Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-во имя Бирата, Чашата и Чипса

Featured Replies

Ко станало? Ми... Няма оправия! Ас лягам. Ти ставаш. Туй ред ли му се вика?

• Отговори 12,5k
  • Прегледи 331,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, darkterminal написа:

Ко станало? Ми... Няма оправия! Ас лягам. Ти ставаш. Туй ред ли му се вика?

аз даже закусвам пък

и кафето ме чака готово сварено в джезвето, мхм

и кроя планове за днес

преди 4 минути, emmi написа:

аз даже закусвам пък

и кроя планове за днес

Като си такава кроячка... На котака... Едни гащи скрои ли му? М?

преди 7 минути, emmi написа:

аз даже закусвам пък

и кроя планове за днес

Колкото и Да Кроиш, Няма Смисъл...

преди 8 минути, darkterminal написа:

Като си такава кроячка... На котака... Едни гащи скрои ли му? М?

котаците после

първо да приключа със столовете че ми е задръстен хола

да не говорим че искам да изпразня бюфета и всичките боклуци в него и да го мина с едно бойно отровно вещество против дървояди за профилактика

оня стол дето го довлякох от контейнера трябва да го мина с фина шкурка и да го лакирам

други два чакат да бъдат разглобени

не че имам нужда от столове, де..........   по всяка вероятност после ще ги подаря

Добрата новина е че приключих с доматите, лютениците и печения пипер. Ако не реша друго. Но сега трябва да изчистя къщата.

И имам да пиша две заключения за понеделник и една огромна екселска таблица за липсващия басейн

ай, чау ви

Аз няма да шия гащи на котки днес, няма да се занимавам с лютеници, пипери, а за домати да не говорим.
Столовете ги хвърлям направо, ако почнат да ми закачат късите гащуря и да ги цепят и купувам нови.

А какво ще се прави днес е божа работа - работа ще се отхвърли малко и задължително ще се отдели време на семейството, защото това е от малкото неща, които ме удовлетворяват.
За съжаление и с дебили се занимавам, ама това са рисковете на професията, дагоева.

Аз от вчера сутринта съм тук, продължавам до довечера и с нещо различно от дебили НЕ се занимавам.

преди 2 часа, Trichocephalus написа:

Аз от вчера сутринта съм тук, продължавам до довечера и с нещо различно от дебили НЕ се занимавам.

аз пък си шкуря на терасата със шлайфчето за радост на всички комшии

минах с финиш стола от боклука и вече е готов за лакиране. Освен това му оправих седалката че коланите на пружините се бяха скапали и е готова за тапициране. 

Динозавър 2 си разглоби стола и уж щях само да му сменя дамаската ама............... докато се усетя дървенията вече беше мината с препарат за фурни с цел отстраняване на наличното лаково покритие и в момента облегалката вече е изшкурена с грубата шкурка. Краката ще ги шкуря след четири че не е удобно да притеснявам народа

преди 8 часа, emmi написа:

...

И имам да пиша две заключения за понеделник и една огромна екселска таблица за липсващия басейн

ай, чау ви

Аууу. Не ми напомняй за тос басейн! А ти напиши едно заключение дет да направи така, че да го достроят и пуснат го за ползване от мераклиите... Ади. Успех!

По съдбовни причини преминах в underground-a, което измени битието ми. Разбирай народе, току-що се събудих. Следва кафе за тонус и банан за щастие (Пациентът В предозира нормите на серотонин). И всичко това на фона на ТВ-предаването "Фолклорна трапеза". И по едно едно време се загледах в екшън-танцьорите и прозрях - вътрешният глас ми включи лампичката. Ами да, източните майстори на бойни изкуства тъпо копират стъпките на денс-съставите от Якоруда. Техно рейвове в Ибица пасти да ядат, а от солото на гадулка просто се вцепених. Джимми Пейдж, Брайан Мэй, Ван Хален, Дейвид Гилмор, Ричи Блекмор, Тони Айоми нагло през всичките тези времена са плагиатствали родните виртуози от мегдана. Жабарите с техните страдивауриси хайде с чадърчето на Майкъл Джексън.

