Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на конфигурация

Featured Replies

• Автор

Струва ли си копмютъра или не ? 

:D

Хайде спрете с глупостите и спама, човека е написал, че 2-те игри, които ще играе са LoL и CS:GO, за които вградената графика на Pentium G4500 е достатъчна, вярно за CS:GO ще трябва да играе на low settings и по-ниска резолюция, за да изкара 60+ кадъра, но LoL ще може да играе без проблем. Още нещо, човека не е тръгнал да купува "геймърси" компютър, а просто машина, с която да играе тези 2 игри, защото предполагам в момента играе с 30 FPS на low...

преди 12 минути, Skygear написа:

Тая gt 740 струва повече от g4500 , очаква се поне да е по-добра от вградената . Друг е въпроса дали си струват тия 150-200 лв .

Според същия бенчмарк на 720p на low изкарва 130фпс , което ще му е достатъчно за бързи хедшотове , който мога да кажа , че съм ги правил и с под 60fps , когато трябваше да играя на pentium duo(с 2 ghz clock speed ) и HD 5570 . Да ,не става за тежки игри , но е ОК в игри като лига и цс:го .

Не е ОК. Low настройки е грозотия. Нищо не се разбира от играта и не доставя удоволствие. Освен това с вграденото видео дори тогава ще се мъчи. А говорим момчето да си похарчи спестените пари за компютър на който да играе с около и под 30 фрейма на low настройки. От същото видео се вижда че на 720p му пада на 50 кадъра дори на low. И то CS. А пък LoL ще падне и под 30. 

току-що, kyoshinn написа:

Хайде спрете с глупостите и спама, човека е написал, че 2-те игри, които ще играе са LoL и CS:GO, за които вградената графика на Pentium G4500 е достатъчна, вярно за CS:GO ще трябва да играе на low settings и по-ниска резолюция, за да изкара 60+ кадъра, но LoL ще може да играе без проблем. Още нещо, човека не е тръгнал да купува "геймърси" компютър, а просто машина, с която да играе тези 2 игри, защото предполагам в момента играе с 30 FPS на low...

Е то и с новия дето му го пробутват ще играе на същото хоро бе! И за това глупостите са че ако иска да играе игри трябва да сложи видеокарта в тая кутия. Капиш?

преди 2 минути, NikolaiBGG1 написа:

Струва ли си копмютъра или не ? 

:D

Доста е добре даже ама ако му сложиш и видеокарта.

192 куда ядра има мойта което е смешно вече!

преди 3 минути, kyoshinn написа:

Ми като му насича ти ще си виновен!:clown:

Майко мила, никой не твърди, че вградения графичен професор може да се класифицира като геймърски, казвам ви, че МОЖЕ да играе игри, вие се мятате на най-малките подробности, за които този бюджет не е достатъчен. За 500 лева G4500 с вградената графика си е перфектен(говорим за чисто нова конфигурация). След време, АКО ИСКА, авторът може да си вкара една GTX1050 или нещо от този род и да вдигне кадрите по-нагоре. Стига толкова с изискванията. Вярно, че българинът е беден и иска нещо от нищо, ама тук е прекалено при 500 лева и нова платформа... Pentium-ът играе, хората са го доказали, няма за какво да се спори. Иначе го обръщаме на "става ли тоя комп за fullhd ultra настройки"...

току-що, eminem_vr написа:

Не е ОК. Low настройки е грозотия. Нищо не се разбира от играта и не доставя удоволствие. Освен това с вграденото видео дори тогава ще се мъчи. А говорим момчето да си похарчи спестените пари за компютър на който да играе с около и под 30 фрейма на low настройки. От същото видео се вижда че на 720p му пада на 50 кадъра дори на low. И то CS. А пък LoL ще падне и под 30. 

Е то и с новия дето му го пробутват ще играе на същото хоро бе! И за това глупостите са че ако иска да играе игри трябва да сложи видеокарта в тая кутия. Капиш?

