Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows ограничава админски права

Featured Replies

Преди няколко месеца се пробвах да дейнсталирам Internet Explorer, но се оказа, че дори и с админски права не мога. Направих една виртуална машина да си правя поразий на воля, трих регистри променях UAC настройки, от свойства променях притежателите на папката, но изглежда системните програми на Windows се чистят трудно, прочетох из superuser и stackoverflow , че Windows има зададена опция Deny=all и не може дори и притежателя на системата/администратора да трие по-деликатни неща. Има ли някаква команда която да ми даде тези привилегий? Нещо подобно беше>  takeown /F C:\Path\to\the\folder

Добре е да прочетеш малко повече за виндовс и ие. Първо да отбележа, че има възможност да се премахне напълно ие, но не и след като вече сте инсталирали ос с него, а по време на първоначалните настройки и орязвания преди инсталация. Самото премахване на ие след инсталацията ще доведе до невъзможност на процеса експлорер.ексе да се стартира и работи нормално и това ще прецака цялата ти операционна система. Можеш да пробваш какво се случва като килнеш процеса експлорер.ексе ръчно и да видиш колко е важен за системата.

• Автор

Мда.. Спрях го веднъж, после ръчно трябваше да въвеждам в диспечера за да го пусна отново, че всичко друго се прецака. Ами да, инсталиран е със ОС така, че явно няма как. :D Значи с орязване се правелоо ами  вече ще знам. :whist:

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

И поради каква причина искате да махнете този Експлорер. Това е част от операционната система и не е желателно да се премахва. Затова има и такива забрани. Като не ви харесва има хиляди вече други браузъри.

• Автор

Ами не, не ми е притупало да го трия на момента просто ми беше интересно защо не става, и да използвам си други браузъри. Но сега ми се изясни всичко защо не става.

преди 24 минути, Mr.n0b0dy написа:

Ами не, не ми е притупало да го трия на момента просто ми беше интересно защо не става, и да използвам си други браузъри. Но сега ми се изясни всичко защо не става.

ИЕ е част от Windows. Махнеш ли го започват проблемите. Така е направена самата ОС.

IE може и да се изключи от програми и компоненти-включване и изключване на компоненти,като махнеш отметката срещу него и няма да го виждаш вече и да се зарежда при стартиране на системата.

• Автор

Да това поне ще олекоти зареждането на вече инсталираната ми ОС, направих го. 

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

преди 26 минути, Mr.n0b0dy написа:

Да това поне ще олекоти зареждането на вече инсталираната ми ОС, направих го. 

Те доста го подобриха между другото експлорера и 11ката си е екстра и работи много добре.Щом имаш ресурси с виртуалки да се занимаваш,не виждам кво толкова може да ти тежи и сбърква един браузер.

• Автор

Ами не просто понякога ми е досадно като програма го отвори по подразбиране, макар да имам друг по подразбиране.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.