8918746v.jpg

преди 1 час, Profruit написа:

По съдбовни причини преминах в underground-a, което измени битието ми. Разбирай народе, току-що се събудих. Следва кафе за тонус и банан за щастие (Пациентът В предозира нормите на серотонин). И всичко това на фона на ТВ-предаването "Фолклорна трапеза". И по едно едно време се загледах в екшън-танцьорите и прозрях - вътрешният глас ми включи лампичката. Ами да, източните майстори на бойни изкуства тъпо копират стъпките на денс-съставите от Якоруда. Техно рейвове в Ибица пасти да ядат, а от солото на гадулка просто се вцепених. Джимми Пейдж, Брайан Мэй, Ван Хален, Дейвид Гилмор, Ричи Блекмор, Тони Айоми нагло през всичките тези времена са плагиатствали родните виртуози от мегдана. Жабарите с техните страдивауриси хайде с чадърчето на Майкъл Джексън.

8918746v.jpg

Положението верно си е оакано.

И то- не от мен, дистанцирам се, категорично ! винаги съм се чудел как се работи с големи масиви от данни и така не се научих да работя с нещо повече от dBase.а вот тебя- наложи му се на магарето.пример -  5 годишен период назад ( 2011-2015 година) .Всичко е във формат Микрософт Ексел, да се свети Името му.Всяка таблица представлява 36 колони, и по около 30 000 реда.като обединих всичките таблици се получи една, с малко мад 150 000 реда ! Съответно скъпият ексел забива и изкарва вълшебното заклинание not responding :lock: магарето е нещастно, познай ? А идеята ми в момента е да намеря в тази таблица колко са децата, но не ми идва на ум как да филтрирам ЕГН-тата. След като успея да намеря децата - по другите колони мога да филтрирам бройките на различните заболявания , колко са приети в болницата, колко са умрелите, колко са отишли в друга болница и т.н. и т.н.

Но екселът забива постоянно, защо ли ? Предполагам, че на лаптопчето ми процесорът се пържи в собствен сос, тъй като вентилаторът бучи като двигател на ЗАЗ 968 А - Запорожец.

9329143213366b2db005776560fb0172.jpg

В последните четири колони са суми за изхарчени пари.Разбира се, програмата, която прави записите в ексел записва числото като текст. В момента съм му задал да преобразува текст в число, за да мога да сумирам след това.Колона ЕГН също е записана като текст. и Докато ги преобразува вече минаха 15 минути, баси и оаканато положение... Виж за възрастта се сетих как да го направя - по колона "възраст" ще ги филтрирам, то е ясно, но със това "not responding" не знам да стане.

то и колонка възраст ще се наложи да преформатирам от текст във число, и въобще - ужасно е.

отделно, като се справя със тази моя таблица, трябва да направя още три такива - за други три болници, там също да филтрирам и смятам, за да мога да сравня моите показатели със техните и да направя съответните изводи ( ако въобще ми хрумнат такива) Та така, друже мой от сетите земи - гледане на болни, приспиване на болни, водене на наестезия при операции в неврохирургията и ортопедията, работата в моята си кочина, и отделно, в свободното време - залягане над таблици.Чехов , Антон Павлович, някога беше възкликнал "Какъв чудесен ден: човек не знае чай ли да пие или да се обеси", а аз чай не пия, нали знаеш ?

e30f7068d914f764be76cc5b43839f05.jpg

Обаче явно работи - щом ползва почти всико от процесора ....

Положението верно си е оакано.

След като успея да намеря децата - по другите колони мога да филтрирам бройките на различните заболявания , колко са приети в болницата, колко са умрелите, колко са отишли в друга болница и т.н. и т.н.

стигнах до тук и се обърках

аз днес тихичко си шкурих с шлайфчето и в результате Динозавър2 преди вечеря си лакира изшкурения стол, а след вечеря си го сглоби и даже вече се е разположил на него

14368744_10211005991011998_6788260555767567462_n.jpg?oh=a4a319a507de3329eac03e21f7e0a53e&oe=587FD8F0

стигнах до тук и се обърках
аз днес тихичко си шкурих с шлайфчето и в результате Динозавър2 преди вечеря си лакира изшкурения стол, а след вечеря си го сглоби и даже вече се е разположил на него
14368744_10211005991011998_6788260555767567462_n.jpg?oh=a4a319a507de3329eac03e21f7e0a53e%26oe=587FD8F0&key=90721af5dd4fe43c46004d8d5874d9b4d6a7ac820142276bad5eaa50d495fbe2

