Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри до 1000 лева

Featured Replies

Лош избор!

Не се знае какво има вътре, понеже не е спомената цялата информация за марката на частите. Това е компютър подходящ за лица които не се консултират, дори и да се консултират го правят с човек дето разбира по-малко от тях самите. Те взимат на своя глава без да знаят какво точно купуват, а просто възприемат по описанието че си заслужава парите. А всъщност не!

Процесора иначе е добър, видеото макар и да е старо, става. Но дъното няма място за ъпгрейд както рамта е дд3. А ние ти предлагаме за тези пари най-актуалното и производителното в момента на пазара. Предлагаме ти таз годишното видео 2016 година, и ти предлагаме рам памет DDR4. И другото което не се знае в тази сглобена консервена кутия, какво е захранването, което също е много важен фактор, дори един от най-важните ако искаш да предпазиш частите на компютъра си да не изгорят. Дали е качествено захранване или китайска пиратка.

Тъка че помисли си пак, ние не бързаме! 

• Отговори 50
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ще му шибна една пета зад вратлето

преди 23 часа, goodly написа:

Лош избор!

Не се знае какво има вътре, понеже не е спомената цялата информация за марката на частите. Това е компютър подходящ за лица които не се консултират, дори и да се консултират го правят с човек дето разбира по-малко от тях самите. Те взимат на своя глава без да знаят какво точно купуват, а просто възприемат по описанието че си заслужава парите. А всъщност не!

Процесора иначе е добър, видеото макар и да е старо, става. Но дъното няма място за ъпгрейд както рамта е дд3. А ние ти предлагаме за тези пари най-актуалното и производителното в момента на пазара. Предлагаме ти таз годишното видео 2016 година, и ти предлагаме рам памет DDR4. И другото което не се знае в тази сглобена консервена кутия, какво е захранването, което също е много важен фактор, дори един от най-важните ако искаш да предпазиш частите на компютъра си да не изгорят. Дали е качествено захранване или китайска пиратка.

Тъка че помисли си пак, ние не бързаме! 

Мерси момчета адски много ми помагате <3

Взимай последното предложение на kyoshin с хард диска на Seagate baracuda има 3 години гаранция и кеша му е 64. А от видео картите си избери една от двете, която и да избереш няма да сгрешиш. И двете са таз годишни.

Въпрос на предпочитания, amd или nvidia

Aз съм за nvidia но тук при тези два модела има леки разногласия заради разликата в 1 Vram и не само. Но това са дребни неща които не трябва да те засягат. Mercedes или BMV.

• Автор
на 9/14/2016 в 1:11, goodly написа:

Взимай последното предложение на kyoshin с хард диска на Seagate baracuda има 3 години гаранция и кеша му е 64. А от видео картите си избери една от двете, която и да избереш няма да сгрешиш. И двете са таз годишни.

Въпрос на предпочитания, amd или nvidia

Aз съм за nvidia но тук при тези два модела има леки разногласия заради разликата в 1 Vram и не само. Но това са дребни неща които не трябва да те засягат. Mercedes или BMV.

http://nikem-bg.net/cart/55866p1r54936p1r52202p1r48235p1r53749p1r55002p1rf.html
http://www.vario.bg/palit-geforce-gtx-1060-3gb-dual-ne51060015f9d
Мисля това да е !

Мда много сме съгласните с @kyoshinn колкото до 1060, предполагам че няма да играеш на 4к резолюция така че ще те устройва напълно. Да не забравиш да качиш снимки! 

Офтопик да се върна малко за ссд-то.. ако не си плюшкин и да събираш 500 филма можеш спокойно да минеш за няколко месеца само с ссд, 5-6 игри с ОС и 3-4 програми са ти към 100 гиги. Едно че уина ще ти зарежда за 15 секунди ами като цъкнеш ще се появява на секундата и това loading на игрите може и да не го видиш дори. На лаптопа съм с хард и ссд и на двете имам 10-ки инсталирани понеже при старт имам опция коя ОС да пусна ми зарежда за 20 секунди вместо за 15 :D  

Не е толкова наложително ссд-то. То е просто една екстра с което може да мине и без него. Тва че SSD-то ще зарежда виндоса за 15 сек. а HDD-то за 30,40 сек. не е голяма кирия. Иначе аз ако бях на негово място и имах възможност да събера пари за hdd до два три месеца, щях да взема ssd с конфигурацията и след това щях да събирам пари за хдд. Понеже и мен ме мързи да си преинстал компа, и защото като си купя хдд няма да инсталвам втори път виндоса.

