Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестартиране на компютъра

Featured Replies

• Автор
Братле имах подобен случай с постоянни рестарти-тогава и аз като тебе местих чипове с памети и сменях чипове по дъното,но в крайна сметка се оказа, че въпреки всичко все пак е било от паметта.Но трябва да решиш въпроса радикално.

Съвета ми е да вземеш от някъде или си купи направо хубава памет-само един чип и я сложи,а другите ги махни въобще.

Съгласен съм с теб, но не вярвам и двете RAM платки, които между другото са различни по марка и възраст, да се прецакат точно в един и същ момент. Все едната би трябвало да работи.

Редактирано от toshko1 (преглед на промените)

сигурно си прав. кофти история.най-добре верно го носи на сервиз.

Как се прави тест на паметта и процесора? С каква програма? Или хардуерно/ръчно? :)

Сигурно е от дъното, няма как да е от ел. мрежа. Ако беше от нея, щеше да се появи много по-рано

Ето ти линк за Mem test :wors: Сваляй,записвай на дискета и буутни от дискетата.Теста ще покаже какво е положението с паметта :clap:

• Автор
Ето ти линк за Mem test ;) Сваляй,записвай на дискета и буутни от дискетата.Теста ще покаже какво е положението с паметта :)

Голям купон!

Понеже тази програмка прави 10 теста, което отнема доста време, на 7мия ПЦ-то се рестартира:). След рестарта тестовете автоматично започват отначало, като на втория път се рестартира даже преди седмия тест. След третия рестарт се усетих че мога да задавам тестовете ръчно един по един. Почнах от 8мия - успешен. И така, дотук имаме 8 теста с "0 Errors". Пускам 9тия - отчита време от началото му (т.е. компа не е забил), но процентите за изпълнение на теста си стоят на 0 примерно половин-един час (pass - 0, test - 0). Решавам, че няма да се занимавам повече с него щото няма смисъл и пускам 10тия. Всичко върви успешно - процентите уверено вървят към заветната цифра 100, което става за около 10 минути и...........още по-уверено я подминават, достигайки стойности между 500 и 600 (след около час), което за мен е абсолютно нелогично и този път аз рестартирам компа щото вече ми писна, а пък и не знам дали той няма да се рестартира сам.

Не знам защо се получава така, ще пробвам пак, дано да минат всички тестове успешно:)

След като завършиш тестовете на паметта(не трябва да има грешки)-махни Лан картата от слота и пробвай компа-след това(мисля това дъно има вградено видео :) )махай и видеото и пак пробвай да видим какъв ще е резултатът :)

• Автор
След като завършиш тестовете на паметта(не трябва да има грешки)-махни Лан картата от слота и пробвай компа-след това(мисля това дъно има вградено видео :speak: )махай и видеото и пак пробвай да видим какъв ще е резултатът :)

И без лан-карта се рестартираsad.gif

Може би иска преинсталация на софтуера които е в компютъра ви или е от някой ъпдеити аз мойте ги изключих защото всички които со на крактнат Window им излиза следното нещо Windows Genue което ще рече че иска оригинален Windows. И един съвет колкото по рядко си рестартирате комрютъра толкова по добре за вас. При мен на предишния ми компютър се ресетваше от това. :)

Може би иска преинсталация на софтуера които е в компютъра ви или е от някой ъпдеити аз мойте ги изключих защото всички които со на крактнат Window им излиза следното нещо Windows Genue което ще рече че иска оригинален Windows. И един съвет колкото по рядко си рестартирате комрютъра толкова по добре за вас. При мен на предишния ми компютър се ресетваше от това. :)

Май не четеш внимателно :)

Голям купон!

Понеже тази програмка прави 10 теста, което отнема доста време, на 7мия ПЦ-то се рестартира:). След рестарта тестовете автоматично започват отначало, като на втория път се рестартира даже преди седмия тест. След третия рестарт се усетих че мога да задавам тестовете ръчно един по един...

За никакъв Уиндоус не става въпрос, при положение че му се рестартира и по време на Мемтест-а..

@toshko1 Каза че си сменил захранването с 350 ватово, но не споменаваш с какво точно захранване си пробвал. Все пак ако имаш възможност сложи едно истинско захранване(коментирани са доста из форума) и опитай пак. Друго нещо - пусни някаква Live дистрибуция(например Knoppix) като преди това разкачиш харда и виж как работи без хард системата, но при положение че Мемтеста не ползва харда ме съмнява да е това. Все пак нищо не пречи да опиташ.

