Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов лаптоп

Featured Replies

Какво трябва да мислим. Добър лаптоп за работа, но ако мислиш да се правиш на геймър забрави! И задължително си с Windows 8.1 или 10, колкото и да не ти харесва!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Че какво му има на windows 8.1 и 10

Е защо да не става за игри с тази видео карта и процесор доста сайтове го водят геймипг лаптоп и във youtube ревюта ? 

Редактирано от Myko T. (преглед на промените)

преди 17 часа, Stoyannnov написа:

Това, че ти минават през ръцете не означава, че клавиатурите им са дефектни. Като ги заливат много ясно, че няма да работят.  При мен също минават най-различни лаптопи. Не само леново, но за леново мога да кажа, че пластмасариите са отвратителни!

Аз съм с леново и за година и половина, пластмасите се захабиха много и с каквото и да се чистят оправия няма.

Това за пластмасите е вярно, имам много познати и приятели които ползват Lenovo и външността на лаптопите им не мяза на нищо вече. А това до клавиатурите не са ги заливали с нищо, просто се скапват, досега само 1 път имах проблем, различен с този дето клавиатурите се развалят без причина и то мина цяла вечност докато открия проблема и се оказа, че лентовия кабел е скъсан, понеже лаптопа се ползваше от дете и си решило да отвори лаптопа и да се прави на техник, но убил клавиатурата. Както и да е, това е въпрос на гледна точка. Спорен мен Lenovo вече наистина не са предишните, които създаваха здрави и надеждни машини.

преди 16 часа, Myko T. написа:

Че какво му има на windows 8.1 и 10

Е защо да не става за игри с тази видео карта и процесор доста сайтове го водят геймипг лаптоп и във youtube ревюта ? 

Характеристиките може да ти изглеждат много впечатляващи, но това НЕ Е ГЕЙМЪРСКИ ЛАПТОП!! Няма нещо като геймърски лаптоп. И да има, но ще струва много повече от този, който си харесал. Първо: Игрите може да вървят гладко, но за колко време? Година? Две? Вторo: Охлаждането на тези мобилни машини е мнооого слаба, дори да е чист, при голямо игрово натоварване, машината буквално кипи. Дори и да вземеш охлаждаща подложка няма да има никакъв ефект, понеже тия боклуци, които ги продават уж за по-доброто охлаждане на лаптопа, но те дори и корпуса не могат да охладят. За Windows-a: Няма проблем да работи с Windows 8.1,  доста добра ОС е, но 10, както сега на мен ми се случва да претърпявам бъгове и грешки - по-добре не..  И последно: Ако искаш наистина да играеш игри на високи настройки без лаг и без притеснения за температури и прочие - сглоби си настолен компютър. За тези пари, които ще дадеш за лаптопа на Lenovo,  ще ги дадеш за истински геймърски настолен компютър, плюс това дори с по-добри компоненти, а и ще ти работи много по-дълго време от "геймърския" лаптоп, който си избрал. Знам всичко това от личен опит. Повярвай охлаждането на настолен компютър е много по-добро и по-ефективно. Отиваш и си купуваш вентилатори за 7-8 лева, вече броя зависи от това, колко места имаш на кутията, купуваш, слагаш и машината ти лети и е по-хладна. Не знам защо хората напоследък избират лаптопи за гейминг, но това е много неправилно решение.  

Редактирано от osko97 (преглед на промените)

преди 1 час, osko97 написа:

Това за пластмасите е вярно, имам много познати и приятели които ползват Lenovo и външността на лаптопите им не мяза на нищо вече. А това до клавиатурите не са ги заливали с нищо, просто се скапват, досега само 1 път имах проблем, различен с този дето клавиатурите се развалят без причина и то мина цяла вечност докато открия проблема и се оказа, че лентовия кабел е скъсан, понеже лаптопа се ползваше от дете и си решило да отвори лаптопа и да се прави на техник, но убил клавиатурата. Както и да е, това е въпрос на гледна точка. Спорен мен Lenovo вече наистина не са предишните, които създаваха здрави и надеждни машини.

