Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли банка, която предлага карта за разплащане онлайн (не кредитна) без месечна такса?

Featured Replies

До днес бях към ДСК, но ми писна след, като няколко месеца не съм я ползвал да ми казват, че съм на червено и за да вкарам пари трябва да платя таксите за изминалото време.Безработен съм  пък и рядко си купувам неща и ето днес какво става.Реших да си купя едни RJ45 конектори за около 5 лв от един китайски сайт и ми казват, че съм бил назад с 9 лв и някакви стотинки и това не ми е за първи път.Ядосах се, платих каквито имаше такси + 2 лв и я закрих.Егати скубачите :angry22:
Имали виртуална карта някаква, която нямала такси, но след, като трябва да вкараш първо в дебитната и от нея във виртуалната смисълът е точно никакъв след, като ще ти одържат дължимите такси.Разпитах за бялата карта, която рекламират от известно време, но и тя е кредитна карта и има такси върху похарчените пари.

Е нали банката от това печели. Освен даването на кредит взема пари за обслужване на сметки, кредитни, дебитни карти и прочие. 

И разбира се нищо лично, но се хванете на работа.

Аз за дебитната карта към FIBANK не плащам такси, ама за поддръжката на самата сметка вземат по един лев на месец (до март беше по 50 стотинки месечно)

По въпроса от заглавието - Има, но все не са български. Сорри.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Е нали банката от това печели. Освен даването на кредит взема пари за обслужване на сметки, кредитни, дебитни карти и прочие. 

И разбира се нищо лично, но се хванете на работа.

Хващането на работа е предпоставка за по-високи доходи, но няма нищо общо с тенденцията в българските банки, да събират какви ли не такси. Нямат само такса "Вход" (засега).

преди 4 минути, jhoro написа:

Хващането на работа е предпоставка за по-високи доходи, но няма нищо общо с тенденцията в българските банки, да събират какви ли не такси. Нямат само такса "Вход" (засега).

Всяка банка в света си има такси и изисквания. Когато използваш дадена услуга на дадена банка подписваш договор. Там всичко си пише. Това, че постващия не го е прочел си е негов проблем.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Всяка банка в света си има такси ...

... освен тези, които нямат. Не за всички сметки - само за някои.

Ps. За другото си праФ - първо се чете, после се подписва. Не ... обратното.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

току-що, jhoro написа:

... освен тези, които нямат. Не за всички сметки - само за някои.

Няма банка, която да не взема такси за услугите си. Тога го гарантирам. А специалните и приритетните клиенти си плащат вече като попове.

Понеже се запъваш, като ... ти си знаеш - ето ти малко за четене:

1. Santander UK plc, Everyday Current AccountNo monthly account fee, без такса за теглене и внасяна на банкомат, без такса за плащане на ПОС-терминал и през интернет ...
  2. Santander UK plc, Basic Current Account - без никакви такси.
  3. LLOYDS BANK CURRENT ACCOUNT - Classic Account.  Monthly account fee - Free.

4. LLOYDS BANK CURRENT ACCOUNT - Basic Account. Monthly account fee - Free.

и още много други ...

преди 48 минути, jhoro написа:

Понеже се запъваш, като ... ти си знаеш - ето ти малко за четене:

1. Santander UK plc, Everyday Current AccountNo monthly account fee, без такса за теглене и внасяна на банкомат, без такса за плащане на ПОС-терминал и през интернет ...
  2. Santander UK plc, Basic Current Account - без никакви такси.
  3. LLOYDS BANK CURRENT ACCOUNT - Classic Account.  Monthly account fee - Free.

4. LLOYDS BANK CURRENT ACCOUNT - Basic Account. Monthly account fee - Free.

и още много други ...

BASIC current account- нали се сещаш това какво означава??? Освен това си плащаш за сметка и прочие. И аз съм на ДСК и не плащам такси от телглене от банкомат, пос терминал и ползване на интернет, но си плащам такса за самата карта и за самата сметка. 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

BASIC current account- нали се сещаш това какво означава??? Освен това си плащаш за сметка и прочие. И аз съм на ДСК и не плащам такси от телглене от банкомат, пос терминал и ползване на интернет, но си плащам такса за самата карта и за самата сметка. 

Написах ти го, точно защото и се сещам, и знам, и имам такъв акаунт. Вече почти 4 години, а не са ме таксували и 1 пени.

Последно като ходих да си вадя имаше към SGEB студенски план на MasterCard без такса за поддръжка на картата.

Няма такава Банка! Всяка банка си събира своето по един или друг начин бил той скрит или явен! По правилният въпрос е - коя банка "дере" по - малко!?! 

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

ами ДСК се се оляха тая година. нямам думи вече събират такса управление на сметка за спестовните влогове. Пример: Бабата си вкарва 1000 лв в спестовен влог, като си мисли че се трупат лихви като едно време, а в действителност:

30.09.2016АВТ.ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ 2.20
31.08.2016АВТ.ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ 2.20
29.07.2016АВТ.ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ 2.20
30.06.2016АВТ.ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ 2.20
31.05.2016АВТ.ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ 2.20
28.04.2016АВТ.ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ 2.20
31.03.2016АВТ.ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ 2.20
31.12.2015INTEREST PAYMENT 1.31
31.12.2015INTEREST WITHHELD 0.10
Общо: Д-т 15.50                     К-т 1.31

отваряш си спестовен влог и за 7 месеца си с 14 лв. назад!

