 4 месеца по-късно...

Някой иска ли размяна Star wars battlefront за Titanfall2 или Tom Clancy's rainbow six siege? Или да я купи за 70лв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.