Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо трябва да се сравняваме с другите държави?

Featured Replies

Аз имам приятели, които заминаха като деца по всички развити държави из света и вече над 10 години живеят, учат и работят там. Мнението им за младежта в тези страни е, че са доста по-зле от нашата в много аспекти.

Според мен всичко е относително и зависи на какви хора ще попаднеш. Вярвам и виждам, че и тук има свестни хора, така че няма нищо отчайващо. Всичко е окей.

п.п Оплаквания за ниски заплати не искам да виждам!

• Отговори 51
  • Прегледи 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

А сега да напиша нещо по темата.

Моето мнение е, че не бива да се сравняваме с никоя друга държава.

Нас умишлено ни сравняват, Ани, за да стъпчат самочувствието ни. Така по-лесно ни контролират. Добави умишленото опростачване и тикането на обикновения човек в мизерия и ето ти роб.

току-що, Мойра написа:

Да ти подскажа, че не бива да обръщаш чак такова внимание на грешките.

Значи според теб няма нищо притеснително, свързано с грамотността на младежите.

току-що, Ken написа:

Значи според теб няма нищо притеснително, свързано с грамотността на младежите.

Напротив, има за какво да се притесняваме и то много.

Ако един човек, пишещ във форум допусне няколко пъти една и съща грешка, значи е от незнание, но ако е веднъж или два пъти, причината е друга.

От известно време ми прави впечатление, че се пускат теми с правописни грешки в заглавието.

Нали уж щяха да се преглеждат преди да бъдат пуснати?

преди 15 минути, иноТ написа:

Нас умишлено ни сравняват, Ани, за да стъпчат самочувствието ни. Така по-лесно ни контролират. Добави умишленото опростачване и тикането на обикновения човек в мизерия и ето ти роб.

Прав си, само не разбрах коя е Ани.

Вече знам към коя Ани се обръщаш, не бях погледнала кой е авторът на темата.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 1 минута, Мойра написа:

Напротив, има за какво да се притесняваме и то много.

Ако един човек, пишещ във форум допусне няколко пъти една и съща грешка, значи е от незнание, но ако е веднъж или два пъти, причината е друга.

От известно време ми прави впечатление, че се пускат теми с правописни грешки в заглавието.

Нали уж щяха да се преглеждат преди да бъдат пуснати?

Добро утро ! Аз за какво говоря досега ?

току-що, Ken написа:

Добро утро ! Аз за какво говоря досега ?

Само че темата е неподходяща за такива разговори.

Ще погледна дали има тема за грамотността и ако има, ще разговаряме там.

преди 12 минути, Мойра написа:

А сега да напиша нещо по темата.

преди 12 минути, иноТ написа:

+1 и за двама ви :) .

Ако човек се чувства добре и си живее живота нормално за какво му е да се съревновава?

"Омръзна ни да четем само за вашите проблеми ! С оплакване по форумите нищо няма да постигнете."

Няма да си губя времето да те разблокирам, че да те цитирам.  Нищо не схванах от писанието ти! Не схванах какво общо има с темата, а и като ти е омръзнало, то не чети!

По тоталитарно време ви липсвало сравнението със западния свят! Сега пък не щете да се сравняваме! Разбира се ,че трябва да се сравняваме защото по този начин разбираме реално къде се намираме. Не ни харесва, но  това е !

1 човек харесва това

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 2 минути, Кумчо вълчооо написа:

Нищо не схванах от писанието ти! Не схванах какво общо има с темата!

1 човек харесва това

Хайде помъчи се още малко !

Нихилизма,който се лее навсякъде (включително и в този форум), търсенето на виновници (комунистите...ланския сняг) са все неща, които пречат за преодоляване на проблемите. Когато не желаем да видим причината, няма как да отстраним проблема. То е като в медицината- няма ли точна диагноза, няма как да се определи адекватно лечение. Не може да лекуваш пневмония с антидепресанти. А диагнозата на България е брутално и умишлено сбъркана именно с тази цел- да няма лечение... Аз лично виждам България все по- болна, защото отдалечаването от точната диагноза, върви с все по- големи крачки...

току-що, язе написа:

Нихилизма,който се лее навсякъде (включително и в този форум), търсенето на виновници (комунистите...ланския сняг) са все неща, които пречат за преодоляване на проблемите. Когато не желаем да видим причината, няма как да отстраним проблема. То е като в медицината- няма ли точна диагноза, няма как да се определи адекватно лечение. Не може да лекуваш пневмония с антидепресанти. А диагнозата на България е брутално и умишлено сбъркана именно с тази цел- да няма лечение... Аз лично виждам България все по- болна, защото отдалечаването от точната диагноза, върви с все по- големи крачки...

