Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно рам и процеосор

Featured Replies

• Автор

За да не си мислите че говорим празни приказки и ви занимавам за да си губим времето искам само да кажа че направих леки промени по частите които искам да взема и в най-лошия случай ще ги взема другия вторник и тогава бих споделил какво съм взел ако случайно ми излезе късмета преди това веднага ще публикувам.

на 29.09.2016 г. в 16:34, Nyarlathotep написа:

Така гледам може да спестя от рама и да взема тези две

http://www.stealtech.org/dunni_platki/ASUS_MAXIMUS_VIII_HERO_1151_id62024/

http://www.stealtech.org/cpu/INTEL_Core_i7-6700K_4_0GHz_8MB_LGA1151_box_no_cooling_included_id55808/

И рам естествено, но ще помисля и бих се радвал за още мнения по тези критерии :) 

@Can Oa Да обърках се този процесор имах предвид.

@_Alex&Vanko_:P

Инвестира се във видео карта и ако бе обърнал бюджета вместо да наливаш пари във излишно скъп процесор крайния резултат можеше да е убийствен :)

преди 11 минути, Neext написа:

Инвестира се във видео карта и ако бе обърнал бюджета вместо да наливаш пари във излишно скъп процесор крайния резултат можеше да е убийствен :)

Напротив,инвестира се в добър процесор с възможности за клок,който ще отнесе няколко поколения карти. ;) 

преди 30 минути, Кюнко написа:

Напротив,инвестира се в добър процесор с възможности за клок,който ще отнесе няколко поколения карти. ;) 

Клокърски процесор изобщо не оправдава инвестицията в скъпо дъно , охлаждане , че и захранване 100 пъти бих предпочел 6700 пред отключения първо и второ бих потърсил примерно един 4790 втора ръка и със спестените пари да превърна 1060ката в случая в 1070ка ддр4 не мисля , да я коментирам изобщо просто в гейминга процесорите са си изпреварили времето (когато говорим за i7) и може да се направи крачка назад ... ти не беше ли хардуерния Бог :D трябва да са ти ясни тия работи

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 15 часа, Neext написа:

Клокърски процесор изобщо не оправдава инвестицията в скъпо дъно , охлаждане , че и захранване 100 пъти бих предпочел 6700 пред отключения първо и второ бих потърсил примерно един 4790 втора ръка и със спестените пари да превърна 1060ката в случая в 1070ка ддр4 не мисля , да я коментирам изобщо просто в гейминга процесорите са си изпреварили времето (когато говорим за i7) и може да се направи крачка назад ... ти не беше ли хардуерния Бог :D трябва да са ти ясни тия работи

Да,може би е така,особено,ако си идиот,който не може да си сложи кулера и да си клокне процесора.Пък и защо да не се вземе 6700 за 50 лв по-малко и да се държи на 3.4МХз,че ще е на лабаво Н110 и със стоков кулер.Нищо,че в един момент нещата ще са като на твоето клипче-GPU  80-90%.Защо ли са ни за в бъдеще повече слотове и конектори,какво като станат евтини устройства на М2,САТАЕ,ЮСБ3.1,... Много важно там някой си кадър от 3200МХз рам.Много важно,че скъпото дъно е с много екстри и възможности,но и изградено в пъти по качествено,нали сме взели евтино и след като изтече гаранцията и изпляка-бе,ще купим друго-евтино е.Що да взимаме скъпо захранване-я некой жълтур с 2 години гаранция-кат изгори,изгори,кат завлече дъно,хард... бе,евтини ги взех-боли ме... Да,прав си-трябва да са ни ясни тия неща,да не караме хората да си купуват скъпи работи,а една яка карта и да я гледат как е на 90%.

