Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От къде и кога е най-изгодно да се купуват компютърни компоненти?

Featured Replies

преди 1 час, tahumba написа:

Офиса им е точно срещу МОЛ Сердика, съвсем си е в София. 

Добре, може да са го променили. Виждал съм им къде е офиса или склада. Виждал съм го на Google map и знам, че е в Световрачане или беше там до скоро. Може да са се издигнали, знам ли. При такава реклама тук и на други места и при такива ниски надценки допреди година-две, може и да са спечелили парички за нов офис. Все тая, аз ти казвам, че винаги ми вземат по 10 лева, когато поръчам с Еконт. Вс едно къде е офиса. В интерес на истината, скоро не съм купувал от тях, промените може да са големи. Явно са позабогатели. Забрави.

преди 2 часа, tahumba написа:

Е, не е верен извода или по-точно, верен е, ама само в първата част

Я ми обясни тая част от поста си, в която казваш, че извода ми за Никем не е правилен. Какво имаш предвид, цената ли? Ами ако я поръчаш самостоятелно, цената е такава. Ако сглобиш конфигурация, цените се променят надолу  и се появява отстъпка, която би покрила доставката. Аз лично логика в отстъпката не виждам, защото ако добавиш даден компонент, може да има, може и да няма намаление на общата цена.

преди 1 час, Kristian Denkov написа:

Пак започнахте да спорите :D и отново ще се отклоните и човек ще се чуду какво да прави. Аз му предлагам да си избере един два сайта и да си зглоби конфигурацията вече с гаранцията ако нещо се развали не зная колко ще чакаш. Ако ли не отиваш до близък сервиз и казваш да ти я сглобят но 100% ще излезе по-скъпо но няма да имаш грижи с гаранцията.

То пък голяма философия да избереш. Избираш, смяташ, ако не ти отърва, избираш от друго място. Какъв е проблема не разбрах с тая тема, след като питащия знае всички магазини и прави справка в Pazaruvaj. Очаква Дядо Коледа по Хелоуин ли? Нито сега ще дойде, нито по Коледа, нито след Коледа. Умря Марко с отстъпките и черните петъци. 

И да не кажете, че съм голословен, ето ви какво показва Google:

2016-10-31_230311.jpg

2016-10-31_230525.jpg

Ей от тук са ми пращали всичко, ама явно вече са станали гражданя. 

Хаха, ей това ви е голямата фирма, дето снабдява цяла България с 2 % надценка над МОСТ.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Пак се изписаха 2 страници, заради някой недоразбрал :D   Предвид това, че си от друг град е желателно да пазаруваш от едно място, но така или иначе със всяка стока ще ти дойде гаранция към нея. Реално няма значение къде ще изпратиш продукта. Колкото до шопинга от Европейския амазон или подобен сайт ако предлагат international warranty  няма да имаш проблем да ти го оправят и в България, всеки производител има представителство тук. Дори и да няма ще го изпратят в Румъния където даже ще го оправят по-бързо. Колкото до конфига, добър избор!

• Автор
преди 1 час, Mariyan Raynov написа:

Пак се изписаха 2 страници, заради някой недоразбрал :D   Предвид това, че си от друг град е желателно да пазаруваш от едно място, но така или иначе със всяка стока ще ти дойде гаранция към нея. Реално няма значение къде ще изпратиш продукта. Колкото до шопинга от Европейския амазон или подобен сайт ако предлагат international warranty  няма да имаш проблем да ти го оправят и в България, всеки производител има представителство тук. Дори и да няма ще го изпратят в Румъния където даже ще го оправят по-бързо. Колкото до конфига, добър избор!

Благодаря :) Въпросът е кой от изброените компоненти има подобна гаранция...

Иначе верно темата се оспами стабилно въпреки че все пак получих и доста полезна информация.

Относно наложените платежи и.т.н - работите са изключително прости. Всеки сайт сам решава по какъв начин да подходи а именно:

1. Безплатна доставка - в този случай цената на наложения платеж е калкулирана в крайната цена на продукта и по-принцип винаги е по-висока от на други места където доставката се плаща.

2. Предварително определена цена на доставка (5лв. , 10лв. и.т.н) - в този случай стойността и теглото на стоката нямат значение. Този вариант е рядко срещан, като цената на продукта е по-скоро по-висока в сравнение с други места.

3. Платена доставка - в този случай цената на доставка варира в зависимост от тежестта и стойността на стоката. До колкото знам и еконт и спиди (с които 90% от търговците работят) взимат по 2% от стойността на стоката като такса за наложен платеж. Цената на продукта е по-ниска в сравнение с други места.

Напоследък гледам че повечето сайтове, които предлагат първя или втория вариант, дават отстъпка при предварително плащане (било то по банков път или онлайн) с цел да се избегнат тези 2%, което е доста логично.

А относно различните магазини. Определено Vario са доста интересна опция, заради изключително добрите цени на RAM, и сравнително конкурентите цени на останалите продукти. Относно nikem - с изкючение на кутията (Fractal Design Define R5), която беше с 2 лв. по-евтина от останалите магазини, всичко друго е по-скъпо в сравнение с други търговци в pazaruvaj. Възможно е ситуацията преди години да е била различна, но сега нещата са такива.

Явно ще трябва всеки компонент да си го набавя по отделно, ако реша че ми се занимава и че искам да спестя около 10%.

Към поста прикачам и една таблица, която си направих, за да следя цените.

А наистина в момента най-важното нещо, за което моля за помощ е, ако някой има информация кой от избраните от мен компоненти има international warranty, да сподели.

Отново благодаря предварително и моля да се придържате към темата.

П.С. Е то верно има надценки в БГ, ама защо ще продаваш 6700k на 720лв. при условие че в щатите е $274 (т.е. под 500лв.) :(

PC.xlsx

Редактирано от c0rp1 (преглед на промените)

преди 37 минути, c0rp1 написа:

1. Безплатна доставка - в този случай цената на наложения платеж е калкулирана в крайната цена на продукта и по-принцип винаги е по-висока от на други места където доставката се плаща.

Обикновено е така. Но във Варио има неща, които са по-евтини от другите магазини и отделно от това е безплатната доставка.

Щатите най-малкото не включват ДДС. За цени се гледат европейските сайтове, където цената е 340 евро.

Не подвеждайте хората с тия такси, наложен платеж. Няма такова нещо за компютърните фирми. Каквото виждате като цена, това ще бъде и ако дължите нещо отгоре, ще бъде в цената на доставката. Не знам как го правят, но това са такси за частни лица, а по-големите фирми, явно си имат специални договори с куриерите, даже и доставката е по-евтина. Примерно ако на мен пратка от частно лице ми идва със 6/7лв. за доставка, от компютърна фирма, от същото населено място ми идва за 3/4лв. доставка. За това и вече е по изгодно да купувате всичко накуп от една фирма, дори и не всички компоненти да са най евтини, защото се избива от доставката. Освен ако не обикаляте сами, цяла София, да си взимате компонентите по-отделно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.