Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска конфигурация

Featured Replies

Сега видях, че съм объркал паметта. Да избере друга.  Оригиналния охладител смятам ще се справи с игрите. Някакви синтетични тестове може и да искат друг охладител, но и това не ми се вярва.

преди 2 минути, tahumba написа:

Сега видях, че съм объркал паметта. Да избере друга.  Оригиналния охладител смятам ще се справи с игрите. Някакви синтетични тестове може и да искат друг охладител, но и това не ми се вярва.

Не става не издържа на конфиг без видео карта на браузер и софтуер за видео наблюдение минава 70 градуса и шума е пред излитане ;)

преди 1 час, Can Oa написа:

Не става без друг кулер за проца , задължителен е не е глезотия.

i7 6700 работи на 3.7 GHz  при описаните от теб дейности. Освен това има и вариант за silent  режим. Въпреки по-високите температури, няма да тротва, ама няма и да шуми. 

на помня на сайлан или на нормал беше но като вдигне 70 градуса и литва на 3000 оборота. 70 градуса не е приемлива температура за мене.

едит; и като ти върнат компа на 2рия ден заради това че искал да тръгва да обикаля стаята почваш да тестваш тия неща :) и аз си мислех че стоковия шит ще издържи но не се получи и се изложихме доста.

Пляснах му Фризер 13 и заспа на 22-23 на идле и 40 на работа.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 3 часа, Can Oa написа:

на помня на сайлан или на нормал беше но като вдигне 70 градуса и литва на 3000 оборота. 70 градуса не е приемлива температура за мене.

едит; и като ти върнат компа на 2рия ден заради това че искал да тръгва да обикаля стаята почваш да тестваш тия неща :) и аз си мислех че стоковия шит ще издържи но не се получи и се изложихме доста.

Пляснах му Фризер 13 и заспа на 22-23 на идле и 40 на работа.

Ами що не им казваш да си пуснат вентилатора на Silent? Какво значение има температурата? Аз моя го пържа на 80-90 градуса и все ми е тая, щом не шуми. Само че при мен работи на 4.6 GHz  с доста вдигнато напрежение, макар и с по-добър охладител. Преди малко го пуснах на Prime 95   при 3.7 GHz  и нормално напрежение. Наистина вдига 70 градуса на моменти, но това без да се увеличават оборотите на вентилатора. Ако предположа, че това е бокс и имам 20 градуса отгоре ( поне бокса на Xeon-a  даваше такава разлика), то ще се достигнат 90 градуса може би, което не е малко, но имайки предвид, че е пуснат silent  режим и имайки предвид, че температурите при Prime 95  не се повтарят дори при обработка на видеофайлове, не мисля че е чак такъв проблем. При игри да не говорим, защото все пак процесорът си е достатъчно бърз и ще са редки случаите, при които самолета излита. Със сигурност това ще стане при Crysis 3 на определени места, но то това става и с афтърмаркет охладител, особено за без пари. Друга подобна игра не знам. Да, бокса има недостатъка, че се загрява допълнително от задната част на видеокартата, за разлика от афтърмаркет охладителите, които по принцип засмукват въздух отпред по посока на кутията.  Но след като продаваш части на хората, що не им казваш, че тишината струва пари? И то доста пари. 

А и между другото, споменавал съм го в някои други теми. i7 6700K  е по-хладен от предния ми Xeon E3 1230V2  при игри, което е и обяснимо заради по-добрата еднонишкова производителност, а от там и по-ниско натоварване на процесора. Да, когато се натовари при видеообработка, нещата се променят и там щеш нещеш е добре да имаш и друг охладител. Но тая тема е гледам за игри. Аз също видеообработвам, но колкото да направя някой клип от игра, което не отнема повече от 10 минути, за които просто изчезвам от стаята и върша друга работа. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 6 часа, Кико написа:

i3  за GTX950, Но ако човек държи на 60  fps,  ще му трябва голям клок на тоя I3, а в по-добрия вариант - i5, работещ на около 4 GHz. 

А какво е мнението ти за някой FX 83.. на стокови честоти + GTX 950? Там как ще са нещата според теб?

Ето рецензента е с i5 и GTX 960. На едно мнение сме!;)

Никога не съм предлагал евтинджоси дъно, памет и камо ли да пестя от захранване! Добре ако стане проблем как ще се чуствам?

И Наруто обича от две ноздри да диша а не от една, така и процесора! Немало било значение!

на 23.09.2016 г. в 16:21, tahumba написа:

Повечето Asrock  са с 3 години гаранция.
Бих избрал това:

ASROCK H110M-DGS LGA1151 
i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX 
Crucial DRAM 8GB DDR4 2133 CL15 SODIMM CT8G4SFD8213 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
PSU Chieftec iARENA GPA-500S8 500W 
Palit GTX1060 Dual 3GB GDDR5 NE51060015F9D 
Zalman Case ATX Z1 NEO 

Обща стойност - 1 496.17 лв. с ДДС

Може и АМД видеокарта:  XFX RX 480 RS 4GB with Hard Swap - RX-480P4LFB6

И ти ще ме репликираш за захранвания... :shock11: Не ставаш.Ни хващаш от захранвания,ни от друго.Не ми е дерт да ви гледам сеира и да си трайкам.Дерт ще е на тези,които се полъжат по вас да си дадат парите.

Остави го Тахумба! И той професор! Пробутват боклуците на хората!

Чакам да стане проблем с ASRock H110 и ще се покрият!

Те нито го гледат отвътре нито с каква гаранция идва захранването! Какви са стандартите тука? Видеото и проца на макс знам, друго?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.