Характеристиките може да ти изглеждат много впечатляващи, но това НЕ Е ГЕЙМЪРСКИ ЛАПТОП!! Няма нещо като геймърски лаптоп. И да има, но ще струва много повече от този, който си харесал. Първо: Игрите може да вървят гладко, но за колко време? Година? Две? Вторo: Охлаждането на тези мобилни машини е мнооого слаба, дори да е чист, при голямо игрово натоварване, машината буквално кипи. Дори и да вземеш охлаждаща подложка няма да има никакъв ефект, понеже тия боклуци, които ги продават уж за по-доброто охлаждане на лаптопа, но те дори и корпуса не могат да охладят. За Windows-a: Няма проблем да работи с Windows 8.1,  доста добра ОС е, но 10, както сега на мен ми се случва да претърпявам бъгове и грешки - по-добре не..  И последно: Ако искаш наистина да играеш игри на високи настройки без лаг и без притеснения за температури и прочие - сглоби си настолен компютър. За тези пари, които ще дадеш за лаптопа на Lenovo,  ще ги дадеш за истински геймърски настолен компютър, плюс това дори с по-добри компоненти, а и ще ти работи много по-дълго време от "геймърския" лаптоп, който си избрал. Знам всичко това от личен опит. Повярвай охлаждането на настолен компютър е много по-добро и по-ефективно. Отиваш и си купуваш вентилатори за 7-8 лева, вече броя зависи от това, колко места имаш на кутията, купуваш, слагаш и машината ти лети и е по-хладна. Не знам защо хората напоследък избират лаптопи за гейминг, но това е много неправилно решение.  

Трябваше да не пиша геймърски лаптоп търся го да мога да си го нося с мен да играя игри като world of warcraft,league of legens,overwatch а не от тия тежките игри защото в нас имам сглобено pc и евала му правя но немога да си го вземо такаче не ставали за тия,не зе тежко натомарване ?

преди 2 часа, Myko T. написа:

Трябваше да не пиша геймърски лаптоп търся го да мога да си го нося с мен да играя игри като world of warcraft,league of legens,overwatch а не от тия тежките игри защото в нас имам сглобено pc и евала му правя но немога да си го вземо такаче не ставали за тия,не зе тежко натомарване ?

Ако ще се играят такива леки игри, които могат да се подкарат и на вградена видеокарта, няма нужда от такъв "геймърски лаптоп" . Мисля, че една машина с 2-ядрен или 4-ядрен процесор, с някоя видеокарта като 920М ще Ви е достатъчна, а и ще платите по-малко. Погледнете моделът на Acer, който препоръчах на автора на темата . 2-ядрен процесор и то i3 с 8ГБ RAM и Nvidia 2GB 940MX.. Предостатъчен Ви е за леки игри като League of Legens, Owerwatch, дори и GTA 5 ще му върви без проблеми. Но да знаете, че ако не искате да замине бързо към кофата с боклук, трябва да го поддържате повече от всичко друго. Щом ще пътувате и ще играете игри на него, навсякъде, има много голям шанс да се напълни бързо с прах и после да се занимавате да го чистите, да сменяте термолепенки или термопаста. И все пак не препоръчвам лаптоп, за какъвто и да е бил гейминг, но все пак Вие си решавате, а и щом искате да играете навсякъде, други варианти няма. Но пак казвам, няма смисъл да пилеете толкова пари за боклуци, като и по-евтин лаптоп ще Ви свърши същата работа.

Геймърски лаптоп означава 3-4 хиляди лева и нагоре. В този ценови диапазон за какви геймърски лаптопи сънувате?

преди 21 часа, sakuro написа:

Геймърски лаптоп означава 3-4 хиляди лева и нагоре. В този ценови диапазон за какви геймърски лаптопи сънувате?

Това се опитах да обясня и аз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.