Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft embraces Open-source, забавно :)

Featured Replies

Това, че не харесваш Майкрософт си е твоя работа. Но обида към 296 508 014 души - недопустими изказвания. Те може да са ограничени, но това не ги прави тъпи. Детински разсъждения!

• Автор

Много зле за тях. Ти надявам се не страдаш от такива амбиции (в противен случай ще приема че не си успял да се реализираш) ? ;)

Абе каква беше темата накъде го обърнахте :yanim:

Имате ли да коментирате нещо по отношение на Макрософтската необяснима любов към отворения софтуер и самокритичните самопризнания в несъвършенство? Не виждам какво общо имат американците.

Редактирано от blablabla (преглед на промените)

dragozow и tao вие пък какво изявихте желание да се правите на адвокати и членове на асоцияцията по моралните ценности и национална принадлежност и реализация(АМЦНП) ;) Темата е за друго,а пък и blablabla направи един по-скоро забавен коментар ,а вие тука му намалихте репутацията и тръгнахте с вилите и лопатите.Не така.Нито Линукс ,нито Майкрософт заслужават такава обич. cool.gif

Имате ли да коментирате нещо по отношение на Макрософтската необяснима любов към отворения софтуер и самокритичните самопризнания в несъвършенство? Не виждам какво общо имат американците.

Значи ти като по-интелигентен от американец не помниш какво си писал преди 14 минути.

Изобщо не съм адвокат на Майкрософт(де да бях).Просто съм реалист и виждам как се подмятат разни нервни коментари.Репутацията съм обяснил защо съм я намалил и в никакъв случай не е заради убеждението на човека,а заради езика и спама.Коментар като "ххххамериканци" заслужава точно това.Извинете за безпокойството,няма да пиша в темата повече.

• Автор

;):yanim: :yanim:

Да не повярваш направо :yanim:

Бих искал да разбера къде съм вложил лично отношение към някой от вас. Сега като си погледнах репутацията (за пръв или втори път откакто влизам в този забавен форум) забелязах че точно определени 2-3 човека постоянно ми слагали минуси. Даже не знаех че ви мразя и обиждам :yanim:

Мда направо трябва да си основат група "Слидарност за Майкрософт" с работно мото "Те имат нужда" .Отцепниците се наказват с минуси.

Мда направо трябва да си основат група "Слидарност за Майкрософт" с работно мото "Те имат нужда" .Отцепниците се наказват с минуси.

Вие пък за "фанатизирани линуксаджии"

• Администратор
хех беше въпрос на време да се признае,че отворения код и в частност Линукс/ГНУ имат предимства и стават все по популярни(защото вършат работа).А не както тука някой наши "специалисти" по форумите постоянно ни наруваха - Линукс не струва,Линукс не работи,Уиндоус е най-великото нещо angry.gif

Стават по популярни при декстоп, докато Windows навлиза все повече сред сървърите

Интересно какво ще стане с популярността на Linux при декстоп системите при излизането на Vista, и какво ще стане със сървърния пазар при изкарването на още по-стабилния Longhorn?

• Автор

И двете твърдения са спорни - според мен нито линукс навлиза кой знае колко в десктоп сегмента, нито уиндоус в сървърния. С оглед на навлизането на гигабитови етернети, клъстеризацията и хардуерната подръжка за виртуализация (Интел), за уиндоус ще има все по-малко място на сървърния пазар - комбинацията от много високи лицензни такси и вродената непригоденост на уиндоус да се справя добре с паралелни обработки и клъстери е прекалено много, дори за организация, която може да си позволи да харчи милиони за софтуер.

От друга страна, докато не се стигне до някаква стандартизация при КДЕ и гном разработчиците, не би могло да се очаква линукс да завладее кой знае колко от десктоп пазара. Може би доста по-запознати с ИТ домашни потребители биха го предпочели, но на фона на всичко останало, това все още си е капка в морето.

• Администратор

Е, Microsoft вече имат над 25% дял при уеб-сървърите, не мога да кажа че не навлизат на сървърния пазар

Стават по популярни при декстоп, докато Windows навлиза все повече сред сървърите

Интересно какво ще стане с популярността на Linux при декстоп системите при излизането на Vista, и какво ще стане със сървърния пазар при изкарването на още по-стабилния Longhorn?

