Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на Python executable

Featured Replies

Здравейте, 

Не съм писал досега на Python, но ми беше интересен и от известно време отлагам един проект и реших да се възползвам. Идеята е скрипт, който ходи по един страница, взима определена информация и я пълни в един excel файл. Използвах BeautifulSoup за събирането на информацията и openpyxl за записването в файла. Всичко точно! (Записването във файла не е на 100% перфектно, така че ако някой има по-добър ресурс, да сподели. Ще дам и повече информация ако е нужно.)

Проблема е, че страницата може да се отвори само от работния компютър на който нямам администраторски права. За самата страница не иска никакви логини, затова си мисля, че е от машината и надеждата ми е, че ако пусна скрипта от работния компютър ще тръгне. Не съм много сигурен обаче. За администраторски права мога да искам от сис. админа, но за целта трябва имам нещо работещо или поне да знам какво да искам. Плана ми беше да направя едно .exе, като за предпочитане да не му трябват ад. за права да върви. Разбрах обаче, че създаването на .exe е сложно. Опитах с pyInstaller, но не успях от първия път. Не съм и сигурен как това, че чете готов .xlsx файл, копира го, прави промени по копието и го записва ще се отрази на .exe-то. Сега не знам дали този елементарен скрипт няма да стане прекалено сложен. Някакви идеи за това как може да се изпълни? Евентуално ако .exe е прекалено сложно за изпълнение съм навит и през конзолката да си пускам скриптчето, но трябва да е с минимални инсталации, някакъв минимален интерпретатор колкото да запали скрипта. 

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

• Автор
на 9/16/2016 в 21:31, killchain написа:

Първия резултат в Google - http://www.pyinstaller.org

на 9/16/2016 в 20:02, ToDiR0S написа:

...Опитах с pyInstaller, но не успях от първия път...

Пък и въпроса ми беше по-скоро теоретичен. Четох разни неща, че не е много практично да се правят .exe-та от python скриптове, особено ако се използват външни библиотеки. А в моя случай има и работа с файлове. Затова и въпроса ми по-скоро за метода, който съм избрал, а не конкретна имплементация. 

Какви права те интересуват по-точно и не можеш да си обясниш дали ще ти трябват?

До колкото разбрах точиш някакви дани от сайт (демек правиш http заявка и парваш отговора) и тези данни ги пазиш в някакъв файл ... За това никакви по-специални права на операционната система не ти трябват - такива се изискват ако пишеш по системни папки/файлове, отваряш порт, който изисква права и т.н.

В случая ти трябва Питон + скрипта ти + един бат файл (примерно), който да стартира скрипта.

То, май идеята е да се стартира скрипта в среда в която няма python. Затова пита за py2exe и подобно. Принципно би трябвало да може да се направи exe придружено от 1 или 2 папки с програми посочени по-горе. Не мисля обаче че bs4 ще се импортира успешно в exe-то.

Ако има инсталиран python на машината, няма нужда от bat файл. Windows има мениджър на задачи, с които може да се пусне скрипт в определено време, дори придружен и с аргументи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.