Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избит говорител.

Featured Replies

здравейте, имам следния проблем говорителя на суб-буфера ми беше развален та го бях приготвил да го водя на ремонт но го изгубих и немога да го намеря имам 3 други от същия размер (13 см) единият е грундиг 3 омов 20 вата другия филипс 2х2 ома по 50 вата на 2 ома последния пак е филипс 4 ома 14 вата реални. Кой ще ми свири най приятно да си го сложа във кутията?

преди 14 минути, suba написа:

здравейте, имам следния проблем говорителя на суб-буфера ми беше развален та го бях приготвил да го водя на ремонт но го изгубих и немога да го намеря имам 3 други от същия размер (13 см) единият е грундиг 3 омов 20 вата другия филипс 2х2 ома по 50 вата на 2 ома последния пак е филипс 4 ома 14 вата реални. Кой ще ми свири най приятно да си го сложа във кутията?

Чета ти темата или по точно въпросът и ти се чудя как можеш да пишеш такива невероятни глупости. Изгубил си говорителя или да сме му кажели кой от посочените говорители щял да му свири най приятно, за да го сложел в кутията! Че ти всичките можеш да ги сложиш в "кутията". Какво се чудиш още?

А ей това е върхът на обяснението ти "...другия филипс 2х2 ома по 50 вата на 2 ома". Извадих каталога на Philips (съвсем честно) който имам и е около 1000 листа тухла, да потърся това чудо - е няма такова нещо в него и така обяснено като теб! Във форума знаеш ли че има и други раздели освен аудиотехника?

преди 2 минути, * СТЕФАН * написа:

Чета ти темата или по точно въпросът и ти се чудя как можеш да пишеш такива невероятни глупости. Изгубил си говорителя или да сме му кажели кой от посочените говорители щял да му свири най приятно, за да го сложел в кутията! Че ти всичките можеш да ги сложиш в "кутията". Какво се чудиш още?

А ей това е върхът на обяснението ти "...другия филипс 2х2 ома по 50 вата на 2 ома". Извадих каталога на Philips (съвсем честно) който имам и е около 1000 листа тухла, да потърся това чудо - е няма такова нещо в него и така обяснено като теб! Във форума знаеш ли че има и други раздели освен аудиотехника?

Офтопик!  - Ето , че и ти се ядосваш на подобни обяснения и на неверни или некоректно казани неща. Перди време ти казах, че ще ти напомня. Сещаш се и за коя тема става на въпрос.

BTW 

Буфери са онези неща между вагоните и локомотивите. Трудно ще го избиеш. Предполагам имаш грижи с някакув уфър.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Офтопик!  - Ето , че и ти се ядосваш на подобни обяснения и на неверни или некоректно казани неща. Перди време ти казах, че ще ти напомня. Сещаш се и за коя тема става на въпрос.

Плюсът ми означава, че се сещам.То не е офтопик. Прав си.В този форум, ако хванеш един абориген, който освен мачете и тръстика не е виждал нищо друго, ще напише по добре въпросът си. Не че имам нещо против момчето. Ако му прочетеш всичките постове до сега, ще се хванеш за главата!

• Автор

всеки в тоя форум е отворен и гледа да се спасява аз ви питам като хората ,кой говорител да сложа вместо неговия си 

преди 14 часа, zemonti написа:

BTW 

Буфери са онези неща между вагоните и локомотивите. Трудно ще го избиеш. Предполагам имаш грижи с някакув уфър.

ако напишеш във гугъл "Буфер" ще видиш какво ще ти излезне

преди 1 минута, suba написа:

всеки в тоя форум е отворен и гледа да се спасява аз ви питам като хората ,кой говорител да сложа вместо неговия си 

Отговор на въпрос,зададен по този начин няма как да се даде .Нужна е информация какъв е този субуфер,марка,модел и т.н?Технически характеристики на наличните високоговорители,това е нужно защото не всеки нискочестотен високоговорител може да възпроизведе ниски честоти характерни за субуфер.

Разпространението на една простотия не я оправдава.

