Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестартиране на компютъра

Featured Replies

Компютърът ми се рестартира сам през различни времеви интервали - от няколко минути до няколко часа. Или пък забива безвъзвратно и трябва аз да го рестартирам ръчно. От какво може да е? Проверих и съм напълно сигурен че причината не е в:

1) оперативната памет ( 2х256 SDRAM, куче марка)

2) захранването (230 W, куче марка) - беше сменено - без резултат

3) видеокартата - Ati Radeon 9200 SE (second edition) - махнах я, с вградената пак се рестартира

4) IDE устройствата

5) IDE кабелите - сменени

6) вентилатора на процесора (Titan) - сменен

7) флопито

8) BIOS - ъпдейтнат е, рестартира се и след ъпдейта

9) операционната система или вирус - преинсталирана е след пълно форматиране и сканиране за вируси - без резултат

Компютър: Селерон 667, дъно Intel Solano i815E, 512 SDRAM, видеокарта Ati Radeon 9200 SE, Seagate 20GB/5400, Maxtor 160GB/7200, LAN Adapter SURECOM EP-320X-R 100/10, NEC DVD_RW ND-4550A

ето ги показанията на Еверест:

дъно - 38-40 градуса

процесор - 35-40

HDD - 40-50

вентилатор на процесора - 5600-5700 RPM

Като ти се рестартира има ли някакви пуснати приложения или не?Проверил ли си за несъвместимост на драйвърите?Може да е дънната платка или паметта!Изкарва ли сини екрани?Каква ти е операционата система?От колко време е така и кога започна?Инсталирал ли си някакви специфични програми?

Или процесора е размърдан, или ти е затънало в прах дъното, може и в някой драйвер да е проблема

• Автор
Като ти се рестартира има ли някакви пуснати приложения или не?Проверил ли си за несъвместимост на драйвърите?Може да е дънната платка или паметта!Изкарва ли сини екрани?Каква ти е операционата система?От колко време е така и кога започна?Инсталирал ли си някакви специфични програми?

1) рестартира се и при заредени няколко приложения, и при нула. А в систем трея имам само Daemon tools i NOD32

2) няма несъвместимост на драйверите - те бяха едни и същи и преди рестартирането

3) не изкарва сини екрани

4) WIN XP SP2

6) от около 2-3 месеца - иначе работи перфектно от октомври 2001

5) Winamp, Nero, Everest, StrongDC, MS Office, ICQ, Skype, BSPlayer, DivX 6.1, ffdshow

Или процесора е размърдан, или ти е затънало в прах дъното, може и в някой драйвер да е проблема

1) Какво значи размърдан процесор и как се намества? (ако не значи нещо специфично извън буквалното значение не е размърдан, защото не съм го пипал изобщо, а от 2001 работи без проблеми)

2) Дъното специално съм го изчистил - не е това проблема

3) Със сигурност не е драйвер, операционната система или вирус

Вземи от някъде и друга памет за да видиш дали пак ще има проблем-поне това да изключиш като възможен проблем cool.gif

• Автор
Вземи от някъде и друга памет за да видиш дали пак ще има проблем-поне това да изключиш като възможен проблем cool.gif

имам 2 платки с RAM и 3 слота дъното. Първо пробвах само с едната на всички възможни слотове, после само с другата - пак се рестартира. Не вярвам и двете платки да са се прецакали едновременно;)

Ами нищо не пречи да го занесеш някъде на сервиз.Може някой кабел или някоя връзка да се е разпоила.Да го погледне някой баш майстор ;)

Редактирано от randb (преглед на промените)

• Автор
Ами нищо не пречи да го занесеш някъде на сервиз.Може някой кабел или някоя връзка да се е разпоила.Да го погледне някой баш майстор ;)

Някакви препоръки за конкретна фирма? Защото вече си изпатих от едни "майстори", дето само ми взеха парите, ама той пак си се рестартира

Някакви препоръки за конкретна фирма? Защото вече си изпатих от едни "майстори", дето само ми взеха парите, ама той пак си се рестартира

Е тука вече не мога да ти помогна-в моя град най-добрите са си satcom ама ти сигурно не си от Ловеч

Е тука вече не мога да ти помогна-в моя град най-добрите са си satcom ама ти сигурно не си от Ловеч

еи man и аз съм от Ловеч.Аз също мисля че "satcom" са най-добрите в града.Би трябвало да имат

и други офиси в страната ;)cool.gif

Предполагам, че си погледнал за надути кондензатори по дъното?

