Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при връщане на слушалки

Featured Replies

Ами хладилник за 700 лв. И през два месеца спира да работи защото е НОУФРОЗ система. И ко правим тогава като в магазина е рекламиран като много добра система . А ?

• Отговори 95
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 10 минути, gandipg написа:

Ами хладилник за 700 лв. И през два месеца спира да работи защото е НОУФРОЗ система. И ко правим тогава като в магазина е рекламиран като много добра система . А ?

И по тв :) 

преди 30 минути, gandipg написа:

Пак ще цитирам(и като отговор на Кен):

Цитат

Купувам си стока от магазин или друг търговски обект, но след това се оказва, че стоката не съответства на това, за което съм заплатил или забелязвам някакъв дефект (например повредена  е една от буксите на телевизора или токът на обувката е счупен). Тук възниква правото ми на рекламация – имам право да изисквам от продавача:

• да замени стоката с нова или
  • да я ремонтира (да я преведе в състоянието, за което съм заплатил).

Първото нещо, което трябва да направя е да се уверя, че касовата бележка (фактура или друг удостоверяващ плащането документ) е у мен. Няма място за притеснения, ако съм загубил търговската гаранция, защото освен нея – имам и законова гаранция, произтичаща от Закона за защита на потребителите. Законовата гаранция ми дава право да направя рекламация на стоката в срок от 2 години, като ако го сторя през първите 6 месеца, не е нужно аз да доказвам, че стоката е била с дефекти към момента на продажбата – това се предполага.

Ако си пазя търговската гаранция и тя е по – благоприятна за мен,  ще се възползвам и от нея. За някои стоки – например бойлери, хладилници, перални и т.н. срокът на търговската гаранцията е 5 години, но обикновено това е придружено и с условия – да извършвам редовно профилактика и т.н.

http://pravatami.bg/102

Цитат

Правото на рекламация не зависи от това дали на потребителя е предоставена търговска гаранция за стоката или услугата, предмет на договора, от производителя или съответния търговец. Гаранцията по естеството си представлява декларация на производителя /респ.търговеца/, че даден продукт притежава определени качества и свойства, които продуктът ще запази в определен период от време (при нормална или предписана употреба) и го задължава да отстрани за своя сметка недостатъците или повредите, които се появят в гаранционния срок.

Основание за упражняване на правото на рекламация е несъответствието на дължимата от търговеца стока или услуга и действително предоставената. Съществуват различни начини за възстановяване еквивалентността предоставената стока или услуга с договорената и те са поставени в зависимост от волята на засегнатото лице /потребителя/.

Същинското право на рекламация се изразява във възможността потребителя да упражни по свой избор една от претенциите, посочени в чл. 124, ал. 1 ЗЗП:

• възстановяване на заплатената сума - т. е. разваляне на договора, при което търговецът получава обратно рекламационната стока и възстановява заплатената от потребителя цена. Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.
  • заменяне на стоката с друга, съответстваща на договорено;
  • отбив от цената - прилага се, когато стоката е годна за договорената или обикновената й употреба, въпреки наличното несъответствие по волята на купувача - в този случай цената следва да бъде намалена съответно на степента, в която вещта е засегната, а търговецът да върне разликата между първоначалната цена и тази след намаляването;
  • безплатно извършване на ремонт при условията и по реда на чл. 113 и 114 ЗЗП.
Цитат

14-дневният срок започва да тече от датата на сключване на договора за услуги или от датата на приемане на стоките при договор за продажба.

Промените ще позволят на потребителите да се откажат от сключен договор и да върнат стоката без да посочват причина, без да дължат обезщетение или да плащат неустойка, както и каквито и да е разходи. Ще бъде възможно всеки да поиска да му върнат парите и от разстояние, без да се налага да посещава магазина, от който е пазарувал.

Последното съвсем умишлено се премълчава....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 25 минути, NIKISHARK написа:

Пак ще цитирам(и като отговор на Кен):

Последното съвсем умишлено се премълчава....

В каква връзка ми цитираш тези неща ?
В тези текстове става дума за дефектни или повредени стоки. Дали продавачът е длъжен да ти върне парите за обувки, които ти си смятал, че трябва да са по-меки ?
Накрая този цитат какъв е, откъде е ?

преди 44 минути, gandipg написа:

Това също е някаква недомислица. Спирал защото бил НОУФРОЗ  ??? Има No Frost система, но каква е връзката ? Не ти ли хрумна да го закараш в сервиз ?

преди 2 минути, Ken написа:

В каква връзка ми цитираш тези неща ?
В тези текстове става дума за дефектни или повредени стоки. Дали продавачът е длъжен да ти върне парите за обувки, които ти си смятал, че трябва да са по-меки ?
Накрая този цитат какъв е, откъде е ?

1.Имаш право да върнеш стока,закупена от магазин,само със касова бележка.

2.В текстовете изрично се посочва "ако стоката не отговаря и не съответства на това което сте заплатили"

3.Последния цитат е от приетия закон от Народното събрание,във връзка със промените за защита на потребителите.

4.Предпоследния цитат е от отговор на юрист,свързан със подобен проблем.

и 5-то

-Отваряйте си очите от къде и от кого,какво купувате!