Не ви знам за какво спорите но това което е писал кюнкю за качествените компоненти си е така. Всеки инвестиран лев по-качествен компонент се изплаща с времето и след 5 години(примерно) остарее морално шанса всичко да си работи перфе както си е било е двойно по-голям. Продаваш на добри пари всичко старо и качествено(вярвай ще се избият за такива неща) и това ти е началния бюджет за новия конфиг. Ако не следваш описани горе път купуваш евтиното колкото изкара после пак и пак и така винаги си вземаш евтино и ти остават кинти за бира.

edit: да и за m.2 сокета , всяко качествено ССД ще бъде на този сокет а тия сегашните TLC SATA ще са като обикновени хардове та m.2. си е добра инвестиция.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 40 минути, Can Oa написа:

TLC SATA ще са като обикновени хардове та m.2. си е добра инвестиция.

Какво имаш предвид? 

преди 10 минути, Viiipeer написа:

Какво имаш предвид? 

цените им ще падат все повече и обикновения потребител ще си ги взема за склад а ссд за скорост ще е на м.2.

преди 1 час, Кюнко написа:

Да,може би е така,особено,ако си идиот,който не може да си сложи кулера и да си клокне процесора.Пък и защо да не се вземе 6700 за 50 лв по-малко и да се държи на 3.4МХз,че ще е на лабаво Н110 и със стоков кулер.Нищо,че в един момент нещата ще са като на твоето клипче-GPU  80-90%.Защо ли са ни за в бъдеще повече слотове и конектори,какво като станат евтини устройства на М2,САТАЕ,ЮСБ3.1,... Много важно там някой си кадър от 3200МХз рам.Много важно,че скъпото дъно е с много екстри и възможности,но и изградено в пъти по качествено,нали сме взели евтино и след като изтече гаранцията и изпляка-бе,ще купим друго-евтино е.Що да взимаме скъпо захранване-я некой жълтур с 2 години гаранция-кат изгори,изгори,кат завлече дъно,хард... бе,евтини ги взех-боли ме... Да,прав си-трябва да са ни ясни тия неща,да не караме хората да си купуват скъпи работи,а една яка карта и да я гледат как е на 90%.

Бягаш от едната крайност в другата и за какви клипчета ми говориш не можах да разбера ето ти клипче поразсъждавай над него

преди 12 минути, Neext написа:

Бягаш от едната крайност в другата ...

Не,просто пишеш глупости и неща,които не разбираш с цел заяждане,мислейки,че ми дреме от някакъв пикльо,дет ми се репчи през компа-много важно.В тон си с хлапащината и идиотизма в раздела и дори последните мохикани в лицето на @Кико и @Tommygun,от които можехте да научите много,забелязвам,че вече не пишат заради вас хлапетата,дървените философи и вечната простотията на такива като @XECUTIONER.

преди 46 минути, Can Oa написа:

цените им ще падат все повече и обикновения потребител ще си ги взема за склад а ссд за скорост ще е на м.2.

Колко повече скорост ти трябва от 400МБ/Сек?

преди 1 час, Кюнко написа:

Не,просто пишеш глупости и неща,които не разбираш с цел заяждане,мислейки,че ми дреме от някакъв пикльо,дет ми се репчи през компа-много важно.В тон си с хлапащината и идиотизма в раздела и дори последните мохикани в лицето на @Кико и @Tommygun,от които можехте да научите много,забелязвам,че вече не пишат заради вас хлапетата,дървените философи и вечната простотията на такива като @XECUTIONER.

Кой ти говори за китайски захранвания от 20лв и какви са тия глупости 6700 щял да се държи на 3.4 ти луд ли си процесора е с турбо до 4 и на което и дъно да го сложа ще си работи , 3200 рам ти гледал ли си с програма как се товари рам паметта?

преди 13 минути, Viiipeer написа:

Колко повече скорост ти трябва от 400МБ/Сек?

Колко повече на поносима цена.

преди 24 минути, Neext написа:

Кви глупости ве кой ти говори за китайски захранвания за 20лв и какви са тия глупости 6700 щял да се държи на 3.4 ти луд ли си процесора е с турбо до 4 и на което и дъно да го сложа ще си работи , 3200 рам ти гледал ли си с програма как се товари рам паметта? И ти казах да поразсъждаваш над клипчето не като не ти оттърва да се правиш на разсеян ...

Ти ссд реално да държи такава скорост виждал ли си , аз не ...

