Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация

Featured Replies

http://nikem-bg.net/cart/56206p1r57222p1r56038p1r53749p1r54541p1r54936p1rf.html ето едно предожени със видео карта от тук http://www.vario.bg/asus-rog-strix-radeon-rx-470-oc-strix-rx470-o4g-gaming-90yv09j2-m0na00 която може да използваш твоя монитор със преходник 

• Отговори 54
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм предложил видео карта която може да се свърже със наи обикновен преходник от DVI To VGA 

Аз не разбрах защо му е толкова мощтна видеокарта при положение, че няма да играе на висока резолюция. Я някой да му даде линк към конфигурация с i5,а по възможност и SSD и някоя 460/750ti.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Единствено Can Oa има представа какво говори, макар и все още да не е стигнал до най-важната подробност - НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ КАРТИ НЕ ПУСКАТ АНАЛОГОВ СИГНАЛ ОТ НИКЪДЕ!!! Това, че имат DVI, не значи, че така лесно ще се изкара аналог - всички нови видеа са с DVI-D - DIGITAL ONLY портове, които НЕ пускат аналогов сигнал! Аналогов сигнал ще се изкара САМО И ЕДИНСТВЕНО с активен предходник - конвертиране на ЦИФРОВ сигнал в АНАЛОГОВ!

преди 7 часа, Can Oa написа:

Е това е!

• Автор
преди 3 часа, hudyr написа:

Единствено Can Oa има представа какво говори, макар и все още да не е стигнал до най-важната подробност - НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ КАРТИ НЕ ПУСКАТ АНАЛОГОВ СИГНАЛ ОТ НИКЪДЕ!!! Това, че имат DVI, не значи, че така лесно ще се изкара аналог - всички нови видеа са с DVI-D - DIGITAL ONLY портове, които НЕ пускат аналогов сигнал! Аналогов сигнал ще се изкара САМО И ЕДИНСТВЕНО с активен предходник - конвертиране на ЦИФРОВ сигнал в АНАЛОГОВ!

Е това е!

Значи казвате, че с този преходник ще стане ? http://www.comelsoft.com/product/36785/roline-12-99-3114-value-hdmi-m-kam-vga-f-video-konvertor.html#.V__FgSRWeUk

Да, трябва да стане. За съжаление това ти е единствения вариант. Както ти писаха колегите 1060 няма как да ти даде аналогов сигнал без активен преходник. Другия вариант е да вземеш Максуел карта , но не си заслужава според мен.

преди 14 минути, XoBoT написа:

Да, трябва да стане. За съжаление това ти е единствения вариант. Както ти писаха колегите 1060 няма как да ти даде аналогов сигнал без активен преходник. Другия вариант е да вземеш Максуел карта , но не си заслужава според мен.

980ка втора ръка що да не си заслужава даже е по-добра от 1060 била тя и 6гб

Защото мисля,че става дума за нови части. Иначе на Максуелите нищо им няма, напротив мисля че са страхотни карти, но доста скъпи спрямо новата архитектура.

преди 4 минути, XoBoT написа:

Защото мисля,че става дума за нови части. Иначе на Максуелите нищо им няма, напротив мисля че са страхотни карти, но доста скъпи спрямо новата архитектура.

Нови да , но 980ка втора ръка е около 500лв

Хора не разбирам защо са тея спорове, има кабел с вход на DVI или VGA и т.н. и съответно с HDMI изход който си работи и си подава сигнал, аз използвам HDMI изхода на кабел със D-Sub DVI вход, кабела е със цена от 10-ина лева за 1.5 метра или 15 не си спомням вече, но не беше нещо фрапиращо. А колкото до конфигурацията i3 бич плийс..

Mobo MSI h110m pro-d

Proc i5 6400

RAM Kingston 8GB 1 stick

Video RX 460 4GB

PSU Fortron 500W 60 months warranty

Case NZXT 210 Elite

SSD 275 GB

Обща сума с ДДС: 1,178.00ЛВ 

1 година: 12 вноски Х 110.00лв. 2 години: 24 вноски Х 61.00лв.

Пояснение към конфигурацията:

Дъното е евтино с цел да се забоде процесора който се справя с съвременните игри на средни настройки, видеото от друга страна е със 5-8 процента по-слабо от 3 гиги версията на 1060, паметта е на 1 плочка за да се добави още 1 при нужда. Кутията е малко над ниския клас със добър въздушен поток. Колкото до захранването в ценовия диапазон е едно от най-добрите и има 5 години гаранция което не е за пренебрегване (едва ще стига 40 процента при пиково натоварване), колкото до сториджа 275 гиги са предостатъчни за начало (че и за продължително време) , и ако толкова е малко мястото може да се замени с хард за 100 лева и така конфига ще стане 1130 лева (но не смятам че си заслужава да се заменя ссд-то) .