Напиши woofer

Напиши buffer

И за да не се чудиш от къде идва недоразумението виж този метод за превод:

• Автор
преди 14 часа, Любо написа:

Отговор на въпрос,зададен по този начин няма как да се даде .Нужна е информация какъв е този субуфер,марка,модел и т.н?Технически характеристики на наличните високоговорители,това е нужно защото не всеки нискочестотен високоговорител може да възпроизведе ниски честоти характерни за субуфер.

https://www.amazon.de/speedlink-Gravity-Blaster-Subwoofer-System/dp/B003JMPP6U

Ако си прочел последният коментар или този над моя, разбра ли колко си далеч от истината? За това съм написал по този начин моя пост. Прочети коментара на колегата, но минимум 10 пъти, за да разбереш какво ти се казва. Ти ли изкупупуваш "свирките" на OLV - то?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 14 часа, * СТЕФАН * написа:

Ако си прочел последният коментар или този над моя, разбра ли колко си далеч от истината? За това съм написал по този начин моя пост. Прочети коментара на колегата, но минимум 10 пъти, за да разбереш какво ти се казва.

специално съм казал ти да не ми коментираш темите.

Не е купен от олх а си е купен от магазин

след 3 години ползване говорителя се развали

До тук информацията остава силно оскъдна.От линка който си дал разбирам,че това изубретение  е Gravity Blaster 2.1 Subwoofer System.Потърсих на бързо схема в нета,разбира се няма.Знаят е само в гаража в който са го правили.На база досегашната информация,който и високоговирител да сложиш ще е все тая,ще звучи нещо,а щом досега ти е допадало като звук ще продължи да ти харесва и след смяна с някой от наличните високоговорители.Друго което мога да дам като съвет е да не използваш високоговорител с по-нисъко съпротивление от 4 ома да не замине и крайното стъпало.

• Автор
преди 14 часа, Любо написа:

До тук информацията остава силно оскъдна.От линка който си дал разбирам,че това изубретение  е Gravity Blaster 2.1 Subwoofer System.Потърсих на бързо схема в нета,разбира се няма.Знаят е само в гаража в който са го правили.На база досегашната информация,който и високоговирител да сложиш ще е все тая,ще звучи нещо,а щом досега ти е допадало като звук ще продължи да ти харесва и след смяна с някой от наличните високоговорители.Друго което мога да дам като съвет е да не използваш високоговорител с по-нисъко съпротивление от 4 ома да не замине и крайното стъпало.

мислих да ползвам 2х2 ома където е пак става 4 омов 

като му свържа и двата канала си става 4 омов

преди 2 минути, suba написа:

мислих да ползвам 2х2 ома където е пак става 4 омов 

Какъв  е този  високоговорител 2х2 ома ?!?!Може би е авто високоговорител?

Редактирано от Любо (преглед на промените)

току-що, suba написа:

не 

от суб на филипс

е

Има ли го из нета да го видя.Модел,марка?

преди 1 час, suba написа:

Кой ще ми свири най приятно да си го сложа във кутията?

На въпросната загадка, отговора е твърде лесен! Монтираш проверяваш и ако не ти хареса, слагаш другия и пак така докато не откриеш твоя из между наличните! При тая оскъдна информация - това като съвет! Принципно филипса трябва да е твоя, но ......

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 14 часа, Кумчо вълчооо написа:

На въпросната загадка, отговора е твърде лесен! Монтираш проверяваш и ако не ти хареса, слагаш другия и пак така докато не откриеш твоя из между наличните! При тая оскъдна информация - това като съвет!

точно това щях да правя Благодаря!

Младеж, като си скаран с четенето на книги поне виж какво ти пишат по-учили и опитни от теб! Не си ти тоя, който ще каже баш на Стеган, който може да ти е дядо да не пише в темите и да не ти показва простотията и тоталната неграмотност! Хрупай си доматите с колците самостоятелно и не занимавай форума с откровените ти тъпотии.

Едно време ти бях препоръчал да схванеш разликата между "Чайник" и "ламер". От първата порода всички някога сме били, защото сме имали желание да се учим. Второти си е войнстваща неграмотност, точно като теб!

• Автор
преди 14 часа, Распутин написа:

Извинявам се за намесата, ама на говорителя си пише 4 ома...

да , 4 ома е общо с 2 -та канала мерил съм го специално.

преди 1 минута, Распутин написа:

Извинявам се за намесата, ама на говорителя си пише 4 ома...

4 ома е ,моята логика е такава,явно китайците са го предвидили за включване на две крайни стапала към него с цел повишаване звуковата мощност.От едната страна 2 ома и от другата 2 ома,разделена бобина.

При двунамотковите дадени като 4омови,би трябвало всяка намотка да е 4 ома...или греша?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.