Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прецакана WiFi Карта на лаптоп!

Featured Replies

преди 3 минути, CASSIO написа:

А ако си преинсталирам цялата операционна система? И без това от много време не е преинсталиран и е пълен с боклуци. Дали ще има проблеми а и мисля да сложа windows 8?

И нов Windows да сложиш пак трябва да инсталираш коректните драйвери,за да може да работи самата система. Освен това и с новия Windows няма да имаш бърза връзка през безжичната мрежа.

1. Това е АДСЛ модема и скоростта ти е около 12 мегабита download и 1 мегабит upload.

2.Обади се на Виваком  - номера е 123 и ги помоли да ти пренастроят безжичната мрежа ( да сменят канала на излъчване и прочие).

3. През 2 стени е нормално да ти прекъсва безжичната връзка. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

. През 2 стени е нормално да ти прекъсва безжичната връзка.

Не съ му читави нещата през два етажа имам интернет

• Автор

Добре! Сега ще им се обадя! Като преинсталирам windows-а ще се постарая да сложа всички драйвери коректно както и да активирам windows-a. И само да те питам че си навътре с нещата, как ще се отрази windows 8 на лаптопа (той е в подписа) смисъл нали няма да имам проблеми относно с инсталацията и това как ще върви на системата.

преди 17 минути, bobi iordanov написа:

Не съ му читави нещата през два етажа имам интернет

С тези модеми толкоз. Ще му трябва друго устройство.

току-що, Емил Костов написа:

С тези модеми толкоз. Ще му трябва друго устройство.

Да така е

8/9 години сърбах попарата на тия бездарници от свиваком. Мога да ти дам модем, който да сложиш в друга стая и да го ползваш само за Wi-Fi. Ако можеш да си смениш интернет доставчика го направи, защото хубав интернет от тия нЕма да видиш, особено ако си в някоя вилна зона. Ако имаш телефон с андроид си изтегли WiFi Analyzer и виж кой канал е с най-малко натоварване и им кажи да ти сложат този канал, защото може да става интерференция с другите безжични връзки. 

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

... хм...ако DHCP е включен, вкарай "ръчно" DNS на Гугъл. БТК има пословични проблеми с DNS - ите си. Имах подобен проблем с win10. По някаква причина, рутера бави заявките за обновяване на DNS, и интернета "заспива". Ама ръчкай IP на картата (компа), а не на рутера. Иначе, антенката на картата ти е вкарана (принципно) в дисплея. Промени положението му за промяна. Можеш да добавиш и различни шукарийки по рутера (разкарай обновяването на часа, задай "запазване" на адреси, MAC филтриране, търсене на "bridge", филтрирай канала, прецизирай броя машини (маймуни) на клона... абе има какво да се пипне. 

p.s. и не се занимавай с такива тинтири-минтири по USB. Ако въпреки всичко сигнала се губи, смени положението на рутера, добави му по-голяма антена, направи "bridge" или сложи "повторител"... или си сипи една ракия, и не се занимавай с глупости ;-) 

• Автор

Здравейте! Днес преинсталирах операционната система с юиндоус 8 и инсталирах всички драйвери, даже си ги записвах и на лист, кое какво инсталирам за да съм сигурен че абсолютно всичко съм сложил! Ето и снимка на скоростта на интернета ми! Както виждате всичко е наред и скоростта е чрез Wi - Fi и през 2 стени! Както виждате на снимката и сигнала е слаб! Мисля че всичко е ОК. Ще видим за напред как ще е надявам се да няма проблеми! И като ми изтече договора се махам от виваком! Благодаря на всички

Screenshot_1.png

преди 23 часа, m0nss7erKill написа:

8/9 години сърбах попарата на тия бездарници от свиваком. Мога да ти дам модем, който да сложиш в друга стая и да го ползваш само за Wi-Fi. Ако можеш да си смениш интернет доставчика го направи, защото хубав интернет от тия нЕма да видиш, особено ако си в някоя вилна зона. Ако имаш телефон с андроид си изтегли WiFi Analyzer и виж кой канал е с най-малко натоварване и им кажи да ти сложат този канал, защото може да става интерференция с другите безжични връзки. 