Имах такъв проблем преди две години... автоматично се стартираше брояча на NT системката ми за Shut Down. Проблема се оказа софтуерен... малко гадно вирусче. Пробвай под Safe Mode преди да разглобиш PC-то.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Имах такъв проблем преди две години... автоматично се стартираше брояча на NT системката ми за Shut Down. Проблема се оказа софтуерен... малко гадно вирусче. Пробвай под Safe Mode преди да разглобиш PC-то.

9) операционната система или вирус - преинсталирана е след пълно форматиране и сканиране за вируси - без резултат

Едва ли е софтуерен проблема. 99% е от дъното.

Редактирано от liubo11 (преглед на промените)

Да, най-вероятно. Ако проблема наистина е хардуерен. То както ги е изброил нищо друго не остава като вариант. Предполагам, че има някаква несъвместимост.

Може да е свързано със захранващото напрежение от мрежата. Ако има колебания може да се рестартира.

Това според мен е памет (по малко вероятно ) или захранване 230W e слабичко за

eagate 20GB/5400, Maxtor 160GB/7200, LAN Adapter SURECOM EP-320X-R 100/10, NEC DVD_RW ND-4550A
Успех cool.gif

П.П

Все пак пусни поне един пълен тест на паметта

Редактирано от logmax (преглед на промените)

HDD - 40-50

на мен температурата на харда ми се струва малко висока, но като цяло проблема има вид на прегряване на процесора. Като смени вентилатора сложи ли термопаста? Възможно е като сте сменяли вентилатора да не сте го сложили както трябва,тоест да не е легнал добре.

Ако всичко това ти е наред,остава само дъното :)

• Автор
Предполагам, че си погледнал за надути кондензатори по дъното?

дори не съм сигурен какво точно е кондензатор, но в сервиза, в който ходих, ми казаха, че по дъното няма проблеми, поне не и такива, които да се виждат външно на пръв поглед, вкл. и кондензатори

Проблемът със сигурност не е в захранването - беше сменено с 350 W - без резултат

да, сложих термопаста и мисля, че не е от процесора - все пак ако прегряваше, проблемът щеше да се появи много по-рано

Това според мен е памет (по малко вероятно ) или захранване 230W e слабичко за Успех cool.gif

П.П

Все пак пусни поне един пълен тест на паметта

Как се пуска тест на паметта?

Направи тест на паметта и на процесора аз преди няколко дена имах проблем като твоя и се оказа че L2 кеш паметта на процесора я няма :)

дори не съм сигурен какво точно е кондензатор, но в сервиза, в който ходих, ми казаха, че по дъното няма проблеми, поне не и такива, които да се виждат външно на пръв поглед, вкл. и кондензатори

Надявам се да не са ти взели пари от "сервиза" :)

Занеси дъното в сервиз за JSM-и и ги накарай да ти го прегледат за изгърмели кондензатори. Ако няма такива, нека го минат с машината за горещ въздух. Възможно е някоя пътека или спойка да не прави добра връзка. Успех :)

Дамз, най-вероятно е дъното... Просто сложи друго дъно и пробвай пак...

Най вероятно е или от дъното,или от напрежението на ел.мрежата!Накарай някой твой познат който разбира от електричество,да премери напрежението с мултицет!Ако машинката покаже непостоянно напрежение,значи ще трябва да си купиш стабилизатор!Успех!

• Автор
Направи тест на паметта и на процесора аз преди няколко дена имах проблем като твоя и се оказа че L2 кеш паметта на процесора я няма ;)

Как се прави тест на паметта и процесора? С каква програма? Или хардуерно/ръчно? :yanim:

Най вероятно е или от дъното,или от напрежението на ел.мрежата!Накарай някой твой познат който разбира от електричество,да премери напрежението с мултицет!Ако машинката покаже непостоянно напрежение,значи ще трябва да си купиш стабилизатор!Успех!

Сигурно е от дъното, няма как да е от ел. мрежа. Ако беше от нея, щеше да се появи много по-рано

Братле имах подобен случай с постоянни рестарти-тогава и аз като тебе местих чипове с памети и сменях чипове по дъното,но в крайна сметка се оказа, че въпреки всичко все пак е било от паметта.Но трябва да решиш въпроса радикално.

Съвета ми е да вземеш от някъде или си купи направо хубава памет-само един чип и я сложи,а другите ги махни въобще.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.