Но ако иска да направи тъка, трябва да знае че 120GB SSD ще са прекалено малко, и ако свали Grand Theft Auto (GTA) V [RELOADED] диска ще е пълен и няма да има място за разархивиране! Тъка че до 100лв решението е да сваля игри  до 40гб защото системата когато е чиста с драйвърите е около 30гб ако не се лъжа. Другия вариант е да си купи ssd от 240гб, но там трябва да добави още 30 до 50лв отгоре. Но за сметка на това няма да се притеснява за място до като събере пари за хдд.

Нека реши дали ще може да събере пари до 2, 3 месеца, ако не да взима хард диск.

преди 12 минути, goodly написа:

Не е толкова наложително ссд-то. То е просто една екстра с което може да мине и без него. Тва че SSD-то ще зарежда виндоса за 15 сек. а HDD-то за 30,40 сек. не е голяма кирия. Иначе аз ако бях на негово място и имах възможност да събера пари за hdd до два три месеца, щях да взема ssd с конфигурацията и след това щях да събирам пари за хдд. Понеже и мен ме мързи да си преинстал компа, и защото като си купя хдд няма да инсталвам втори път виндоса.

Но ако иска да направи тъка, трябва да знае че 120GB SSD ще са прекалено малко, и ако свали Grand Theft Auto (GTA) V [RELOADED] диска ще е пълен и няма да има място за разархивиране! Тъка че до 100лв решението е да сваля игри  до 40гб защото системата когато е чиста с драйвърите е около 30гб ако не се лъжа. Другия вариант е да си купи ssd от 240гб, но там трябва да добави още 30 до 50лв отгоре. Но за сметка на това няма да се притеснява за място до като събере пари за хдд.

Нека реши дали ще може да събере пари до 2, 3 месеца, ако не да взима хард диск.

Със 120ГБ имам 4 игри и сума и софтуер и има още амен 45ГБ свободни.

Не вземе ли сега SSD за по късно забрави. 

А господин AMD с какъв комп е, че му зарежда уина за 15 секунди? На мен за по-малко ми се рестартира?!?!?

това ми е C-то със всичкия софтуер и заделени 11ГБ от софтуера на самсунг - нямам нито една игра.

pzRZiB.jpg

3si8Mf.jpg

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 2 часа, goodly написа:

системата когато е чиста с драйвърите е около 30гб ако не се лъжа.

Лъжеш се и то много,на 30 гб ще се хванат уйн10 и 8.1 и ще остане свободно място,10ката чиста е 11-11,5гб,а 8.1 чиста е 14-15гб,това за про версиите,другите освен ентерпрайза са и по-малки.

преди 20 минути, Слави Маринов написа:

Лъжеш се и то много,на 30 гб ще се хванат уйн10 и 8.1 и ще остане свободно място,10ката чиста е 11-11,5гб,а 8.1 чиста е 14-15гб,това за про версиите,другите освен ентерпрайза са и по-малки.

А нечиста колко е? 

П.П. По-нагоре да се спрат с глупостите за инсталация на ''Windows'' по време(преди, след, /HDD-SSD/ \SSD-HDD\)! И по-полека с линковете към торент тракери!

преди 2 часа, goodly написа:

тъка

Крайно време е да си подобриш правописа!

преди 35 минути, Roujin Z написа:

03843a151874bc6e.jpg

Не е лошо да уточниш тази синя чертичка какво съдържа. 

Костов  при мен е при рестарт. Не ме наричай АМД ако обичаш, та компа ми е asus s550c с първо поколение и3 ако има някакво значение

преди 30 минути, XECUTIONER написа:

А нечиста колко е?

Пак е толкова.Ще си спестя вдетинявянето ,за да ти обяснявам какво имам предвид използвайки думата "чист" относно уйндоуса.Мислех,че форума не се посещава от деца,та затова сметнах,че всеки би ме разбрал,но очевидно не е така......

преди 14 минути, Слави Маринов написа:

Пак е толкова.Ще си спестя вдетинявянето ,за да ти обяснявам какво имам предвид използвайки думата "чист" относно уйндоуса.Мислех,че форума не се посещава от деца,та затова сметнах,че всеки би ме разбрал,но очевидно не е така......

Все си мисля, че те разбрах, но ти явно бягаш по тъча на осмислянето. Ако не те затруднява обясни ми какво имаш наум с думичката ''чист'' без да се вдетиняваш и аз най-чистосърдечно ще се опитам да асимилирам твоето обяснение и да го коментирам. 

Извинявам се за торент тракерите не знаех че ще проблем, просто исках да копирам текста. Може нещата да не съм ги казал с точност, но поне е ясно че 120гб ще са малко и ще се налага да се трият игри за да се инсталне друга.

И какво му е на правописа ми? Допускам грешки ли? Че аз пиша по правилно от някои българи, макар да не съм чист българин а на половина.

преди 1 час, XECUTIONER написа:

Не е лошо да уточниш тази синя чертичка какво съдържа. 