Човек  от къде ги взе тия 30 FPS на low на LoL и csgo  ? 

преди 9 минути, Skygear написа:

Човек  от къде ги взе тия 30 FPS на low на LoL и csgo  ? 

Добре изровил си някакво клипче от тубата да ми го показваш. Аз си направих труда да го прегледам. А ти не го ли гледа? От твоето клипче на 720p на low настройки на CS която е по-леката игра от двете пада до 50 фрейма. Нещо различни езици ли говорим? На LoL ще падне и под тях. За FHD дето се изказаха по-нагоре няма никакво място да се споменава. Не гледай макс кадрите а минимума, защото като падне на минималните ще го забележиш. дали е на 100 фрейма или на 200 няма и да разбереш, особено като монитора е на 60 херца. Ама като почне да ти насича се вижда лесно.

Хайде сега изрови някое клипче за сравнение - CS GO - HIGH 1080p  vs.  CS GO - LOW 1024x768 

Ама не ми го показвай ами го изгледай.

И понеже автора е казал че ще играе тези две игри, не означава че иска да даде половин бон и едвам да ги играе. Все ще му се доиграе и нещо друго. Да не го ограничаваме а?

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 11 минути, eminem_vr написа:

Гледах го . Min фпс-а беше 53 . Avg беше 120 . Маx беше 162 . Лигата незнам от кога е по-тежка , защото незнам колко пъти трябва да го напиша , че да го видиш - с G4500 на high настройки на 1080p НЕ ПАДА ПОД 40-50 фпс . 

току-що, Skygear написа:

Гледах го . Min фпс-а беше 53 . Avg беше 120 . Маx беше 162 . Лигата незнам от кога е по-тежка , защото незнам колко пъти трябва да го напиша , че да го видиш - с G4500 на high настройки на 1080p НЕ ПАДА ПОД 40-50 фпс . 

Пак си му гледал макс кадрите. Това като почне играта без да се движи ли е? Там стават май разни битки в тая игра и има май повече натоварване от време на време. Пък има спад на кадрите. Пък точно като почнат да се бият ли да почне да ти се гмурка на 20 кадъра и да ти насича. И чак пък на high настройки ме съмнява че ще тръгне даже. Нещо май не си доогледал ли?

току-що, eminem_vr написа:

Пак си му гледал макс кадрите. Това като почне играта без да се движи ли е? Там стават май разни битки в тая игра и има май повече натоварване от време на време. Пък има спад на кадрите. Пък точно като почнат да се бият ли да почне да ти се гмурка на 20 кадъра и да ти насича. И чак пък на high настройки ме съмнява че ще тръгне даже. Нещо май не си доогледал ли?

Цялата игра я изиграх аз ... 

Еминем предложи на момчето втора употреба. Нещо дето да е геймърско до 500лв. Може и амд. 

Имаш пари пиеш, мляко, нямаш пари, гледаш в страни. Ако иска ново това е положението от първите коментари. Ако иска втора ръка, предлагайте му вие, или който има желание. Пича все пак иска да му се помогне.

преди 3 минути, Skygear написа:

Цялата игра я изиграх аз ... 

Като цяло не исках да споря дали е по-добре да се играе с вградената видеокарта или с външна такава. То няма какво да се спори по тоя въпрос мисля. Просто като му предлагат на автора такава конфигурация поне един да беше споменал че трябва да се купува видеокарта за да се играе. А не да се лъжем. Пък даже и спор стана 3 страници. Не го знам и дали ще купува изобщо нещо или само пита. Не ми и влиза в работата. За тия пари аз ако бях и искам да купувам нещо дето да става за игри щях да си сглобя като търся частите втора употреба. Да може да не са последното поколение, но пък ще вършат работа. Намират се доста, защото има манияци дето ъпгрейдват като излезе новото и разпродават. Вече от доста време не се копае с видеокарти така че и там е сравнително безопасно. Другото няма какво толкова да се рискува. Дъното и захранването може да се вземат нови например. Кутия каквато има да се ползва ако има някаква. Може да ореже харда и да вземе нов по-малък. Или да не е нов но пък да има тест за здравето му. Там програмите тестват доста подробно и си излиза всичко. По-добре за хард да събира пари отколкото за видео. И рамта може да вземе само 4 сега пък после другите. По добре отколкото 8 с вграденото видео. Ама си е разправия да се обяснява. Не е ли да напълниш една количка набързо и да излезе около 500лв и айде готов си... Следващият...?

