Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо трябва да се сравняваме с другите държави?

Featured Replies

Моето мнение по тази тема, пусната и в друг форум. Нарочно махнах името на потребителя. Вбесих се, че квалифицира българите като сеирджии и страхливци. Права ли съм според вас?

Spoiler

, ще ме прощаваш  за думите ми, напоследък покрай всичките новини и цялата тази помия съм станала свръхчувствителна и изнервена. Знам, че няма да ти харесат думите ми, но са си чист факт!

Българите няма ак да сме единни, заради дълбоките ни поражения, нанесени ни от петвековното турско робство! Заради тези пет века насилие на мюсюлманите над българските християни,  горките българи, дори след Освобождението, не смеят да вдигат глави и да се защитават! Не смеят, защото се боят от жестоко отмъщение и загуба на човешкия живот! Не съм фен на Хитлер и нацизма, никога не съм била  и никога няма да бъда, но за съжаление многото изнасилвания и деца, родени от тези актове, многото насилие и налагането на чуждата култура са си казали своето.  Българите се страхуват да не бъдат изтезавани и бити, боят се да не бъдат изгорени домовете и градовете им, никога не са имали достъп до оръжие - то винаги е било скъпо и недостъпно, а българите от 14 век насам насила са държани в бедност! И колкото повече размишлявам, толкова повече осъзнавам  клко са прави хората, че турското робство е спряло развитието ни! Ние, чак след Освобождението се сдобиваме с куп наши неща (не използвани назаем или под наем) -  печатници, издателства, железници, фотографски студия, университети,  болници, библиотеки,  музеи, зоологически градини..............

Толкова ни е наложен страх от отмъщение, че народа сега не смее да се възпротиви срещу нахлуващите нелегални имигранти  и насилственото ислямизиране! Хората не смеят да излязат и да защитят децата си, дома си, града си.......... Когато аз научих, че в родината, в която съм родена - 1984, мюсюлманите в България са били въоръжени и са подготвяли избиването на много българи, тогава изгубих всякаква толерантност към тази религия и тези хора! Ако беше станало на тяхното,  сега нямаше да зная родния си български език, нямаше да познавам историята на страната си, нямаше да мога свободно да ходя на църква! От толкова много толерантност си губим държавата сега! Заради турците са изгубени страшно много исторически архиви,  които са се съхранявали в църкви и манастири, които са били подпалени и унищожени! Турция има претенции върху нашите земи, цял свят ни счита за руски проект и отказа да повярва, че сме държава на 1335 години! Не можем веднъж завинаги да докажем правотата си върху земите ни,  не можем да имаме армия, не можем да сме независими и да живеем нормално! Вместо това по телевизията ни облъчват със историята за изоставеното мюсюлманско дете. Значи децата с имена Мустафа и Айше са важни, а тези с имена Иван и Христина не са важни! gun_bandana.gif

Българите нямат добра памет, забравят Германия как ни разпарчетоса на Берлинския конгрес, как тя ни докара бомбардировките над София през Втората световна.........Вместо да бойкотираме всичко немско като стока и да им показваме средни пръсти на наследниците на нацистите, ние ги търпим и ги слушаме! Както и САЩ, Великобритания и Турция!

Не квалифицирай какви са българите, защото са такива, благодарение на твоите предци! На моите селото им се е местило два пъти заради турците! Пак заради тях милиони българи нямат стари родословия, включително и моето семейство! Корените ни са изтръгнати и унищожени! Вие поне си знаете вашите!

Българите нямаше да са страхливи мишки, ако бяха се отърсили от всичко турско и мюсюлманско в живота и сградите си! Доскоро бяхме свободни, а сега пак ще треперим дали утре няма да осъмнем с шериат!

Не ми класифицирай сънародниците, а си мълчи! Защото има и смели хора днес сред тях, но са малцинство, не са с "евроатлантически ценности" и не припадат по нищо немско, английско, американско и турско, затова не са модерни и не са за пример! Не, не сме сеирджии! Опре ли ножът до кокала, ще видите що е то див балкански субект! Ще бъдем по - диви и жестоки и от защитниците на Шипка! Лично аз съм на принципа "Око за око, зъб за зъб"! Каквото ни е сторено и унищожено, и ние на тях да им сторим и унищожим! Пък се ми е тая дали ще ида в ада! За мен по - важно от моята родина няма!

Преди беше любовта, но я загубих! Защото не съм модерна американска идиотка!

• Отговори 51
  • Прегледи 2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Изпаднахте в "подробности".....както винаги става ! :)

Сравняваме , защото това един от основните закони на живота изобщо !

Сравняваме всичко , без каквото и да е изключение !

Дори растението когато се развива , избира там където светлината е повече - сравнява

За това сравняваме !

А защо се сравняваме със столетни империи дето не са се спрели да грабят ? Там ли ни е мястото за сравнение ?!!

Ще ми се сравняват със САЩ и Англия !!! Хайде бе !!! На каквото си отгоре ?!!! .....

Все пак за сравнение , все още сме в златния милиард на планетата....

А като географско място на планетата изобщо не подлежим на сравнение ....!

Земя си имаме , вода си имаме - кал си правим ! (това не е от мен , а от Стефан Цанев) 

Защото имаме ! Колко му трябва на Човека ?!!!

Но има и други закони на живота , най-главният от които е ЛАКОМИЯ във всякакъв смисъл ! Дива и необуздана и до ден днешен !!! Нито крачка напред не сме мръднали от как сме се пръкнали....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.