Синя чертичка? Както каза Can Oa това е заетото пространство без игри и просто му демонстрирах че може и още по-малко.

Става дума за Windows 10 Pro N + минимум допълнителен софтуер. Очевидно не е "чиста" инсталация.:wink12:

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 29 минути, XECUTIONER написа:

Все си мисля, че те разбрах, но ти явно бягаш по тъча на осмислянето. Ако не те затруднява обясни ми какво имаш наум с думичката ''чист'' без да се вдетиняваш и аз най-чистосърдечно ще се опитам да асимилирам твоето обяснение и да го коментирам. 

Ти сериозно ли?Защо не си намериш друг субект за зайгравки?

преди 16 минути, Слави Маринов написа:

Ти сериозно ли?Защо не си намериш друг субект за зайгравки?

Ти си ми достатъчен.:D 

П.П. Ако не пишете нещата разбираемо за потребителите, особено като някои потребители като Янко в тези раздели с изписването ''no comment'' => не пишете! Не се заяждам, а искам от теб да напишеш по-опростено значението на думата ''чист'' използвана за операционна система(дефиниции), както и да докажеш твърдението си от 1-ят ти пост в темата и аджеба кой ползва ''чисти'' системи.

С:-то ми е 80 гигабайта без игри!

Айде там са Изтеглени файлове забравих - 10 гигабайта!

преди 1 час, XECUTIONER написа:

П.П. Ако не пишете нещата разбираемо за потребителите, особено като някои потребители като Янко в тези раздели с изписването ''no comment'' => не пишете! Не се заяждам, а искам от теб да напишеш по-опростено значението на думата ''чист'' използвана за операционна система(дефиниции), както и да докажеш твърдението си от 1-ят ти пост в темата и аджеба кой ползва ''чисти'' системи.

Аджеба като си ме разбрал(както пишеш по-горе),явно не пиша толко неразбираемо,или може би подценяваш другите потребители и мислиш,че само ти си ме разбрал?Ако беше чел по-внимателно щеше да видиш и кой използва преди мен думата "чист" и аз го цитирах,та още първата ти реплика би трябвало да е към друг............и добре,за да спиш спокойно няма да пиша вече,ако искаш няма и да чета и влизам тук вече,че явно съм зле с дефинициите.

Леле до къде стигнахте с обясненията, идеята ми беше да кажа на автора че 240 гиги са напълно достатъчни за начало, като ще има място за игри, няколко филма, няколко пограми и т.н. после да си взима хард баси това са 5 столични от литър.. и междудругото системата ми е чиста като момина сълза, нямам кракнат софтуер и всичко си е платено нетфликс, спотифай, евроспорт и т.н. само шорното го гледам онлайн

• Автор

Момчета показах на едно аверче дет учи във Софтуерния Университет и каза че с това което ми предложихте: http://nikem-bg.net/cart/55866p1r54936p1r52202p1r48235p1r53749p1r55002p1rf.html
http://www.vario.bg/palit-geforce-gtx-1060-3gb-dual-ne51060015f9
Фифа 17 Фар Края и тем подобни няма да ги усещам

човека е писал 1000 лв  и какво иска да играе ако вземе нещо за 600 лв ще събира пак пари след 1-2 години

Minimum System Requirements

• Operating system: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (64bit versions only)
  • Processor: Intel Core i5-750 @ 2.6 GHz or AMD Phenom II X4 955 @ 3.2 GHz
  • Memory: 4GB
  • Video card: NVIDIA GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD5850 (1GB VRAM)
  • Direct X: Version 11
  • Hard Drive: 30 GB available space
  • Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers

Recommended System Requirements

• Operating system: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (64bit versions only)
  • Processor: Intel Core i5-2400S @ 2.5 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or better
  • Memory: 8GB
  • Video card: NVIDIA GeForce GTX 680 or AMD Radeon R9 290X or better (2GB VRAM)
  • Direct X: Version 11
  • Hard Drive: 30 GB available space
  • Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 8 часа, XECUTIONER написа:

Ти не си ли тоя,дет не знае кво е BIOS?!На такъв шемет кво да му коментираш?!Ти пък кво пишеш бе,тролче-4000 поста глупости?И като къв се изживяваш-администратор ли,кво ли?Ай,бегай да се понаучиш,че днес почвате?

преди 5 часа, Mani41 написа:

Момчета показах на едно аверче дет учи във Софтуерния Университет и каза че с това което ми предложихте: http://nikem-bg.net/cart/55866p1r54936p1r52202p1r48235p1r53749p1r55002p1rf.html
http://www.vario.bg/palit-geforce-gtx-1060-3gb-dual-ne51060015f9
Фифа 17 Фар Края и тем подобни няма да ги усещам

Да @kyoshinn направи добра конфигурация, ако ти се дават 40 лева отгоре вземай ссд. Качи снимки после! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.