Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ползване на сайтове за филми в Германия

Featured Replies

Здравейте,извинявам се ако съм сгрешил раздела,но доста време се чудих къде да постна темата.От доста време съм в Германия,но напоследък имам малко повече свободно време за гледане на филми , но тъй като тегленето на филми от замунда и подобни сайтове може да ми излезе доста скъпичко.Въпроса ми е дали ще е проблем ако гледам филми от интернет.Има много български сайтове за онлайн филми.Влизах тези дни и гледах 1,2 пъти.Попитах доста хора тук всичките ми отговаря че не са наясно дали няма да получа някаква честитка . Извинявам се ако задавам въпроса на грешното място,но просто незнам от къде да получа тази информация.Благодаря ви много.

Имам приятелско семейство в Берлин. Не смеят да дръпнат нищо пиратско :) . Казват, че ги засичат веднага, и глобите са сериозни.

Но пък си гледат редовно филми онлайн, и нямат проблеми.

преди 27 минути, stoian32 написа:

Здравейте,извинявам се ако съм сгрешил раздела,но доста време се чудих къде да постна темата.От доста време съм в Германия,но напоследък имам малко повече свободно време за гледане на филми , но тъй като тегленето на филми от замунда и подобни сайтове може да ми излезе доста скъпичко.Въпроса ми е дали ще е проблем ако гледам филми от интернет.Има много български сайтове за онлайн филми.Влизах тези дни и гледах 1,2 пъти.Попитах доста хора тук всичките ми отговаря че не са наясно дали няма да получа някаква честитка . Извинявам се ако задавам въпроса на грешното място,но просто незнам от къде да получа тази информация.Благодаря ви много.

Че вие не влизате ли по торентите и не са ли ви направили до сега впечатление постояните "предупредителни

знаци и текстове" там, които натрапчиво и постоянно предупреждават техните клиенти задължително да ползуват VPN мрежа

и недействителен IP адрес. За това си има специални програми които може да си инсталирате на компютъра. . .!?

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Optium написа:

Че вие не влизате ли по торентите и не са ли ви направили до сега впечатление постояните "предупредителни

знаци и текстове" там, които натрапчиво и постоянно предупреждават техните клиенти задължително да ползуват VPN мрежа

и недействителен IP адрес. За това си има специални програми които може да си инсталирате на компютъра. . .!?

Не ги разбирам много тези работи и затова не пипам :D .Ще си гледам онлайн да ми е мирна главата.Отностно музика , има един сайт във който плащам 10 евро за 40 дни, и си тегля.Един познат тук преди няма месец си изтегли филма '' Suicide Squad'' от замунда, като правеше някакви неща с който гарантираше че няма да има проблеми .И преди няколко дни ми съобщи за ''скромната'' му глоба от 950 евро.Не съм видял документ , незнам може и да ме лъже.

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

Може и да лъже, но истината е такава. В Германия не си поплюват.
В ЮК са го решили по друг начин - забранените сайтове са блокирани. Можеш ли да влезеш - значи няма проблеми.
Не гарантирам, но принципно видео стрийминг-а (гледането онлайн) е друго.

преди 3 часа, Blue_Hulk написа:

Kodi става ли там без да се плаща глоба ?

Не, защото може да има съд, а според незаконното авторско съдържание ( говоря само за това кеото е теглил незаконно, не за платеното. Има начин да се провери ) може да излезе още по-скъпо.

Ние си приказваме, но ще цитирам нещо - Live-Streams: So legal sind sie wirklich / Онлайн Стрийминг на живо: Законни ли са наистина

Цитат

EuGH-Urteil: Ist Streaming doch legal?

UPDATE vom 04.09.2014: Auch der Europäische Gerichtshof hat in seinem Urteil vom 5. Juni 2014 entschieden, dass Streaming, also das bloße Betrachten einer Website ohne Herunterladen der Inhalte, legal ist. Denn der Urheber eines Werkes hat nur das Recht über die Vervielfältigung zu entscheiden.
Da es sich für den Betrachter eines Live-Streams aber nur um eine vorübergehende Vervielfältigung handelt, greift hier wieder der Paragraph 44a des Urheberrechtsgesetzes (siehe oben). Dieser besagt, dass "vorübergehende Vervielfältigungshandlungen, die flüchtig oder begleitend sind und einen integralen und wesentlichen Teil eines technischen Verfahrens darstellen" ausnahmsweise zulässig sind. Somit findet beim Streaming keine Urheberrechtsverletzung statt.

Решението на съда: Законен ли е стриймингът?

Актуализация от 09.04.2014: Европейският съд е приел в решението си от 05 юни 2014, че стрийминг, тоест самото гледане на един сайт, без изтегляне на съдържанието, е законно. Автора на произведението има само правото да разреши възпроизвеждането.
Въпреки това, макар зрителите да са на живо само за времето на възпроизвеждане, се прилага отново Параграф 44а от Закона за авторското право. Там се посочва, че "актове на временно възпроизвеждане, които са преходен или инцидентен характер и представляват неразделна и съществена част от технологичния процес" по изключение са разрешени. По този начин, когато няма нарушение на авторски права, стрийминг се извършва.

преди 9 минути, Blue_Hulk написа:

Е все пак Exodus добавката законна ли е ?

Коментари по въпроса - https://www.kodinerds.net/index.php/Thread/52374-Deutsche-Streams-über-Exodus/

В стеам свалянето на игри не е проблем щом е законно ?

Относно Exodus разбрах, че не е  препоръчително да се използва там 

Редактирано от Blue_Hulk (преглед на промените)

преди 1 час, Blue_Hulk написа:

В стеам свалянето на игри не е проблем щом е законно ?

Доколкото схванах логиката - законното е дотам, докъдето няма запис на информацията на локалния хард-диск (или друг носител). Само в кеша.

Щом "сваляш" и си го ползваш в последствие, неограничен брой пъти - вече си извън разрешеното.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.