Премини към съдържанието
BatGuy

Какво IDE използвате за PHP ?

    Препоръчан отговор


    Здравейте хора. Какво IDE използвате за PHP ? Аз досега използвах Sublime Text 3 текст едитора, но искам да го сменя с нещо по-добро. Търся нещо user-friendly и да има Dark тема. Това са ми всичките изисквания :D

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Най-доброто в момента за PHP е PHPStorm на IntelliJ -  платено е, но можеш да изпозлваш EAP версиите, които са за по месец, но след update периодът в овеличава (по принцип не би трябвало да ги използваш за проекти, които се заплащат) - цените са доста приемливи.

    Друг вариант са Netbeans и Eclipse PDT - като цяло, обаче не са никаква конкуренция на PHP Storm що се отнася до функционалности.

    п.с. Zend Studio, което е базирано на Eclipse и е безбожно скъпо е пълна скръп - от личен опит го казвам - имам лиценз.

    п.с. Аз ползвам PHP Sotrm за по-големи неща, защото refactoring-a става много-удобно и SublimeText и VIM  за бързи редакции.

    • Харесва ми 4

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 3 минути, borovaka написа:

    Най-доброто в момента за PHP е PHPStorm на IntelliJ -  платено е, но можеш да изпозлваш EAP версиите, които са за по месец, но след update периодът в овеличава (по принцип не би трябвало да ги използваш за проекти, които се заплащат) - цените са доста приемливи.

    Друг вариант са Netbeans и Eclipse PDT - като цяло, обаче не са никаква конкуренция на PHP Storm що се отнася до функционалности.

    п.с. Zend Studio, което е базирано на Eclipse и е безбожно скъпо е пълна скръп - от личен опит го казвам - имам лиценз.

    п.с. Аз ползвам PHP Sotrm за по-големи неща, защото refactoring-a става много-удобно и SublimeText и VIM  за бързи редакции.

    Пробвах NetBeans-а, но не ми допада. Намерих пиратско PHPStorm 10.0 то 10.0 добра версия ли е ?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Не ти трябва пиратска версия. Изтегли го от тук: https://confluence.jetbrains.com/display/PhpStorm/PhpStorm+Early+Access+Program

    • Харесва ми 1

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 1 час, borovaka написа:

    Не ти трябва пиратска версия. Изтегли го от тук: https://confluence.jetbrains.com/display/PhpStorm/PhpStorm+Early+Access+Program

    А знаеш ли някой безплатен екстенжън да подкарам PHP на Visual Studio 2015 ? Трябва ми да го използвам само като редактор със auto-completions. Аз си хоствам Apache и всичко друго с XAMPP :D Иначе благодаря много, че ми показа тия beta версий на PHPStorm :D

    Редактирано от BatGuy (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 15 часа, BatGuy написа:

    А знаеш ли някой безплатен екстенжън да подкарам PHP на Visual Studio 2015 ? Трябва ми да го използвам само като редактор със auto-completions. Аз си хоствам Apache и всичко друго с XAMPP :D Иначе благодаря много, че ми показа тия beta версий на PHPStorm :D

    До колкото знам няма (читав) безплатен plugin за VS2015 за PHP, а и да има ще е доста дълеч от PHPStorm.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    И аз ползвам Sublime Text/Vim за по-бързи промени и PHPStorm за по-продължителна работа.

    И ST и PS си заслужават парите, а ако си студент можеш да кандидатстваш на https://www.jetbrains.com/student/

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Аз използвам Komodo за уеб и програмиране, и върши отлична работа. Това е един от най-добрите редактори. А относно IDE - IntelliJ.

    Редактирано от frozener (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    на 10/16/2016 в 16:24, borovaka написа:

    Най-доброто в момента за PHP е PHPStorm на IntelliJ -  платено е, но можеш да изпозлваш EAP версиите, които са за по месец, но след update периодът в овеличава (по принцип не би трябвало да ги използваш за проекти, които се заплащат) - цените са доста приемливи.

    Друг вариант са Netbeans и Eclipse PDT - като цяло, обаче не са никаква конкуренция на PHP Storm що се отнася до функционалности.

    п.с. Zend Studio, което е базирано на Eclipse и е безбожно скъпо е пълна скръп - от личен опит го казвам - имам лиценз.

    п.с. Аз ползвам PHP Sotrm за по-големи неща, защото refactoring-a става много-удобно и SublimeText и VIM  за бързи редакции.

    Благодаря за осветляването. Досега бях с Eclipse. Много бъгове, тромаво, бъгав remote project. Е проблема си го решавах със sshfs. PHPStorm си го качих пробно и засега е супер.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    като стана въпрос за IDE-та и аз да попитам нещо.

    един и същ python-ски код се ръннва първо на shell-ското IDLE на python-а и си се изпълнява без никакви грешки и проблеми.

    при ръннване на същият код от sublime text 3 кодът се изпълнява само до един определен момент и просто не продължава, при това без да дава грешка.

    name = input ("здравейте! вашето име?\n")
    print ("здравейте,  " + name +"!")

    при изпълняване със sublime text в panel-а за results се появява "здравейте! вашето име?" и ... дотам. защото курсорът, който трябва да позволи на потребителя да въведи името си просто не се появява. 

    как би могъл да бъде решен този проблем?

    благодаря предварително!

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    @kolon Честно казано не съм ползвам Sublime за писане на Python (по-скоро ползвал съм го, но изпълнявам кода в терминал ).
    Може да опиташ PyCharm - там няма никакъв проблем с run-ването във вградения терминал.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Аз ползвам Visual Studio Code и ми харесва. Има dark теми доста.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    не съм много сигурен дали мястото на този пост е тук, но все пак ще опитам.

    output-ът от

    import statistics
    
    lc = [2.11, 2.55, 3.70, 3.50] 
                                    
    fr = statistics.mean(lc) 
    
    if fr < 4.50:
    
    	print ("при среден успех, ", print (fr), " работата не е много добре!")
    
    else: print (fr,"!"," много добре!")

    е:

    2.965
    при среден успех,  None  работата не е много добре!

    как мога да изведа стойността на 'fr' вместо None?

    кодът се изпълнява от python 3.6.1

    Редактирано от kolon (преглед на промените)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 7 минути, kolon написа:

    не съм много сигурен дали мястото на този пост е тук, но все пак ще опитам.

    output-ът от

    
    import statistics
    
    lc = [2.11, 2.55, 3.70, 3.50] 
                                    
    fr = statistics.mean(lc) 
    
    if fr < 4.50:
    
    	print ("при среден успех, ", print (fr), " работата не е много добре!")
    
    else: print (fr,"!"," много добре!")

    е:

    
    2.965
    при среден успех,  None  работата не е много добре!

    как мога да изведа стойността на 'fr' вместо None?

    кодът се изпълнява от python 3.6.1

    Наистина не е мястото в тема за PHP IDE да питаш за грешка в код на Python. Иначе проблемът ти е елементарен. Първо се извиква функцията print(fr), която печата 2, 965  и връща None. Което след това се печата със другото. Правилният синтаксис е:

    print ("при среден успех {0} работата не е много добре!".format(fr))

     

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    отредактирано е.

    можете да изтриете горния пост.

    извинявам се за прибързаното питане!

    някакъв линк за форумна тема, специализирана в дискусия за python?

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    преди 6 минути, kolon написа:

    отредактирано е.

    можете да изтриете горния пост.

    извинявам се за прибързаното питане!

    някакъв линк за форумна тема, специализирана в дискусия за python?

    Тази е правилната секция, просто ползвате търсачката да видите няма ли нещо подходящо и ако не си правите нова тема.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.