Молодец !
Да ти е живо и здраво дупенцето и дълги , безаварийни години да седи на таз седалка :cheers: наздраве , цоп !
Екселът , след деа часа "нон респондинг" взе че претакова символите и таблицата е готова за употреба .
Това е допълнителен ( освен това че съм си в къщи ) повод да си сипя !
:cheers:
преди 8 минути, Trichocephalus написа:

Молодец !
Да ти е живо и здраво дупенцето и дълги , безаварийни години да седи на таз седалка :cheers: наздраве , цоп !
Екселът , след деа часа "нон респондинг" взе че претакова символите и таблицата е готова за употреба .
Това е допълнителен ( освен това че съм си в къщи ) повод да си сипя !
:cheers:

Екселът ми абсолютно льобимата прОграма, чесна пионерска

на седалката ще се помещава гъзеца на Д2

Името му.Всяка таблица представлява 36 колони, и по около 30 000 реда.като обединих всичките таблици се получи една, с малко мад 150 000 реда ! Съответно скъпият ексел забива и изкарва вълшебното заклинание not responding :lock: магарето е нещастно, познай ? А идеята ми в момента е да намеря в тази таблица колко са децата, но не ми идва на ум как да филтрирам ЕГН-тата.

Компютърът е виновен. Така като слушам описанието може и рама да не ти стига и да "траш"и. Лично аз бих изкарал таблицата в csv формат, филтрирам с едно скриптче на питон и обратно в ексел. Ако ми пратиш 10 реда таблица с фалшиви данни мога да ти напиша :P филтър за следващия път.

преди 3 минути, emmi написа:

Екселът ми абсолютно льобимата прОграма, чесна пионерска

Супер добра е в това, което прави :P предвид алтернативите.

преди 11 минути, flare написа:

Супер добра е в това, което прави :P предвид алтернативите.

идеална е

Супер добра е в това, което прави [emoji14] предвид алтернативите.

Тук , с питона ми звучи много сложно , а и не обичам змии -все пак съм женен човек :D
Ще си сипя още едно и ще си чеша на добрия, стар ексел :cheers:

Относно земетресението. Ми, земетресение - залюля и спря. Но съм възмутена от непукизма на тримата хрантутници вкъщи, които се предполага, че са високочуфствителни на тази тема животни и усещат предварително земетръсите и предупреждават собствениците си. Всеки се беше тръшнал да спи на различни места из къщата и на никого не му пукаше че има земетресение. Хуманоидите от къщата се показахме на вратите на спалните си отделения, разменихме две-три думи и си легнахме обратно. 

И си мисля. Добре. Ако тръсне по-яко. Къде да бягаш? Първо, си по пижама. После, си бос. Трето, къде ще тичаш - наоколо все високи блокове. Дали вътре или отвън........... Четвърто, айде избягъл си, ама си без документи, пари и квоттамоще. 

И докато си го мислех и заспах.

Та, така.

За днес в програмата е усилен ментален труд. Сядам си на гъзеца и докато не напиша двете заключения няма ставане. никакви столове, никакви шлайфове, никакви такери, никакви кухни, никакви други дребни забавленийца.

14390683_1290548060978956_1330972415070422893_n.png?oh=0146c19d8b57ac528f7bc4101d236ee7&oe=586C57F8

Редактирано от emmi (преглед на промените)

преди 1 час, emmi написа:

И докато си го мислех и заспах.

а аз си спах като един порядъчен пън.нито съм усетил нещо, нито съм се будил.

но пък в момента си мисля  за теб = отиде на Дуранкулак и тресна земетресение във влашко.

върна се в Русе - тресна земетресение в Русе.

Моля те - не седй ходи никъде повече, моля те !

кафенце за събуждане  ?  :newspaper:

преди 16 часа, Trichocephalus написа:

Виж за възрастта се сетих как да го направя - по колона "възраст" ще ги филтрирам, то е ясно, но със това "not responding" не знам да стане.

Защо да ползваш възраст, като можеш да ползваш ЕГН
Пак в Румънско тръска.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 15 минути, ExaFlop написа:

Пак в Румънско тръска.

той смята че аз съм виновна.................

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Пак в Румънско тръска.

а как да задам филтъра да търси в колона ЕГН възраст до 18 години ?

в момента колона "възраст" ми върши прекрасна работа - маркирам във филтъра всички възрасти от 0 до 18 години, но питам, защото има таблици, в които ми изкарва само ЕГН и тогава започвам да псувам яко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.