Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гаснещ лаптоп

Featured Replies

Можеш да се пресрамиш да да дадеш точен модел на машината.
И вярно, че тия дни е топло, но тия температури са неприемливи.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

asus x550lb-xx013d 

Е искаш да кажеш, че при нормално ползване (Филми, интернет, музика и т.н.) не е нормално да поддържа 45-50 градуса ли ? 

Покажи Speccy  в раздел Motherboard.
И покажи диспечера на устройства.

• Автор

кое по-точно от диспечера на устройства

vqwev.jpg

Хм, значи тази машина не била стара, ами била много нова и не поддържа Windows 7. Освен това като гледам колко корекции на BIOS са излезли, доста проблемна серия ще дойде. Пробвана ли е как се държи под Windows 8.1? Създавала ли е проблеми? Може да се пробва да се обнови BIOS (има няколко издания след 2.10), но е добре да се направи от разбиращ човек или в сервиз.

• Автор

Само със 7цата съм ползвал лаптопа. За BIOS-a не знам на кого мога да се доверя... бих пробвал с Ардес или да търся някои индивидуален разбирач 

току-що, raddo_ написа:

Само със 7цата съм ползвал лаптопа

И не е имало проблем до сега? Ако е така - пробвай една чиста инсталация на Windows 7 и качи, моля, веднага след инсталирането event логовете - както по-напред го направи. Много ми е интересна тази ситуация.

• Автор

Нямах проблеми до преди може би 3-4 месеца... ама сега или ми се струва или почна по-често да гасне

80 градуса след профилактика са си много. Вярно е, че и i7 не са особенно хладни. Пуснете теста за малко по дълго време и даите шот от табаовете с диаграмата на температурите и вентилатора, за да видим колко рязко се покачват и колко бързо спадат. А

Имам опасения, че за 15-20 минути тест температурата ще мине 80 градуса, ако е така спрете теста и нека видим на диаграмата след това колко бурзо пада температурата. Ако пастата не е добра или не е поставена добре и спада не е достатъчно бърз вероятно охлаждането не се справя както трябва.

Цитат

Нямах проблеми до преди може би 3-4 месеца... ама сега или ми се струва или почна по-често да гасне

След профилактиката промени ли се ситуацията ? И как? 

Редактирано от pconline (преглед на промените)

А защо изключваш комбинация от двата :)

На шотовете се вижда скок на температурата в рамките на 3 минути с 30 градуса. Това нещо ми е трудно да го отдам на софтуерен проблем.

Много и прилича като да е имало софтуерен проблем, опитан да се реши по хардуерен път и сега има и софтуерен и хардуерен.

• Автор

Повече не мисля да го товаря, това е от мен

stats.pngstats.png

temp.jpg

cooling fans.jpg

voltages2.png

power2.png

преди 1 час, raddo_ написа:

Повече не мисля да го товаря, това е от мен

Занеси го на сервиз и не го мисли

Странното е, че температурата се покачва до 80 градуса в рамките на минута. Вентилатора вдига 4000+ оборота и за щастие не допуска по нататъшно покачване въпреки, че теста който сте направил е по малко от 4 минути. След спиране на товара температурата със сравнително добър темп се връща към началната стойност. Това ме навежда на мисъл за не особенно добро инженерно решени. 

Бих предлойил да повдигнете лаптопа отзад за да улесните онлаждането, но във вашият случаи отворите през които навлиза свеж въздух са в предната част. Та ще е интересно да повторите теста но преди това повдигнете лаптопа на две книги да речем, за да се види ефекта от улесненото проникване на въздуха.

Също така би било интересно и тест без стрес на видеото.

Ако проблема беше само при игра тогава можеше и да се очаква да идва от прегряване, но при вас се появява не само тогава.

• Автор

При положение, че го оставя на сервиз какво точно да им обесня ? Че се гаси сам ли ?

преди 3 минути, raddo_ написа:

При положение, че го оставя на сервиз какво точно да им обесня ? Че се гаси сам ли ?

Да обясни им и за съмненията ти за адаптора занеси им го комплект с батерията 

Редактирано от sony.1970 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.