А ти по някаква щастлива случайност, се виждаш като един от избраните здрави - така ли ?

преди 15 минути, Ken написа:

А ти по някаква щастлива случайност, се виждаш като един от избраните здрави - така ли ?

По дяволите, мислех да напиша след края на поста-" Кен, не коментирай ако обичаш", но съм пропуснал. Много тъпо от моя страна...

току-що, язе написа:

По дяволите, мислех да напиша след края на поста-" Кен, не коментирай ако обичаш", но съм пропуснал. Много тъпо от моя страна...

Какво да правиш ? Съдба.

Дали искаме да се сравняваме не знам, но другите ни сравняват и оценяват!

Какво казва Евростат.

България е държавата с най:

- ниски заплати

- нисък демографски ръст

- висока смъртност

- лошото здравеопазване

- голяма корупция

- лошата съдебна система

- лошото образование

- ниски преки данъци и най - високи косвени такива

- лошата отбрана и зле въоръжена армия

- ххххххххххххх

- ххххххххххххх

- ххххххххххххх

- Мнооого дълъг списък! Ние пък може да продължаваме да казваме, че черното е бяло но ............ май много розови очила са раздали! 

преди 23 часа, Емил Костов написа:

Това ти ли го видя или слушаш новини и гледаш клипчета. Защото на новини и клипчета не вярвам. Лично проверено. Но затова пък мога да ти демонстрирам колко са зле хлапетата в момента.

Май не си разбрал, че от всяко дърво свирка не става и някои от децата, които си видял няма да станат инженери или доктори със сигурност. Можеш да им дадеш равнопоставен достъп до образование - толкова. Примири се с факта, че има някои, които цял живот ще са хамали. Не само тук е така. Да изкарваш всички представители на цели поколения като прости е изключително некоректно приравняване обаче.

преди 20 часа, * СТЕФАН * написа:

Защо трябва да му демонстрираш? То и тук , във форума се вижда че си прав.

Мда. Всяко следващо поколение е плюто от предишното като нехранимайковско, разпасано и прочие...

преди 13 часа, Мойра написа:

Необходимо е да има човек коректив и да види къде се нарежда измежду другите.

преди 10 часа, язе написа:

Нихилизма,който се лее навсякъде (включително и в този форум), търсенето на виновници (комунистите...ланския сняг)...

Виновници има. Не са комунисти. Просто мафията се е сляла с държавата.

преди 10 часа, Кумчо вълчооо написа:

- Мнооого дълъг списък! Ние пък може да продължаваме да казваме, че черното е бяло но ............ май много розови очила са раздали! 

Розови очила - нямам.

Правете каквото искате. България си заминава ако продължаваме така. Не мисля да споря с никой. Оправяйте се!

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Правете каквото искате. България си заминава ако продължаваме така. Не мисля да споря с никой. Оправяйте се!

Докато управлява мафия и в държавата няма материал, а само такива като теб, които да мрънкат - така ще е.  В Румъния си решиха с бившите мафиоти проблема с лустрация. А чаушеску яде дървото. Тук какво? Някакви партии като ДПС се появяват. Уж не били етнически, ама цели области от България изкуствено се отцепват. Скоро и автономия ще поискат. А ти стой тук и си мрънкай, че България си заминава.
Мен мрънкане не ме грее.

Емил донякъде е прав! Пропадаме!

Абсолютно неземна простотия и неграмотност се вихри! Цели поколения вече са така и по - зле става! Гледам сред учениците всеки 3-ти се дрогира и или пие! Ученички от 6-ти клас се бият в спор за коя правела по - добър секс! Тук във форума бяха пуснати куп теми от хора които няма да си вземат и диплома за средно образование! Като какви да работят??? 5000лв заплата ли да им се плаща???? Срича се! Не се познават буквите! Лоша хигиена!

Уж нямаме розови очила, но си гледаме през тях и това сие ! Не искаме или не можем да схванем действителността! 

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

Ученички от 6-ти клас се бият в спор за коя правела по - добър секс!

А пък другаде цъфтят и връзват. В Англия 13 годишните курвета вече са по 3 аборта.

преди 2 часа, simtech написа:

А пък другаде цъфтят и връзват. В Англия 13 годишните курвета вече са по 3 аборта.

Що, нашите с по колко са???? Уж ромска работа било!!!! Може би това са Евроатлантически ценности!

преди 2 минути, Кумчо вълчооо написа:

Що, нашите с по колко са???? Уж ромска работа било!!!! Може би това са Евроатлантически ценности!

Факт е, че нещата не са такива, каквито ги изкарвате. Хората там не са по-добри. Същите боклуци са. Просто мафията им действа по друг начин, а също така имат дивиденти като бивши колониални империи, докато тук сме били гол тумбак тогава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.