Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на дразнещо изскачащи Efbet и Bet365

Featured Replies

Значи го оставяш на Manual. Когато й трябва на системата ще си я пуска

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 42 минути, ExaFlop написа:

Ами не е зле да го направиш

Направих го,но с програмата,не ми се занимаваше на ръка..........макар,че не съм убеден в ефекта от всичко това.

Тези настройки указват приоритета на обръщение за DNS
Аз ползвам 6/5/7/8

преди 18 минути, ExaFlop написа:

Тези настройки указват приоритета на обръщение за DNS
Аз ползвам 6/5/7/8

Да,знам за какво са,но дали имат реален ефект?Аз лично не забелязвам,те и досега са си достатъчно бързи нещата при мен,та не се оплаквам откъм скорост и бързодействие.С i3 core3,4ghz процесор,ссд диск и 8 гб рам,за браузване,филми видео и офис от време на време,игри не играя.

Пробвай следното:

Засечи времето за зареждане на kaldata.com
Изчисти DNS кеша
Въведи в hosts файла следния ред:
94.156.185.36 kaldata.com

Изчисти DNS кеша

Естестъено трябва да си рестартирал след промяната на приоритетите и тогава да правиш теста

преди 29 минути, ExaFlop написа:

Пробвай следното:

Изчисти DNS кеша
Въведи в hosts файла следния ред:
94.156.185.36 kaldata.com

Изчисти DNS кеша

Естестъено трябва да си рестартирал след промяната на приоритетите и тогава да правиш теста

Е  с какво да засеча времето за зареждане?

на 03 октомври 2016 г. в 1:08, ExaFlop написа:

Малко не съм съгласен. Кое е по-близо? Hosts файлът или DNS сървърът?

hosts не поддържа wildcard и отговаря за цели домейни. Отгоре на всичко големият hosts файл е напълно в състояние да забави интернета, защото това е не индексиран, чисто текстови файл, който се чете/търси ред по ред.

• 6 месеца по-късно...

https://www.bleepingcomputer.com/tutorials/hosts-files-explained/

Интересно приложение на hosts  файла:
http://www.makeuseof.com/tag/6-surprising-uses-for-the-windows-hosts-file/

Между другото Hosts file editor се обнови до 1.3.5
1_5_orig.png

на 4.10.2016 г. в 1:36, simtech написа:

hosts не поддържа wildcard и отговаря за цели домейни. Отгоре на всичко големият hosts файл е напълно в състояние да забави интернета, защото това е не индексиран, чисто текстови файл, който се чете/търси ред по ред.

Ми то и блокаторите на реклами работят на този принцип,само че ми се струва,че нещата стават една идея по-бавно.Този хост файл се обработва подрежда се в редове,премахват се дублиращи се адреси и общо взето е около 300кб,което не е много.Моя сега е 284кб и е с 13 484 адреса.За мен е по-удачният вариант от адблокер.

И алтернатива на DNS понякога.. Но няма как да имаш милиони адреси там.. 

преди 25 минути, Mr.n0b0dy написа:

И алтернатива на DNS понякога.. Но няма как да имаш милиони адреси там.. 

https://technet.microsoft.com/en-us/library/bb727005.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396#EDAA

DNS client resolver cache – A RAM-based table that contains both the entries in the Hosts file and the results of recent DNS name queries.
На практика зависи от използваната RAM на машината. При стартирането на машината се зарежда съдържанието на hosts файла

преди 22 часа, Слави Маринов написа:

Ми то и блокаторите на реклами работят на този принцип,само че ми се струва,че нещата стават една идея по-бавно.

Блокаторите на реклами работят с евристика, не с твърди листи. Те блокират по зададени правила съдържание, независимо от местоположението му.

преди 8 минути, simtech написа:

Блокаторите на реклами работят с евристика, не с твърди листи. Те блокират по зададени правила съдържание, независимо от местоположението му.

И по двата метода работят - и с филтри, и поведенчески.

преди 3 минути, ExaFlop написа:

И по двата метода работят - и с филтри, и поведенчески.

Филтърът си е вид евристика. Защото там са зададени определени фрагменти от код, които блокаторът търси. Един вид следи за определени елементи в поведението на страницата. Не е да му начаткаме 20 ИП адреса и 50 домейна и това е.

Имах предвид филтри за конкретно съдържание в конкретен ресурс - потребителски филтри.

преди 7 минути, simtech написа:

Да,но филтрите които използват са на същият принцип като хост файла,но доста по-малко адреси.Имат и опции за включване и на листи от разработчиците на листите за хост файл.И тази тяхна евристика в повечето случаи се изразява в компромиси и неблокиране на някои ресурси по договорка с рекламодателите,май всичко днес опира до пари..............

Не, слави, не точно.
Хостс файлът работи с IP и web адреси, а филтрите работят с по-различна материя. Като например съдържание в страницата.

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Да,но филтрите които използват са на същият принцип като хост файла,но доста по-малко адреси.Имат и опции за включване и на листи от разработчиците на листите за хост файл.И тази тяхна евристика в повечето случаи се изразява в компромиси и неблокиране на някои ресурси по договорка с рекламодателите,май всичко днес опира до пари..............

Ако не ти харесва филтъра, добавяш си твой.

преди 4 минути, simtech написа:

Ако не ти харесва филтъра, добавяш си твой.

И е дълга и широка,пък и трябва да си запознат с хилядите рекламни уеб ресурси...................в готовите хост файлове тази работа е свършил друг вместо теб.

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

И е дълга и широка,пък и трябва да си запознат с хилядите рекламни уеб ресурси...................в готовите хост файлове тази работа е свършил друг вместо теб.

И тези готови хост файлове не може да се направят така, че тоя който си плати да не бъде добавен вътре?!! НАЛИ?!

Пример:
https://github.com/reek/anti-adblock-killer/blob/master/anti-adblock-killer.user.js#L1

преди 4 минути, simtech написа:

И тези готови хост файлове не може да се направят така, че тоя който си плати да не бъде добавен вътре?!! НАЛИ?!

Никак. :ph34r:

преди 3 минути, simtech написа:

Може естествено,но те се правят от ентусиасти и на добра воля и не вярвам да чакат пари от някой....................докато положението с блокаторите е съвсем друго.Пък и всяка добавка в крайна сметка получава пълен достъп до компютъра ти,което не е така с другия метод.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.