Ако посочените параметри(в случая със слушалките)не отговарят на посочените в описанието,купувача си е в  пълното право да ги върне.

преди 2 минути, NIKISHARK написа:

Ако посочените параметри(в случая със слушалките)не отговарят на посочените в описанието,купувача си е в  пълното право да ги върне.

Защо се правите на луди ?
Слушалки за 4лв какво описание мислиш че имат ? Или имаш предвид твърдението на търговеца, че "вадели хубав бас" ? Хубав, по-хубав, най-хубав бас :)

То тука чукча връз чукчата. Голямо писане, голямо чудо за 4 лв. Я се опитайте да направите рекламация на някой китайски боклук от "левче".

Това също е някаква недомислица. Спирал защото бил НОУФРОЗ  ??? Има No Frost система, но каква е връзката ? Не ти ли хрумна да го закараш в сервиз ?

Е да де през два месеса ми го размразява техник от гаранционния сервиз , до кога незнам?[emoji6]
преди 1 минута, Ken написа:

Защо се правите на луди ?
Слушалки за 4лв какво описание мислиш че имат ? Или имаш предвид твърдението на търговеца, че "вадели хубав бас" ? Хубав, по-хубав, най-хубав бас :)

Кой се прави на луд изобщо не ме интересува!Интересува ме по-скоро "лудия"търговец..ако е посочил параметри,които не отговарят на продукта,които предлага....А "нашия" човек по-скоро е станал жертва на словоблудството на печения продавач.....

преди 2 минути, Филипов написа:

То тука чукча връз чукчата. Голямо писане, голямо чудо за 4 лв. Я се опитайте да направите рекламация на някой китайски боклук от "левче".

Айде по-леко с определенията...Държа да знаеш,че там по-лесно се сменя стока,отколкото в "елитен и реномиран "магазин.....Ама все пак,като си влязъл в "левче",се предполага и каква стока ще си вземеш...Не е като да влезеш във Вали Компютърс..кварталния шмекер...примерно....

преди 11 минути, NIKISHARK написа:

Кой се прави на луд изобщо не ме интересува!Интересува ме по-скоро "лудия"търговец..ако е посочил параметри,които не отговарят на продукта,които предлага....А "нашия" човек по-скоро е станал жертва на словоблудството на печения продавач.....

Предлагам тогава да попитаме купувача на какви параметри се е вързал при покупката.

• Автор

Аз си ги харесах както казах и преди съм купувал евтини слушалки за 5 6 лв и звука е перфектен обаче тия излязоха егати боклука ритъм никакъв само вокал ...

току-що, adersa написа:

Аз си ги харесах както казах и преди съм купувал евтини слушалки за 5 6 лв и звука е перфектен обаче тия излязоха егати боклука ритъм никакъв само вокал ...

Нямам какво да добавя.

преди 4 минути, Ken написа:

Нямам какво да добавя.

:offtopic_s:Аз се сетих за тоя виц:

Младеж избързва, задминава девойка, поглежда я в лицето, стряска се и промърморва:
- Баси, какъв задник си съсипала...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Моите слушалки също са за 8 лв. и вадят перфектен звук. Цената не е критерий и ако има баламурници да плащат по 800лв. за подобно нещо, то проблема си им е личен и няма защо да ни убеждават да правим подобна глупост!!

Ние като купувачи обаче трябва да си знаем правата и да се възползваме дори когато става дума за стока струваща 0.05лв. Търговците пък трябва да се научат ,че не могат да ебават и цакат всеки ,който видят в магазина си!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 13 часа, gandipg написа:

Е да де през два месеса ми го размразява техник от гаранционния сервиз , до кога незнам?emoji6.png

Докато изтече гаранцията или до 3 еднакви регистрирани събития...

преди 7 минути, ExaFlop написа:

хххххххххх   или до 3 еднакви регистрирани събития...

За това се паля толкова по темата! Не познаваме правата си. Не знаем как да постъпим.

"до 3 еднакви регистрирани събития..." Най вероятно сервизния техник умишлено не вписва събитията в гаранционната карта с надежда някак да докара уреда до изтичане на неговата гаранция.

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

И друг интересен момент има по новите текстове в Закона - рекламацията трябва ада се предявява в магазина, а не в сервиза...

И друг интересен момент има по новите текстове в Закона - рекламацията трябва ада се предявява в магазина, а не в сервиза...

Е как да занеса хладилника в магазина , като го изключа и той се размрази и после като го пусна А ТОИ РАБАТИ .
Проблема е в дизаина на дадения модел а по точно леда блокирва вентилатора.

За да се регистрира в дневника за рекламации в магазина. Нещо, което също упорито се премълчава. Както и онлайн регистрацията на повечето технически продукти - също упорито се премълчава, защото най-често води до удължена гаранция.

преди 7 минути, gandipg написа:

Проблема е в дизаина на дадения модел а по точно леда блокирва вентилатора.

Ама като си го купувал  си го направил със знанието за продукта, че е NoFrost нали? И съответства ли на тази му функционалност? Не! На третото замръзване - рестооо. Естествено, ако спазваш и указанията за експлоатация, дадени от производителя. Ама да е сигурно, че ги спазваш! Иначе духаш супата, докато стане на таратор.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.