Варио предлагат безплатна доставка, както и се вижда че оскъпяването не е прекалено голямо. 

Редактирано от Mariyan Raynov (преглед на промените)

Според мен "малко" подвеждаш човека с тия 5-8 процента, при положение,че GTX950 одухва въпросната 460-ка на повечето тестове, мисля че 1060 е доста по-напред от 5-8 процента.

Редактирано от XoBoT (преглед на промените)

преди 6 минути, XoBoT написа:

Според мен малко подвеждаш човека с тия 5-8 процента, при положение,че GTX950 одухва въпросната 460-ка на повечето тестове, мисля че 1060 е доста по-напред от 5-8 процента.    

Имаш право, като съдим по бенчмарковете и клипчетата.Обаче всичко опира до настройките на дадената игра, ако не се изсилваш с макснати текстури и т.н. се докарват добри фпс-и. Картата ще си смогва за графиката при игрите, предвид цената и производителноста смятам че е добър избор. За този бюджет не мисля че има по оптимален вариант от към компоненти.

Редактирано от Mariyan Raynov (преглед на промените)

Мое мнение, че i5 под 6500 не си струва. Щом ще се реже толкова от видео по-добре да се вземе i5 6500 и пак ботълнека с видеото си остава :( .

преди 10 минути, XoBoT написа:

Мое мнение, че i5 под 6500 не си струва. Щом ще се реже толкова от видео по-добре да се вземе i5 6500 и пак ботълнека с видеото си остава :( .

Абстрахирай се от заглавието, и че става въпрос за сравнение между АМД и Интел, погледни синтетичните бенчове с какви резултати са и от там си направи извода за ботълнека. Видеото е доста полезно. Колкото до 6400 с медиум настройки ще си цъка като хората. И пак се връщаме на бюджета, за тези пари билда е приличен.

преди 2 часа, XoBoT написа:

Искаш да кажеш , че i5 ще спъва тоя умряр радеон 460 ли , не се излагайте ...

преди 5 минути, Neext написа:

Искаш да кажеш , че i5 ще спъва тоя умряр радеон 460 ли , не се излагайте ...

Не, точно обратното казвам, че картата ще спъва процесора.

преди 1 минута, XoBoT написа:

Хах и как точно карта спъва процесор :D с риск да ми се карат ето една супер оферта

https://www.olx.bg/i2/ad/prodavam-videokarta-gigabyte-gtx-770-4gb-ID6gSYq.html#:8138c05062

• Автор
преди 2 часа, XoBoT написа:

Исках да е с Nvidia, понеже ми трява за записване на видеа. Доколкото знам, амд-то няма Shadowplay или някаква алтернатива, а това сваля кадрите, ако реша да записвам/стриймвам.

Mobo MSI h110m pro-d

Proc i5 6400

RAM Kingston 8GB 1 stick

Video RX 460 4GB

PSU Fortron 500W 60 months warranty

Case NZXT 210 Elite

SSD 275 GB

Не става ли да махнем видеото и махнем ssd-то от тази конфигурация, и да карам на вграденото известно време (ако има вградено видео процесора) и след известно време да си купя някое видео за 400-450 лева ? Между другото и тази видеокарта която си предложил няма да свърши работа ако не стане номера с HDMI, а аз бих си взел GTX 1060-тката на момента и не бих се замислил. По нататък може да сменя процесора с i5, i7..........

Редактирано от DeaThly_ShaD0w (преглед на промените)

Ако ще взимаш i5 вземи 6500, според мен си заслужава 50лв. отгоре. Карай си с вграденото видео и след време вземи 1060 с активен преходник. RX460 е слаба карта за игра на 1080р, щом и ще стриймваш,записваш съвсем не става. 

преди 52 минути, DeaThly_ShaD0w написа:

кажи последно за колко пари и от къде искаш комп да ти наредя частите че като гледам ще вземеш и дъно без VGA и тогава няма да ми се иска да съм на твое място!

• Автор
преди 40 минути, Can Oa написа:

кажи последно за колко пари и от къде искаш комп да ти наредя частите че като гледам ще вземеш и дъно без VGA и тогава няма да ми се иска да съм на твое място!

1150 лева е бюджета

преди 16 минути, DeaThly_ShaD0w написа:

1150 лева е бюджета

както си писал горе без видео карта която ще е после?

• Автор
преди 1 час, Can Oa написа:

както си писал горе без видео карта която ще е после?

1150 лева със видеокарта, иначе към 700 лева без видеото

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.