Не може да му дадеш друг модем, който да използва в другата стая. Помисли малко преди да говориш такова нещо. И 9 години никой не може да те върже с договор.

преди 22 часа, totovar написа:

... хм...ако DHCP е включен, вкарай "ръчно" DNS на Гугъл. БТК има пословични проблеми с DNS - ите си. Имах подобен проблем с win10. По някаква причина, рутера бави заявките за обновяване на DNS, и интернета "заспива". Ама ръчкай IP на картата (компа), а не на рутера. Иначе, антенката на картата ти е вкарана (принципно) в дисплея. Промени положението му за промяна. Можеш да добавиш и различни шукарийки по рутера (разкарай обновяването на часа, задай "запазване" на адреси, MAC филтриране, търсене на "bridge", филтрирай канала, прецизирай броя машини (маймуни) на клона... абе има какво да се пипне. 

p.s. и не се занимавай с такива тинтири-минтири по USB. Ако въпреки всичко сигнала се губи, смени положението на рутера, добави му по-голяма антена, направи "bridge" или сложи "повторител"... или си сипи една ракия, и не се занимавай с глупости ;-) 

Коя антена е вкарата в монитора??? Никакви шукарийки не може да прави по модем, който е през 2 стени. Стига глупости. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Коя антена е вкарата в монитора??? Никакви шукарийки не може да прави по модем, който е през 2 стени. Стига глупости. 

антената на wi fi картата. И не в монитора, а отстрани на матрицата на дисплея. Принципно кабела е в един сноп с този на камерката. Обаче, знам ли, свят широк - хора всякакви ;-) Това, че модема е през 2 стени какво трябва да значи. Че е зазидан ли. Или сложен под ключ. БТК АДСЛ, противно на всеобщото мнение, е добър пакет. Инфраструктурата е под земята, нямаш дупки по стените и таваните. За 15 години ползване, имам всичко на всичко два (ДВА) срива. Един щото някакви цигани бяха гепили едни кабели в квартала, и един - на национално ниво. Ама БТК ме компенсираха (върнаха ми пари, един вид). Не знам друг оператор да са го правили. Минус е, че от време на време ми се обаждат едни девойки (от името на Виваком, де) които ми предлагат от пиле мляко и ме карат да ставам цар, обаче аз, като Хитър Петър - не ща ;-) ... модема (който си е и рутер) може да се модне подобаващо. Паролите се мотат из интернет свободно... 

преди 2 минути, totovar написа:

антената на wi fi картата. И не в монитора, а отстрани на матрицата на дисплея. Принципно кабела е в един сноп с този на камерката. Обаче, знам ли, свят широк - хора всякакви ;-) Това, че модема е през 2 стени какво трябва да значи. Че е зазидан ли. Или сложен под ключ. БТК АДСЛ, противно на всеобщото мнение, е добър пакет. Инфраструктурата е под земята, нямаш дупки по стените и таваните. За 15 години ползване, имам всичко на всичко два (ДВА) срива. Един щото някакви цигани бяха гепили едни кабели в квартала, и един - на национално ниво. Ама БТК ме компенсираха (върнаха ми пари, един вид). Не знам друг оператор да са го правили. Минус е, че от време на време ми се обаждат едни девойки (от името на Виваком, де) които ми предлагат от пиле мляко и ме карат да ставам цар, обаче аз, като Хитър Петър - не ща ;-) ... модема (който си е и рутер) може да се модне подобаващо. Паролите се мотат из интернет свободно... 

Няма да работи нормално безжичната връзка на модем през 2 стени. Гарантирам го.

преди 9 часа, Емил Костов написа:

Не може да му дадеш друг модем, който да използва в другата стая. Помисли малко преди да говориш такова нещо. И 9 години никой не може да те върже с догвор.

Слага си другия модем в другата стая, свързва го с UTP cat 5e (щото от по-хубав няма смисъл,но може и екраниран да вземе) изключва DHCP то на бриджнатия модем и мисля че това беше. От сума ти месеци смятам да си пускам wifi на долния етаж, щот не стига и все не успявам да взема един кабел да си пусна. И никой не ме е вързал 9 години с договор. Просто нямах абсолютно никакъв друг избор и бях принуден да бъда с тях. 