И без лан-карта се рестартира sad.gif

Като махнеш Лан,махни и драйверите и.Направи това,което Lyudmil те е посъветвал :down: Ако пак не стане и действително по дъното няма кофти кондензатори(подути или изтекли,или изобщо неизглеждащи нормално),ще трябва явно всяка част от компа да се тества поотделно на друг компютър или в сервиз :down:

• Автор

Сигурен съм на 100%, че проблемът не е софтуерен - всички програми и Windows работиха нормално преди. Явно (вече съм почти убеден) в един момент нещо в дъното се е развалило и сега работи когато си поиска

Май не четеш внимателно :)

За никакъв Уиндоус не става въпрос, при положение че му се рестартира и по време на Мемтест-а..

@toshko1 Каза че си сменил захранването с 350 ватово, но не споменаваш с какво точно захранване си пробвал. Все пак ако имаш възможност сложи едно истинско захранване(коментирани са доста из форума) и опитай пак. Друго нещо - пусни някаква Live дистрибуция(например Knoppix) като преди това разкачиш харда и виж как работи без хард системата, но при положение че Мемтеста не ползва харда ме съмнява да е това. Все пак нищо не пречи да опиташ.

1) Захранването ми го смениха в комп. фирма, така че няма как да е било прецакано - сигурен съм, че по сервизите като имат съмнение за някоя част, винаги пробват с тяхна здрава на нейно място

2) Пробвах Knoppix, Ubuntu... и при тях се рестартираsad.gif

Сигурен съм на 100%, че проблемът не е софтуерен - всички програми и Windows работиха нормално преди. Явно (вече съм почти убеден) в един момент нещо в дъното се е развалило и сега работи когато си поиска

1) Захранването ми го смениха в комп. фирма, така че няма как да е било прецакано - сигурен съм, че по сервизите като имат съмнение за някоя част, винаги пробват с тяхна здрава на нейно място

2) Пробвах Knoppix, Ubuntu... и при тях се рестартираsad.gif

Да, изглежда че дъното прави някакви номера. Остава единствено да пробваш с друго дъно и да видим тогава как ще се държи. Съмнявам се да е от процесора, понеже при дефектен процесор системата обикновено замръзва или показва син екран, но без да се рeстартира.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Пробваъ да поработиш само с едната памет а после ( ако се рестартира) само с другата . Според мен имаш кофти адрес в паметта. Продължавам да съм на това мнение

• Автор
Пробваъ да поработиш само с едната памет а после ( ако се рестартира) само с другата . Според мен имаш кофти адрес в паметта. Продължавам да съм на това мнение

Това беше първото, което пробвах...

Напълно те разбитам Тошко, аз имам подобен проблем. Надявам се взаймно да си помогнем, сега разказвам.

Също се рестартира, дори в моменти не може и да зареди от рестарти и така забива до син екран, който понякога не мога да видя за повече от секунда две, щото ресва пак.

Форматирал съм няколко пъти, тестове съм правил с хиирън буут сиди или нещо такова, незнам. И аз имам 2 платки памет, пак различни, но съм пробвал и с двете поотделно, няма промяна. Яд ме е за толковата информация дето загубих от тия формати, а и за нервите. Чистя го тоя компот повече от стаята, няма промяна. Смазъл съм му всички перки - има стандартните на захранването, на процесора и на видеото - gf4 128 ram, промяна няма. Незнам къде е проблема, сега съм махнал харгуерната акселерация напълно, ако ме разбирате (може да е на фулл), така даваха съвет от майкрософт, и бачка, ама е тъпо така. Незнам!

имай в в предвид, че помякога решението може да е много лесно, а ни е да се впускаме в големи излишни, скъпи и неприятни неща, примерно с какъв разклонител си? Аз току що МАХНАХ два дето бяха с неква си защита против токови удари (бла бла) и си сложих нормален разклонител. Ще видим дали няма да окаже влияние за стабилността. Ти с какъв разклонител си?

И човече, да ти кажа, ВЪОБЩЕ НЕ ГО ВЗИМАЙ НАВЪТРЕ, няма да си пощастлив като се оправи тази щайга, не това е най-важното в тоя живот, поне аз така се убеждавам себе си. И не си давай парите по некадърниците дето те лъжат, аз се убедих, че маса са такива.

Редактирано от rgorchov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.