Много неща не са ти ясни,да не казвам-всички.Няма ги горните двама да ти ги обяснят,а и с това "ве-ме,луд ли си"- и аз няма да ти ги обясня (както и на други,които ми пишат с заповеднически тон да им обяснявам на лични,при положение,че преди това са ми казвали да си мълча,щот се дразнят).Спасявайте се.

преди 27 минути, Кюнко написа:

Много неща не са ти ясни,да не казвам-всички.Няма ги горните двама да ти ги обяснят,а и с това "ве-ме,луд ли си"- и аз няма да ти ги обясня (както и на други,които ми пишат с заповеднически тон да им обяснявам на лични,при положение,че преди това са ми казвали да си мълча,щот се дразнят).Спасявайте се.

Чухме ти обясненията , чували сме и многократно да се оплюват амд процесорите , а ето го 8350 след колко години нз с gtx 1080 на 4к картата не мърда от 99% аман от разбирачи само клонирани идиоти повтарящи едни и същи безпочвени глупости

преди 3 часа, Neext написа:

Чухме ти обясненията , чували сме и многократно да се оплюват амд процесорите , а ето го 8350 след колко години нз с gtx 1080 на 4к картата не мърда от 99% аман от разбирачи само клонирани идиоти повтарящи едни и същи безпочвени глупости

Като ти гледам темите и коментарите- нагло и безочливо хлапе си,с липса на всякакъв опит в областта.Две години си се лутал какво да вземеш втора ръка,явно паричките са малко.Най-накрая си успял да си купиш втора ръка компютър,но не ти стигат познанията да го вкараш в ред.И реши акъл да даваш,за " само клонирани идиоти повтарящи едни и същи безпочвени глупости" да говориш...Боже,Боже! 

преди 2 часа, Кюнко написа:

Затвори скритото съдържание

Като ти гледам темите и коментарите- нагло и безочливо хлапе си,с липса на всякакъв опит в областта.Две години си се лутал какво да вземеш втора ръка,явно паричките са малко.Най-накрая си успял да си купиш втора ръка компютър,но не ти стигат познанията да го вкараш в ред.И реши акъл да даваш,за " само клонирани идиоти повтарящи едни и същи безпочвени глупости" да говориш...Боже,Боже! 

Пари имам да те купя и да те продам , а когато нямаш какво да кажеш по темата почна с личните нападки жалко човече такова ... за две години през ръцете ми мина достатъчно хардуер за да знам от кое има и от кое няма смисъл , когато започнах да се занимавам не вдявах нищо признавам си , но аз бързо се уча за разлика от някои хора най-смешното , което прочетох на скоро е , че едва ли не як процесор щял да компенсира слаба карта пълен смях както казах в игрите най-важна е видео картата , а процесора просто трябва да може да поддържа кадрите , които вади тя!

• Автор

IMG_1396.JPG

Взех и някво евтино ссд самунс ево

Редактирано от Nyarlathotep (преглед на промените)

• 4 години по-късно...
  • Автор

image.png.7f6cfb550c4c82bc24a191e54949d826.pngimage.png.3153697a7a4a1778848b6f72f691a6b3.pngimage.png.1af73a4ab1eea021cfea5fd723e73d17.png image.png.ae6195342376737c5d8149658150e8e3.png                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Здравейте момци ето след близо 5 години смея да твърдя че всяка една стотинка си оправда инвестицията като съм мега доволен и се пръскам от игри ❤️ калдата ❤️ 

Ако някой случайно ми види поста, имам една чуденка малко съм оут оф дейт ако бодна 2ро нвме май нямаше да работи нали, ако някой може да ми каже ще съм изключително благодарен ❤️  искам да взема едно 500гб  970 EVO Plus че ми се струва добре за двеста лева.. 500гб нжме 

Благодаря и Весели пранзици ❤️ 

Мне 500GB са в долната граница разбирай около 100 лв. От около 120 лв. са с 5 години вместо с 3. 

п.с. За 200 лв. отиваш на 1TB с 5 г. - SSD ADATA SWORDFISH 1TB (sky-mag.com)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.