преди 9 часа, totovar написа:

Еми късметлия си. Тука и "наше село" част от кабелите си стърчат над земята, та да се обесиш. Максимален download 6Mbps, постоянно спиращ Интернет и през няколко дена или седмица им звъниш. Отделно на това че понякога не можеше да се свържеш с тях щот линиите са им претоварени ( в 03:00) Споменах ли че 1 месец стояхме без Интернет и телефон щот "проблема е във вас" а накрая "извиняваме се, проблемът е бил в нас" и накрая никво обезщетение че 1 месец или почти месец съм стоял без нет и тел. И паролите на последния хуауей (тоя белия като на автора) ги няма никъде. Уж всеки бил с различна парола или нещо от сорта. Имам 2 такива и се чудя кво да ги правя, като не мога да ползвам тях за hotspot

Не може защото модема има 4 ЛАН порта. WAN порта му е друг. Може да го флашнеш с друг firmware, но постващия едва ли ще се справи да обръща единия LAN във WAN порт. Модема може да го ползваш за суич, но не и да ти раздава безжична мрежа. Постващия трябва да си купи хубав рутер, за да може да има по-добър обхват.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не може защото модема има 4 ЛАН порта. WAN порта му е друг. Може да го флашнеш с друг firmware, но постващия едва ли ще се справи да обръща единия LAN във WAN порт. Модема може да го ползваш за суич, но не и да ти раздава безжична мрежа. Постващия трябва да си купи хубав рутер, за да може да има по-добър обхват.

Цък лично съм го изпробвал и знам че става. Изключва ADSL порта, изключва DHCP-то и променя IP то на модема на 192.168.2.1 за да не стане конфликт с другия модем, защото той е с 192.168.1.1

преди 5 минути, m0nss7erKill написа:

Цък лично съм го изпробвал и знам че става. Изключва ADSL порта, изключва DHCP-то и променя IP то на модема на 192.168.2.1 за да не стане конфликт с другия модем, защото той е с 192.168.1.1

Добре, постващия да тества, но преди това да се уверил, че е инсталирал всичко правилно и че му е сменен канала на излъчване, защото ако не е е вероятно на 3-ти канал. А повечето устройства излъчват на такава честота. 

... ако ще е с двата модема (рутера), ще падне яко окабеляване. А както се разбра, първичния рутер, майката, бащата, тъщата и къщата, са през девет земи - в десетата. То по-добре да си удължи телефонния кабел през розетката и да си премести рутера по-близо. И още нещо - макар и теоретично малко, включването на втора подмрежа ще забави скоростта. А пък с бридж хептен ще се опетлаят нещата. Трабва един рутер, на който му режеш wi-fi, втори който ще приема по wi-fi, и ще предава по ЛАН, и ако искаш пак wi-fi, ще трябва още един с приложената схема на свързване. 

преди 5 часа, totovar написа:

... ако ще е с двата модема (рутера), ще падне яко окабеляване. А както се разбра, първичния рутер, майката, бащата, тъщата и къщата, са през девет земи - в десетата. То по-добре да си удължи телефонния кабел през розетката и да си премести рутера по-близо. И още нещо - макар и теоретично малко, включването на втора подмрежа ще забави скоростта. А пък с бридж хептен ще се опетлаят нещата. Трабва един рутер, на който му режеш wi-fi, втори който ще приема по wi-fi, и ще предава по ЛАН, и ако искаш пак wi-fi, ще трябва още един с приложената схема на свързване. 

Всъщност, може просто да си вземе по-дълъг кабел от сплитера към модема, и модема да го сложи някъде по-средата :D И не би трябвало да падне скоростта, поне така си мисля. Не знам дали ще работи в случая като хъб и ще дели скоростта, или скоростта ще бъде еднаква навсякъде според натоварването както суича.

Трябва да си вземе един хубав рутер и да го закачи след модема. На модема се спира безжичната мрежа. Това ще му реши проблема.

Абе какъвто и рутер да вземе ще си остане с същата скорост това е . Моя съвет е да пита комшии и приятели  на какъв нет са , каква е инфраструктурата им и вече тогава да се закачи и да ползва нормално интернет като нормален гражданин а не интернет от 90 години !

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.