• Автор

Предлагайте само да стават за добра игра на лига и да ми е в бюджета .

Готов съм да купя , но не разбирам много и не знам откъде да копувам затова питам вас.

Редактирано от NikolaiBGG1 (преглед на промените)

Добре бе пичове, вие какво искате ? Ясно, е че няма да може да играе GTA 5/Crysis 3 и т.н. на ultra, че дори и на low settings с прилично FPS, но няма и нужда, човека е написал, че за 500 лева иска да играе LoL и CS:GO с поне 60 FPS, което е постижимо. И от къде на къде пък LoL е по-тежка от CS:GO, обновете си информацията... В момента на i5-4200M (да, лаптоп) с 4GB DDR3 и вградената графика играя с 60-170 FPS LoL на резолюция 1366х768 и Very High освен Shadows. Признавам CS:GO върви зле, на резолюция 1024х768 FPS-а варира м/у 40 и 70. Но G4500 е на светлинни години пред моя мобилен процесор.

Виж сега, ето ти 1 видео как вървят желаните от теб игри. Цък

Имай в предвид, че на клипа е използван процесора Intel Pentium G4400, който е с по-слабата вградена графика Intel HD 510, а ние предлагаме конфигурация с Intel Pentium G4500, който е с вградената графика на Intel HD 530, тоест очаквай още по-добри резултати.

Колкото до останалите части, ами няма много за казване, дъното е най-обикновено с нужните ти портове, разликата между 2-те дъна H110M-HDV и H110M-HDS не е толкова голяма, до колкото помня HDV имаше имаше D-sub изход и 1 PCI 2.0 изход повече от HDS модела. Захранването, не че е нещо специално, но поне си има 80+ сертификат и не са му спестени толкова много защити. Кутията също не е нещо специално, но е най-добрата за тези пари, като при нея за спазени поне елементарни неща като долен монтаж на захранването и т.н. RAM паметта също най-обикновена на ADATA, няма какво да кажа по нея. Сега за твърдия диск, този който съм сложил е с 3 години гаранция и е с 64MB Cache, а този на Skygear е с по-малка гаранция (мисля, че 1 или 2 години) и 32MB Cache.

П.С. Ако желаеш при поръчката можеш да им заявиш, че компютъра искаш да пристигне сглобен, услугата е безплатна. 

П.С. 2 След време, ако имаш пари, а пък ако искаш и на изплащане можеш да си вземем Nvidia GeForce GTX 750Ti 2GB.

П.С. 3 Имай в предвид, че сенките (shadows) намаляват FPS-a драстично, давам ти пример с моя лаптоп, значи на Very High с включени сенки (отново Very High) играя с 30 до 50 FPS, а без сенките играя с 60 до 170 FPS. За CS:GO е за предпочитане да играеш на low settings, не заради FPS-a, а защото е по-удобно, може да прочетеш малко в интернет, дори повечето (ако не и всички) професионални играчи играят на low settings, макар че имат компютър, който може да им извади и 200+ FPS на високи настройки.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 48 минути, kyoshinn написа:

Имай в предвид, че на клипа е използван процесора Intel Pentium G4400, който е с по-слабата вградена графика Intel HD 510

То те в повечето случай използват този процесор много рядко можеш да намериш видео с g4500. Дори и на 4k го тестват :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.