Аз не знам какво ще стане,ти знаеш ли?

Въпросът беше,че Линукс си има дял(макар и минимален) и при десктопите,който от Майкрософт и доста други компании дълго не признаваха.

• Автор

Предполагам, имаш предвид проучванията на неткрафт (друг не знам и да извършва такива).

Настоящият процент за Майкрософт далеч не е пиков. През 2002 са държали почти 35% от уеб сървърите.

Би следвало да се каже, че такива проучвания нямат начин да бъдат точни, защото се базират на домейни. Има машини, на които се хостват хиляди домейни. Последното по-голямо раздвижване в тези статистики беше един 4% скок на IIS, което се дължи на преместване на около милион "паркирани" (т.е закупени и не сочещи никъде) домейна от godaddy.com от линукски сървъри на уиндоуски такива.

Едва ли става въпрос за повече от 10-20 машинки, но както виждаш изкривяват една "световна" тенденция.

И това са само уеб сървъри. Процентът на DNS или Mail сървърите, работещи под уиндоус вероятно е пренебрежимо нисък...

• Администратор

В интерес на истината никога не съм смятал че Windows е /става за/ сървърна ОС, нито че Linux e / става за / dekstop os. Предполагам и създателите им... И ако не се бяха намесили всяка при другата, едва ли някога щяха да се породят подобни спорове

Иначе си прав. DNS сървърите - не знам има ли изобщо такива под Windows, но със сигурност и да има са под 1%. За Мейл сървърите - там са по-напред /спрямо DNSите си, а не спрямо linux/. Все пак не са малко корпорациите, които ползват Windows сървъри и съответно Exchange, IIS и т.н.

А иначе да, данните на Netcraft визирах, GoDaddy преместиха общо около 4 милиона домейна към Windows сървъри. Аз самия работя с компании, предоставящи уеб-сървисите си под Windows, така че определено не говорим само за тези домейни

А за измерването - мисля че по брой домейни е по-коректно да се измерва деля, отколкото по брой компютри. Защото ако имаме 200 windows машини, хостващи общо 200 домейна, и 2 linux машини, хостващи 200 000 домейна, какъв е резултата.... Хем повече сайтове се хостват под Linux, хем и той демонстрира много по-добри качества за сървър, след като се справя с хостването на толкова домейни :wors:

Аз не знам какво ще стане,ти знаеш ли?

Въпросът беше,че Линукс си има дял(макар и минимален) и при десктопите,който от Майкрософт и доста други компании дълго не признаваха.

Не знам някога да са го отричали, при положение че в support.microsoft.com ще откриеш статия как да махнеш linux-а си и да инсталираш windows

Не знам някога да са го отричали, при положение че в support.microsoft.com ще откриеш статия как да махнеш linux-а си и да инсталираш windows

Имаше един период когато се спекулираше за това,че от Майкрософт не признават Линукс и никъде в тяхните нюзлетърс и статии не се споненава за съществуването на Линукс/ГНУ.После се появи и статията за коятo си писал и много други от типа на Уиндоус е по-добър сървър от SUSE Линукс и тем подобни.Иначе Линукс наистина никога не е бил замислян като декстоп,но със появата на комерсиалните SUSE и Sedega и излизането Федора и Мандраке определено нещата се насочиха натам.

• Автор

Гусин Балмър каза навремето че линукс бил като рак - разпространявал се навсякъде и убивал всичко, до което се докосне. Това между другото е едно от малкото му умни изказвания :wors:

Поиск, всъщност и за IIS не е толкова голям проблем голямата бройка домейни в случая, защото едва ли дефинират виртуални хостове. Просто за всичките тези домейни има вероятно A record , който сочи към някакъв load balancer. Последния разпределя натоварването на някаква бройка уиндоуси, които предоставят една и съща статична страничка (например html c "This domain is parked at godaddy.com")

IIS иначе наистина има проблеми ако има повечко виртуални хостове (домейни на един ип адрес). Започва да се бави доста.

Десктоп линукс, който да върши работа ммм в близките 1-2-3 години едва ли. Новото СуСе не е зле с тоя Xgl обаче все още има да работят много, много за да стане idiot-friendly.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.