Няма такава Банка!

Каква банка няма, латерно? Върви в частност в SGEB и попитай за студенска MasterCard.

Не вярвам и само към нея банка да е, но имам преки наблюдения като нейн клиент.

IvanovIP, спестовните неща са в спестовни книжки и мисля, че са обезпечени от такива такси, защото парите са на влог за Х месеца/години и банката ти ползва така и така парите през това време.

Всяка банка си има и свой сайт където черно на бяло е описано за кое, колко се взема, таксува, тарифира! Чете се и се сравнява! Обяснено е и също какво е спестовна смета, разплащателна сметка, срочен и безсрочен влог! Обяснено е и какво се взема за обслужване и за какво. Какви са трансферните такси! Обяснено е какво се взема за безкасови трансфери и онлайн банкви транзакции! Някои банки включват тихомълком някои услуги, които също се тарифират. Прецакана банка няма! Има прецакани потребители! 

Както казах - важното е да се сравнява ,чете, пита

преди 34 минути, Aquaris написа:

http://pisar.bg/banks

всички такси на всички банки

Ооо, това е доста полезно, дори и за мен!:yanim:

на 12.10.2016 г. в 20:30, XYconstant написа:

IvanovIP, спестовните неща са в спестовни книжки и мисля, че са обезпечени от такива такси, защото парите са на влог за Х месеца/години и банката ти ползва така и така парите през това време.

БЯХА обезпечени до преди 7 месеца, вече не са. Поста ми по горе е именно извадка от таксите в/у спестовна книжка!

Изобщо игрите на банките са много! Ако пр. няма такса за обслужване на дебитна карта, то пък има завишена такса за обслужване на сметка и такса за откриване на сметка или завишена трансферна такса! Т.е. хората се ловят и казват - няма такса за еди какво си, но не виждат другите завишени или добавени такси, които компенсират уж нулевата такса! Излакомяха банките, но гледам КЗК са се самосезирали по въпроса т.е. съзряли са картелни споразумения! Дали ще последва нещо и ще има ли промяна ........!??!?

на 12.10.2016 г. в 15:49, Емил Костов написа:

Всяка банка в света си има такси и изисквания. Когато използваш дадена услуга на дадена банка подписваш договор. Там всичко си пише. Това, че постващия не го е прочел си е негов проблем.

В договора няма таксите. Мен ме радва как при нас доскоро нямаше такса, ако теглиш пари на гише, но пък има такса, когато теглиш от банкомат. В цивилизацията е обратно - там услугите, които се извършват от банкомат, са безплатни, с идеята да използваш него, а не да хабиш време на служителите.

преди 17 минути, badsector написа:

В договора няма таксите. Мен ме радва как при нас доскоро нямаше такса, ако теглиш пари на гише, но пък има такса, когато теглиш от банкомат. В цивилизацията е обратно - там услугите, които се извършват от банкомат, са безплатни, с идеята да използваш него, а не да хабиш време на служителите.

Аз Нямам Такса При Теглене На Банкомат На моята банка.

Но, Всяка Банка Си Има Месечни И Годишни Такси, От които Няма Отърване.

На български ли да пиша, на английски или на руски? Иврит още не ползвам. Ако го напиша само с главни букви - ще наруша правилата. Ама наистина някой хора не разбират от обяснения ...

Показах горе няколко варианта на банкови акаунти в конкретни банки.
От години имам подобен - досега не съм платил нито една стотинка / пени за:

• такса за откриване на акаунт;
  • такса за обслужване - месечна или годишна;
  • такса за внасяне на гише;
  • такса за теглене - на гише или на банкомат (без значение на коя банка);
  • такса за пращане на ПОС-терминал;
  • такса за превод - към която и да е друга (британска) банка;
  • такса за месечно извлечение - на хартия (до един момент) или онлайн (след това);
  • никакви други такси - истински или измислени.

Сега вече по-ясно ли се изразих?

И малко инфо - за незнаещите:

От 18.09.2016 влезе в сила нова директива на ЕС. Вече не може да ви бъде отказана основна банкова сметка. Директива 2014/92/ЕС

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 1 час, jhoro написа:

На български ли да пиша, на авглийски или на руски? Иврит още не ползвам. Ако го напиша само с главни букви - ще наруша правилата. Ама наистина някой хора не разбират от обяснения ...

Показах горе няколко варианта на банкови акаунти в конкретни банки.
От години имам подобен - досега не съм платил нито една стотинка / пени за:

• такса за откриване на акаунт;
  • такса за обслужване - месечна или годишна;
  • такса за внасяне на гише;
  • такса за теглене - на гише или на банкомат (без значение на коя банка);
  • такса за пращане на ПОС-терминал;
  • такса за превод - към която и да е друга (британска) банка;
  • такса за месечно извлечение - на хартия (до един момент) или онлайн (след това);
  • никакви други такси - истински или измислени.

Сега вече по-ясно ли се изразих?

И малко инфо - за незнаещите:

От 18.09.2016 влезе в сила нова директива на ЕС. Вече не може да ви бъде отказана основна банкова сметка. Директива 2014/92/ЕС

А Ти, В България Ли Живееш?

преди 1 минута, Momolord написа:

А Ти, В България Ли Живееш?

И да, и не.  Това какво общо има?

Нали затова още в началото написах ...

на 12.10.2016 г. в 15:44, jhoro написа:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.