Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живот на USB Flash ако се ползва с инсталирана операционна система?

Featured Replies

преди 29 минути, Topper написа:

Първо бих попитал защо Ексел, който сте закупили на цената на ОЩЕ 5 компютъра и после бих ви отговорил

Уважаеми пак да ви припомня, частта на тези дето ползват като вас нещо различно от MS продуктите ОС и Office се броят на пръсти. Явно не сте имали много работа с хора иначе щяхте да знаете, че минаването от една версия на WIndows или Office към друга, всява страх от разликите в интерефейса да не говорим, ако такъв потребител го пуснете на друга ОС, та е те за това Ви питам те така. Това линукс потребителите сте като веганите, "страхотни" сте, но сте пренебрежимо малко. 

И понеже споменаваш CAD и фото редактори да задам пак въпроса да ми покажеш ЛОКАЛНО как става това нещо с тоя 1GB flash диск?

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Някъде да съм споменал Линукс или ЛОКАЛНО??? Имам някакво наблюдение в моят 20+ стаж, включително в България, компания от 650 служители, 4 офиса в България и т.н. Между другото ползваме на 96% от машините LibreOffice безгрижно, НО не това е темата.
Леко ви насочих да прочете какво са тези машини и как точно се ползват, но явно нямате желание. С две думи, тази станция е клиент на голям сървър или ферма, където работят отдалечено. Дали с RDP сесия, дали VDI под Windows или VMW, няма никакво значение. Пускал съм терминали без дискове с 32/64MB РАМ и до сега си работят 24/7 прелестно.
Четете, усъвършенствайте се.
Пп:Малко бил процента на Линукс ОС? Чия статистика четете, 80% от сървърите в Инет са под *нукс?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

преди 5 часа, Topper написа:

С две думи, тази станция е клиент на голям сървър или ферма

Аааа драги стигнахме до ключа от бараката накрая. Без е те този останалия хардуер дет върши работата това си е един прост терминал и самостоятелно освен за паметник за нищо друго не става! 

Много добре знам какво значи и точно по тази причина натъртих на ЛОКАЛНО след като обявихте 

Цитат

Че ти това система ли го наричаш има параметри на нисък клас телефон/таблет:)

за 

Цитат

Изказване леко казано лаишко....

или може би нещо не съм ви разбрал.

Аз пък знам фирми дет ползваха подобни схеми и си се върнаха към доброто старо РС. За разлика от вас аз нямам наблюдение върху 5-10 фирми а доста повече и ви заявявам че тези който се опитват да използват продукти различни от MS са като бели лястовици. Но и това няма значение дори и Libre пак не работи локално на това нещо дето твърдите че е ситема а то даже и неттоп не е а си е просто терминал. 

PC е компютър за вкъщи. Продължавате да говорите като домашен специалист.

Както виждате, колкото и да е омразна за вас, може би и непонятна, темата на колегата доказва, че Linux върви съвсем нормално на машини, на които дори Win'XP не тръгва. При мен съвсем спокойно такава машина сервира на 7-8 у-ва медиа съдържание и IPTV.

И моля, не ми навирайте M$ продуктите в лицето, убедил съм се колко са ефективни и полезни.

преди 8 часа, Topper написа:

PC е компютър за вкъщи

Уважаеми явно ще трябва да попрочетете какво точно означава PC!

На никого нищо не навирам констативам факти. 

То на това нещо и 98 ще тръгне и това какво доказва ? Имам удоволствието да познавам достатъчно Линукс фенове, но има и едно НО не се сещам някой от тях да НЕ ползва и MS продукти на личната си система. 

Той и моя щепсел може да готви щот към него има закачена печка!

Ако се бяхте въздържали от неуместни забележки, и не се правехте на много компетентен, можеше да си спестим доста писане и у****** на вече приключена тема!

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Съжалявам, но вие оакахте темата. Заради така форумни лъвове спрях да пиша тук.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

на 23.10.2016 г. в 16:41, Topper написа:

....... че Linux върви съвсем нормално на машини, на които дори Win'XP не тръгва. .......

Амииии, бъркаш са.

Лично съм тествал на стара машина с доста дистра Линукс. За нея по-добро от WinXP нямаше.

От много време използвам MicroSD карти (16 и 32 Gb) + четец на които има инсталиран Windows 2 Go. Работят абсолютно безпроблемно и по-бързо сякаш от харда. Лека оптимизация на Win за да огранича максимално телеметрията, индексирането и тем подобни. Предполагам, че дълго време ще изкарат, но времето ще покаже...

А колкото до "тънките" клиенти, над година ползвах един MeegoPad, а сега има нови и много по-добри. Върши работа на пълноценен компютър и ако зависеше от мен, бих снабдил всички институции с такива - цената им е символична (около $100-150). Бях хвърлил око на Gole1 в Gearbest, платих го, но не можах да се доредя, в последствие ми върнаха парите, а цената му се качи с $75 (от $99 -> 174)

20160622130519_41582.jpg

x9-pf0Bs.jpg

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Вече над месец и нещо и флашката не е мръднала.Последно съм инсталирал на компютъра Ubuntu Server,като взима към 4-5GB от общия обем 32GB на флашката.

Ще пиша в тази тема след 1 година или ако изгори флашката за да знаят хората,които се интересуват колко трае дадена флашка така ползвана.

djagi благодаря за идеята.Другия месец ще си купя един gole 1 само да те попитам може ли да върви с Windows 7 ?

Редактирано от IvanStr89 (преглед на промените)

преди 19 минути, IvanStr89 написа:

Вече над месец и нещо и флашката не е мръднала.Последно съм инсталирал на компютъра Ubuntu Server,като взима към 4-5GB от общия обем 32GB на флашката.

Ще пиша в тази тема след 1 година или ако изгори флашката за да знаят хората,които се интересуват колко трае дадена флашка така ползвана.

djagi благодаря за идеята.Другия месец ще си купя един gole 1 само да те попитам може ли да върви с Windows 7 ?

Зависи какво имаш на този сървър пуснато, и каква е интензивността на натоварване на диска (в случая флашката)...

• Автор
на 25.11.2016 г. в 22:49, techmaniac написа:

Зависи какво имаш на този сървър пуснато, и каква е интензивността на натоварване на диска (в случая флашката)...

LAMP,Mail Сървър,SSH и няколко други.Минимални неща.Има по 500-600 уникални посещения на ден.Сайта е към 20-25MB голям.Общо както казах ползва 4GB-4.5GB от общия обем на флашката операционната система и другите инсталиране неща.

Редактирано от IvanStr89 (преглед на промените)

на 11/25/2016 в 22:28, IvanStr89 написа:

Можеш да пробваш с Windows To Go да видиш как ще бъде със седмицата, въпреки че 7 не е най-добрия вариант за Windows To Go... Аз поне не бих заменил вече инсталирания и лицензиран (за устройства под 5" няма нужда от лиценз) Windows 10. Тук има добро ревю на машинката - https://liliputing.com/2016/07/gole1-mini-pc-review-blurring-lines-tablets-desktop-pcs.html

В момента отново е намален в GearBest. Варианта с 4GB+64GB е $160, което ми се струва доста добра цена - http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_372954.html?wid=21

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.