Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на дразнещо изскачащи Efbet и Bet365

Featured Replies

Моля за помощ! При сърфирането ми в Мозила, непрекъснато ми се отварят и натрупват прозорците на сайтовете Efbet и Bet365, без дори да знам “зад кадър“! :no-no: Мога ли да ги спра веднаж и завинаги? С Windows 10 съм.

Пробвай да ги отстраниш с някой от AdBlocker-ите. Препоръчвам ти uBlock, тъй като е по-лек и пестелив откъм RAM. Негова алтернатива е AdBlock.

Все си мисля,че от блокерите ublock origin засега е най-добрият(лично мнение).Аз от месец съм решил генерално проблема и сега не използвам дори блокери на рекламите-спирам всичко още на входа с модифициран hosts file,който ъпдейтвам периодично,така ми се струва,че страниците се зареждат най-бързо и е най-чисто.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 12 минути, Mr.n0b0dy написа:

@Слави Маринов Е значи трябва ръчно да добавяш домейните във файла нали?

Става и ръчно,но е много играчка,има готови решения,които се изтеглят и с един-два клика се модифицира хост файла,ето едно:http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm,може да се намерят и други готови решения,стига да се потърси.Hosts man пък е малка програмка,която е удобна за работа с въпросния хост файл.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Един по-обновен инструмент за работа с HOSTS файла. Поддържа актуализиране от няколко източника, позволява преманване на ъпдейт на hosts файла, ремонт на hosts файла(за пренасочване към сайта - скочи върху картинката):
14.png

Единствено не намерих функция, която да обработва hosts файла да го оптимизира, като събира по до 9 web адреса на един IP адрес. Функционалност, която има abelhadigital hosts optimizer, който пък изтрива етикетите на Hosts File Editor.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 22 минути, ExaFlop написа:

Един по-обновен инструмент за работа с HOSTS файла. Поддържа актуализиране от няколко източника, позволява преманване на ъпдейт на hosts файла, ремонт на hosts файла(за пренасочване към сайта - скочи върху картинката):
14.png

Единствено не намерих функция, която да обработва hosts файла да го оптимизира, като събира по до 9 web адреса на един IP адрес. Функционалност, която има abelhadigital hosts optimizer, който пък изтрива етикетите на Hosts File Editor.

Аз използвам hosts man,но тази програмка май е по-добра и с повече възможности.

Определено с доста повече функционалност. Ползвам комбинация от нея и hosts optimizer. С малко гимнастики, за да възстановявам етикетите за възстановяване след оптимизиране с hosts optimizer.

преди 59 минути, Mr.n0b0dy написа:

@Слави Маринов Е значи трябва ръчно да добавяш домейните във файла нали?

в настройките на ублока->3rd-party filters добавяш bulgarian adblock list.

Ако се използва Adblock Plus може да се добави това към нея => http://jessehakanen.net/adblockpluspopupaddon/

И в настройките да се сложи отметка пред Block all pop-ups.

screenshot4.png

Колкото до Hosts файла и аз ползвам HostsMan или HostsXpert. Друга доста добра е Hosts Block 2.1.4

преди 1 час, emil644466 написа:

в настройките на ублока->3rd-party filters добавяш bulgarian adblock list.

Мисля, че си има отметка по подразбиране поне на системите, на които съм слагал uBlock origin.

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Тази функция я има в HostsMan.

преди 23 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Тази функция я има в HostsMan.

Да, за HostsMan знам - тя и hosts optimizer са на Abelhadigitel. Аз визирах Hosts File Editor, че в него не намерих такъв оптимизатор. И мисля да пиша на автора да включи такава оптимизация.
Edit: Hosts Block 2.1.5  не тръгна под Win 10 14931 X64

преди 12 минути, ExaFlop написа:

Edit: Hosts Block 2.1.5  не тръгна под Win 10 14931 X64

Би трябвало да работи, но и при предпоследния коментар не тръгва. Ако искаш пиши на автора:

https://www.wilderssecurity.com/threads/hosts-block.378901/page-8

Форума на програмата:

http://hostsblock.boards.net/

преди 20 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Би трябвало да работи, но и при предпоследния коментар не тръгва

На мен пък bitdefender не ми дава да отворя страницата от линка-блокира я като опасна.:(

преди 47 минути, B-boy/StyLe/ написа:

пиши на автора:

Done!

Не е умно да се пипа много по hosts файла. Така resolve-а дава по-високи времена за реакция.

Малко не съм съгласен. Кое е по-близо? Hosts файлът или DNS сървърът?

Не би трябвало да е проблем особено ако се използва 0.0.0.0, вместо 127.0.0.1

Цитат

Using 0.0.0.0 instead of 127.0.0.1 is indeed faster because you don't have to wait for a timeout.

• Автор

Благодаря на всички, които се включихте! Реших си проблема с Firefox плъгина Block Site!

преди 17 часа, ExaFlop написа:

Малко не съм съгласен. Кое е по-близо? Hosts файлът или DNS сървърът?

Относно услугата DNS Client да попитам как стоят нещата...........по принцип трябва да се направи на Manual,а не да се изключва напълно,но пише,че по принцип не би трябвало при проверка да работи.При мен е на Manual,но когато проверя дали се изпълнява винаги е включена,дали да не я изключа съвсем?

Би трябвало да работи. Направи следната проверка - спри услугата и в конзола напиши:
ipconfig /flushdns
Ако услугата не работи, командата ще върне грешка. При работеща услуга командата ще върне съобщение за успешно изчистване на кеша.
BTW авторът на Host file editor каза, че ще се постарае да включи оптимизацията на Hosts файла в следващата версия.

преди 14 минути, дръндю написа:

това в във windows върши работа, ами в линукс как стоят нещата, щото във всеки сайт за онлайн филми си излизат ефбет/ефнебет

При линукс по специално само с гугъл хром браузъра адблок+ и тази добавка https://chrome.google.com/webstore/detail/scriptsafe/oiigbmnaadbkfbmpbfijlflahbdbdgdf

Редактирано от Gangosa
испуснато ----->и (преглед на промените)

преди 32 минути, ExaFlop написа:

Би трябвало да работи. Направи следната проверка - спри услугата и в конзола напиши:
ipconfig /flushdns
Ако услугата не работи, командата ще върне грешка. При работеща услуга командата ще върне съобщение за успешно изчистване на кеша.
BTW авторът на Host file editor каза, че ще се постарае да включи оптимизацията на Hosts файла в следващата версия.

Е като я спрях естествено,че не работи и ми върна съобщение за грешка,мисълта ми беше как да я конфигуирам ,на disable,enable или  manual,препоръчва се да не се изключва напълно,а да се направи на мануал,но при проверка не би трябвало да работи.Аз като я изключа примерно(ръчно) и след 5 мин. като проверя пак си работи.

Auto/Delay/
Спря ми токът по време на дефрагментиране и ми се счупи Windows. В процес на ремонт съм.

Пиша през един конвертор на латиница
Имаш ли настройки за приоритет на hosts?
http://www.speedguide.net/articles/host-resolution-priority-tweak-1130

Може да се направи и с SG TCP Optimizer
http://www.speedguide.net/downloads.php

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.